Svadba s rodinou môjho ex

25. nov 2023

Ahojte, potrebovala by som poradiť.
Je mi to celé nepríjemné, moja blízka kamarátka sa vydáva za brata môjho ex. S ex sme sa nerozišli práve v najlepšom, dosť mi vyčítal rozchod, nevedel sa s ním zmieriť, ja som bola tá “zlá” čo mu ublížila, a ukončila náš vzťah. S jeho rodinou som sa nestretla od rozchodu (9 rokov). 2 roky sa spamätával z rozchodu, bolo mi to vyčítané od spoločných priateľov, ako veľmi ma miloval, ako som mohla ukončiť náš vzťah. No rozchod neľutujem, nebol to partner pre mňa, aj keď ublížiť som mu nechela, no nedokázala som ostať v tom vzťahu. Jediná osoba s ktorou som od nich v kontakte , je jeho brat. Veľmi túžim byť na ich svadbe, ale obávam sa, že to bude celé zvláštne, keď sa tam stretnem s ex aj jeho rodinou. Možno ma budú ignorovať, ale bojím sa, že to bude napäté, budú zazerať, a budem sa cítiť zle. Celkovo ma moc nemali v láske a ešte po tom, čo som “zlomila” srdce ich syna. Neviem či tam ísť.Teraz už má 6 rokov vzťah. Ale i tak sa bojím, že to stretnutie bude nepríjemné. Neviem ani čo očakávať. Ani ako sa správať voči ex ani jeho rodine, ak náhodou by sa chceli zhovárať, alebo by sme sa ocitli blízko seba. Jeho mama bola ku mne vždy odmeraná a povýšenecká, tak neviem vôbec čo čakať.

stanulienkat
25. nov 2023

Isla by som na obrad. Na svadbu nie.

zuzanka.zuzu
25. nov 2023

fuuuha on už má 6 rokov vzťah a ex (teba) pozvali na svadbu? či to len ty tam túžiš byť? lebo teda ja z pohľadu nevesty a ženícha by som ťa nepozvala, maximálne na večernú zábavu s kamošmi čo chodia okolo 22h, preto sa pýtam

janka_23
25. nov 2023

Išla by som zablahoželať ale na svadobnú hostinu by som nešla. Som si viac než istá ze by to dopadlo zle, predsa len alkohol odbúrava zabrany a pokaziť niekomu svadbu škandálom by mi bolo veľmi nepríjemné

mimka1402
25. nov 2023

@zuzanka.zuzu Akože prečo nie? Má svadbu jej kamarátka a to ze sa vydáva za rodinu jej ex, nie je jej chyba.😀

Ja by som šla. Ex ma svoj život 6 rokov, možno budeš prekvapená ze nikto o teba nezakopne. Ak nebudeš sedieť s nimi pri jednom stole, tak by som to kľudne ignorovala a šla. Odísť môžeš hocikedy, ale kvôli tomu by som určite nezmeskala svadbu svojej kamarátky.

autor
25. nov 2023

@zuzanka.zuzu normálne ženích a nevesta ma pozvali, lebo sme priatelia už veľmi dávno, kamarátku som poznala skôr ako môjho ex

zuzanka.zuzu
25. nov 2023

@mimka1402 pretože mne z pohľadu nevesty by bola prednejšia aktuálna partnerka môjho švagra, ale práve preto sa pýtam či autorku už pozvali (alebo len teoreticky očakáva pozvánku) a na kedy. ak po 22h tak by som išla len by som sa vopred uistila či sú s tým všetci ok. posledné čo by som chcela je pokaziť niekoho svadbu.

zuzanka.zuzu
25. nov 2023

aha už mi autorka odpovedala 🙂 a čo na to nevesta so ženíchom, ak nadhodis túto tému?

janinah
25. nov 2023

Pozvali ta s tvojim terajším partnerom.?

mimka1402
25. nov 2023

@zuzanka.zuzu No keby mam veľmi dobrú kamarátku a nejakú svagrinu, tak by som uprednostnila kamarátku. Veď svagrina môže byť rada, že sa s ním autorka rozišla inak by spolu neboli.😀 Ak ona ako ex priateľke atď nerobila problémy tak čo riešiť? Za mňa je normálne, že ľudia sa rozchádzajú a každý si žije svoj život.
Je pritiahnuté za vlasy dramatizovat udalosť starú 8 rokov.😀 Veď odvtedy sa zmenil aj svet, ľudia.. Tak riešiť 8r rozchod keď očividne každý je šťastný s niekym inym by mi nenapadlo.

juliacenc
25. nov 2023

Urxite chod, aby si nahocou nemysleli a nehovorili ze ty za nim places tak si neprisla. Ste hadam dospeli ludia a mozte sa stretnut v jednej miestnosti. Po dalsie je to o avadbe tvojej kamosky a nie o tebe a tvojom ex. Presli uz roky podla mna ta budu ignorovat

zmrzlinka2021
25. nov 2023

Autorka,

ale ved ty si nic zle nerobila, normalne si sa rozisla so svojim frajerom. Neboli ste manzelia, nemali ste deti, pocas chodenia je uplne ok "dat ruky prec" od dotycneho, ak zistis, ze nechces s nim vztah na cely zivot.

To ze niekto iny ma s tym problem je jeho problem.

Isla by som na svadbu

miroslava21
25. nov 2023

Podstatne je co hovori tvoj partner, je s tym ok ze pojdete na svadbu kde bude komplet rodina tvojho ex aj ex partner, zvlast ak vie ze aky si mala s nimi vztah... ja by som sa riadne porozpravala s priatelom a spolocne by sme prisli k zaveru. Lebo nema cenu ist na svadbu kde sa budete citit zle. Mozno staci na obrad

koniarova
25. nov 2023

Išla by som bez problémov. Život ide ďalej.

thereisabear
25. nov 2023

Nech to ženích nadhodí pred rodinou, že ťa volajú na svadbu a uvidí, aké budú reakcie. Ja by som sa riadila tým. Lepšie, keď budú dopredu vedieť, že prídeš. Ak by s tým mali veľký problém, išla by som iba na sobáš.

janage
25. nov 2023

9 rokov od rozchodu ste ak dobre čítam. Však to už je riadna doba. Všetci by ste mali byť inde.

h2
25. nov 2023

Ja by som v tomto prípade na svadbu nešla. Chápem, že je ti to ľúto, keď je to blízka kamarátka. Ale necítila by som sa tam na tvojom mieste dobre. Kamoška to určite pochopí.

ullala
25. nov 2023

Myslim, ze po deviatich rokoch ta uz ma na haku aj ex aj jeho rodina. Ak ta pozval jeho brat s kamoskou, tak asi dobre zvazili situaciu, mozno to aj riesil s rodicmi... Ja by som sla a exa si nevsimala, ked tak s nim das zo slusnosti small talk a viac si ho nemusis vsimat.

martinka13
25. nov 2023

9 rokov....? Hádam je už za vodou, či?

dharmasanata
25. nov 2023

Ja si myslím, že ženích to prebral so svojou rodinou či im to nebude prekážať, prípadne sa na to priamo opýtaj ženícha či je to vhodné a tak ked máš z toho neistý pocit. Ale ja si myslím že keď ex je spokojný v inom vzťahu tak nebude problém

vikes
25. nov 2023

Ja by som zvážila situáciu, že sa ex môže opiť a spustiť svoj monológ voči Vám. Ísť na obrad a vynechať svadbu, kamarátke vysvetliť.

dadka1997
25. nov 2023

Ja by som šla, ... ved si kamaratka nevesty .. s ex ta uz nic nespaja, ak ta kamaratka pozvala k obradu aj k svadobnému stolu, urcite by som išla, .. to čo bolo v minulosti to uz je minulost, a ako pises ex uz ma 6 rokov vzťah tak oni ta uz nemusia trapit a ani ty ich.. myslim si ze za ten cas je to uz davno ale ze davno zabudnute a môžte si uzit pekný deň

deti95060810
25. nov 2023

asi len na úrad či do kostola by som išla - aj to by som sa asi dosť nepríjemne cítila ....
ale isto by som nešla na svad. hostinu ....a kámoške skúsila vysvetliť.

juliacenc
25. nov 2023

Ak tam neprides moze to vizniet tak ze ty na neho stale myslis, alebo ze mas vycitky kvoli nemu lebo si mu idajne ublizila atd… musis tam ist si dospela zena, nech sa aj oni spravaju ako dospeli ludia

juliacenc
25. nov 2023

A nech ta vidia, ze sa mas dobre aj bez ich synacika. Kvoli bobcom tera nepojdes na svadbu dobrej kamoske?

juliacenc
25. nov 2023

A mozno ta budu mat totalne na haku..

vanilkovazmrzka
25. nov 2023

A co keby si mu zavolala a povedala mu, ze by si chcela prist, a ze si prajes, aby ste sa k sebe spravali normalne, alebo sa aspon slusne ignorovali, ked to nijako lepsie nepojde? Uvidis ako zareaguje, ked bude z toho podrazdeny, nesla by som, ked to vezme normalne, isla by som.

kristinka92
25. nov 2023

normálne chod. veď ex už ma svoju rodinu a uplynulo 6rokov…..či nebodaj by niečo chcel riešiť pred svojou ženou a detmi? nejakú ex záležitosť? podľa mna nie. mimochodom vždy mozes kedykoľvek odísť, tak prečo prísť o svadbu kamarátky?

tttbb
25. nov 2023

Po 9 rokoch by som kludne isiel, moze to byt maximalne trochu neprijemne, ale pochybujem ze by niekto nieco riesil.

tykat
25. nov 2023

Neverim, ze zenich pozve na svadbu ex svojho brata s ktorou sa v zlom rozisiel. To by musel.byt na hlavu padnuty.
A kebyze je padnuty a pozve, tak by som nesla. Nemala by som nad cim.rozmyslat.

betulinka1
25. nov 2023

Ak je to velka svadba, tak by som isla. Ale spytala by som sa kamosov, ci nebude mat rodina s tym problem. Normalne tak ako si napisala tu, by som sa spytala ich. Nech ta posadia niekde dalej a pri velkych svadbách sa ludia stratia.