Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty
Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...
@maidenfair Vieš čo, keby boli aj najnovšia kolekcia. Autorka šaty nechce. Ona sa ide vydávať, nie my. Mne moja dcéra tiež povedala, že by radšej niečo s nohavicami na slávnosť, ona šaty proste nemá rada. Tak hľadáme. Možno kým bude nevesta, tak zistí, že aj jednoduché šaty by zvládla a možno nie. A mne to bude úplne jedno. Dám si ako svadobná mama nejaké jednoduché elegantné šaty (pretože ja zas nemám rada nohavice😁). A budem si užívať jej deň a budem sa snažiť, aby bol podľa jej predstáv.
@darovanie Veď pravda. Ja som tiež mala svadobný overal. A na malé svadby sa kostím vyslovene hodí. Šaty by hovorili "a just chcem byť princezná". V dnešnej dobe hlavne na západe sú svadby extrémne drahé, ľudia už upúšťajú od "klasických tradičných šiat" čím ďalej viac. A dobre. Móda sa posúva ale dlhé svadobné šaty sa menia len v detailoch a pôsobia skôr ako nejaký cosplay. A je to škoda.
Veď pecka. Podľa mňa vkusný. Plus doplnky...
Krásne šaty páčia sa mi a švagriná bude hviezdou
Ak sa pýtaš, ako jej povedať, že sa má obliecť inak, tak to sprav takto nejako: "Milá Maryška, tie šaty, čo si si vybrala, sa Ti zaiste veľmi páčia. Ale vieš, robíme len malú svadbu - obrad, obed a to je všetko. Mám obavy, že by si sa tam v týchto šatách napokon necítila dobre. Ak má chceš potešiť a zároveň sa necítiť divne, až budú na Teba všetci čumieť, daj si kľudne tie zelené/modré/atď. šaty, čo si mala (tam a tam). Tie sú nádherné a veľmi Ti pristanú."
Ak sa pýtaš, ako jej povedať, že sa má obliecť inak, tak to sprav takto nejako: "Milá Maryška, tie šaty, čo si si vybrala, sa Ti zaiste veľmi páčia. Ale vieš, robíme len malú svadbu - obrad, obed a to je všetko. Mám obavy, že by si sa tam v týchto šatách napokon necítila dobre. Ak má chceš potešiť a zároveň sa necítiť divne, až budú na Teba všetci čumieť, daj si kľudne tie zelené/modré/atď. šaty, čo si mala (tam a tam). Tie sú nádherné a veľmi Ti pristanú."
@ivanaks už sa dohodli
@minenkaa nastastie aj ta dotycna sa uvedomila 🙂. Mne prídu smiešne tie komentáre (hlavne tie medzi poslednymi) kde sa silou mocou snažia autorku vytočiť 😀. Zdá sa, že ona je nad vecou a tak to ma byt 🙂.
@gerrwie_girl však v podstate to bolo treba švagrinej len povedať ,tu bola autorka najprv zbytocne nemýli prekvapená a až potom to riešila
@gerrwie_girl však v podstate to bolo treba švagrinej len povedať ,tu bola autorka najprv zbytocne nemýli prekvapená a až potom to riešila
@minenkaa nemilo
Za mna je problem, ze nevesta prisla na to, ze host bude obleceny lepsie ako nevesta, to ju cele se….rie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️Inak by to neriesila…
Za mna je problem, ze nevesta prisla na to, ze host bude obleceny lepsie ako nevesta, to ju cele se….rie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️Inak by to neriesila…
@jeennyv Za mňa nie. Ale už to majú vysvetlené. Za mňa tie veľké strieborné šaty nie sú ani pekné, ani vhodné na svadbu. Ja som mala šaty, aj s veľkou sukňou, aj som mala 45 hostí, aj nejaká tá zábava bola, ale aj na mojej svadbe - vzhľadom k štýlu a priestorom by tieto šaty boli neprimerané. Ale vôbec tu nejde o šaty, myslím, že švagrina to poňala tradične (svadba = róba) a bolo ju len treba usmerniť. Ja preto chodim každý rok na ples, lebo za mňa sú takéto šaty vhodné iba tam. Na svadbu sa obliekam slušne, elegantne, podľa štýlu a miesta svadby😉
@janamoto78 fotku siat už pridala. Nájdeš ich na druhej strane.
@bessie12 a čo to má spoločné s mojim komentárom. Šaty jej potajme ukázala svokra. Nie švagriná. Treba to riešiť so švagrinou. Nie na MK ani so svokrou.
Chápem Ta, ale treba sa na to pozrieť aj z jej pohľadu. Je to svadba jej brata, takže to chce ponat slávnostne. Možno si tiež o Tvojom outfite myslí svoje, asi je ten typ, čo by nikdy nešiel na svadbu v kostýme. Ak sa ona nestará do Tvojich šiat, nie je dôvod, aby Ty si sa starala do jej. Pokiaľ si do pozvánky nedávala dresscode. Podľa mňa ide skôr o to, že sa bojíš, že bude výraznejšia ako Ty. Áno, bude. Ja by som osobne nešla oblečená výraznejšie ako nevesta, no na druhej strane, pri nohavicovom kostýme sú takmer každé pekné šaty výraznejšie.
V skratke,keby mne povieš,že to čo som si kúpila ss tebe nepáči....mam si kúpiť niečo iné...na svadbu by som nesla😘
Chápem Ta, ale treba sa na to pozrieť aj z jej pohľadu. Je to svadba jej brata, takže to chce ponat slávnostne. Možno si tiež o Tvojom outfite myslí svoje, asi je ten typ, čo by nikdy nešiel na svadbu v kostýme. Ak sa ona nestará do Tvojich šiat, nie je dôvod, aby Ty si sa starala do jej. Pokiaľ si do pozvánky nedávala dresscode. Podľa mňa ide skôr o to, že sa bojíš, že bude výraznejšia ako Ty. Áno, bude. Ja by som osobne nešla oblečená výraznejšie ako nevesta, no na druhej strane, pri nohavicovom kostýme sú takmer každé pekné šaty výraznejšie.
@em4life Presne. Nohavicovým kostýmom každú ženu tlačí do nohavicových kostýmov, lebo v šatách by tie ženy vyzerali lepšie od nevesty.
Očividne podaktore stále nepochopili ze nevesta nežiada od ostatnych žien aby si dali nohavice 😀. Ale to je ťažko vysvetľovať ženám, ktore nechápu rozdiel medzi šatami a robou 🙂
Napíš drescode ak máš nejaké požiadavky na oblecenie hostí, dnes sa to robí bezne, tiež sme tak dostali inštrukcie k svadbe, nevesta chcela, aby mali všetci jemne odtiene pastelových farieb, žiadna výrazná cervena a podobne. Na ďalšej svadbe sme zase mali zákaz doniesť kyticu, miesto nej chceli mladomanželia žreby....
Mala si im k pozvaniu napisat, ze si maju obliect veci ako na nedelu do kostola ked to je IBA pohostenie ako sama pises 🙂 .. ozaj na taketo pi*oviny ze mas cas, kto si co oblieka..to ze ty ides nevyrazna na iba pohostenie je tvoja volba..menis tu nazor ako vietor fuka - najprv je moc vyrazna s vycesom a ma si ist sadnut za vrch stola a potom ti to je vlastne jedno ale nechces sa za nu hanbit..rozhodni sa co je vlastne problem a daj novu temu..
Autorka, určite bude ten nohavicový kostým krásny, ale ide leto, hocikde na letnej terase nájdeš ženu oblečenú v bielych nohaviciach, s bielym topom alebo sačkom… Nechceš sa ako nevesta predsa len obliecť ako nevesta? Aby ti to potom o pár rokov nebolo ľúto, že si túto jedinečnú príležitosť nevyužila s jedinečným oblečením… Aj keď si už švagrinú presvedčila na nové nákupy, ty máš tiež ešte možnosť to prehodnotiť 🙂
Prajem ti co najmenej stresu, aby sa ti svadba vydarila podla predstav a hlavne aby ste mali stastny zivot.
Mala si im k pozvaniu napisat, ze si maju obliect veci ako na nedelu do kostola ked to je IBA pohostenie ako sama pises 🙂 .. ozaj na taketo pi*oviny ze mas cas, kto si co oblieka..to ze ty ides nevyrazna na iba pohostenie je tvoja volba..menis tu nazor ako vietor fuka - najprv je moc vyrazna s vycesom a ma si ist sadnut za vrch stola a potom ti to je vlastne jedno ale nechces sa za nu hanbit..rozhodni sa co je vlastne problem a daj novu temu..
@ravehami nechce tam svagrinu-to je jej problem🤣🙈
Nechce tam zjavne nikoho,kto má lepsi vkus q štýl.Pritom zabúda,že manželský život nezáleží od daného dňa!
Ide na svadbu. Má si obliecť rifle, lebo ty si berieš nohavicový kostým? Ak máš problém s outfitom hostí, mala si si do pozvánok pripísať určený dress code, alebo urobiť grilovačku.
Nerieš švagrinú a užívaj si deň. A to že fakt, naozaj sa odosobni od toho. Ale ak môžem ja by som ten nohavicový kostým vymenila za nejaké jednoduché dlhé šaty 🙂, nie tie klasické čipkozáclonové 🙂 . Pekný deň a sústreď sa na podstatné a to si ty a tvoj nastávajúci a Váš deň. Veľa šťastia prajem 🍀

@bessie12 a keď ,prides ma zbiť?
@minenkaa ty si blbá 🤦♀️ a neoznacuj ma.