Účasť na svadobnom obrade bez pozvania
Pekny den vam prajem 🙂, zakladam diskusiu, lebo neviem, ako v takychto spolocenskych situaciach reagovat slusne. Moja sesternica sa bude vydavat. Nemame spolu prakticky nijaky vztah, nevidame sa, nepiseme si, no proste sme si v podstate cudzie. Bude sa vydavat a na svadbu pozyva tety, ujov.. (cize mojich rodicov ano), ale sesternice, bratrancov nie. A teraz mi tu vyvstava otazka - ist na jej obrad a zagratulovat jej pred kostolom alebo je to jedno? Ako by ste to riesili na mojom mieste?
@cacianka dostala cez rodičov. mne je to jedno v podstate, ale toto mi príde také príliš urazené - že nedostala oznámenie. žije s rodičmi - každému dieťaťu by mali dávať osobitne? a aj keby nebývali spolu - koľko tých oznámení vytlačiť aby sa niekto necítil dotknutý že práve na jeho meno nebola vypísaná obálka? mne to príde malicherný dôvod sa uraziť - ale každému jak libo mu jest… 🤷♀️
@biba_18 nevieme, ako žijú. Veď ak bola doma, v dome /byte rodičov, tak by ju predsa zavolali z izby či dvora, poď je tu Etela. Ale ak majú samostatné bytové jednotky, nejako vedľa seba, sesternica ani rodičia neriešili. svadobné oznámenie a pozvánku plus pozvala osobne iba tetu a uja. Ja by som teda aspoň vhodila oznamko do schránky autorky.
mmch. sa autorka neurazila, nikde to nepíše, len sa prišla poradiť , ako to má brať - či je nejaká etiketa, postup, ktorý by mala zachovať
@biba_18 nevieme, ako žijú. Veď ak bola doma, v dome /byte rodičov, tak by ju predsa zavolali z izby či dvora, poď je tu Etela. Ale ak majú samostatné bytové jednotky, nejako vedľa seba, sesternica ani rodičia neriešili. svadobné oznámenie a pozvánku plus pozvala osobne iba tetu a uja. Ja by som teda aspoň vhodila oznamko do schránky autorky.
mmch. sa autorka neurazila, nikde to nepíše, len sa prišla poradiť , ako to má brať - či je nejaká etiketa, postup, ktorý by mala zachovať
@cacianka dočítala som sa že nechce ísť - lebo jej to nepovedali 🤷♀️
@cacianka dočítala som sa že nechce ísť - lebo jej to nepovedali 🤷♀️
@biba_18 ja som si tu prečítala všeličo, všetko.
ty by si išla, ked ani nevieš v podstate že nejaká svadba je ? Oznámenie a pozvánku dostali iba rodičia, ony dve nemajú nejaký blízk vzťah.
My dve to nevyriešime, neboli sme tam, nevieme ako tá navšteva prebehla.

@biba_18 ale ona nedostala ani to svadobné oznámenie. Nedostanem = nejdem.
Dostanem = idem podľa vzdialenosti a prípadne okolností, alebo pošlem blahoželanie.
Na hostinu sa ide len v prípade ak k oznámeniu je priložená vyslovene pozvánka
@cacianka dostala cez rodičov. mne je to jedno v podstate, ale toto mi príde také príliš urazené - že nedostala oznámenie. žije s rodičmi - každému dieťaťu by mali dávať osobitne? a aj keby nebývali spolu - koľko tých oznámení vytlačiť aby sa niekto necítil dotknutý že práve na jeho meno nebola vypísaná obálka? mne to príde malicherný dôvod sa uraziť - ale každému jak libo mu jest… 🤷♀️