icon

Svadba s dvomi svedkami

simona1994
19. jún 2022

Žienky, mali ste niektorá svadbu o dvoch svedkoch , že len snúbenci ,svedkovia a oddavajuci?
Žiadna rodina, mamy nikto?
Aká bola ich reakcia
Ide mi o to,že som s priateľom dva roky , od minulého roka sme zasnúbení a keď sme im oznámili,že sa ideme brať tak mali rôzne reakcie
moja mama nemá peniaze aby mi robila svadbu a svokra povedala,že si to poznačí do kalendára a vybavené
Peniaze nemáme nazvyš a brať si pôžičku mi príde odveci

Ďakujem za každý koment

Strana
z2
danica2711
20. jún 2022

vezmite sa tak ako chcete, prajem vám veľa šťastia. A či sa rodina urazí? Ich tiež nezaujímalo, či sa vás dotknú svojimi necitlivými reakciami...

number19
20. jún 2022

My sme sa takto s muzom vzali. Lebo sme sa chceli vyhnut tomu divadlu na okolo.
Podpisali sme papier a muz siel do roboty, ja som mala volno.
Vecer sme isli na paradnu veceru...a super sme si to spolu sami so sebou uzili. Fakt doporucujem...najlepsia svadba.

Horsie bolo ked sa to dozvedeli nase rodiny. Tak sme potom museli absolvovat este 2 masove svadby...ale ta prva bola najlepsia...

vso10
20. jún 2022

Ber do úvahy, že ak rodičov nepozvete na svadbu, vzťahy sa môžu ešte viacej pokaziť (už teraz píšeš, že sú naštrbené). Prípadne sa prestanete baviť na nejaký (dlhší) čas... Svadba je naozaj dosť dôležitá udalosť a môže Ťa časom mrzieť, že si tam nemala svojich rodičov.
Ja osobne by som riešila svadbu aspoň so svedkami, rodičmi a súrodencami. Svadba v kostole/na úrade a potom posedenie v reštaurácii, alebo u seba doma/na záhrade pri nejakých koláčoch a chlebíčkoch. Aj rodiny budú spokojné a aj vy toho nebudete mať veľa. Zasa obed pre dajme tomu 10 ľudí nie je až tak šialene drahý.
Mala som takú klasickú, síce menšiu svadbu, s kamarátmi a najbližšou rodinou, no kamarátka mala takúto o dvoch svedkoch, vopred nikomu nepovedali. Mali problémy v rodine, prečo nechceli svadbu vopred oznámiť, resp. počas plánovania svadby sa vyskytlo toľko problémov, hádok a odkladania, že to už viac nechceli riešiť s rodinou :/ no rodinu to dosť mrzelo.

fatima99
20. jún 2022

rodicov by som pozvala, ale necakala by som od nich nic, ani by som nechcela aby mi nieco davali, ak by som vedela, ze proste na tom nie su najlepsie. Ved ide len o to aby ste sa vzali, tak zase ale velke ceremonie by som nerobila.

oila
20. jún 2022

Je uplne jedno ako sa vezmete, ako tiez by som si na svadbu v ziadnom pripade pozicku nebrala. Normalne sa vezmite aj o svedkoch a hotovo. Ono ved to nie je vobec dolezite si myslim

loginexistuje
20. jún 2022

pozri je to tvoj den a tadsej bez nich ako mat tento den pokazeny kvoli nim
vobec by som sa netrapila urobte si samy so svedkami a ostatnym oznamte az po obrade fotka na fcb

ja mat terajsi rozum tak to tak urobim a vyhnem sa tomu ze mi pokazili svokrovci tento den

maulena
20. jún 2022

@simona1994 Castokrat prave na takychto zivotnych krizovatkach spozname pravu tvar vlastnej krvi. Ja osobne by som sa chcela vydavat len a len pri dvoch svedkoch. Manzelsky zvazok uzatvarate pre vas dvoch, nie je potrebne mat divakov. A hlavne az sa vezmete, nenechajte nikomu zasahovat vam do manzelstva a do vychovy deti. Prajem tebe a tvojmu milemu vela stastia a nech vas oboch pozehna dobrotivy Boh. ❤ 🌹

simona1994
autor
20. jún 2022

@maulena Ďakujem krásne ❤️ áno ukázal sa charakter

margaretaka
22. jún 2022

Mala som taký sobáš, dokonca som si neželala svadobný pochod, výmenu prsteňov. Podľa nášho zákona je povinný len sľub. Ten prečíta oddávajúci a vy poviete "áno". To je otázka 3 minút. Potom sme to podpísali a so svedkami sa rozlúčili a bolo. Ani žiadne svadobné šaty neboli. Potom nám vystavili sobášny list a s tým sme oznámili rodine,že je hotovo. Reakcie boli rôzne- šok, akceptovanie nášho rozhodnutia, nechápačka,že som nechcela byť nevesta v bielom apod. Ale to prešlo, prišli deti a na to sa len spomína s úsmevom. Dodnes nemám rada také akcie ako je veľká svadba a pod. Druhý raz by som to urobila znova.

luckasvec
18. apr 2023

@number19 akože ďalšie 2 vaše? A preco 2? 😁

number19
18. apr 2023

@luckasvec Nase a je to komplikovane... 😅

som_realistka
20. apr 2023

@simona1994 želám všetko najlepšie, je to váš deň, a ma byt pre vás dvoch co najkrajší. My sme tiež mali malú svadbu, 7 ľudí aj s nami, a to bolo 100rokov dozadu😀. Mama bola asi tri sekundy zaskočená, a nakoniec povedala ze si to užila lepšie ako nejakú veľkú oslavu, mali sme obrad v kostole, obed v reštaurácii a doma tortu a kávu, a potom sme všetkých poslali domov 😀

simona1994
autor
20. apr 2023

@som_realistka svadba prebehla o 13 ľuďoch bol to náš deň a bolo nám skvelo 🙂

svokrinjazykmonika
20. apr 2023

@simona1994 ja som mala takú ale z toho dôvodu, že už nemáme rodičov ani jeden. Inak by sme mali normálnu svadbu.

sovica
20. apr 2023

@simona1994 Vidím, že diskusia bola založená minulý rok v lete. Ja tom Ti len chcela napísať, že s dnešným rozumom by som chcela práve takú svadbu - my dvaja a svedkovia. Prípadne by som na obrad pozvala rodičov, súrodencov a najlepšie kamošky. Ak by prišli OK, ak nie, tiež OK.
Píšeš, že svadba už prebehla a bolo vás 13. Super, šťastné číslo🍀 Boli teda nakoniec aj rodičia?
Želám vám šťastné a spokojné manželstvo❤👍

cecilia29
20. apr 2023

Boli sme na svadbe kde nás bolo iba par- ale nie rodina ale asi zo 10 známych, kamarátov toho páru. Sobasil ich známy frantiskan v kaplnke a obed mali v ich kláštornej jedálni, hudbu púšťal frantiskan potom cez repraky .Úplne nizkorozpoctovo ale krásne.

simona1994
autor
20. apr 2023

@sovica Boli nakoniec aj rodičia akurát som si švagrinú pohnevala 😁🙈 ale s ňou nežijem žijem s jej bratom
Myslela som si,že dáme len obed a každý pôjde vlastnou cestou a zabávali sme sa až do polnoci 😁 bolo nám super a nakoniec sa to všetko urovnalo a bola spokojnosť na každej strane. Vzdy som túžila po menšej svadbe,ale keby som vedela čo sa udeje a aké komplikácie nastanú tak by som sa vydávala na opustenom ostrove 😂

a ďakujem krásne ❤️

mnamko
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2