icon

Svadba mojej svokry

13. júl 2023

Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷‍♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️

misana84
14. júl 2023

A mna by zaujímalo ako by reagovala keby manželka jej syna by sa takto chovala…lebo mila autorka aj keď už nečítaš… si uvedom, že aj ty budeš svokra a na 99% sa história opakuje a všetko sa v živote vracia

marca12
14. júl 2023

Uvedom si,ze je to svadba jeho MAMY a ty uvazujes tam neist? Ja zasnem,ake zeny si dokazu chlapi zavesit na krk. Revuce dieta je len vyhovorka. Nekaz mu radost kvoli svojim manierom. Nieco tam musi byt,co ti lezi v zaludku a preco tam nechces ist. Normalni ludia hladaju riesenia a ty len dovody ako tam neist

queen_mary
14. júl 2023

Posli iba muza so synom. Ty ocividne nechces ist.

zuza265
14. júl 2023

Kedze pises, ze tam bude aj terasa, tak sa aj tak budete pravdepodobne zdrziavat tam. Alebo pojdes uspavat atd. Urcite by som isla na svadbu svokry a prinajhorosom keby nieco, tak odideme malinko skor nez ostatni hostia. Ako pisu baby su to take dovody/nedovody. Ja chapem, ze si teraz upnuta na babatko - predsa je malinke, ale toto vsetko je v pohode zvladatelne a tu cestu tiez dajak date. Mnoho deti place celou cestou v aute v takom veku🤗 chodte skor, ak by bolo treba robit prestavky aj za tu pol hodku. Zhodnot tuto situaciu a ako baby pisu - ako by si to ty brala z jeho strany..

majasimon
14. júl 2023

Moja zlatá odula si sa, lebo si čítala názory iné ako si čakala. Len si uvedom, ona tvoja svokra ti vychovala muža, ona bola tá prvá žena v jeho živote (dúfam, že sa to správne pochopí) a až potom niekedy si prišla ty. Keď mal možno 6 rokov, tak ona bola celý jeho svet, aj môj syn keď bol menší, tak zaľúbený do mňa a mňa si raz zoberie. Nechápem čo podskakuješ. Keby sa jedná o tvoju mamu, sestru, naj kamošku, tak už by si bola v prvej línii nielen pri obrade a hostine, ale aj pri prípravách.
Že svokra nechodí ku vám. Super, nemáš starosti s ňou. Ako ti dievčatá vyššie písali, aj tá svokra je tvoja rodina, s mužom si prijala aj jeho rodinu. Takže nielen vaša skvelá strana je rodina, ale aj mužova mama a ich strana ste rodina.

zuzka1117
14. júl 2023

Ak sa budeš takto správať, pokazis si aj manželstvo. Veď je to matka tvojho muža.

fajnova
14. júl 2023

Prepáč, ale ty si naozaj hrozná osoba. Halooo, táto svadba nie je o tebe a o tvojom decku. Je o mame tvojho muža, ona je hlavná hviezda, ty nikoho nezaujímaš. Pre dobro ostatných zostaň radšej sedieť doma na riti, lebo ešte im tú svadbu pokazis jak tam budeš sedieť zduta s kyslým ksichtom. Chudák tvoj muž a áno, chúďa dieťa.

drobcek17
14. júl 2023

Autorka dúfam, že raz dostaneš takú istú nevestu akou si ty! Verím, ze horšia už nemôže byť. Hanba by mi dala facku toto napísať. Ano ani ja som nebola na svadbe v manželovej rodine ale to som mala pôrod na spadnutie a musela som cestovat cca 3 hodiny. Ale aby som nešla mame na svadbu cca pol hodiny cestou je smutné, dávaj pozor lebo časom tvoj manžel zrejme uvidí aka osoba si.

mandarinka555
14. júl 2023

@drobcek17 Autorka už nereaguje...Hľadá cez google ďalšie pi*oviny, lebo výhovorky, čo nám poskytla, sú nedostačujúce 😝 Je mi fakt zle z takých ľudí, ako ona...

evaachesa
14. júl 2023

Tak sa tam vyberte už deň vopred, urobte si po ceste aspoň 3 zastávky a snáď to zvládnete bez ujmy. 😏 Dieťa bude mať konečne nejaký výlet a začne si zvykať aj na cestu v aute. Do druhého dňa sa aj dieťa ukľudní a môžete ísť v pohode na svadbu. Vyriešené. 😉
PS: je to matka tvojho muža, takže áno, aj napriek všetkým vyhovorkám čo máš sa patrí, aby si tam išla.

drobcek17
15. júl 2023

@mandarinka555 no aspoň že tak 😂 hrozne niečo toto by žiadny súdny človek nevymyslel. Keď už sa chcela vyhovárať mala to dostatočne premyslieť a nie napísať ze polhodinova cesta🙈

len_nig
15. júl 2023

Samozrejme že by som išla mužovej matke na svadbu, preboha. A 30 min cesty autom, to je fakt nič, ešte by som chápala keby povieš 300 km že rozmýšľaš nad tým že nie.

veronicka88
15. júl 2023

Polrocnemu je úplne suma fuk kde je hlavne že je pri máme a má si kde pospať...pol hodinu v aute zvládnete zober kočiar a keď toho budete mať plné zuby choďte domov.

lienka.7
15. júl 2023

@autorka ešte si najdi ďalšie, sorry ale stupidne výhovorky. Mas ich malo zatiaľ. Keď sa nevieš prekonať ist na takú udalosť ako je svadba vlastnej svokry, tak sa nediv, ze mate vzťahy ako mate. Ja osobne by som ta uz ani nikde nevolala, v rámci celej rodiny. Ked nevieš čo je slušné a patrí sa. A prišla pozrieť vnuka max.narodeniny, meniny a Vianoce.

akiana
15. júl 2023

Ja si myslim, ze k vam chodia tak malo len preto, ako sa chovas. Maleho aby ti nedajboze neofuklo, najlepsie ho izolovat od celeho sveta a nepustit k nemu nikoho, potom sa divis, preco ti reve v aute ked odrazu opustate dom. Polhodina cesty rovno druhy koniec galaxie ty kks. Nehnevaj sa na mna, ale z tvojho prispevku si umrncana, vecne nespokojna baba, s ktorou nikto nechce travit cas.

mamelka
15. júl 2023

Isla by som. To nemáš oslavu narodenín, alebo len tak nejakú vymyslenú párty. Nemusíte tam byť do rána, ale na sobáš aj hostinu by som išla podľa toho ako má malý režim. Ale predpokladám,že to nebude svadba do bieleho rana a určite do tej 19-20tej by som išla. A to my nechodíme kvôli 720km a na nás krivo pozerajú 🤦‍♀️ čo si o tebe pomyslia

fazulka21
15. júl 2023

Cestujem s dieťaťom pol hodinu hodne hodne hodne často. Ked bola bábätko, sama si ju obliekala, znašala 2 poschodia dole, potom kočík dole, kočík do auta, tristo vecí vziať a keď som zabudla, tak tam nebol nikto kto by mi pomohol, pripomenul.
To len na margo toho, aké to máš zložité. Len si to zložité robíš. Pozri sa na to takto. Je to svadba, budete všetci krasni, o bábätko sa ľudia budú zaujímať, kľudne ho môžeš dať niekoľkým ľuďom a ty môžeš aj zatancovať.A minimálne ste na bábo dvaja. A fakt no...nech sú akákoľvek rodina, je to svadba otca tvojho muža.
Pobalte si veci deň dopredu, nejaké hračky, popripade si nachystaj nejaké ovocné mňamky pre dieťa a uži si to. Teda aspoň sa snaž. Väčšinou keď sa ti niekam nechce ísť, tak to je nakoniec tak, že sa ti nebude chcieť odtiaľ ísť a bude to fajn akcia.
Držím palce 🙂

fazulka21
15. júl 2023

@fazulka21 pardon mamy tvojho muža 😁

dianasp
15. júl 2023

Vezmi si nosič či šatku a kočík do kufra auta. A ak bude nervózny pôjdete na prechádzku. Pripadne deku nech si môže lozit niekde na trávniku. To vymyslis. Muža to musí hrozne bolieť, že nevymyslas ako ísť, ale ako neísť. Láska je často obeta. A to že sa chce pochváliť vnukom ber ako kompliment, starší ľudia to tak majú proste. :D podstatne je snažiť sa budovať a posilňovať vzťahy v rodine nie ich sabotovat.

jana_eyre_2
15. júl 2023

Tak tam nechoď, čo iné poradiť, ale musíš rátať s tým že vase vlažné vzťahy schladzujes už úplne práve týmto postojom ty..

Ja by som zase naopak nechcela aby sa kumne niekto trepal keď mám malé dieťa, to by ti asi zase vadilo, že musíš robiť poriadok, pohostenie a riešiť návštevy..

Mám tri deti, kedysi aj tie boli malé a teda vždy sme sa trepali niekam my, aj keď tiež revali v aute.. dokonca niekedy aj všetky tri naraz.. neznášam svadby, ale keby sa mi vydávala svokra - mama môjho muža, tak pár hodín prežijem..

elizita
15. júl 2023

@autorka Vieš,keď si chces nájsť dôvody prečo neísť,nájdeš ich rovnako ako by si nasla riešenia a dovody ako ísť.. ja som so staršou bola na svokrinej 50tke keď mala 3tyzdne.. švagor,čiže svokrin syn, prišiel bez prvorodeného vnuka,ktorý mal vtedy 10mesiacov,lebo že je malý.. všetko je uhol pohľadu, buď chces a pôjdeš alebo nechceš a budeš si vymýšľať ako sa to nedá..

makakova
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
kristinkakvetinka
15. júl 2023

Keď nechceš tak nechoď, načo ti je názor iných v každom prípade je jedno ako sa ospravedlnis všetko bude znieť ako výhovorka, bohužiaľ.Chodia aj ďalej na svadby a aj s menšími deťmi.

dager
15. júl 2023

Ja ta asi chápem v tom, že sa ti nechce tam ísť. Odhliadnuc od dôvodov, ktoré uvádzas. Keď mal môj malý 6 mesiacov, prvýkrát som sa nadýchla. Dodnes som nepochopila, ako to niektorí robia, že s maličkým bábätkom idú všade akoby sa život nezmenil. Mne sa pôrodom veľmi zmenil. A tiež by sa mi nebolo chcelo ísť na svadbu s nim, keď mal pol roka. Ani do vedľajšieho mesta na návštevu sa mi nechcelo, popravde, a ani som nešla.
Dôvody si nepamätám. Proste ta predstava, co všetko mam pobaliť s tak malým babom, vychytať seba, jeho,.. No proste too much hassle. Argumenty typu Co baliť ved plienky a prso máš so sebou. Ja som to tak nikdy nevedela vnímať. Takže ak to máš podobne, chápem.
No poviem ti aj toľko, že spätne - mala som sa hecnut a ísť. Svet by sa nezrutil. Raz by som to pretrpela, všetci spokojní, ja síce v prdeli a babo možno tiež, no každý ďalší raz by bol býval o niečo lepší. Naozaj si myslím, že baby majú v niečom aj pravdu. Ide o mamu tvojho muža. Hovoríš, že ťa to trápi kvôli nemu. Chod. Dohodnite sa, že keď budete mat dosť, pôjdete domov. Alebo vás nejaký šofér odvezie a muž môže zostať s rodinou - to by si ho hádam aj dvakrát potešila - obzvlášť preto, že sa tak malo vidia. To nemusí znamenať, že si nemajú čo povedať keď sa stretnú.
Ďalšia vec - teraz je možno všetko ok ale keď raz prídu mračná a on ti to bude vyčítať, že si nešla, môže sa ľahko stať že si povieš ako ja dnes - a čo mi to vlastne bránilo? No už bude neskoro. Vnimaj to z dlhodobého hľadiska.
Ešte niečo - nemusíš byť celý čas "v kotli". Môžeš kocikovat obďaleč a kto ma záujem sa príde nakuknúť na malé, to aj uvidíš kto javi normálny záujem a kto je proste out.
Držím ti palce.

simonamichal
15. júl 2023

Z toho co si napísala je cítiť,že sa ti tam nechce ísť ale je to predsa tvoja svokra,tak zatni zuby a tých pár hodín vydržíš a je to len pol hodina cesty, to je nič. Možno len zbytočne dopredu stresuješ

bykaterina
15. júl 2023

Rieis hovadiny 🤦 pol hodina cesty.no bože niekto tak bežne chodí s dieťaťom k dr. Moja krstná išlo ako 2 mesačne zo švajčiarska na Slovensko. A prežila to úplne v pohode. A sorry ale na jednej strane by si pindala keby rodina a známi chodili a na druhej strane fnukas že nechodia.
A ďalšia vec je to tvoja svokra čiže muzova mama. Asi podľa toho ako hľadáš milión výhovoriek nemáš s ňou dobré vzťahy. To je ok že ste si nesadli ale ty nie si kráľovná a tvoje dieťa nemá modrú krv. Takže hračkársku korunku z hlavy dole a prekonaj sa kvôli tvojmu partnerovi

ropucha6
15. júl 2023

Ocividne nechces ist, tak nechod. Posli muza s malym, dieta to zvladne a predpokladam, ze mu niekto z rodiny s nim aj pomoze.

modraslamka
15. júl 2023

nevymyslaj a chod

majla87
15. júl 2023

Ja by som isla a mala by som ho cely cas v nosici/satke, cudzim ho urcite neukazovala a nedavala na ruky a po par hodinach isla domov. Na taku velku udalost je 30 min cesty nic, skus to naplanovat na spanky, mozno pospi. Klimatizacia a podlozka do autosedacky.