icon

Svadobný dar - obáločka

levandula7
2. máj 2023

Ahoj, tento rok idem na tri svadby, vždy ako +1 a trochu si lámem hlavu nad tým, koľko peňazí dať mladomanželom do obáločky.

Prvá svadba je svadba kamarátov môjho priateľa, poznáme sa, niekoľkokrát sme spolu boli vonku, navštevujeme sa raz sme spolu boli na chate, obľúbila som si ich. Svadba bude na Slovensku v menšom hoteli, bude stredne veľká, okolo 60-70 hostí.

Druhá svadba je sesternice môjho priateľa, bude sa konať v Albásku.. Nevestu ani ženícha som nikdy nevidela. Máme zabezpečené ubytovanie na 6 dní, svadba se vším všudy bude trvať tri dni, vraj to budú mať hrozne luxusné a očakáva sa, že prídeme v róbach a smokingoch 🙂 svadba bude obrovská, okolo 400 hostí. Letenku sme si kupovali sami + výdavky za šaty, šperky, topánky a tak podobne výjdu na pár stoviek €.

Tretia svadba je brata môjho kamaráta, on je single, zavolal ma ako +1, aby nemusel ísť sám. Jeho brata som videla asi 3-4x za život, nevestu nepoznám. Stredne veľká svadba, tiež okolo 70 hostí, v Prahe, v Grébovke.

Koľko si myslíte, že je vhodné dať jednotlivým párom ako svadobný dar? Napíšte mi, prosím, tri čiastky 🙂

Strana
z2
levandula7
autor
2. máj 2023

@lenkakravcova podľa mňa zas nie je vhodné a správne sa montovať do života cudzích ľudí a posudzovať, či sa niečo hodí a nehodí, keď nepoznám kontext a ani jednu zo zúčastnených strán.
na čo sú tieto komenty dobré? jednak sa na to nikto nepýtal a dvak čo si akože teraz myslíte? že ja sa vykašlem na dlhoročného dobrého kamaráta len preto, že si cudzie ženy na MK myslia, že to je nevhodné? 😂 😂 ďalší zbytočný komentár z tvojej strany.

lenkakravcova
2. máj 2023

@levandula7 OK len sa nepreriekni o tom, že takto ideš, na tej 2.svadbe v Albánsku, aby si nebola hlavnou témou na tej 400-hostovej svadbe. Tam sú ľudia ešte konzervatívnejsi než u nás. 🙂

levandula7
autor
2. máj 2023

@lenkakravcova neboj sa, idem do dobrej spoločnosti, ktorá nemá potrebu rozoberať životy cudzích ľudí 🙂

tykat
2. máj 2023

@lenkakravcova 😀 asi tak... nikdy ich nevidela, 400hosti, 6 dni v Albansku... tam nenechaju nitku suchu na nikom

romi0310
2. máj 2023

@tykat onl to tu ide. Vy vlastne neviete predychat to, ze niekto ide na taku svadbu a este si moze uzit aj dovolenku. Povedz staremu, ze uz ta nebavi komentovat na MK, nech aj vy idete konecne k moru :D mozno tam prides na ine myslienky a prestanes strkat nos tam, kde nie je treba 🫶🏻

tykat
2. máj 2023

@romi0310 joooj moja 😀 ani nevies ako velmi si vedla, a nespamuj, otazka je na obalku tak nech ta autorka odtial nevystipe

tramtada31
2. máj 2023

Zeny, podľa mna to úplne prehanate. Veď ide s kamaratom, nie s milencom, s ktorým sa tam bude cely vecer olizovať. Ja tiež som dohodnutá, že budem robit kamarátovi garde na ples a oslavy, lebo nemá s kým chodit. Manzel sa nad tým len vzdy pobaví (ten kamarat je panic, ktorý caka na tu pravú), takze vie, že nič nehrozi a ešte bude aj doma strazit deti, čo je už horšia cast toho, že niekam idem s iným chlapom 😀
1 dala by som príspevok 50 eur a kvety
2 asi 200 spolu
3 dala by som príspevok 50 eur
Aj keď som zástanca daru 100/osoba, fakt tu ideš viacmenej ako +1

levandula7
autor
2. máj 2023

@romi0310 jjj, najviac ma fascinuje, že ženy, ktoré majú podľa vlastných slov šťastné a naplnené životy a manželstvá majú väčšinu najväčšiu potrebu mať súdiace a uštipačné komentáre na MK 😂 ❤ škoda reči na také osoby.

romi0310
2. máj 2023

@levandula7 ja som priam alergicka na tieto typy 🙂 ale vsak ked je ich jedinou zabavkou rypat do druhych, ich zivot :D

levandula7
autor
2. máj 2023

@romi0310 a to by človek čakal, že ženy v ich veku budú mať rozum a úroveň..

romi0310
2. máj 2023

@levandula7 to v ziadnom pripade 🙂 niektore 20 rocne baby su viac normalne, ako zeny po 30tke ;) a este dalsia kategoria. Slobodne mamicky, ktore majundeti s kadejakym idiotom a tebe idu rozpravat do vztahu :D ja som sa takuch reci napocuvala. A ako super, ze som si vzdy sla svojou cestou a nedala sa znechutit hlupanami 🙂

lenkakravcova
2. máj 2023

@levandula7 Prečo to, že ti niekto napíše svoj názor, ako by sa on zachovala alebo co považuje za vhodné alebo nevhodné, za ustipačnú poznámku?
Nechápem ten súvis, prečo do toho miesaš šťastné manželstva a životy.. Ako keď je niekto spokojný so svojím životom a manželstvom, tam nemôže napísať, že podľa neho takéto správanie (nikto ta tu nepozná, takže nikto nerieši teba konkrétne ako osobu) nie je správne?? 😶

lenkakravcova
2. máj 2023

@romi0310 Nezda sa mi že je úplne rozumné označovať iného človeka s odlišným názorom, len preto, že ma tento názor iný, hlúpym.
😐

levandula7
autor
2. máj 2023

@lenkakravcova prečítaj si všetky komentáre a možno pochopíš 🙂

romi0310
2. máj 2023

@lenkakravcova lebo ked sa slusne spytam na jednu vec a 1500 zien ti zacne kazat, ze toto a toto bybsa malo robit, je totalne odveci. Nedavaj radu tam, ked ju niekto nežiadal. Jednoducha vec. Tebe by sa pacilo, kebyze povies, dnes si obliekam saty, ake topanky by ste zvolili a zeny ti tam idu kazat, ze preco si davas take kratke saty? Lebo mojnu muzovi by sa to nepacilo. Tu ide jedine o tom. Starajte sa do svojej rodiny, priatelov a nerieste zivoty inych. Je to OTRAVNE !!!!!

evelynmozagalega
3. máj 2023

Fiiiha, to som nevedela, ze manzelstvom sa konci vsetka sranda a uz nemozem mat kamaratov a byt s nimi dokonca osamote 🙂 Teda a ja som isla iba s muzmi na vylet do zahranicia, zatial co moj manzel isiel na vylet s jeho partiou (kde boli aj zeny). Oooh a dokonca ma ti muzi videli aj v plavkach, no to je asi tiez skandal 😂 Esteze nam je uplne jedno co sa patri a co nie a hlavne co si o tom myslia ostatni. A sme stastni a spokojni 🙂 Keby sa kazdy staral sam o seba, bolo by o kazdeho postarane. @levandula7 vobec neries co ti ostatni hovoria a uzi si svadby 🙂

janka1011
3. máj 2023

@evelynmozagalega splietaš z dve na tri. Jedna vec je ísť niekde s partiou, iná vec už ísť ako pár na svadbu/ples s niekým iným, keď máš priateľa/manžela. Každý si samozrejme môže robiť čo len chce, ale prepáč, nebudeme sa tu tváriť, že je to v poriadku a aká je to wau žena, nezávislá a emancipovaná, keď je vo vzťahu a na spoločenské udalosti sa necháva pozývať inými mužmi. Aj keď je to vo všetkej počestnosti.

levandula7
autor
3. máj 2023

@janka1011 argumentujete tu všetky tým, že je iné ísť niekam s partiou a iné ísť niekam individuálne ako "pár". a na tej svadbe akože budeme sami dvaja? bude tam ďalších 60 ľudí, s ktorými sa budeme obaja baviť. 🤦‍♀️
na tomto koníku je možné fakt všetko, aj pohoršiť bandu prudérnych múr tým, že budem robiť dobrému kamarátovi spoločnosť na svadbe 😂 že vas to, ženy, ešte baví. myslím, že tu bolo dostaťkrát povedané, že na kibicovanie a moralizovanie tu nikto nie je zvedavý, takže buď sa vyjadri k téme, alebo láskavo pomlč, vďaka.

janka1011
3. máj 2023

@levandula7 no keď raz zadáš tému do verejného fóra, to už akosi musíš rátať s tým, že ťa tu každá nebude len chváliť a pritakať ti. A keď nevieš zniesť kritiku a prijať iný názor, nabudúce radšej tému nezakladaj. Lebo diskusie sú o tom, že sa v nich diskutuje. To, že nedokážeš prijať iný názor a kompezuješ si to nadávaním ženám do prudérnych a neviem akých je tvoj problém a len dokazuješ tvoju úroveň.

levandula7
autor
3. máj 2023

@janka1011 každá diskusia má svoju tému, ktorej je fajn sa držať. keď ti niekto desaťkrát povie, že na podobné reči nie je zvedavý, že sa pýtal na niečo iné a bude rád, keď sa budeš vyjadrovať k veci a nedokážeš to rešpektovať, je to asi ukážka tvojho intelektu a vychovania. mimochodom, slovo "prudérny", nie je nadávka, keď mu nerozumieš, tak si ho vygoogli 😉

romi0310
3. máj 2023

@levandula7 ja som sa po vcerajsej konverzacii dobre vytocila :D asi bude lepsie, ukoncit to :D proste su zeny, ktore uz ziju v 21. Storoci a su take, co stale veria babickam a dristom, ze zena je stvorena hlavne na rodenie, obskakovanie chlapa a slusne suchat nozkami a pocuvat, co im prikaze. Myslim si, ze 60% zien, co tu prispieva su presne tie zeny, co ich zivotna vyhra bola splodit dieta a teraz poslusne sluzia svojim muzom na dedine. A jedina ich cinnost je chodit vykadrovat sa od rama do vecera ku vsetkym diskusiam na MK. Je tu takych neurekom :D strasne dokonale zivoty maju, ale v kazdej teme maju svoj rypak :D a samozrejme, ked trafime do cierneho, uz sa to tu zgrupne a budu sa navzajom podporovat a rypat :D

klip0
3. máj 2023

To chces ale dávať obálku osve za seba ? Akože ty jednu a tvoj priateľ jednu ?

levandula7
autor
3. máj 2023

@klip0 na prvej a druhej svadbe spoločne za nás ako za pár, na tretej sama za seba 🙂

levandula7
autor
3. máj 2023

@romi0310 vytáčať ma to nevytáča, ale som v nemom úžase koľko ľudí je ochotných venovať drahocenný čas omielaniu niečoho, o čo sa nikto neprosil 😀 niektoré expertky sem pridali aj 4-5 komentov, z ktorých ani jeden nie je k téme 😂

evelynmozagalega
3. máj 2023

@janka1011 podla mna je to totalne normalne a nemusim sa ani tvarit. Ja na tom nevidim absolutne nic nevhodne a nejde o to, ze je wau a emancipovana, ale ze zije svoj zivot a ma okolo seba ludi aj mimo svojho manzela/partnera. Ak sa to niekomu nepaci a nechce tak zit, tak ok, chapem, ale nikto nema pravo ju kritizovat ako si zije svoj zivot. To by som aj ja teraz mohla kritizovat puťky domace, ale nerobim to. Ako som povedala, nech sa kazdy stara sam o seba, nie o druhych 🙏

thoughtfulweirdo
3. máj 2023

1.100 za mňa, 100 za partnera
2. Fu, tu sa žiada vyššia suma, keď máte zabezpečené ubytko na 3 dni. Minimálne 200 + 200 by som povedala, ale záleží samozrejme od rozpočtu.
3. Tu by som dala za seba 50-100, podľa rozpočtu.

A ku komentárom, to, že niekto nechodí na svadby s kamarátom, mu nezabezpečí harmonický partnerský vzťah ani vernosť. Rovnako mu to nezabezpečí, keď na tie svadby s kamarátom chodí. Takže je úplne odveci písať, ako by kto nešiel a nechcel 😄 veď to je, akoby ste na otázku "aký mobil si mám vybrať" odpovedali "ja nepoužívam mobil" 🤣

vroni
24. máj 2023

1) stovku dokopy s priatelom
2) stovku za seba a nezabudnite na somára. 🤣🤣🤣 Boli sme na albanskej svadbe pred mesiacom a vopred sme sa informovali, co je tradičný albansky svadobny dar. Bolo nám povedané, ze úplne tradičný je somár. Ta hrôza v očiach ženícha, keď sme mu povedali, ze sme doniesli ten najtradicnejsi dar a vzápätí jeho úľava, keď zistil, ze je plyšový, stala za to. Ale my sme kamoši už roky rokuce, s celou rodinou.
3) maximálne 50

bg92
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2