Váš názor na meno Nathanael
Ahojte, čo poviete na meno Nathanael? 🙂
Chceli by sme dať dve mená, aké by ste k nemu navrhli? 🙂 Už máme Ivana Svätopluka 🙂
poznam troch Nathanaelov a zatim neviem o tom aby to meno bolo nepoužitelne ....
Vec nazoru....A ked by som aj dala take meno tak by bol len Nathanael.....žiadne zdrobneniny...
Meno je krasne. No nie pre Slovaka (podla mna). Za seba musim povedat ze som stastna ze mam obycajne slovenske meno a ze nie som ziadna Zoe Charlott Vivien. Pritom su to krasne mena.... No nie pre nas... Ked su rodicia slovaci so slovenskym priezviskom,neviem tomu absolutne prist na chut :-/
@ilaryja tak si pozri viec mojich prispevkov a uvidis, ze prave tie zdrobneniny sa mne nepacia....a ani sklonovanie tohto konkretneho mena nie je jednoduche...... a "nevysmechovala" som sa z mena, ale z toho, ako ho niektore mamicky dokazu dokalicit. Uz som pisala, ze meno samo osebe je pekne. Ale vyznieva lepsie v jazyku, ktory nema sklonovanie a zdrobneliny. V anglictine napriklad, jedine ho budu volat Nat, Nate, Nathan..... a to je ok. Lebo tam je aj vyslovnost ina.
No, je v mode, tak zopar rocnikov este zastihne vlna nathanaelkov a potom bude zase nejake ine.
Klidek. Chleba lacnejsi nebude.
@severanka90 ako myslis nepouzitelne? Ja brata Natika mam pridali uz to meno uz aj do rozsireneho kalendara a nikto s menom nema problem. Nikto nema problem s tym ze mu povie natik a jemu sa to paci 🙂 tak v akom smere nepouzitelne myslis? 🙂
@obsadenemeno 🙂) kto vie možno bude🙂)
@ilaryja no ty vole, tak to ho budem zrat este viac, ked dojdem dom na SK..... 😀
@obsadenemeno šo si neurobiš sama tak tunši mati nebudeš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ilaryja sak skusam, ale furt to neni ono....... tak potom zerem doma jak prasiatko....hlavne ked je s klobaskou...... 😝
@obsadenemeno šak si koňarka tha sa nečudujem 😀 😀 😀 😀
@nikelca ved presne si to napisala: hovoria mu Natik. Tak mu mali dat meno Natik, nie Nathanael. Nepouzitelne je v tomto krkolomnom tvare. Kto povie napr. Prines Nathanaelovi rozok alebo idem vom s Nathanaelom? Asi nikto...kazdy radsej povie: Idem von s Balikom ☺,akoby si mal hubu vykrucat a jazyk dolamat.
@severanka90 myslim že to Ty by si mu takto povedala....Každy ....Podla seba sudim Teba......
teraz za nim stoja jeho rodicia ako ho volaju a ked bude starši bude na nom či bude chciet byt Balik alebo Nathanael...
Mam sesternicu ktora sa vola ALExandra tiež babča vravela čo to za meno take dlhe ked nastupila do skoly jedne decka ju volali Sandra učiteľky Saška a jej sa to nepacilo postavila sa a povedala že ona sa vola ALEXANDRA ....a odvtedy ju nik nevolal inak...takže je to aj o tom...
@ilaryja tak ja by som sa v jeho pripade vyhla oslovovaniu ho menom, lebo zdrobneliny neznasam, asi tak ako to tu uz niekto spominal. A to co si spominala Sasu a Alexandru to tiez sa mi vrcholne nepaci ked niekto Alexandre hovori Sasa...otras. alebo Karoline Kaja. Preto sa mi to Nathanael na nase pomery nehodi. To H je tam naco podla teba? Ma sa tam vyslovit? A to AEL na konci?
Ako u nas v skole: jedno dievca je Charlotte a druhe Šarlota a hovoria obom rovnako Šarlota, akurat ked niekde diktuju meno tak je v tom chaos.
@severanka90 Nathanel je hebrejskeho povodu ako som už spominala ,,v preklade znamena Bohom dany ,,,a ta koncovka EL je oznacenie pre Boha Jahve alebo EL ...
mas napriklad mena archhanejelov Michael-kto ako Boh,,Gabriel-Božia sila, Rafael -Boži liek, a Daniel-Boh je moj sudca zamena ako si si mohla vsimnut všetci maju koncovku EL....
@severanka90 mam drubeho brata Emanuela 🙂 a veru niekedy mu poviem Natanael anerobi mi to problem. To ze ak ta prvak poziada aby si ho volala Natko a ty ho radsej budes volat balik lebo zdrobneniny sa ti nepacia hovori skor nieco o tebe ako o jeho rodicoch 🙂 ja som miroslava a tiez mi castejsie povedia mirka ako celym menom ale to neznamena ze v som sa chcela celym menom volat mirka. Lebo presne pri takej prilozitosti ako boli napr promocie mi moje meno krasne znelo a clovek sa potesi ze take krasne meno ma 🙂 dlhe mena maju podla mna čaro ktore Jane,Zore či soni chybaju 🙂
@kikataldikova Inak ten Bartolomej by sa fakt krásne hodilo k tomu priezvisku
Ten Nathanael je krásne meno aj tu jedna mamička pomenovala tak a nikto sa jej nad tým nepozastavoval vôbec, tak neviem čo tu toľko riešite. Fakt je , že ale vo vašom prípade k tým menám čo má prvý synček a k tomu priezvisku sa mi to osobne vôbec nehodí ......
aj kombinácia napríklad Bartolomej Vincent by bolo veľmi pekné, alebo tá , čo som ti už písala mi znie tiež veľmi pekne
Aj ten Jeremiáš také pekné meno netradičné
@nikelca dalsia psychologicka co vie posudit cloveka podla jedneho nazoru v jednej teme na koniku. Tak co to teda o mne svadci, ked sa mi to meno v tomto hroznom tvare a v tychto koncinach s danym priezviskom nepaci?
A zakladatelka nenapisala, ze ziada iba kladne nazory. Tak som sa vyjadrila a co? Hned to o mne nieco svadci podla teba.
@severanka90 ? Aka psychologicka? Ja si len myslim ze nerespektovat dieta ktore chce aby ho volali natko len za to ze sa ti nepaci niekoho volat zdrobneniou nie je spravne. Nerespektujes tym ani dieta ani jeho rodicou kvoli tomu ze jeho meno ti trha usi. Moj prispevok nebol o tom ci sa ti meno paci ale o tom ci si schopna tak dieta (niekoho ineho) volat. Sama si napisala ze sa vyhybas zdrobneninam takze by si ho radsej volala balik. To mi pride smutne. A uz to nie je o tom ze ho rodicia tak nazvali ale o tom ze ho nerespektujes
@nikelca ako ozaj by už aj stačilo, majte Nathanaelka Natika, Natanka či akokoľvek si ho nazývate, s H či bez neho, ale načo tieto dlhosiahle konšpiračné teórie a psychologické monológy, kto čo rešpektuje - nerešpektuje, páči sa - nepáči sa, zdrobnelinkuje - nezdrobnelinkuje... Ja mám pocit, že momentálne niektoré by bez koňa ani dieťa nepočali, neporodili, nepomenovali, nenakojili, nevychovali a deň by ani neskončil, keby som nepresadil svoj názor, svoju pravdu... zasmejem sa, keď autorka bude čakať dievča...
urcite lepsie ako minule spominany Adolf 🙂
@marfikchov naozaj si chcela oznacit mna?
@nikelca na 100%, ty tu obraňuješ na minimálne 7. stranách meno tvojho brata. Však vybrali ste také, máte také, hádam nejdeš presviedčať svet /minimálne ten koníkovský/, že žiadne iné meno a lepšie, krajšie, vhodnejšie ste ani dať nemohli. Dali ste a basta. Ja som tiež pomenovala nejak svoje deti, bolo to moje rozhodnutie, za ním si stojím a mohol by mi do toho hovoriť neviem kto, tak to je a nezmení sa, pokiaľ to moje deti tak ako dospelí neurobia
sto ludi a sto chuti....
a ako divim sa autork že sa pýta na nazor ,,,,co sa paci mne nemusi inemu a nazor ostatných ma nezaujima potom to naberie uplne iný smer 😉 😉 😉
@marfikchov nikde som ale nepisala ze je najlepsie. Reagovala som kvoli zakladatelke na ine prispevky typu neda sa zdrobnivat- osobna skusenost ze da, je to len modou take meno- moda spred 2000 rokov. To ci sa mne paci alebo nepaci je jedno reagujem k teme. 🙂 neni som matrikarka ako spominala nazaciatku jedna mamicka aby som vedela poradit globalne viem pomoct len osobnou skusenostou lebo podobne meno v rodine mame. Mrzi ma ak ta moje komentare nejako urazaju.
@severanka90 Psychologička ťažko. 😉 Píše úpne od veci. Už nás stihla informovať o maminom komplikovanom tehotenstve, o promóciách, aj o tom, ako jej meno krásne znie v porovnaní s menom iným... Budú to komplexy alebo detinské chválenkárstvo.
@nikelca ani neurážajú, ako otravujú, myslím, že to celé sa dá povedať dvomi tromi komentármi a ostatné omáčky nebolo treba
@marfikchov aj ja som myslela ale bola som označená tak som odpovedala 🙂

@obsadenemeno prečo chudatka ja nechapem tiež sa mi nepacia niektore mena ale ak sa to niekomu paci tak ho hned nevysmejem ,,,
radsej ako sa vysmechovat napiste že meno je zaujimave a že Vam sa pacia klasicke slovenske mena....a koniec