Svadba na úrade
maly ste niejaka svadbu na urade ak ano tak preco?
@martina054 My sme mali na úrade preto, že ja nie som pokrstená, manžel má všetky sviatosti, ale jemu to nevadilo, prisposobil sa mne, no ved láska, nie?
Počúvaj Martinka, čo tak sa doučiť slovenskú gramatiku? ☹
Ja som mala prvú svadbu civilnú, lebo boli v rodine okolnosti, ktoré nám bránili cirkevnej svadbe. Svadbu sme si s manželom zopakovali po 7 rokoch a to už so všetkým čiže cirkevnú spolu s krstom našich detí.
Nie som katolicka, manžel je "bývalý" katolík..svadbu sme mali na urade, nejaké kva kva kva.. a bolo potom... brali sme sa kvázi z rozumu( stavba spol.domu) a bolo mi v podstate jedno , aká bude... nepptrpim si na takéto veci...
Mali sme na urade, za 15min sme boli manzelmi...dovod ja si nepotrpim na ceremonie a chlap tiez nie a nemusel8 sme ist na nauku hoci mame obaja sviatosti (lebo ako by to bolo) a od dospelosti do kostola nechodime....a nemuseli sme nikomu davat milodary....
moje dve kamarátky sa idú vydávať, obe budú mať svadbu na úrade, tak sa dohodli s partnermi, lebo v otázkach viery v tom nie sú narovnako, jeden veriaci, druhý ateista z páru, urobili kompromis, ktorí im vyhovuje, no poznám páry, ktoré nie sú ochotné takto upustiť a začínajú zvady práve na tom, prečo kostol áno a prečo nie a len úrad...
@martina054 a kde ste teda mali sobas ? Ty si co ? Katolicka? Ci nieco ine ?
@alisia30 ja som katolicka ale manzel nie a maly sme na urade
Otázka musia byť prítomný na matričnej svadbe aj svedkovia? Keď potom o pár rokov by sme chceli aj v kostole so všetkým oostatným čo k tomu patrí. Ďakujem za odpoveď. 🙂
@cerez my sme išli na matriku vybaviť uznanie otcovstva aby som nemusela ísť potom po porode a ja som snúbencovi navrhla zo žartu či sa rovno nevezmeme a že ostatné (hostinu a v kostole) urobíme potom ale povedal že nemáme svedkov. A to ani nemáme vybratých svedkov. A tam na papieroch aj na stránke matriky v našom meste nebolo nič spomenuté so svedkami len čo si priniesť.
@zuzik198 svedkovia musia byť aj na úrade na svadbe

@martina054 uz som ti pisala vyssie ze mam kamosku ktora je aj moja suseda zaroven. od mala sme vyrastali spolu, spolu sa aj hrali. Nastastie oni patria k tym "normalnejsim" svedkom, co nezakazovali styk so svetakmi. A nikdy sme nemali problem rozpravat otvorene na temu viera. Jej otec bol zase velmi sikovny maliar u nas v meste, takze vela pochodil a aj nam casto maloval. Vies, ked je otvorena komunikacia bez predsudkov tak nie je problem. To len vela ludi si vyraba umelo problemi lebo nedokazu akceptovat ten "iny" druhy svet. A ja osm nikdy nemala problem sa spytat na rovinu co ma zaujimalo.