Svadba pred narodením dieťaťa - Áno či Nie ?
Ahojte,
chcem len vidieť iný pohľad, možno názory nestranných ľudí.
Som dievča, ktoré od jakživa túži po veľkej svadbe nad 30 ľudí minimálne.
Partner by sa vzal aj len my 2ja + svedkovia a hotovo.
Čakáme spolu bábätko, termín vychádza na december. Ja 27 on 21r. Sme spolu 3 roky
Včera sme boli na návšteve u známej a ona hodila do plénu otázku, či sa pred narodením dieťaťa nechceme zobrať. Hovorím jej: ja chcem veľkú svadbu, on nie a teraz všetky peniaze idú aj tak na výbavičku.
Ďalej ani ma o ruku nepožiadal. Bývame v prenájme, v budúcnosti (tak za 5 rokov) by sme si chceli brať úver na dom.
No a k tej otázke, keďže mi známa dala chrobáka do hlavy.
Navrhnúť priateľovi sňatok z rodinných dôvodov a urobiť mini svadbičku na rýchlo len s najbližšími skôr než sa dieťa narodí, alebo si splniť sen a počkať? Lebo popravde keď sa mám vydávať raz v živote tak mi je až ľúto za tými princeznovskými čačkami čo k tomu patria, na druhej strane veľa ľudí hovorí že to sú zbytočné peniaze.
Ďalšia vec v septembri sa berú naši blízky priatelia, a nerada by som aby to vyzeralo, že sa opičíme. Ono v podstate som sním o tomto ešte neviedla debatu, možno zavrhne celý sňatok :D ale v rámci teórie ma zaujímajú názory.
Ďakujem
moj nazor ze v tejto situacii riesit rozpravkovu svadbu je uplne mimo uz len z dovodu ze si tehotna. Treba pockat par rokov, zarobit si na nu a moze byt. A otazka ci su to vyhodene peniaze je otazka preferencii kazdeho cloveka a ocakavania od zivota. Pre niekoho su vyhodene peniaze aj ist na dovolenku, kupit si nove auto, bazen alebo 5izbovy dom. Ale to neznamena ze po tychto veciach ludia netuzia a nerobia ich stastnych. Ja som mala pred 8 rokmi a stala okolo 7500eur a nelutujem ani jeden cent. Mala som 27 a muz 28. Nieco sme si zarobili a nieco nam prispeli rodicia. Skor by ma trapilo ze dieta nebude mat rovnake priezvisko ako ja. Mam take kamosky a viem ako to bolo pre nich v beznom zivote.
ja by som radšej počkala kým by partnerovi došlo a požiadal ma o ruku.... Len vidím že ten tvoj je moc mladý a asi sa mu ani moc nechce - a tam bude asi ten problém... 😉
a este dodam teda nechcem aby to vyznelo zle ale tvrdenie ze obetoval svoju mladost ako dokaz lasky bude mozne tvrdit tak najskor za 5 rokov. Momentalne obetoval len svoje spermie. Zvysok bude platit ak bude riadne robit aby vas zabezpecil a ked bude mat volno tak namiesto vymetania podnikov, chodenia na piva a inych akcii (co robia 20+) bude chodit s vami na detske ihrisko a vecer pomat s uspavanim dietata. Nemyslim to v zlom ale dieta velmi zmeny zivot a aj mnohe stabilne dlhorocne pary maju co robit aby to ustali a nie 21 rocny chlapec. Ale drzim palce. Mozno prave on je ta svetla vynimka. Len problem moze byt aj to ze nevyrastal zrovna v rodine ktora by mu bola vzorom.
@masha185 je cudne necitit sa naa svadbu, ale na dieta another. Pre mna by mal muz zenu, s ktorou caka dieta, poziadat o ruku, Ved s Kym este chce byt, ked nie s nou, a rozhodol sa s nou mat dieta.
A svadba ma svoje vyhody, Ved to tu niekto popisal. A ano, su aj ekonimicke vyhody, nechcela by si zostat s dietatom sama a bez penazi. A ked said dieta narodi do mimomanzelskeho zvazku, Tak aj Ked sa vezmete, vzdy bude narodene mimo manzelstva, Tak to bude v rodnom liste.
Nie je to iba papier, ako to vacsina snazi sama seba presvedcit. A tvrdit, ze nechat vztah plynut, aby prirodzene isiel sam, ci dojde do manzelstva v case, ked cakate dieta, je uz trosku neskoro
@veroniq85 prečo by dieťa nemalo mať rovnaké priezvisko ako matka? Veď nemusí mať po otcovi. Keď si ju raz zoberie za manželku, zmení sa meno aj dieťaťu. Nikdy by som nedala priezvisko dieťaťu po mužovi, už vôbec nie po mužovi, ktorý váha, či si ma zobrať, aj keď tu je miernym ospravedlnením vek.
@masha185 tiež mám pocit, že si partnera dotlačila k dieťaťu. V 27 zase tie biologické hodiny až tak nebijú, ale to je už jedno. Nepoznám vo svojom okolí mladého muža v jeho veku, ktorý by sa hrnul do otcovstva a do manželstva. Netlačila by som ho ani do svadby, ak urobíte svadbu s dvomi svedkami, spokojný nebude nikto, lebo sa do svadby nehrnie a ty túžiš po väčšej svadbe. A peniaze budete potrebovať. Výhody ak by sa svadba stihla do pôrodu? No mohol by si uplatniť daňový bonus na dieťa, napríklad.
Ja by som tuto temu aspon navrhla ved budete rodina, zaujimalo by ma aky ma nato nazor. Ved ste rodicia obaja. Mne sa nepaci ked kazdy ma ine meno, no niesom staromodna je to len moj nazor.
A nesla by som silou mocou do velkej svadby da sa spravit pekna svadba aj v lacnejsom style a zaroven na urovni...nie predrazene obrovske svadby ako mala svagrina a teraz narieka ze byva s rodicmi...o com to vlastne je? Na svadbe sa pred vsetkymi tvarila ako milionarka a pritom platil vsetko brat...a luxus taky ze az....len aby sa predviedla...a teraz narieka ze mohla mat vlastne byvanie. Pises ze strechu nad hlavou mate aj ked nieje to vase mate, pracu tiez, vzdy sa da spravit kompromis aby si bola aj ty spokojna a nemusela byt mega extra velka. No mozno ta nepoziadal pretoze si mysli ze to nechces...ked aj tvoji rodicia tak zili...neviem...treba sa spytat...aby si raz nelutovala.
mozete stale riesit, ci ho do dietata dotlacila? :D uz nepozerajte tolko tych sk serialov a telenoviel, bo vam to uz prepina s domyslavostou
@hederamonstera upokoj sa, čítala si všetky príspevky od nej? Na dieťa sa dal nahovoriť kvôli nej. V inom príspevku píše, že dieťa bola tak zhurta. Poznáš nejakého muža vo veku 21 rokov, ktorý sa dobrovoľne rozhodne pre dieťa? Zhodou okolností máme v rodine 23 ročného, má priateľku, keď sme sa ho pýtali, čo to nechcú posunúť ďalej, odpoveď - nestraš. Máme desať rokov čas.
ja som si spravila svadbu malu,saty som mala ako sa patri...pozvala surodencov,rodicov,krstnych a najblizsiu kamosku/kamosa-mala som to tak...Ja som zazila situaciu aj aj..prvu dcerku sme mali a nechcela som sa vydavat tehu-ved aby to nebolo ze som sa musela vydavat.Je pravda,ze po narodeni sa svadba prestane riesit...Ked mala mala 3r.uz sa zacinala pytat preco sa inak volam a podobne....potom ma poziadal,mali sme svadbu-uz som sa nemusela,ale chcela vydavat ❤a za 2r.dalsie dieta...Mozem povedat -rokmi som zmenila nazor 😝 ze ta svadba robi naozaj tu rodinu taku rodinnejsiu 🙂
Ja by som ohladom svadby este pockala..🙂
@veronika4495 tiež sa mohol spoľahnúť, že berie antiku ona, nie? Na tom ale už teraz nezáleží. Nemyslím si, že vek 21 rokov u muža je výborný na to, aby si založil rodinu, to ani náhodou. Nikde som netvrdila, že nie sú výnimky a áno, bola kedysi iná doba, dnes majú mladí ľudia úplne iné možnosti ako pred rokmi. Vo veku 21 rokov skončili strednú školu, svet im leží pri nohách. Môžu študovať, cestovať, párty, festivaly, koncerty...z vlastnej vôle to vymeniť za to, že každý mesiac treba platiť nájom, energie, stravu...daj dotazník do triedy maturantov, čo ti naň odpovedia. A to určite dosť z nich má dievča, ktoré miluje a možno s ním počíta aj do budúcnosti. Po narodení dieťaťa život už nikdy nebude tým, čo pred tým. Ak muž teda nie je zbabelec a úbožiak, ktorý sa na matku a dieťa vykašle, maximálne pošle minimálne výživné, aj to nie pravidelne. Tak mi tu prosím nepíš, že najväčšou túžbou 21 ročného muža je oplodniť svoju partnerku.
@masha185 my cakame babatko a teda ani ma nenapadlo riesit svadbu v tehotenstve narychlo. My mame uz vlastne byvanie, tento rok budeme mat 30 a svadbu planujeme do 35tky, kedze tiez chcem peknu svadbu, ziadnu narychlo spraskanu a peniaze chcem najskor investovat do byvania. A tak sme to aj chceli, najskor vlastne byvanie, babatko a potom az svadbu. Ja by som urcite pockala ked sa babo narodi a uvidite 🙂.
Ja som možno konzervatívna, ale ak ma nepožiadal o ruku, ja by som svadbu nespomínala sama od seba. Ak by ste predtým nad svadbou uvažovali a plánovali ju, tak som určite za svadbu, hoci aj malinkú, nech ste komplet rodina s jedným priezviskom. Ale takto mi to príde zbytočné, svadba by mala byt hlavne o vás dvoch, že to tak cítite, nie preto, že si otehotnela. Podľa mňa.
Ale je to len a len na vás, vy viete aký máte vzťah a aké máte plany. Ja som mala svadbu s 25 hosťami, obrad vonku, hostina pod stromami a neľutujem. Princeznovské šaty mi nechýbali 🙂
nerobila by som urcite svadbu ako tehotna..tiez by som si chcela tu svadbu uzit aj si vypit a zabavit sa do rana... 🙂 ale tak to som ja 🙂 my cakame a druhe a nad svadbou este neuvazujeme v najblizsej dobe.mozno raz ale so vsetkym co k tomu patri.ne len tak narychlo odbavena vec
@veronika4495 ja som nikoho neodsúdila, iba píšem z vlastných skúseností (nie mojich osobných, my sme mali troška viac), mám syna, priateľ má, aj oni majú priateľov, takže s mužmi tohoto veku sa stretávam pomerne často, vlastne takmer denne a ich názory poznám. Je ale zbytočné, aby sme sa my dve takto doťahovali, autorke témy to nijako nepomôže, otázka bola iná, ja by som ani svadbu nespomínala, kým ma nepožiada partner o ruku. Či bolo správne pre muža mať dieťa v takom mladom veku, to ukáže čas.
ja keby som cakala s velkou svadbou az po narodeni dietata, tak nie som vydata doteraz (alebo vydata som no s nejakym 5 minutovym obradom, urcite nie velkou veselicou). Stale sa nieco dialo, raz bolo treba brat ohlad na male dieta a jeho rezim, potom sme zase riesili zdravotne problemy rodicov , potom neboli peniaze atd atd. Hovorim teda len za seba, ale ja osobne by som sa radsej vydala pred narodenim 🙂 Ale vy by ste sa mali obaja zhodnut, nasilu sa neda nic poriadne vykonat.
@masha185 Ja by som svadbu nechcela len kvoli tehotenstvu. S kamoskou sme minule rozoberali, ze je to take blbe, ked sa dvaja vezmu akoby "len" kvoli dietatu. Berie sa to casto automaticky, ze by sa dvaja vziat mali, ale na svadbu by mali byt trochu vyssie dovody, ze sa naozaj chcete vziat, chcete byt spolu a nie to, ze dieta, tak sa to patri... A myslim, ze by ta aj mrzelo, keby si nemala velku svadbu. Nehovorim, ze priamo honosnu, ale ked po takej svadbe tuzis, mrzelo by ta to podla mna. Ale urcite sa o tom pozhovarajte s partnerom, aj mala svadba vie byt rozpravkova alebo ak je aj viac ludi, nemusi to vyjst az tak draho, svadba sa da zorganizovat vselijako. Je to hlavne na vas dvoch, mozno on svadbu tak ci tak nebude chciet a budes to mat hned vyriesene.
@masha185 do svadby sa neponahlaj aj ked si to zelaju ini ludia. Je to velke rozhodnutie a ked sa Vam narodi bábätko, zmeni sa u vas dvoch vsetko a sama uvidis, ci bude dobrý otec, či ti bude priateľ oporou a pomahat ti s dieťaťkom alebo nie. Z vlastnej skúsenosti sme si založili rodinku najskôr, vela sa u nas zmenilo, presli sme si dobrym aj zlým, mame 2 ročného chlapceka, snubenec sa o nas od zaciatku a stale stará, nema problém s malým, lepsieho otca pre svoje dieta si neviem predstavit a v októbri sa budeme brať.
@masha185 vobec nechapem co tu niektore zeny riesia. 1. Keby v Nemecku cakali ludia a detmi do hypoteky Tak by uz davno Nemecko vymrelo kedze 75% mladych zije v podnajme. 2. To je take klise ze dvadsiatnici chcu Len Po diskotekach chodit. Kolko som poznala 30 tnikov co si mysleli, ze su este studenti,praveze taky 21 rocny je nezkazeny: Este si nezvykol na pohodlie, to skor chlapi co 10 rokov Sami ziju sa nevedia dostat do roly otca. 3. K veci: pockajte teraz so svadbou, nic vam neutecie, hlavne teraz pocas tohto cirkusu z koronou, ja som krstiny musela zrusit a nebolo to prijemne. Radsej pockaj Kym ta poziada o ruku, budes mat krasnu spomienku a potom sa rozhodnete ci velku alebo now.
Osobne by som sa tehotna nevydavala ani sme to tak neurobili... Boli sme spolu 5 rokov ked som otehotnela, byvali sme u rodicov. Zasnuby mal moj drahy naplanovane na dovolenku, medzi tym som otehotnela, poziadal ma ale dohodli sme sa ze svadba bude az ked sa dieta narodi. Maly mal 1.5 roka ked sme sa brali... Ked sa budes vydavat tehotna budes unavena, nebudes si moct pripit, tancovanie bude tiez vselijake. Saty len take do ktorych sa zmestis... Pockala by som... Ak tuzis po velkej svadbe a vsetkych tych veciach okolo sprav si taku. Vydavas sa len raz (teda aspon to zatial je v plane len raz). Spln si sen.
Ja zase nechapem, preco odsudzujete velku svadbu? Ze je to pretvarka na ludi, precackane, falosne? My planujeme svadbu v oktobri(tuk-tuk), cca 70 ludi a uz teraz sme sa priblizili na 15tis e. Budeme tam mat ludi, ktorych mame radi, casto sa stretavame/volame/skypujeme a absolutne o ziadnu pretvarku a "ukazku luxusu" nejde. Ja by som zase nechcela malu svadbu s posedenim a o 17tej domov, ale zaroven nehanim a neurazam tych, ktori si taku svadbu zvolia.
@sabinka022 ešte je aj niečo medzi tým nielen veľká svadba a posedenie a ísť domov.
@masha185 ja tiež nie som vydatá máme spolu dieta, dom sme spolu 14 r to sú väčšie záväzky ako svadba.Vzdy som mala zo svadby zvláštny pocit, nemám rada oslavy, ceremónie, byť stredobod pozornosti.Asi aj preto, že moja sestra po 10 r manželstva zistila, že muž porobil dlhy na podnikaní, pôžičkách a dlhy sú spoločné manželstvo nemá len vyhody, ale aj nevýhody.U teba by som určite počkala a nič nesilila.Nie každý mladý chalan je nezodpovedný trulo

@masha185 otázne je či je pre neho podstatný "papier "že ste manželia alebo je šťastný aj bez toho....v tomto sa môžte rozchádzať alebo urobiť kompromis😉manzelstvo nezaručí 100percentne šťastie a po pravde v dnešnej dobe si radšej ľudia zariadia byvanie,teraz to maličké a to bude stáť tiez dosť peňazí ....a príde cas keď to možno príde a nebude to ničím urýchlené😉