V čom na svadbu, keď mám nízky rozpočet?
Momentálne sme v zlej finančnej situácii,takže nemôžem si dovoliť kúpiť outfit nám aj deťom.Bude veľa hostí s deťmi,všetci sa poznaju,maminy sa chvália v čom a za koľko prídu oni aj deti,ako príde mi to strasne povrchne a ani tam nechcem ísť.Na druhej strane pár nechcem uraziť,sú si blízki hlavne s mužom.Myslite,že môžem ísť v office kostým?Nič spoločenské nemám.Muz takisto 🤦Dcéram som kupila na bazáre,tiež nič extra princeznovske.Isla som podla nasich limitov.Nikdy sme takéto veci doma nemali.Alebo sa vyhovoriť na chorobu a proste neísť.Ale to mi muž neschváli.Za ďalšie ma trápi koľko im dať.Kazdy mesiac sme na nule.Dar nechcú.
Kým nepôjdete v rifliach je to v poriadku. Šaty, oblek môžu byť, nemusí byť večerná roba ani smoking
Požičať od nejakej kamošky ? Ja spoločenské šaty doma mam a dosť a pravidelne si ich zo susedov požičiavame.
ja chapem, ze ti je to luto a tazi ta to, na reci sa vykasli - dobre si spravila, malej si kupila na bazare, office kostym kludne moze byt pripadne ho oziv nejakou bluzkou alebo scond-hand alebo nema ti kto saty pozicat? my si bezne s kamoskami poziciavame, lebo mi pride hlupost, na kazdu svadbu kupovat nove 🙂 a s darom sa netrapte, kazdy sudny par to nema ako zarobkovu cinnost a ak ste si blizki, tak zrejme vedia v akej ste situacii, dajte im prianie a vybavene
kazdopadne kostym je uplne v poriadku
My keď sme boli na svadbe, dali sme do obálky 20eur. Mali sme malé dieťa a čakali sme ďalšie a prerabali sme kúpeľňu komplet.. kolko sme mali tolko sme dali, avšak ak ste na nule, tak neviem.. podľa mňa aj 10eur je peniaz ale keď nemáte tak nedáte..doba je ťažká, je to normálne.. aspoň mne. Ja osobne by som to brala.. a čo sa tyka outiftu, podľa mňa stačia hociaké šaty.. slušné čisté.. deťom košeľu rifle.. ale požičať
@mamickalisticka alebo*
Požičať si od kamošky? Kostým... Co ja viem.. Mne sa to veľmi nehodí... Podľa toho, aký je, pripadne mrkni dačo v second hande. Obyčajne jednoduché šaty.
Ale najjednoduchšie je požičať, bežne som tak požičala kamoškam nejaké svoje šaty , alebo opačne ja som si požičala.
Muz nohavice, košeľa, čisté topánky, to je najjednoduchšie
Šaty si vieš kúpiť aj tu aj na stránke mojasvadba.sk, v sekáči, požičať. V kostýme by som nešla.
Podla mna si saty pozicaj od kamaratky, mozno aj pre deti...kostym ako zena sa na svadbu bohuzial moc nehodi, pokial nemas 50+... prepac, ale skutocne je to nepekne povedat o niekom, koho ani nepoznas, ze je povrchny len preto, ze si dieta pekne oblecie na svadbu... keby mate tie financne moznosti, robis to uplne rovnako...
@autorka určite je v tvojom meste sekáč Humana, oni majú každý deň nižšiu cenu za kus a rotuje to, na dverách by to mali mať napísané. Majú dni kedy VŠETKO kúpiš za maximálne 0,5€ takže aj šaty, inokedy 1.50€, 2€ a podobne, takže tam rozhodne niečo kúpiš.
A ja ak by som nemala na dar, tak by som im žiadny nedala a to súdim len podľa seba, ak by mi niekto nedal dar z dôvodu ich finančnej situácie, bolo by to úplne v poriadku, užite si svadbu.
Matket place, modrý koník, miestne bazáre - teraz už sú všade jesenno-zimné. Nemusíš za šaty dávať 50-100e ale niekde kúpiš aj za 10-20e úplne krásne. Ja mám tiež doma zopár šiat a je mi to ľúto vyhodiť aj keď ja si ich už nikdy neoblečiem 😔
O tej svadbe a teda výdavkoch viete ako dlho? lebo niečo si už mohla ušetriť a ak ste každý mesiac na nule,tak s tým treba niečo robiť.Ja by som v office kostyme nešla,požičala by som si šaty od sestry,suedy,kamarátky....deťom by som hladala niečo v sekáči .
btw aku velkosť nosíš?
Aku velkost siat potrebujes? Ja ich mam vela, ktore mi len stoja v skrini, rada posuniem.
Ahoj, posielam ti nejaké typy ako byť šik za veľmi fajn ceny .
https://www.mohito.com/sk/sk/overal-so-sirokymi...
https://www.mohito.com/sk/sk/minisaty-9162t-42x
https://www.mohito.com/sk/sk/saty-s-volanom-219...
https://www.mohito.com/sk/sk/midisaty-5251m-03p
Aké staré máš dcéry?
Akurát som totiž vyraďovala šaty po mojich dievčatách,tak kľudne by som ti ich darovala
Odkiaľ si a akú máš veľkosť?
Akú veľkosť nosíte a Vaše detičky?
Ideš tam kvôli páru a nie kvôli ostatným hosťom. Uži si to.
Ak si z BA, veľkosť 38-42, pokojne napis. Mam kopec šiat, poziciam ti. Krátke, dlhé. Jednoduche ci aj plesove... aj topánky k nim ak velkostne ti sadnu.
Pre malých pokojne zo sekaca daco, pripadne pepco ma tiež pekne a lacne vecicky. Chlap čierne gate a košeľu pokojne, nemusi ist v smokingu
akú máš velkosť ? ja mám jedny uplne nové ešte s visačkou, tiež boli kupované na svadbu no kvoli chorobe sme nesli... napíš mi kludne
@anjelicek26 jej povrchne pride to, aspon ja som to tak pochopila, ze sa chvalia tym, kolko dali za oblecenie pre deti a nie, ze ich pekne oblecu... chvalit sa financiami v kazdom smere pride povrchne aj mne
@lulana79 ja som to pochopila tak, ze sa bavili, kde detom kupili veci a to neznamena hned povrchnost, aspon teda ja sa s kamoskami bezne bavim o tom, odkial ma tvoja mala tu peknu suknu a kolko stala a bud pretocim ocami, alebo ju kupim tiez podla odpovede 😂 Ono ludia, ktorym peniazky chybaju su na tieto veci podla mna - velmi citlivy... pritom tie veci tak myslene vobec nie su..
Office Kostym isto nie! Ked nechces kupit nieco lacne alebo v dekani (aj ked mozno by si tam nasla ozaj dobre a vyuzila by si aj inokedy) tak sa skus nejakej kamosky spytat ci by ti nepožičala
@anjelicek26 ja som to pochopila tak, že ženy sa chvália tým, koľko to oblečenie stálo, čo kúpili detom/sebe na svadbu, a akoby superili, kto kúpil drahšie šaty. A to je naozaj povrchne.
@anjelicek26 aha, už vidím, že ste presne toto si to vysvetlili s inou užívateľkou ☺️
Ja by som si požičala od kamošky, sestry, netere...
Požičať si od kamarátky, kolegyne napríklad, švagrinej. Môj muž išiel na posledne svadby iba v normálnych nohaviciach tmavých, takých do prace a mal ešte košeľu čo nosí tiež občas do prace. Jeho som doslala do obleku iba na našej vlastnej svadbe 😂 inak tiež odporúčam sekač, j3 tam veľa pekných veci. Aj bazár kľudne pozri.
Spoločenské šaty kupujem prevažne cez bazár, pripadne si so švagrinou požičiavame tie ktoré doma mame (ak teda nejdeme spolocne niekam), nevidím v tom problém. Kopec šiat som si kúpila do 20€ a hneď ich aj predala 😉
Saty by som isla kuknut do humany. Ja som takto nadabila naraz na dvoje spolocenskych siat, ktore ma vysli spolu 10e. Neteri len padla sanka, ze take pekne saty a za tak malinko. Vtedy boli tiez v humane zlavy za polovicu

Šaty skús pozrieť v sekáči, tak isto občas sa tam nájde sako, nohavice, košeľa teda aspoň u nás. Pred mesiacom som náhodou bola v Kiku a kúpila som tam šaty za 8,99€ potom som ich využila na oslave mali taký elegantný nádych.