icon

V čom na svadbu, keď mám nízky rozpočet?

9. sep 2022

Momentálne sme v zlej finančnej situácii,takže nemôžem si dovoliť kúpiť outfit nám aj deťom.Bude veľa hostí s deťmi,všetci sa poznaju,maminy sa chvália v čom a za koľko prídu oni aj deti,ako príde mi to strasne povrchne a ani tam nechcem ísť.Na druhej strane pár nechcem uraziť,sú si blízki hlavne s mužom.Myslite,že môžem ísť v office kostým?Nič spoločenské nemám.Muz takisto 🤦Dcéram som kupila na bazáre,tiež nič extra princeznovske.Isla som podla nasich limitov.Nikdy sme takéto veci doma nemali.Alebo sa vyhovoriť na chorobu a proste neísť.Ale to mi muž neschváli.Za ďalšie ma trápi koľko im dať.Kazdy mesiac sme na nule.Dar nechcú.

osky
9. sep 2022

Hod do Google
Laune spoloce skeptisch saty.
Vidim tam aj kusy po 12 Euro.
Pekne..
Pozri aj Amazon

Prip.second Hand

danci95
9. sep 2022

Aku veľkosť nosíte? Mám dvoje šaty.jedny čisto nové s visačkou a druhé 2krat oblečené ale vyčistené. Rada vám darujem jedny jedny,ktoré si vyberiete 😊 ak máte záujem,napíšte mi správu. Veľkosť šiat by mala byť cca 36-38

autor
9. sep 2022

@anjelicek26 práveže poznám som.pisala,mne príde povrchne rozprávať za koľko a aká značka atď,ale to sú baby,čo riešia iba handry a značky,preto sa ani nebudem cítiť dobre v spoločnosti takých.To mi príde povrchne.taky životný štýl.Nikoho neodsudzujem za to,že má na niečo.Preto ma asi zamrzí čo si pomyslia,keď prídeme tak obyčajne.

anjelicek26
9. sep 2022

Autorka - tebe to prijde povrchne a v druhej vete - nikoho za to neodsudzujes...ano presne toto robis... ony za tvoju situaciu skutocne nemozu. Drzim palce, nech sa to u vas doma co najskor zlepsi financne. Tato zima bude co sa tyka zvysovania nakladov katastrofa...

elizabet173
9. sep 2022

príliš sa tým zaoberáš, nech si riešia značky a handry. Ty už popredu vieš, že sa tam nebudeš dobre cítiť, ale muž by nepredýchal, keby ste na svadbu nešli. Tak sa vykašli na všetky povrchné osoby, ktoré tam budú, vedela si o svadbe, aj o vašom rozpočte, mohla si už mať niečo zo sekáča alebo z bazárika splašené. A vôbec to nemuselo vyzerať obyčajne. Kamarátka išla na svadbu v dlhých šatách za desať eur, tiež ich našla niekde v bazári, možno aj tu na MK, už si to nepamätám. Možno sa ti podarí niečo uloviť aj teraz a na svadbe budeš v prvom rade so svojou rodinou, všetci ostatní ti môžu byť ukradnutí.

cocolino234
9. sep 2022

@autorka kým som žila z ruky do huby, tak som svet videla ako ty. Všetci sú povrchní lebo riešia značky a oblečenie, dovolenky (užívajú si svoje tvrdo zarobené peniaze) a mne príde povrchný takýto životný štýl. Do spoločnosti ľudí s lepšími príjmy som chodila nerada, lebo som si myslela, že sa na mňa budú pozerať medzi prsty a podobne. A pritom vieš kde bol celý čas problém? vo mne, rovnako je v tebe. To ty sa na tých ľudí pozeráš medzi prsty, ty si sa rozhodla ich nemať rada skôr ako oni by mohli teba, lebo si myslíš, že ťa automaticky budú odsudzovať. Dnes, keď už sa mám lepšie, tak viem, že chyba bola vo mne a tí ľudia nemali potrebu riešiť koľko mám na účte, lebo nemyslia na peniaze 24/7 ako ty. Takže kým nebudeš vyrovnaná sama so sebou, vždy budeš menej naklonená k ľuďom, ktorí sa majú lepšie. A keď raz zažiješ to, že si budeš môcť kupovať čo chceš, tak ti dôjde, že tí ľudia si len chcú dopriať svoj štandard a neriešia koľko majú iní peňazí, v chudobe nemáš žiadny štandard na výber.

autor
9. sep 2022

@janinah viem to asi 4 dni a svadba je o 2 týždne.Odkladame na dane,drevo,vodu.To su strasne peniaze.Ako zdvihli poplatky polozilo nam to podnikanie.Pracujeme ako sa da.Ja musim hladiet ak na to,ze muz ide o piatej do prace,ja musim deti rano zaniest a poobede je skolka iba do stvrtej.On robi do siestej a po vikendoch na fuskach.Nemame ani dom dostavany.Tak my ozaj ideme skoro na nulu kazdy mesiac.Nevyhovaram sa ani sa nelutujem ani nic,robime co sa da a skoda,ze teraz to tak vyslo,že aj tych 50€ im dat nam bude chybat.Ale zas sa hanbim ako pes im dať menej.Prijatelnejsie je pre mňa neísť,ale muž chce.Keby som to vedela skor,urcite by sme nejak naskrabali po 10€ kazdy mesiac bokom

elizabet173
9. sep 2022

to vás pozvali na svadbu necelé tri týždne pred jej termínom? 😠 To by som určite nešla, svadba sa predsa chystá oveľa dlhšie, takže vedeli dávno koľko ľudí na nej plánujú mať.

eeffka
9. sep 2022

pozri nemusite im dat peniaze, mozete kupit dar, ja som tak dostala od nemajetnych ( to bez urazky) a absolutne som to neriesila a tieto dary ( obycajne pohare a pribor) pouzivam doteraz. Bola som rada ze prisli a v com mi bolo naozaj jedno, boli v slusnom cistom obleceni, ziadne spolocenske odevy.
Baby ti dobre povedali, clovek co nema problem s peniazmi na ne nemysli, neriesi v com si/nie si oblecena, proste si ich uziva.

miriamik77
9. sep 2022

tak ale každý nech kúpi podľa toho, aký má rozpočet. ako ja som takto dary nikdy nejak neriešila, že kto čo kúpil, proste mňa poteší len to, že si človek spomenie

iffushka
9. sep 2022

Veď choď do sekaca a kúp si značkové saty za pár eur......ja mám niekoľko spoločných šiat a stali maximálne 10€. Nechápem čo riešiš.

vanda323
9. sep 2022

Kúpiť nejakú kyticu, šaty kúpiš aj u činaka....a do obálky koľko vám púšti rozpočet....ak ste na nule nešla by som si robiť hanbu a šla do kostola len s kyticou a hotovo

autor
9. sep 2022

@elizabet173 my nie sme blizka rodina,iba je to velka svadba a tak asi pozyvaju ako si spomenu alebo stíhaju,neviem.Kazdopadne dakujem za tipy a nie som zatrpknuta ani neodsudzujem ani nezavidim,iba som mala obavy z inakosti.

elizabet173
9. sep 2022

keď nie ste blízka rodina, tak by som na svadbu nešla, išla by som na sobáš, ak nie je od vás miesto sobáša veľmi vzdialené s kyticou a vôbec by som si nelámala hlavu tým, čo si na svadbu oblečieme, Prečo tam vlastne muž chce ísť?

lenkakravcova
9. sep 2022

Hlavne keď pôjdete, tak daj do obalky tak, aby to pokryli náklady na jedlo za vás. Ak toľko nemáš, tak by som nešla, lebo svadobcania budú mať len výdavky s vami, a ak nie ste nejaká blízka rodina, tak to by bolo ešte horšie než riešiť nejaké šaty..

evinku
9. sep 2022

@autorka odkiaľ si? Kľudne ti požičiam ak si z TN

jozef11111111
9. sep 2022

@anjelicek26 nepouzila tam pekne obliecť... skôr chvália

jana005
9. sep 2022

@lenkakravcova ale veď svadbu si nerobím preto, aby mi ju svadobčania zaplatili.
Fakt máš na to otrasný názor.
Čo keď si niekto dá hostinu vo vychytenom kaštieli,kde stojí menu na osobu napríklad sto eur?
To im majú dať do obálky štyristo?
Veď kľudne si môžu urobiť svadbu aj v kultúrnom dome,kde ich výjde menu možno na 40 eur.
Čiže určite by som nedávali do obálky tak,ako si to napísala ty

autor
9. sep 2022

@jana005 zatial nám nepovedali kde to bude, preto som sa tu aj pýtala na názory na oblecenie, co vlastne zvoliť aby sa to hodilo na skromnejšiu aj honosnú svadbu.lebo neviem aká bude.Aj ten financny obnos podla čoho.Ešte sa porozprávam s mužom,či naozaj je nevyhnutné tam ísť.

jana005
9. sep 2022

Kľudne choďte na svadbu, peniaze daj koľko môžeš a zabavte sa
Tá ponuka s darovaním šiat stále platí

janinah
9. sep 2022

máš tu ponuky na darovanie šiat ,prečo to nevyužiješ? čakáme na tú velkosť a mesto....

hedviga2
9. sep 2022

Odkial si?

petamich
9. sep 2022

@lenkakravcova Leni toto je presne ten (nechcem ta urazit) hlupy slovensky nazor, ze svadobcan si ma zaplatit, aby s nim nemali naklady - svadba predsa nie je zarobkova cinnost a ratat s tym, ze ved svadobcania sa mi na nu vyzbieraju je hm take...ked na nu nemam tak ju nerobim 🤷‍♀️ prave preto sa potom ludia citia trapne tam ist, ked maju tazsiu financnu situaciu, lebo ich ohovoria

inak touto logikou ak ma niekto pozve na svadbu na Seychely tak mu mam dat do obalky 10 tis. € nech pokryjeme naklady a cosi zostane?

lily405
9. sep 2022

Keď niesu peniaze,na žiadnu svadbu by som nešla logicky..Veď tie peniaze vam potom budu chybat na nevyhnutne vydavky keď ste v zlej financnej situacii

laska86
9. sep 2022

Oblecte sa slusne neries ostatnych...my sme boli nedavno na svadbe vysla nas na 700€..doteraz to lutujem ..saty za 150€ mi teraz visia v skrini a neviem ci ich este niekedy vyuzijem..co som videla druhych klasika co mali doma..len islo o svadbu muzovho veduceho🤷...kludne si daj kostym a nic tym nepokazis

sarrraaa
9. sep 2022

Ahoj, akú veľkosť potrebuješ? Pozrela by som, či nemám vhodne saty a poslala Ti.

katka1389
9. sep 2022

Kamaratku nemas nejaku ci by ty pozicala, alebo bazarik .Skus nieco predat oblecenie po detoch a keby si predala za to kupit v bazariku da sa aj lacnejsie....Ja to tiez tak robim tie baby to maju raz dvakrat oblecene a predaju to do 20€
Aj detom ked nieco predam ,vzdy nieco ine kupim....

leangela
9. sep 2022

Su aj teraz rozne vypredaje, kde podla mna vies kupit pekne saty za par korun. Ved to ako podla mna nemusi byt v kazdom pripade nejaka honosna roba. To uz sa podla mna ani nejak nenosi

elizabet173
9. sep 2022

pozvú vás dva týždne pre svadbou, neviete ani miesto kde svadba bude a ty sa stresuješ, čo si obliecť? Mňa by tá svadba stála 2,50 eur za telegram

elizabet173
9. sep 2022

@petamich
@jana005 tiež neznášam tento názor, ľudí na svadbe som mala preto, lebo som ich pri tomto významnom životnom kroku chcela mať, nie preto, aby si zaplatili, čo tam zjedia.