Tipy na vianočný darček pre náročných svokrovcov
Ahojte, citala som tu vela tem ohladom darcekov, lenze moji svokrovci mam pocit, ze vsetko maju. Vela chodia po wellness pobytoch, mam pocit, ze uz boli v kazdom kute Slovenska. Viem si predstavit urobit darcekovy kos s vecami, ktore maju radi, avsak oni dam davaju kazdy rok 200eur a mne sa potom moj darcek zda, ze je to malo. A zas, ked kupim jednej strane drahy darcek, tak musim aj druhej a este vela dalsim ludom ako krstnata, surodenci, netere..sme velka rodina a kazde Vianoce su fakt palka. Mate nejaky tip pre ludi, ktori maju vsetko a vsade boli?
@euka210 Och, to mate super 👍 Snad aj u nas to tak raz bude 🙏 Kazdy rok o tom hovorime a stale skoncime aj tak pri kupovani...
Tiez mam rada tento typ darcekov. Fotoknihu a kalendar planujem urcite. Ten hrncek s foto je dobry napad, svokrovcom som este taky nedavala robit 🙂
@petamich Toto je urcite super napad, skusim nieco vymysliet 👍
@janka_266 Skoda, ze mi to nenapadlo, ked bol moj maly babatko, toto by bolo pekne 🙂
No...riesis hluposti.
Ozaj.
Moja mama je z 9 deti.
Takze chapes,ze sa im nevytiskalo.
ALE
Stara mat,aj keby sama nejedla,proste nazgrlososila pre deti a dokonca aj vnucata...
A na vianoce kazdy dostal "nejaku tu korunku".
Aj sme sa natahovali,aj sme dohovarali, ze netreba....
Ale jej to robilo radost.a v ziadnom pripade necakali so starym otcom rovnako drahe,honosne dary .
Su to rodicia.vidia,ze vsetko je zlozite drahe...ved aj oni si tym iste presli.
Chcu vam trosku pomoct...
Ich to potesi.
A ak je to ozaj 1-2 razy v roku,a financne ich to celkom nepolozi,neriesila by som.
Kup im malickost,symbolicky nieco a radsej s nimi stravte aspon cez sviatky viac casu.
Co sa ostatnch tyka-ja chapem,ze mensie deti vzdy cakaju nieco od Jeziska
Ale to nemusia byt obrie dary. ved staci knizka ,nejaka sladkost a cau.
Väcsim detom mozno uz len dake sladkosti..
Proste ....zbytocne si to komlikujes.
aj nam kazde vianoce moja mama dava 200e na darceky tusim to je ten dochodcovsky bonus co dostavaju od statu. Nikdy by mi nenapadlo jej dat tiez v tej hodnote darceky, aby som sa necitila blbo. Tiez jej kupujeme ale veci co potrebuje mobil, alebo sadu nozov a take veci do domacnosti. Nikdy to asi nebolo v hodnote 200e max stovka. Svokrovi zas roky kupujeme palivovu kartu v hodnote 50e tiez nam dava stovku na darceky. Ale naozaj nikdy by mi nenapadlo si dorovnavat darceky. Sirsej rodine nekupujeme nic, krsniatkam, ani netereriam. Tak sme sa dohodli . Len sa navstivime, stravime spolu cas a hotovo. Ja este kupujem mojej sestre nakolko je sama slobodna a ona vzdy posle velky balik.
Pravý čas na kupovanie darčekov deťom príp. mužovi. Ja neviem toto kupovanie celej širšej rodine.. veď to musíte minút majland len na darčeky ktoré sa dajú investovať inak a rozumenejsie. Áno, človek aj dostane ale nie vždy to čo vyuzije a hodí sa mu.. Keď ale už je v rodine zauzivane takéto kupovanie tak potom ťažko niekto príde s tým, aby sa to zrušilo aby nebol za blbého.
Rodicia môjho partnera majú tiež všetko, ale nikdy som sa necítila trápne ze co mi dali oni a co ja im.
Aj tento rok, otec dostane obľúbené šampanské a mama dozu na med z Bohemian Crystal. Najviac sa tesia aj tak z toho ze budeme 25-26 u nich
Darujte im viac stráveného času s nimi, to je pre starších/starých ľudí dôležitejšie a vzácnejšie ako financie.
Ja mam takych rodicov, tiez neviem co kupit. Tak davam robit kalendar s fotkami maleho.
Moji svokrovci su tiez taki, ze nic nepotrebuju aj aj si potrpia na znacky. Aj oni nam vzdy davaju peniaze, aj dcere, nech si kupime co my chceme... Prisla som na to, ze pre takychto ludi je dobry darcek nieco take co "radi konzumuju". Nie len na Vianoce, ale aj k roznym ich sviatkom. U nas naozaj aj ked som sa snazila a vymyslala, tak najvacsi uspech malo vzdy nejake jedlo alebo pitie, pretoze radi ochutnavaju nove veci. Takze teraz dostanu tri druhy sypaneho caju z cajoveho obchodu, to vie byt inak aj dost drahy darcek, podla toho, aky caj vyberies. Mali tam aj horucu cokoladu s roznymi prichutami, tak to som zase kupila segre a jej deckam.
Obmeny, co sme uz niekedy darovali - portske vino, liker Baileys, tokajske vino, slamene vino, javorovy sirup, tekvicovy olej, vseliake kacacie alebo husacie pastety, alebo take pastety s hluzovkou sa obcas daju najst. Da sa vyskladat balicek v roznom rozpocte, podla toho, co chces. Napriklad teraz ma laka kupit este taliansky kolac panettone - je v takej peknej vintage pomalovanej plechovej doze - je to v podstate babovka - ale ta doza je pekna vianocna a hodi sa babovka k tym cajom.
Ja zas cely rok pocuvam co maju rodinni prislusnici radi a podla toho mam cit kupovat darceky. Kedysi mi mama spominala, ako mali doma taku drevenu meteo stanicu kde vychadza panko ked ma byt skaredo a panicka ked ma byt pekne a ze ked jej otec zomrel, tuto meteo stanicu si zobrala jej sestra a jej to je luto. Dala som mame taku urobit. Bola z tohoto darceka velmi dojata.
Ak byvaju na samote, takyto darcek by bol fajn.
Minule mi mama spomenula, ze otcovi sa urodil velky petrzlen, lebo ho sadil podla lunarneho kalendara. A hadaj co, uz mam lunarny kalendar kupeny. Plus hraciu skrinku s vianocnou dedinkou. Moji rodicia su uz 70 nici a tesia sa uz z takych veci, ktore urobia atmosferu.
Toto nikdy nepochopím. Preteky o tom, kto dá aký drahý darček. To by som bola na nule každý rok s úspormi a este širšej rodine kupovať. Vždy kupujem len rodičom a mužovej mame. A ak by som niekedy pocítila, že sa niekto potrebuje nadomnou vyvršovať už by darček odomňa nedostal a bol by pokoj konečne 😅 aj tak neviem nikdy čo kupovať
@0silvia0 Vaaau toto je uzasny napad 😍 Dakujem, to urcite popozeram 🙂
@jumama Noo to je tiez super napad.👍 Oni su tiez presni taki, ze radi ochutnavaju, hlavne svokra, ona aj doma skusa varit vselijake speciality, ked prideme 🙂
Ak nie si zástanca drahých darov, nekupuj nič drahé… daj im ten fotormaik, alebo nejakú foto na plátne. Ak majú pocit, že sa Vám oni majú dorovnať, tak aspoň ďalší rok nebudú davat 200€, ak tvrdíš, že je to o dorovnávaní sa, tak Budči rok vám dajú 50€. Ak je to o tom, že Vám chcú spraviť radosť, niečo dať, tak tých 200€ vám dávať budú.
Nám naši rodičia dávajú vždy 600€ (200 na hlavu), nech sú niečo kupime, hoc aj drobnosť my dospeli, nech si niečo u nich pod stromčekom nájdeme, hoc aj za 5€, nech syn vidí, že tam niečo mame a zvyšné peniaze nech si odložíme, a malému kupime to, čo si napísal… a rodičom nekupujeme nič, teda symbolicky dávame už tradične robiť kalendár s fotkami, nech zas eu nás doma syn vidí, že niečo Jezisko priniesol babkam a dedkom. Nekupujeme ani jedným, ani druhým rodičom, lebo si to tak želali. Mama je Eva, otec Štefan a narodky ma 22.12. – ani vtedy nič nechcú. Tak aspoň kozmetiku alebo nejakú drobnosť. Zo začiatku mi to bolo take proti srsti im nic nedávať a od nich mat toľké penize. Ale robia to z lásky, chcú obdarovať a pomôcť (hoci finančne na tom zle nie sme), my si to vážime a sme radi, že sa oni tešia, že mohli prispieť. Ocino je už dôchodca, mamina bude už rok na PN a minimalne dalsi rok asi ešte bude, keďže operácia ju čaká až o 9m. Napriek tomu stále majú potrebu davat, ako ona vravi, kým môžu, dajú. Keď nebudú mat, nedajú. V niektorých ľuďoch je to tak zakódované. A možno máš takých istých svokrovcov….
Vstupenky na koncert,divadlo,operu teda ak to majú radi. My dávame takto každý rok.
@lavender94 Noo, tiez ma to nebavi. Povedala som sestre, ze som sa rozhodla, ze sa nebudem skladat na ten darcek pre mamu za 500e, tak som ostala za zlu, lebo vraj mama to chcela ( mne mama hovorila, ze sa jej to pytali ci to chce..nikdy inak som ju o tom nepocula hovorit). Takze som si teraz cast rodiny pohnevala.....takze takto u nas s darcekmi.
Kazdemu po 10 zrebov. Darujes im chvilku napatia ked uz vsetko ostatne maju. Vobec by som.si s tym hlavu nelamala.
Fakt by som sa na takéto malichernosti vykašľala. Je pekne niekoho obdarovať niečím hodnotným, ale nie že na cele Vianoce minieš jednu výplatu. Musíš trošku pozerať aj na vaše potreby. Chcete stavať dom, každý pričetný človek by chápal, že na darčeky teraz nie je priestor. Musíš byt trošku sebecká a nie sa každému prispôsobovať, nech si myslia čo chcú. Ak to rodina nepochopí, tak je to ich problém. Možno prestanú dávať hodnotné dary aj oni a vec bude vyriešená.
Nenávidím toto obdobie, pretože toľko ľudí to vnima len materialne a skutočná podstata niekam ušla.

My sme uz nastastie darcekovanie pre celu sirsiu rodinu zrusili a riesim len deti a manzela. Mojej mame uz roky robim kalendar s fotkami nasich deti, tak ma prakticke 2v1. Uz by som to veru mala zacat robit 😁.
Ja som za take prakticke veci...hrncek s foto, fotokniha, vysita osuska, tricko s trefnym napisom, aj vankusik sa da potlacit...