icon

Váš názor na meno Nathanael

kikataldikova
30. sep 2016

Ahojte, čo poviete na meno Nathanael? 🙂
Chceli by sme dať dve mená, aké by ste k nemu navrhli? 🙂 Už máme Ivana Svätopluka 🙂

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@lucka_ke my sme to dali po mužovom nebohom otcovi a bratovi 🙂 najprv bol proti, ale potom bol už za 🙂

stellasweet
4. okt 2016

@kikataldikova Dakujem. A ja som zase mala v zozname mien meno Ivan. Je tiez take "makke" ako Eliáš 🙂

rutie
4. okt 2016

@kikataldikova K Ivanovi sa hodi "Ilja" - je aj v kalendari. Je to neobvykle meno, ale tradicne v tychto vychodoeuropskych koncinach. Je to slovanska verzia biblickeho Eliah - Eliáš. Ilja Balík je podla mna krasne. S druhym menom Bartolomej napr. Ilja Bartolomej Balík a Ivan Svatopluk Balík sa k sebe super hodia, nie?

zuj
4. okt 2016

Nebudem ti pisat nazor ci sa mi paci alebo nie - aj tak sa budete rozhodovat vy ako rodicia, ale myslela by som na pravopis mena, urcite sa vas budu pytat ako sa to pise a k priezvisku sa mi taktiez nehodi

stellasweet
4. okt 2016

@nikelca Ahaaa. Vdaka. Ano,moze to byt velmi zaujimave!

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@stellasweet my keď sme rozmýšlali nad menom mali sme tam Mariána, Bartolomeja, Eliáša, Jeremiáša 🙂

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@rutie To je tiež pekná varianta 🙂

stellasweet
4. okt 2016

@kikataldikova Tyyy,ked budes mat chalanov s menami
" Ivo a Eli" tak Ti budem zavidieeeeeet! Takze neroooob 😀

rutie
4. okt 2016

@kikataldikova

Trosku reklamy pre Iľju 🙂 :

Meno Iľja - meniny a význam

Meniny - 20. júl

Mužské meno Iľja má hebrejský pôvod a znamená "môj Boh". Najčastejšie je zaužívané v rusky hovoriacich krajinách. Osobným číslom tohto mena je 9 – Génius. Ovplyvňuje ich planéta Jupiter a Mesiac. Šťastné farby sú azúrovomodrá, biela a krémová. Ochranné rastliny slez, sedmokráska, ochranné kamene avanturín, granát. Títo muži sú činorodí, zodpovední, trpezliví, vytrvalí a snaživí. Neboja sa vrhnúť aj do problémov, ktoré sa zdajú navonok neriešiteľné. Aj keď sa im nepodarí vyriešiť nejaké problémy, nemajú z toho ťažkú hlavu. Veľmi ťažko sa dajú ovplyvniť. Ak majú od prírody vlastníckeho ducha, nechcú si všetko privlastniť za každú cenu. Majú primeranú sebadôveru. Zdravie je celkom dobré. Pretože, ak sa už pre niečo rozhodli, nemôžu byť chorí. Veľmi dobre vedia odolávať únave. Toto meno je vhodné pre všetky znamenia.

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@stellasweet je to možné 😀

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@rutie ó áno, bude to môj malý boh 🙂

kikataldikova
autor
4. okt 2016

bude to sranda, lebo Ivko je 29.5 a malý má termín 27.5 :D

erikaah
4. okt 2016

@kikataldikova krááásne meno 🙂

nikelca
4. okt 2016

@moni244 dali meno z biblie lebo sa im pacilo. Je smutne ak ty vyberas meno podla mody a nie podla vlasneho vkusu. Nasi ho mohli tazko nazvat natanael.pidla mody ked vtedy sme nikoho s tym menom nepoznali. Volaju ho natanaelko, zdrobnenina, lebo ho miluju. 🙂 sme na slovensku vsetky sa tu tým ohradzuju tak nevidim dovod preco by muselo byt zdrobnene meno dokaličené. Ved ked bude velky sam si povie ako chce aby ho volali a teraz ked.som sa ho pytala ako sa mu páci jeho meno povedal ze Natuško. 🙂 zuzane povedia zuzka a nikto z toho vedu nerobi.

meelah
4. okt 2016

@kikataldikova aj Noel je pekne meno ;) Ja som mala vybrate aj Maxim,Tadeas,Liam...🙂

moni244
4. okt 2016

@nikelca ja som nepisala, ze vyberali meno podla modu, citam poriadne a nielen, co chces. Napisala som, ze nechapem tuto modu, zdrobnelinovat mena, kde sa to nehodi, proste mne to trha usi a vobec sa mi to nepaci

obsadenemeno
4. okt 2016

@moni244 ani sa nepokusaj vysvetlovat, lebo o chvilu dopadnes ako ja a vrhnu sa na teba aj za veci, co si nepisala..... 😖
nazov tejto temy je VAS NAZOR na meno Natanael....ale bacha, ak je tvoj nazor iny, tu sa mozu pisat len nazory, kde sa meno ospevuje.... bacha na to..... 🙄

dominika6
4. okt 2016

No jedna znama dala teraz svojej dcere meno Besa...vraj netradicne juhoslovanske ci skade...
Ako fakt super...dievcatko ako obrazok z reklamy a kricia na nu..
,, Besa sem pod,,
A to nenapisem priezvisko radsej..
Na zaplakanie kombinacia

stellasweet
4. okt 2016

@nikelca Natuško je ake mile 😍

vespertine
4. okt 2016

Poznam jedneho maleho slovenskeho Nathana, ale on sa pise Nathaniel...to sa mi paci viac ako Nathanael...take prirodzenejsie. Alebo potom iba Nathan, to sa zas viac hodi k Ivanovi...dlzkou. 🙂

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@obsadenemeno tu sa píšu predovšetkým SLUŠNÉ názory, beriem aj tie nie pozitívne aj tie pozitívne 🙂 ale tie negatívne, nech sú slušné a také ako sa patrí na dospelú osobu a nie na 15 ročné hašterivé decko 🙂 teraz samozrejme na nikoho nemyslím

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@vespertine hej, hej aj ja uvažujem nad nejakou kratšou variantou poprípade nad slovenskou verziou mena 🙂

majulino
4. okt 2016

Meno je krasne, aj ja by som ho pre syna dala,
Baby je kopec zvlastnych mien ja poznam chlapca co&sa vola Roch, vraj starobyle ceske meno, potom este šaniu, theodore....
Moj nazor ale je, ze ak uz meno Nathanael tak by som asi sruhe nedala, maximalne Jan alebo alan ale skor ako prve meno...
Inak drzim palce aby to bolo dievčatko: D

obsadenemeno
4. okt 2016

@kikataldikova of course not 😉

kikataldikova
autor
4. okt 2016

@majulino ja v to dúfam :D

@obsadenemeno som rada, že sme sa pochopili 🙂 😉 😎

dominika6
4. okt 2016

@kikataldikova
Este ma napadla posledna vec...
Meno a priezvisko by malo mat rovnaky pocet slabik alebo plus minus o jednu viac -menej
V praxi to znamena ze
Tak ako ma srarsi syn I-van Ba-lik
tak by mal mat aj druhy syn aby to bolo lubozvucne...
Na-than Ba-lik
Inak je to ozaj len posmesne a nevyuzite...🙂

nikelca
4. okt 2016

Natanael je pekné meno, ale Natanaelko znie hrozne, tiež nechápem túto módu, dať zahraničné/biblické meno a takto ho dokaličiť - pochopila som ze za modu povazujes biblicke mena nenapadlo ma ze este aj domace zdrobneniny su len moda.nechcela som citat len co sa mi hodi ale tato varianta ma nenapadla 🙂 Nikdy sme sa nad tym nepozastavili proste malemu babatku sme hovorili natuško rovnako ako prváčika volame Natík 🙂

karamelka007
4. okt 2016

to meno s tym priezviskom -jednoducho zabite......

ilaryja
4. okt 2016

Nathanael nadherne meno znamena Bohom dany ....Krasne meno si vybrala....Podla mna kazde meno by malo mat svojho patrona....Toto meno som povodne chcela dat svojmu synovi neskutocne sa mi pacilo no zmenula som ho na GEORGIJ po dedovi aj to sa mi pacilo🙂

severanka90
4. okt 2016

Moj nazor - Nathanael v nasich koncinach nepouzitelne pre novorodenca, skolkara, pubertaka, dospelaka a ani dochodcu. V kazdom veku mu to budu vsetci komolit od toho hrozneho Nathanaelko, Natusko a pod. Kazdy mu radsej povie Hej Balik pod sem! Inak priezvisko Balik celkom v pohode, Ivan Balik tiez nebude mat ziadny problem s menom ale Nathanael bude len na papieri. Ked tak by som dala Natan, aj to je tusim v kalendari, bez toho blbeho H a koncovky AEL.