Svadobné vychytávky, ktoré by ste odporučili na vašu svadbu
tie ktoré už máte svadbu za sebou, máte nejaké vychytávky kt by ste odporučili? ci sa to už týka organizácie, menu, vyzdoby, hudby, fotenia atd ❤️
(davam anonym pretože sme to ešte neoznámili)
QR na zdieľanie fotiek medzi hosťami ✌️
Ťažko povedať,lebo všetko záleží od zloženia hostí,počtu,či preferencií....za mňa osobne je stsrejsi zbytočný,ale musí byť niekto,kto to občas "povedie" a to sa v rodine vždy nájde taký typ. A hry?niečo by som dala,nejaký vtipný moment,ale nech to nie je zbytočne dlhé. Nech to iba osvieži.
Ale predsa tip pre novomanželov -neodbiehat zo svadby....potom to cítiť na zábave🤷raz prídu kamoši,potom ďalší kamoši,potom kolegovia,potom .....a na svadbe nie sú pár hodín. A ani únos.
To všetko sú tipy z iných svadieb,čo sa mi nepáčilo.
Základ je,mať dobrú náladu,usmievať sa,venovať sa hostom-potom všetko dopadne výborne 😊sú veci,o kt.hostia vedieť počas svadby nemusia😉
Zavolat si tolko hosti aby si s kazdym mohla byt a zaroven aby si stihla aj svoju svadbu
Nevyberat peniaze
Nezabudnut na deti
Zaplatit si svadbu sama
Najmut si ludi na vsetko aby tvoja starost v den sobasa bola len usmievat sa a uzivat si den
My sme mali svadbu vo vile s prespanim pre najblizsich 20 ludi. Rano sme sa stretli este na spolocnych ranajkach a bolo to velmi prijemne.
S nicim neprehanat. Je to len jeden den v zivote a je zbytocne ho ponat megalomansky a mat tam vsetky tie somariny, ktore su teraz moderne. Vacsina hosti to neoceni a stoji to zbytocne peniaze.
Svadobnu omalovanku pre decká
Autobus MHD na presun do restauracie (v Bratislave sme objednali a bola to sranda 😅 )
"Taxikara", kamosovho kamosa, ktory po polnoci vozi ludi domov
Svadobnu tombolu, kludne ti poslem tipy do spravy, to bola velka sranda - a nevyberali sme extra peniaze, ale na opacnu stranu menoviek na stoloch sme napisali tombolove cisla.
Svadobnu prezentaciu s fotkami, ako sme boli mali, ako sme sa zasnubili... pre niekoho traposina, ale ludom sa pacilo. Kamoska mala aj video z rozlucky so slobodou muza. Kamosi ho zobrali do Alp a musel preplavat horske pleso, zjest x praclikov a klobas na chate a pod 😅 a s takou go-pro kamerou to robili. Uniesli ho v kuklach z domu... 😅 akoze, znie to trapne, ale to proste uz musis mat takych kamosov
fotostena - nie svojpomocne spravena, norrmalne profi s fotografom
skvela hudba
vyborne jedlo - servirovane, nie vsetko svedske stoly
ziadne hry
ziadem program - s vynimkou cepcenia
zrusit vyberanie penazi za redovy tanec
detsky kutik s animatoom pre deti
Svadobnu omalovanku pre decká
Autobus MHD na presun do restauracie (v Bratislave sme objednali a bola to sranda 😅 )
"Taxikara", kamosovho kamosa, ktory po polnoci vozi ludi domov
Svadobnu tombolu, kludne ti poslem tipy do spravy, to bola velka sranda - a nevyberali sme extra peniaze, ale na opacnu stranu menoviek na stoloch sme napisali tombolove cisla.
Svadobnu prezentaciu s fotkami, ako sme boli mali, ako sme sa zasnubili... pre niekoho traposina, ale ludom sa pacilo. Kamoska mala aj video z rozlucky so slobodou muza. Kamosi ho zobrali do Alp a musel preplavat horske pleso, zjest x praclikov a klobas na chate a pod 😅 a s takou go-pro kamerou to robili. Uniesli ho v kuklach z domu... 😅 akoze, znie to trapne, ale to proste uz musis mat takych kamosov
@basska_b tak ta tombola je podla mna...a mnohych inych...mega traposina.
ale kazdy si pozna svojich hosti, tak vie, aky typ "zabavy" im vyhovuje
investuj do miesta, hudby a jedla. a kasli na vsetky programy, milion drobnosti, darcekov, vychytavok okolo a pod... su s tym starosti, stoji to peniaze a mam pocit ze nikoho okrem nevesty to nezaujima. fakt 🙂
a naj rada je, urob si podla seba, tak aby si ty bola spokojna. pre kazdeho okrem teba a tvojho muza je to len dalsia zo svadieb, na ktorej boli
@anonym_autor ziadna velka oslava, len najblizsia rodina, ziadne vyhadzovanie penazi na blbosti
Ked sa na to pozriem spatne tak mi to pride smiesne a trapne ako to nevesta dokaze riesit , za mna veelka velka strata casu energie a penazi
Zavolat si tolko hosti aby si s kazdym mohla byt a zaroven aby si stihla aj svoju svadbu
Nevyberat peniaze
Nezabudnut na deti
Zaplatit si svadbu sama
Najmut si ludi na vsetko aby tvoja starost v den sobasa bola len usmievat sa a uzivat si den
My sme mali svadbu vo vile s prespanim pre najblizsich 20 ludi. Rano sme sa stretli este na spolocnych ranajkach a bolo to velmi prijemne.
ďakujem všetkým ta odpovede.. tie hry urcite nechceme, nám sa to nepáči, únos nevesty nebude urcite 😅 svadbu chceme v najužšom okruhu blízkych tj 15ludi max..niečo na taký štýl garden party-svadbu nechceme v kostole ale zas ja ju na úrade nechcem, nieco vonku na nejakom peknom mieste.. a pre deti máte aké napady? budú tam 3-4 (z toho 2 naše)..a nejaké darčeky pre hostí ste dávali? mne sa nepáči dať nejakú mini fľašku s vlastnou nálepkou, také bez nápadu mi to príde
@really8 a obrad ste mali tiež v tej vile alebo klasicky v kostole? my chceme tiež nieco podobne
pre deti sme mali na terase detsky stolik s omalovankami so svadobnou tematikou plus sme mali instax fotaky pre hosti a ani sme neratali, ako sa s tym sa deti vyblaznia. sice minuli vela filmu ale totalne ich to bavilo, lepili to aj do knihy hosti a mali z toho riadnu srandu.
a darceky su podla mna uplne najvacsia zbytocnost, nechapem konceptu - darcek preto ze mi prisli na svadbu? navyse pokial to nie je nieco co hned zjem napr pernicek tak to na svadbach nechavam na stole tieto haraburdy :( ja som sa aj hanbila nieco take tym ludom davat na svojej svadbe
ďakujem všetkým ta odpovede.. tie hry urcite nechceme, nám sa to nepáči, únos nevesty nebude urcite 😅 svadbu chceme v najužšom okruhu blízkych tj 15ludi max..niečo na taký štýl garden party-svadbu nechceme v kostole ale zas ja ju na úrade nechcem, nieco vonku na nejakom peknom mieste.. a pre deti máte aké napady? budú tam 3-4 (z toho 2 naše)..a nejaké darčeky pre hostí ste dávali? mne sa nepáči dať nejakú mini fľašku s vlastnou nálepkou, také bez nápadu mi to príde
@really8 a obrad ste mali tiež v tej vile alebo klasicky v kostole? my chceme tiež nieco podobne
@anonym_autor ano vsetko sme mali v jednom uzavretom areali v sukromi. Aj tam za mnou prisla kozmeticka a kadernicka. Obrad bol v krasnej zahrade, hostina zabava na terase. Pre deti tam bol bazen vnutirny (vychadzalo sa z neho do zahrady), trampolina, prtanque, ping pong. Vsetko sme mali vonlu cely den. A este som zabudla, svadobne fotenie si naplanuj v iny den
@anonym_autor vnutri vo vile bola normalne obyvacka, chlapi si odskakovali kuknut telku lebo zrovna bolo finale ligy najstrov ci co a nikomu to nevadilo. Na zahrade lehatka aj take tie hojdacky to vajicko zavesene. Mali sme to vsetko take uvolnene ako zahradna party. Takto sme to chceli a hostia to tiez pochopili a uzili si (aspon co sme dostali spatnu vazbu)
pre deti sme mali na terase detsky stolik s omalovankami so svadobnou tematikou plus sme mali instax fotaky pre hosti a ani sme neratali, ako sa s tym sa deti vyblaznia. sice minuli vela filmu ale totalne ich to bavilo, lepili to aj do knihy hosti a mali z toho riadnu srandu.
a darceky su podla mna uplne najvacsia zbytocnost, nechapem konceptu - darcek preto ze mi prisli na svadbu? navyse pokial to nie je nieco co hned zjem napr pernicek tak to na svadbach nechavam na stole tieto haraburdy :( ja som sa aj hanbila nieco take tym ludom davat na svojej svadbe
@really8 tak ty si môj človek❤️ tak si to chceme naplánovať aj my takú garden párty/na štýl boji…nejaký menší objekt pre hostí+nas (na spanie) a všetko vonku.. a vás kto oddával? nebol s tým problem? my budeme asi ďalej od mesta preto sa pýtam… a menu ste mali aké prosím?
@bg92 ja viem že sa tak dáva ale mne sa nepáči ten štýl darčekov že fľaštička ako naco. áno keby je to nejaka pochutinka to je ok lebo to zješ a nesada na to prach potom😂 ja som premýšľala nad nejakou maličkosťou keďže u nás bude iba čisto rodina tak či nieco pametne..
@anonym_autor mu sme boli na jednej svadbe a keď sa dojedal tuším druhý hlavný chod, tak stlmili svetla, zapli reflektory, začala hrať brazílska samba a nabehli brazílske tanečnice, ten moment prekvapenia bol skvelý, skvelá atmosféra sa vyrobila, každý dostal chuť sa zabávať
@anonym_autor mu sme boli na jednej svadbe a keď sa dojedal tuším druhý hlavný chod, tak stlmili svetla, zapli reflektory, začala hrať brazílska samba a nabehli brazílske tanečnice, ten moment prekvapenia bol skvelý, skvelá atmosféra sa vyrobila, každý dostal chuť sa zabávať
@lllaila mne kebyze niekto do chutneho jedla zacne tancovat sambu, vytrham mu perie 😀 😀 😀
@really8 tak ty si môj človek❤️ tak si to chceme naplánovať aj my takú garden párty/na štýl boji…nejaký menší objekt pre hostí+nas (na spanie) a všetko vonku.. a vás kto oddával? nebol s tým problem? my budeme asi ďalej od mesta preto sa pýtam… a menu ste mali aké prosím?
@bg92 ja viem že sa tak dáva ale mne sa nepáči ten štýl darčekov že fľaštička ako naco. áno keby je to nejaka pochutinka to je ok lebo to zješ a nesada na to prach potom😂 ja som premýšľala nad nejakou maličkosťou keďže u nás bude iba čisto rodina tak či nieco pametne..
@anonym_autor normalne nas oddaval starosta a pritomna bola aj matrikarka. Obaja boli velmi mili. Ja som sa este nestretla ze by mal s tym niekto problem. My sme mali catering, oni zabezpecili vsetko a navaria ti co len chces (vacsinou). Dokonca aj poziciavali vybavenie takze sme si poziciavali napr aj pipu na capovanie piva, take sklenene vitriny na kolace ako su napr v cukrarni atd
Nám najviac záležalo na tom aby bolo dobre jedlo, pitie a DJ, ktorý vedel rozprúdiť zábavu…a fotograf. To bolo najdôležitejšie… väčšina ľudí bude spomínať na atmosféru a ako sa cítili a nie či si mala luxusnú výzdobu a dávala darčeky
- nedavajte ziadne darceky na stol - absolutna zbytocnost, vacsinou aj tak maximalne neoriginalna kravina z Temu
- ziadne nasilu tradicie, len aby bolo - posobi to hrozne. Za mna je fakt rozdiel ist na echt vychodnarsku svadbu, kde nevesta a zenich tancovali vo folklornom zbore a tam to bolo proste tak krasne vsetko, nenutene, nic nebolo trapne, ani cepcenie, ani redovy, lebo bolo vidno, ze ten folklor je im fakt blizky, tam sa fakt tancovalo a radovalo🙂. Naposledy som bola na svadbe, kde nevesta aj zenich nemali ziaden program, ziadne nejake tradicie (ak neratam rozbitie taniera a novomanzelsky tanec), proste obrad, hostina a bavte sa, ale potom pred polnocou isli tancovat redovy tanec - a to nam tam viacerym prislo az napadne smiesne a trapne, ze nieco, kde mozu vyberat peniaze, uz do programu daju, ale inak nic 😂🤣… samozrejme sme skoro nikto nesli, tak cely redovy trval tak asi do 10 minut.
My sme mali veľkú svadbu na zámku, čiže nie také čosi, ako chcete, ale ako darček so svadby sme dávali "svadobné vrecko" (také látkové vrecúško z bieleho saténu) lentiliek vo farbe svadby, na každej lentilke boli naše mená a z druhej dátum svadby (dávali sme to robiť priamo vo fabrike, prišlo to už nasackovane, stalo to len o chlp viac ako normálne lentilky v obchode. Nie na Sk). A úplne no go sú pre mňa všetky žobrajúce "tradície", únos nevesty, redovy či vyberanie na vienok, to je čistá traposina.
My sme mali veľkú svadbu na zámku, čiže nie také čosi, ako chcete, ale ako darček so svadby sme dávali "svadobné vrecko" (také látkové vrecúško z bieleho saténu) lentiliek vo farbe svadby, na každej lentilke boli naše mená a z druhej dátum svadby (dávali sme to robiť priamo vo fabrike, prišlo to už nasackovane, stalo to len o chlp viac ako normálne lentilky v obchode. Nie na Sk). A úplne no go sú pre mňa všetky žobrajúce "tradície", únos nevesty, redovy či vyberanie na vienok, to je čistá traposina.
@vroni luia vrecusko vyhodili a zbytpcny odpad na svete
@anonym_autor neotravuj svadobcanov s vychytavkami. Nevytahuj na nich ani náhodou žiadne HRY. Investuje do poriadnej kapely, kvalitného jedla a zákuskov. A do poriadnej vysluzky.
@anonym_autor neotravuj svadobcanov s vychytavkami. Nevytahuj na nich ani náhodou žiadne HRY. Investuje do poriadnej kapely, kvalitného jedla a zákuskov. A do poriadnej vysluzky.
@xckaretxxx a ja by som sa aj na vysluzky vykaslala.
vsetko ostatne spmenute je OK
@vroni a ja ako hosť co by som s tým vrecuskom mala urobit ? Načo je to dobre? Co myslíš, že kde skončilo.
@xckaretxxx a ja by som sa aj na vysluzky vykaslala.
vsetko ostatne spmenute je OK
@nyusika ja sa počas svadby zakuska ani nedotknem. Ale ráno po svadbe by som zozrala celú krabicu.

@vroni a ja ako hosť co by som s tým vrecuskom mala urobit ? Načo je to dobre? Co myslíš, že kde skončilo.
@xckaretxxx
asi by si mala pri spomienke na novomanzelov clive piesne spievat niekedy po rokoch
@xckaretxxx, nevedela som, že ľudia potrebujú aj návod na zjedenie cukríkov. Pri ďalšej svadbe zohladnim. 🙄 Moja mama v ňom dlho nosila v kabelke haslerky. A kamoška vankúšiky na čistenie okuliarov. My sme do tých pár, čo zostali, zbierali malé kocky z Lega, ktoré zostávali navyše. Nakoľko išlo o vrecúška 4*5 cm, nepochybne sa mnohé a možno dokonca aj väčšina vyhodili. A? Spôsobili asi toľko odpadu ako použitá papierová vreckovka. Takže som maximalne spokojná s týmto riešením.dodnes.

Starejsieho ani nahodou a hlavne ziadne debilne hry ktore kazdy hra ajtak iba z donutenia