icon

Svadba - rodina s deťmi, kamaráti bez detí

10. júl 2025

Ako by sa vam pacilo, keby ste pozvani na svadbu s tym,ze rodina moze prist s detmi a kamosi bez deti? Robi sa to tak bezne? Ja by som to urobila bud, alebo. Bud vsetci s detmi alebo bez. Ci to viete pochopit?

autor
10. júl 2025
@januska12323

Ja sa im vôbec nečudujem, videla som ako decká dokážu narušiť oslavu lebo ich rodičia sú na hlavu a nechajú ich behať kde chcú. Spojí sa takto viac detí a má o zábavu postarané každý okolo.

@januska12323 niektori su fakt taki,ze si z toho prd robia a deti su ako besne psy.

bonboniera
10. júl 2025
@anonym_autor

@abbey1 nerozumiem prečo niekto nechce qkceptovat nazor druhych, ako tebe pise bonboniera, len preto,ze mas iny nazor nez ona. Komu to pride ok, fajn, komu nie, tiez fajn,

- preboha ludia!

@anonym_autor a preco ty neakceptujes môj nazor? Preboha autorka!

autor
10. júl 2025
@bonboniera

@anonym_autor a preco ty neakceptujes môj nazor? Preboha autorka!

@bonboniera akceptujem, len sa mi nepaci,ze utocis na druhych!

mamaaja82
10. júl 2025

Deti na svadbu nie a hlavne ked clovek vidi tu volnu vychovu.My sme sa brali ked mal moj muz 42, vsetci jeho kamarati maju deti od 2-4 kusov,ked sme to ratali bolo by na svadbe 25deti.Tak nakoniec sme si spravili maly obrad na terase retauracie a bol klud.Polovica jeho kamosov sa urazila ale mne to moze byt jedno.

lenkakoc444
10. júl 2025
@anonym_autor

@lenkakoc444 praveze vavsinu rodiny pozvali zo slusnosti,aby sa neurazili, nestretavaju sa. Ale ano su aj taki clenovia,s ktorymi su si blizki. No ked pojdeme domov tak naraz, co tam budem sama 🙂

@anonym_autor haha mozno to decka zvladnu a budete az do rana🙂 joj ja neznasam tieto svadby, ze musim pozvat uja, s kt. sa nebavim ako je rok dlhy. Ale tak to uz je ich starost.

autor
10. júl 2025
@mamaaja82

Deti na svadbu nie a hlavne ked clovek vidi tu volnu vychovu.My sme sa brali ked mal moj muz 42, vsetci jeho kamarati maju deti od 2-4 kusov,ked sme to ratali bolo by na svadbe 25deti.Tak nakoniec sme si spravili maly obrad na terase retauracie a bol klud.Polovica jeho kamosov sa urazila ale mne to moze byt jedno.

@mamaaja82 podla mna ste to vyriešili dobre 🙂

autor
10. júl 2025
@lenkakoc444

@anonym_autor haha mozno to decka zvladnu a budete az do rana🙂 joj ja neznasam tieto svadby, ze musim pozvat uja, s kt. sa nebavim ako je rok dlhy. Ale tak to uz je ich starost.

@lenkakoc444 mozno ano,ze budeme prekvapeni :D ale radsej ratam vzdy s horsou alternativou, potom ma ta lepsia potesi. No, veru. Preto som nepoVala rodinu, s ktorou sa nebavíme.

bonboniera
10. júl 2025
@anonym_autor

@bonboniera akceptujem, len sa mi nepaci,ze utocis na druhych!

@anonym_autor ona začala ako prvá hovoriť ze je to hlúposť 🙂 treba začať najprv od seba. A nechápem ani teba co riešiš, ked ti to nevyhovuje alebo s tým nie si stotoznena tak tam nechoď, ako ti nazor druhých ako by si oni zariadili ich svadbu pomôže tebe ako hosťovi.

autor
10. júl 2025
@bonboniera

@anonym_autor ona začala ako prvá hovoriť ze je to hlúposť 🙂 treba začať najprv od seba. A nechápem ani teba co riešiš, ked ti to nevyhovuje alebo s tým nie si stotoznena tak tam nechoď, ako ti nazor druhých ako by si oni zariadili ich svadbu pomôže tebe ako hosťovi.

@bonboniera ale ved ma zaujimaju nazory inych,ako sa na to pozerajú. Ok, beriem, to som prehliadla, prepáč. Stotoznena s tym nie som, ale chapem a akceptujem a pojdem tam, lebo ich mam rada.

nikaeli
10. júl 2025

Svadba je rodinná záležitosť. Deti sú súčasťou rodiny. Ak by som dostala pozvanie na svadbu s podmienkou 'bez detí', poďakovala by som za pozvanie a na svadbu nešla. Tak ako ja akceptujem rozhodnutie mladomanželov, aj oni by mali akceptovať to moje 😉 nevidím dôvod urážať sa či už na jednej alebo na druhej strane.

autor
10. júl 2025
@nikaeli

Svadba je rodinná záležitosť. Deti sú súčasťou rodiny. Ak by som dostala pozvanie na svadbu s podmienkou 'bez detí', poďakovala by som za pozvanie a na svadbu nešla. Tak ako ja akceptujem rozhodnutie mladomanželov, aj oni by mali akceptovať to moje 😉 nevidím dôvod urážať sa či už na jednej alebo na druhej strane.

@nikaeli pekne si to zhrnula🙂

ha_ha
10. júl 2025

Už druhýkrát tu vidím, že deti sú súčasťou rodiny. Tu ale idú rodičia na svadbu kamarátom, nie rodine. Aj mama, otec, sestra, brat... sú súčasťou rodiny. Napriek tomu ich nebudem všetkých brať so sebou, ak idem na svadbu mojim kamarátom.

beronsche
10. júl 2025
@anonym_autor

@katica06 a je tu este moznost to akceptovat, ale vnutorne sa s tym stotoznit nemusim, chapes? Ved mozdm mat na to iny nazor a to neznamena teraz ze tam nepôjdem

@anonym_autor akceptovala by som to, ale ak by mi nemal dieťa kto postrážit (ak dieťa nie je zvyknuté na cudzích, rozhodne by som to nehrotila a nikam ho nedavala), ospravedlnila by som sa a nikam nešla.
Myslím, že by som na tom bola rovnako, ako ty, že ok beriem, nie som urazená ani nič iné, ale hlboko v duši by ma to trochu zamrzelo.
To bude mojim nastavením, že deti neberiem ako rušivy faktor.

bonboniera
10. júl 2025
@anonym_autor

@bonboniera ale ved ma zaujimaju nazory inych,ako sa na to pozerajú. Ok, beriem, to som prehliadla, prepáč. Stotoznena s tym nie som, ale chapem a akceptujem a pojdem tam, lebo ich mam rada.

@anonym_autor dufam ze si svadbu uzijete a aj dieta bude v pohode 🙂

autor
10. júl 2025
@ha_ha

Už druhýkrát tu vidím, že deti sú súčasťou rodiny. Tu ale idú rodičia na svadbu kamarátom, nie rodine. Aj mama, otec, sestra, brat... sú súčasťou rodiny. Napriek tomu ich nebudem všetkých brať so sebou, ak idem na svadbu mojim kamarátom.

@ha_ha no ale tak ked sa nad tym zamyslis,je to tak. Dieta je tvoja najblizsia rodina,zijete pod tou istou strechou, si zanho zodpovedna. Narozdiel od sestry,brata a rodicov
🙂

autor
10. júl 2025
@bonboniera

@anonym_autor dufam ze si svadbu uzijete a aj dieta bude v pohode 🙂

@bonboniera vdaka.🌹

autor
10. júl 2025
@beronsche

@anonym_autor akceptovala by som to, ale ak by mi nemal dieťa kto postrážit (ak dieťa nie je zvyknuté na cudzích, rozhodne by som to nehrotila a nikam ho nedavala), ospravedlnila by som sa a nikam nešla.
Myslím, že by som na tom bola rovnako, ako ty, že ok beriem, nie som urazená ani nič iné, ale hlboko v duši by ma to trochu zamrzelo.
To bude mojim nastavením, že deti neberiem ako rušivy faktor.

@beronsche ano, vystihla si moje vnutorne pochody, nue som urazena ani nic, ale ako vravis, kus ma to zamrzelo. Uvidim ako bude dieta zvladat to,ze bude bez nas. Mozno to nakoniec bude ok. A mozno nie a bude nam vkuse mobil zvonit😄

anonym_eabbc8
10. júl 2025

Si kamarátka, nie najbližšia rodina. Mozno by vas bolo ozaj viac detí ako dospelých a nechcú z toho robit kinder party.
Ja som bola teraz na oslave a bolo tam veľa maličkých detí, tak do 3- 5 rokov maximálne. A aj ta oslava bola presne taká, nie o oslávencovi ale deťom robiť program, mamičky skôr behali hore dolu, cize z oslavy nič nemali. A oteckovia tiež aby nevyzerali ako trúby, tak pobehovali hore dolu za manželkami.
Tiež asi nechcel uraziť kamarátov, ze aby prišli bez detí ale nakoniec tá oslava naozaj bola len ako detský kútik 🫣🫣.

nikaeli
10. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha v poriadku. Je to môj názor. Bez detí by som jednoducho nešla a mladomanželom by som to vysvetlila. Moje deti sú moja rodina a sú pre mňa viac ako kamaráti, o to viac ak ich nedokážu akceptovať ako moju súčasť. Tak ako oni majú svoje dôvody prečo deti nie, tak mám ja svoje dôvody prečo deti áno 🤷🏻‍♀️ to je celé a myslím, že nie je dôvod na hádku. Jednoducho mám iný názor, tak sa navzájom akceptujme 😉

66simonka66
10. júl 2025

Pre mňa je to čudné a úprimne by som pozvanie na takú svadbu slušne odmietla, nie preto, že by som sa urazila, ale preto, že moje deti sú pre mňa viac a ak by som sa nemohla zabaviť na svadbe s nimi, tak by som radšej ostala s nimi doma a urobili by sme si spoločný program. Pre niekoho je to normálne, ale ja by som tam bez detí nechcela ísť.

autor
10. júl 2025
@anonym_eabbc8

Si kamarátka, nie najbližšia rodina. Mozno by vas bolo ozaj viac detí ako dospelých a nechcú z toho robit kinder party.
Ja som bola teraz na oslave a bolo tam veľa maličkých detí, tak do 3- 5 rokov maximálne. A aj ta oslava bola presne taká, nie o oslávencovi ale deťom robiť program, mamičky skôr behali hore dolu, cize z oslavy nič nemali. A oteckovia tiež aby nevyzerali ako trúby, tak pobehovali hore dolu za manželkami.
Tiež asi nechcel uraziť kamarátov, ze aby prišli bez detí ale nakoniec tá oslava naozaj bola len ako detský kútik 🫣🫣.

@anonym_eabbc8 ano, ale kinder party co bude tak ci onak, ked tam bude cca 27 deti z rodiny. Viem aj akesu detské oslavy,ze tam rodicia nepokecaju vobec

autor
10. júl 2025
@nikaeli

@ha_ha v poriadku. Je to môj názor. Bez detí by som jednoducho nešla a mladomanželom by som to vysvetlila. Moje deti sú moja rodina a sú pre mňa viac ako kamaráti, o to viac ak ich nedokážu akceptovať ako moju súčasť. Tak ako oni majú svoje dôvody prečo deti nie, tak mám ja svoje dôvody prečo deti áno 🤷🏻‍♀️ to je celé a myslím, že nie je dôvod na hádku. Jednoducho mám iný názor, tak sa navzájom akceptujme 😉

@nikaeli k tvojmu názoru sa priklanam ,citim to rovnako.

autor
10. júl 2025
@66simonka66

Pre mňa je to čudné a úprimne by som pozvanie na takú svadbu slušne odmietla, nie preto, že by som sa urazila, ale preto, že moje deti sú pre mňa viac a ak by som sa nemohla zabaviť na svadbe s nimi, tak by som radšej ostala s nimi doma a urobili by sme si spoločný program. Pre niekoho je to normálne, ale ja by som tam bez detí nechcela ísť.

@66simonka66 chapem, ale uplne, mam z toho také zmiesane pocity.

mamaaja82
10. júl 2025
@anonym_autor

@mamaaja82 podla mna ste to vyriešili dobre 🙂

@anonym_autor tiez si myslim a hlavne ked ma jeho kamarati ledvo pozdravia.

autor
10. júl 2025
@mamaaja82

@anonym_autor tiez si myslim a hlavne ked ma jeho kamarati ledvo pozdravia.

@mamaaja82 tak tu aspon vidis,ze dobre,ze sa urazili a neprisli, to nie su praví kamoši

66simonka66
10. júl 2025
@anonym_autor

@66simonka66 chapem, ale uplne, mam z toho také zmiesane pocity.

@anonym_autor musíš sa rozhodnúť podľa toho, ako to cítiš, nie je nič zlé na tom ísť bez detí a zabaviť sa, ak ale cítiš, že bez nich nechceš ísť a neužila by si si to, tak nechoď.

eeffka
10. júl 2025
@anonym_autor

@mamaaja82 tak tu aspon vidis,ze dobre,ze sa urazili a neprisli, to nie su praví kamoši

@anonym_autor za mna svadba bez deti a to mam 2, chcem sa zabavit nie robit dozor.

beronsche
10. júl 2025
@eeffka

@anonym_autor za mna svadba bez deti a to mam 2, chcem sa zabavit nie robit dozor.

@eeffka ale je rozdiel, ak sa tak rozhodneš sama a keď tvoje dieťa pár nepozve..

miskakyska
10. júl 2025

Kým sa sem nedotrepal tento trend , deti boli súčasťou každej svadby a neprekážali nikomu...teraz vadia každej pipine, ktorá hľadí na deti pomedzi prsty...a skrz toho len zbytočné konflikty medzi rodinami a kamarátmi... nabudúce je čo na rade?..svadba bez koho?😃

oblecenie99
10. júl 2025

My sme tak mali. Nakoniec tam bolo len jedno bábätko, ešte dojčene. Mali sme komornejsiu malú svadbu viacmenej na štýl rautu a pod., rozpočet sme mali na 50 ľudí dokopy aj s nami. Ak by všetci prišli s deťmi, môžem to robiť rovno v Mekáči.
Keby nás teraz pozvali, deti by mi ani nenapadlo zobrať so sebou, ak by nemal kto strážiť, nešli by sme. Načo ich rozbíjať a lámať? Spomínam si na svadbu môjho krstného otca, ako sme tam odkvecli a spali v kultúraku na pospajaných stoličkách či v aute. Bolo to pred tridsiatimi rokmi, ja sa na to pamätám doteraz, bolo to pre nás ako deti len utrpenie.