icon

Tešíte sa na Vianoce?

21. dec 2023
Strana
z3
valeria_h
21. dec 2023

Teším, ale cez sviatky som v práci 😁

galganka
21. dec 2023

...mega veľmi totálne 👍🏻🎄🩷

lenkakravcova
21. dec 2023

Neoslavujeme 🙂 (Ježiš sa narodil inokedy - v lete/jeseni)

viestta
21. dec 2023

Ano

nikola81
21. dec 2023

Vobec. Syn lezi v horuckach s anginou.

vyrovnanaosoba
21. dec 2023

Teším, dnešným dňom kedy končia v škôlke škole nám začínajú prázdniny. 23.pride manžel, to bude pre mňa najkrajší darček aj sviatky. Minulý rok sme boli sami bez jeho.

galganka
21. dec 2023

Otázka: tešíte sa na Vianoce
Odpoveď: Ježiš sa narodil inokedy...
Čítanie s porozumením opustilo MK... 😂🫣

kik2022
21. dec 2023

Áno. (Ale nemusí tu byť tá otázka každý deň) 😅

diewcatqoo
21. dec 2023

Ja ano, kvoli tomu, ze moje dieta sa velmi tesi. Ked vidim tu radost v detskej tvari, tesim sa aj ja.

ariannazara
21. dec 2023

Nie

valeria_h
21. dec 2023

@lenkakravcova Pravdepodobne v jeseni. Nie je dôležité kedy, dôležité je, že sa narodil. A pripomíname si Jeho narodenie v decembri.

lindous
21. dec 2023

Ja akosi vôbec nemám pocit, že majú byť Vianoce 😅 ale teším sa na voľno a jedlo od mamy 😀

h2
21. dec 2023

@lenkakravcova Čakala by som, že sa nezapojíš do diskusie, keď ich neoslavujete. Tak, ako ja sa nebudem vyjadrovať, či sa teším na nejaké muslimské sviatky.
To, kedy sa Ježiš narodil, je úplne jedno. Oslavuje sa to na Vianoce.

h2
21. dec 2023

A áno, teším sa veľmi. Od dnes mám dovolenku, takže až do januára klídek a pohoda.

levandula7
21. dec 2023

veľmi <3 spravíme si ich krásne a pohodové 🙂

pkgirl30
21. dec 2023

Teším veľmi , aj keď sme sa so synom dostali v noci do nemocnice, ale aj napriek tomu, doma už je všetko napečené nachystané takže už iba pripraviť štedrú večeru🙂♥️

lenka.25
21. dec 2023

Veľmi sa teším, od zajtra ako mi padne posledná minúta v práci , si budem vychutnávať dovolenku naplno s deťmi, mužom, bez žiadnych školských povinností, žiadne tréningy ...iba my zababušený v teplých dekách pred telkou , varené víno /čaj , prechádzky ❤ ...nemáme ešte ani stromček, ani nakúpené a ani mi to nevadí , spolu to dáme raz dva 👍

cyberk
21. dec 2023

Tesim sa viac ako ked som bola mala :D uz nech si dcerka odbali darceky 🥰

ibatanecnica
21. dec 2023

tak ako na každý oddych,

doriiis
21. dec 2023

@lenkakravcova ...ja som čítala teóriu,že sa narodil na jar,marec- apríl.
Tak a je všeobecne známe,že Vianoce a Veľká noc sú prispôsobené sviatky.Kvoli zimnej a letnej rovnodennosti.

petronellla87
21. dec 2023

Nie sme veriaci ale tesim😊 tento rok budeme prvykrat na Vianoce traja, tak som zvedava ako sa bude dcerke pacit stromcek a darceky a vsetko okolo toho. A najviac sa tesim ze ocko bude mat volno a ze si ho uzijeme.

lenkakravcova
21. dec 2023

@h2 No vidíš, nesklamala som ťa 🙂

@valeria_h
@doriiis
Podľa islamských zdrojov sa Mesiáš Ježiš narodil v období dozrievania datlí, čo je v oblastí Palestíny približne prelom mesiacov: august-september:
„Pôrodné bolesti ju (Máriu) priviedli ku kmeňu palmy. Povedala: Bodaj by som bola zomrela pre týmto a bola by som bezvýznamnou a zabudnutou. Zavolal na ňu spod nej: Nežiaľ! Pán tvoj učinil pred tebou potôčik. Zatras kmeň palmy smerom k sebe, spadnú na teba čerstvé plody (datlí). Jedz a pi a buď spokojná..“ (Korán, 19:22-25)

Toto obdobie opisuje i kresťanská tradícia Biblie ako letné obdobie, kedy pastieri spali na poliach: „V tom kraji boli pastieri, ktorí v noci bdeli na poli a strážili svoje stádo. “(Biblia, Lk 2:8)

Pôvod slávenia Vianoc na 24-25.12 náj́deme v pohanskej mytológii. Pohania slávili narodenie boha slnka Mithra, 25. decembra v období zimného slnovratu. Mnohé pohanské zvyky boli pokresťančené, napríklad používanie sviečok, vianočného stromčeka a girlandy. Tieto symboly boli brané medzi rannými kresťanmi ako symbol pohanstva, no neskôr sa stali bežnými.

valeria_h
21. dec 2023

@lenkakravcova Nepchaj sem islam, buď tej lásky. Mňa naozaj nezaujíma, čo hovoria islamské zdroje.

lenkakravcova
21. dec 2023

@valeria_h je tam aj Biblia 🙂 nebuď taká podráždená, však sa ti blížia sviatky lásky a pokoja - trochu praktizuj. Neni zlé poznať teóriu. 🙂

valeria_h
21. dec 2023

@lenkakravcova Ty si vážne mimo. Choď si vyučovať Islam inam, diskusia je o inom.

galganka
21. dec 2023

Galganka neveriaco a nepokrsteno púli oči a napriek všetkému sa ďalej teší na Vianoce. Sviatky radosti a pokoja. 😂

veronikaszabova
21. dec 2023

@lenkakravcova prepac.... Rada si citam tvoje prispevky. Ale ozaj aj dnes, konkretne do tejto temy to musis tahat??

Autorka - ano, tesim sa. Neskutocne milujem vianocnu atmosferu ❤️❤️❤️

pribinak
21. dec 2023

@lenkakravcova je jedno kedy sa Jezis narodil, pointa je úplne niekde inde

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bloger
21. dec 2023

Teším sa samozrejme veľmi.

Strana
z3