Urobili by ste chlapčekovi dievčenskú oslavu?
Mám čoskoro 5 ročného synčeka, ktorý je naozaj chlapčisko ako sa patrí. Neposedný, milovník strojov a áut, športovec. Akurát,že má dlhé vlasy a často počúvame v rodine,že vyzerá ako dievčatko. Má však rád jednu špecifickú rozprávku, ktorá je asi dievčenská. Hlavnou hrdinkou je dievčatko a jej mačiatko a celé je to vždy trblietavé a ružové 🤣 Nie je to nič závadné, je to veľmi pekná rozprávka, akurát, že je hneď jasné, že je dievčenská. Malý bude mať narodeniny a ako tému si vybral toto. Máme ho prehovoriť na niečo iné, alebo kašľať na to, čo budú iní hovoriť a urobiť to tak, ako si praje?
@annm81 ja som len napísala moj nazor, príspevok mažem kvôli fotke, nie je to voči tým chalanom fér
@simona20201309 A čo je divné na dlhovlasom chlapcovi? Presne to isté, čo na krátkovlasom dievčati. Nič.
Je tu taká možnosť,že sa to chlapcovi páči, nechce sa strihať. Preto mu to rodičia robia. Nič nepochopiteľné. Ja zase nerozumiem, čo núti ľudí starať sa do zovňajšku/výchovy atď. druhých.
@autorka
Ja nemám nič proti dlhým vlasom u mužov.
Ale u chlapcov bez brady mi to pripadá strašné také divné.
Nepamätám si jedného, ktorému to pristálo. Skôr vyzerali ako také malé ulizky 😀
Jedine žeby mal tvoj syn kučeravé vlasy, vtedy by to vyzeralo dobre, inak je to skôr neesteticke. A len bude zbytočne iným na smiech (a ak si to sám nepraje, alebo sa len boji strihania, tak bude zbytočne centrom posmechu - vieš aké sú deti, a ani ja a ani ty ich neovplyvnime).
Ale rob ako myslíš. Nie je to niečo na čo sa zomiera 🤣😄😄😄
Ja by som dodrzala temu aku chces, napr torta v tej teme dake obrazky ale ruzove balony a vyzdobu by som vynechala, vyzdobu by som ladila neutralne alebo modro, zase keby je to cele ruzove tak mne osobne by to prislo zvlastne, ale je to vasa oslava.
Sprav malému oslavu akú si želá, ozdoby by som kúpila modré trblietavé a zvyšok vecí kde sú postavičky z rozprávky kľudne aj ružové. Deti to vôbec takto neberú že dievčenské a chlapčenské, to len dospelý musia hľadať problémy tam kde nie sú 😂.
Moja dcéra (má dva a pol) a teda keď si vyberá oblečenie sama väčšinou sa jej páči z chlapčenského oddelenia. Keď ju obliekam dám k tomu niečo dievčenské a hotovo.
Čítam pár komentov,a už zas sa tu riešia vlasy,nie oslava.Dobre ti rádia,nekazí dieťaťu radosť,len pekne nakombinuj.A ohľadom vlasov,urob si po svojom.Dlhe vlasy majú vôbec nie sú výsadou žien,to len takí "zadubeni predpotopni sedliaci" si to myslia.(Výraz som použila zamerne,).Prajem,nech oslava dopadne podľa predstáv malého😉
Ja som v detstve nenavidela ruzovu, nehrala sa s babikami na mamicku, vylozene dievcenske temy ma otravovali. Na moju orientaciu to vplyv nemalo, ani nerozumiem, preco by malo mat..alebo preco by to malo prekazat, keby aj malo ale viem, ze vacsina ludi tak zmysla :D. Pokym im zase mainstreamove media nenabulikaju do hlavy daco ine ...co uz no
@lenkakravcova suhlasim. Sama mám manžela s dlhými vlasmi, ale má bradu, tak vyzerá mega. Ale pri chlapcovi mi to príde strašne odveci.
@simona20201309 Čo robím svojmu synovi? To, že ho s plačom a krikom neberiem ku kaderníkovi, pretože chce mať dlhé vlasy. To, že rešpektujem jeho názor a štyria ho nedržíme na stoličke, aby ho niekto ostrihal proti jeho vôli. Som hrozná matka,viem.
Ďakujem každému, kto mi odpovedal k veci. Viac už nemienim reagovať, lebo ma to oberá o energiu a tú radšej budem míňať na podstatné veci. Pekný deň.
@simona20201309 mne sa môže zdať divne,ako si si mohla zobrať také chlapa ako nás🤣,alebo,kde bývaš. Je každého rozhodnutie ,čo sa mu páči,či? Dieťa má tiež asi právo povedať,čo sa mu páči a čo nie. A reálne,nejaká zvláštna ženská,čo si myslí,že ružové tričko a dlhé vlasy-chlap je teplous,tak by kukala možno,akoby jej chlapa s krátkymi vlasmi dal dole,ale teda ju👍🤣. Ja sa na Tom tak smejem vždy. Ale nevadí. Každý môže mať svoj názor,horšie je,jedného vštepuje svojim potomkom a potom sú z toho nepríjemné situácie.
Poteší to syna? Iba to jedine by som riešila
A dlhé vlasy? No a čo. Keď sa to malému páči prečo nie. Aj u nás v škôlke má jeden chlapček dlhé vlasy. Nosí ich v drdole a je strašne zlatý 😍
@aurora33 🤣🤣🤣🤣naozaj,takže keď ma chlap dlhé vlasy a nemá bradu,tak si ho popletu s tetou Hanou odviedla? Tebe sa to páči,mužovi sa to páči,tak je fajn,či? Mne sa brada nepáči a príde mi nehygienicka a teraz čo? 🤣
@lenkakravcova Malý ma v škole veľkú väčšinu dlhovlasych chlapcov,okrem iného,teraz majú loooook ako futbalisti. Nikto sa nikomu pre nič neposmieva a ani nemá dôvod. Pokiaľ sa matere iných detí nad tým primitívne nepozastavuju... Ale tak,sme v Rakúsku. Možno je fakt ta mentalita niekde inde....žiaľ,bránila som sa tomu,ale teraz ako to tu čítam. ...
Autorka ,urob malému oslavu aku chce. Je to milé,nenásilne,mne sanhnusia tie bojové potvory a striekačky a neviem čo. Je malý v živote iba raz. Urobí mu to radosť,tak nerieš druhých.
@sylvia217 tvoj syn ma dvojnika u nas vo skolke na tej poslednej fotke uplne 1 a 1...
Ja robim torty tak, ze kupim postavicky a naukladam na tortu. Mladsia chcela na 4 roky paw patrol. Tu by som tiez tak spravila, ze gabby a macicku alebo len macicky a ulozila ich na tortu. Jednak sa s tym moze hrat potom a aj to bude fajn☺️,
@maciatkolulu Ved v pohode, mne sa páči, tebe sa nepáči, tak si najdi chlapa bez brady 🙂
@aurora33 však presne. Ale ide o to,že ja to nekomentuje a ani nevtlacam do hlavok mojich detí,čo je teda pre mňa pekne a čo nie. Poviem,že sa mi páči toto a hento,ale to proste neznamená,že iné je horšie. A oni sa to normálne naučili. Teda tie dve ,dospelé. Malého len učím.
@maciatkolulu vsak ok. Ja som len napísala že na chlapovh sa mi dlhé vlasy páčia, ale na malých chlapcoch nie. A nepísala som to tebe, tak na mňa nemusíš reagovať.
Stelesnenie zenskosti ...
pozri, Gabby Dollhouse, je o mackach, pesnickach a podobne... takze nemusi byt trblietave... nemusis si vybrat Sirénu, su aj ine postavicky (slovenske nazvy nepoznam)
Len sa priprav odbijat poznamky rodiny, zazila som komentare stylu "ak mu tie vlasy neostrihas, vyrastie z neho teplos...."
@maciatkolulu vieš, už len to, že nazveš niekoho "matere" o tebe niečo vypovedá.
U nás v škole nemá ani jeden chlapec dlhé vlasy, takže by tam chlapček svietil ako lampión, preto som to napísala ako som to napísala a zároveň sa mi to proste na malých chlapcov nepáči. Autorka určite pochopí, že má niekto iný vkus ako ona. A nakoniec si urobí podľa seba.
S tým čo si napísala o oslave, súhlasím.
Tak skus ako si písala skombinovať rozprávku s modrou farbou... Nie kompletne ružovú nepodporujem ja osobne u chlapcov takéto veci skôr kompromisy
Inak môj 2 ročný chlapec mal tiež dlhé vlásky pre mňa bol najuzasnejsi ale bolo mu veľmi teplo. Tak išiel na krátko.
@lenkakravcova Ale tu nejde o moj vkus. Tu ide o moje dieta. Jeho rozhodnutie. Ci u vas facka a ides? Chces, ci nechces?
Autorka, strašne preháňaš. Ved ti tu už xy žien napísalo, he urob oslavu akú chce dieťa. Tak o čo ti ešte ide? Potrebuješ potľapkal po pleci aká si super matka či čo?
@aurora33 tak nech sa vyjadruju k oslave a nie vlasom. To je taky problem?
@aurora33 typické naše strkať nosy tam, kam netreba. Ved dieta nema prava, vsak? Ma len drzat hubu a krok.
Vsak ty si tu prvá vytiahla vlasy.
Kto kde strka nos? Sama tu robíš drámu z ničoho.

@pandorra áno, na mužoch áno 🙂