icon

Tešíte sa na Vianoce?

21. dec 2023
h2
21. dec 2023

@lenkakravcova Keď som ti napísala, že by som čakala, že sa nezapojíš do tejto diskusie, keďže Vianoce neoslavuješ, myslela som si, že sa uvedomíš a prestaneš sem písať. Namiesto toho ďalšie traktáty o tom, kedy sa narodil, či nenarodil Ježiš?! Tebe sa ešte nestalo, že ti vyšli narodeniny napríklad na utorok, ale oslavu si robila až v sobotu, alebo možno až o týždeň, či viac neskôr, lebo tak ti to proste vyhovuje? Vianoce sú oslavou narodenia Ježiša Krista. Nie je to deň jeho narodenín. Ináč by sme namiesto sviečok na adventnom venci zapaľovali tie na narodeninovej torte.

lenkakravcova
21. dec 2023

@veronikaszabova Tak však som len odpovedala na otázku 🙂
A keď sa iná užívateľka pýtala niečo, tak som opäť ia odpovedala. Ako čo teraz mám zákaz vyjadrovania sa v kresťanských témach, alebo nerozumiem. Čo na tom považuješ za nevhodné?
Veď normálne sa o vianociach s kresťanmi v okolí bavíme, a nikto nemá také reakcie ako tu niektoré ženy na MK, ktoré z toho robia drámu..

galganka
21. dec 2023

@lenkakravcova ale ty si sa nevyjadrila k téme. Ty si drisla svoje. To jako na otázku: čo nes varíte napíšeš, že sa ti pokazil hrniec. 😂 Jako, keď zavriem všetky 4 oči, okrajovo to súvisí, ale nikoho to nezaujíma, je to od veci a nepotrebná info.

lenkakravcova
21. dec 2023

@h2 Ja som neodpovedala tebe na to kedy sa Ježiš narodil 🙂 Ako čo si o sebe myslíš, keď predpokladáš, že na základe tvojej odpovede neodposiem inej užívateľke, ktorá sa na to pýtala?

" Vianoce sú oslavou narodenia Ježiša Krista. Nie je to deň jeho narodenín. Ináč by sme namiesto sviečok na adventnom venci zapaľovali tie na narodeninovej torte."
Pre kresťanov je to oslava príchodu Mesiáša na svet (čiže oslava narodenia Mesiáša). Pre ateistov je to stretnutie rodiny. Pre pohanov iný význam.. Nechápem prečo z toho musíš robiť takú drámu, keď sa niekto na niečo opýta a odpoviem ako je to presnejšie. Nerozumiem, že ťa moje odpovede tak iritujú. Nenapísala som tam nič, čo by bolo nepresné, alebo čo je v protiklade k tomu, čo píšeš o komerčnom slávení Vianoc.

@galganka Odpovedala som na toto "DORIS: @lenkakravcova ...ja som čítala teóriu,že sa narodil na jar,marec- apríl." (preto tie dátumy spomínané presnejšie 🙂 ). Pozri na to, na čo to ola reakcia :D Nebolo to len tak z jasného neba. Treba pozerať na súvislosti.

galganka
21. dec 2023

@lenkakravcova ty si dobrá suvislosť. Odpovedala si na, to, či sa tešíme na Vianoce. Toto neuhádaš, akurát mám kopu voľného času. 😂

amelia89
21. dec 2023

@lenkakravcova Takze vy kedy oslavujete? v septembri ci auguste? 😆

lenkakravcova
21. dec 2023

@galganka Názov témy zmenili - bolo tam pri založení témy "tešíte/netešíte sa na oslavovanie Vianoc"? 🙂 Preto tá odpoveď. (ešte som si hovorila, či to je niekto kto má sláviť vianoce sám, tak sa chudák neteší, alebo čo)
Takto pri zmene nápisu vyzerá scestne, to chápem 🙂

@amelia89 Neoslavujeme narodenie žiadnych prorokov. Ale keby že si ich máme pripomínať, tak asi áno - narodenie Ježiša by sme si pripomínali v septembri/auguste 🙂

galganka
21. dec 2023

Tešíte sa na oslavovanie Vianoc?
Ježiš sa narodil inokedy.
Furt totálne mimo.

h2
21. dec 2023

@lenkakravcova Aj keď sa tu nejaká mamička bude pýtať napríklad "Ako by ste riešili tento zdravotný problém u bábätka?", tak jej odpíšeš, ze nijako, lebo tvoje dieťa ten problém nemá? Prosím ťa, ja nemám nič proti tebe a tvojej viere, ale naozaj sa to nehodí pchať úplne všade.

amelia89
21. dec 2023

@lenkakravcova Dobre Leni,ďakujem ti za tvoj insight k teme, a teraz nas prosim pohansky nechaj sa tešiť na Vianoce a oslavovat narodenie Ježisa Krista par mesiacov po jeho narodkach 😂😅

7miriam77
21. dec 2023

Ja hlavne kvôli dcérke, teší sa na darčeky, ako každé dieťa ❤️, ja sa teším hlavne na rozprávky 🤣🤣🤣

diewcatqoo
21. dec 2023

@lenkakravcova ja neviem, ale snad kazdy aspon trochu gramotny clovek vie, ze sa Jezis v skutocnosti nenarodil 25.12. a vie aj to, preco sa krestanske Vianoce slavia prave v tomto obdobi, ako ich oslavujeme teraz. Nie si jedina na svete, kto ma precitane mudre knihy (aj roznych vierovyznani). Neboj, nielen moslimovia dokazu citat a orientovat sa v historii.
Ja akceptujem ludi akehokolvek vierovyznania a nemam problem vychadzat s kymkolvek. Ale ak vidim, ze cloveku zacina z jeho viery kapanek prepinat, zaradujem spiatocku. Kedysi davno som rada citala tvoje prispevky, ale mam pocit, ze v poslednom case ti to uz trochu prerasta cez hlavu.

autor
21. dec 2023

@lenkakravcova názov bol taký ako je teraz 🙂 keďže som autorkou.. ale Vianoce sú sviatky pokoja, takže kašlime na tieto rozbroje🙂

veronikaszabova
21. dec 2023

Anonym - a ty sa tesis? 🙂

galganka
21. dec 2023

Ha, tak som si dobre pamätala, že názov bol rovnaký. Normálne by ma presvedčila o opaku. 😂🫣

lenkakravcova
21. dec 2023

Tak potom sa ospravedlňujem. 😃
Musela som to popliesť s inou témou kde som písala a bola podobná.

Predpokladala som, že autor/ka keď sa tak pýta anonymné tak sa na Vianoce neteší (má depku, lebo im niekto napr zomrel vtedy alebo inú vážny problém), takže jej alebo jemu padne dobre vhod, keď niekto iný to tiež nerieši, berie neutrálne.

Ty keď sa tešis a oslavujes, tak však OK 🙂 neviem prečo také témy zakladate vlastne anonymne. Však to není nič na hanbu tešiť sa na Vianoce.

deti95060810
21. dec 2023

akosi mi je to ešte jedno... možno o 2 dni už bude tá správna atmosféra a nálada

sense
21. dec 2023

Teším sa na vianoce, lebo sa moje dieťa teší, a preto ze si dám zemiakový šalát lebo ho robím len na vianoce, rovnako ako aj kapustnicu a 10druhov koláčov. A preto ze sa dieťa bude tešiť z darčekov. A pre x ďalších pre drugych ľudí nepodstatný h veci.

kaktusik007
21. dec 2023

Neskutocne. Po desiatich rokoch mam volno od 19.12 do 08.1., kupila som nadherny vianocny servis, exkluzivny pribor a aj vinove pohare..... do toho sa ukludnil vztah s mojim bratom a vzhladom na cene servisu uz na darceky vela penaxi naozaj neostalo, takze to bude realne iba o vianocnej pohode a drobnostiach.... a decka su nadsene so servisu tiez a su radi, ze sme si ho napriek sialenej cene kupili. Do toho som spravila plan - kto ktory den co urobi, aby sme uz teraz mali naozaj realnu pohodu - a ono to funguje, vsetko si ako rodina uzivame --- aj sialene vianocne upratovanie ;) za mna - uzasne!!!

babababka
21. dec 2023

Teším sa ešte viac,ako keď som bola dieťa.Mám vnučky a teším sa kvôli nim.Teším sa na ich smiech,spievanie kolied,pečenie dobrôt,prechádzky s nimi apod.je to úplne iná dimenzia,ako keď som bola malá a iná je aj keď som bola len matkou,teraz som už babkou a je to niečo nenormálne krásne.

cafelatte
21. dec 2023

Áno teším, vianočná hudba, dobroty, atmosféra, darčeky, večerné prechádzky a par návštev..aj keď dlho toto ja nevydržím možno tak 3-4 dní a potom sa budem venovať firme.

ajka19
21. dec 2023

Neteším....sama budem, sledovať TV a dúfam, že rýchlo skončia

lenka1993
21. dec 2023

Nie, nic nebude ako chcem aby bolo + budem veľa v práci a mám choré deti. Nejako vôbec nevnímam že budú Vianoce.

k47
21. dec 2023

Na vianoce samotné ani nie, ale voľno a svetielka sú fajn 🙂.

riyadh
24. dec 2023

@galganka ak myslis urcitu osobu kedze je moslimka Vianoce Ani nemoze oslavovat, ale mudra je ako radio

riyadh
24. dec 2023

Ano tesim, je s Nami tento rok mamina 😊❤️a deti uz su vacsie pomozu, a vecer nohy hore a kukame perinbabu😊

kakakina
24. dec 2023

Veľmi sa každý rok teším ,že sme sa v zdraví dožili ďalších Vianoc.A tešíme sa že môžme osláviť Ježišovo narodenie ,v pokoji a láske byt so svojimi blízkymi .A odkedy mame deti prežívame tieto sviatky oveľa intenzívnejšie 🎄😍.

hendikep
24. dec 2023

@valeria_h presne … raz este na VS sme mali takeho asistenta ktory bol čech, “ pražák” a raz na workshope pocas prechádzky len tak z ničoho nič začal že nechápem prečo je veľká noc 3 mesiace po Vianociach keď Ježiš zomrel keď mal 33 … 🤯🤯🤯 a ešte takým štýlom že vynašiel koleso… akože halooo to fakt? :D liturgický rok alebo “ symbolika” niekomu asi nič nehovorí ….

konikmodry111
24. dec 2023

Ano velmi, konecne mame obaja s muzom volno ❤️

konikmodry111
24. dec 2023

@galganka @diewcatqoo lenka rada pretlaca svoju vieru vsade 🙈 ale toto je ozaj mimo 🤦🏼‍♀️