Veľká noc bez tradičných zvykov
Čaute je tu niekto kto to má ako my? Že veľkú noc nejak neberiete vážne? Nevyvaram ani nevypekam skôr si porobim niečo doma( ak v záhrade ) alebo oddychujem alebo ideme na výlet..
Rodičia mi to kritizujú že sa nesprávam ako kresťan keď nedodrziavam tradície 🙏 v tom zmysle že si dáme aj mäso , robíme aj v záhrade keď sa nemá a nechodíme na omše
Veľká noc???co to je??😉😉😁😁
My. Šalát a rezne budú. Aj cvikla s chrenom. Aj koláče máme. Ale inak neriešim. Dnes upratujem. Na obed sú bryndzové so slaninkou.
Pre mna velka noc znamena 4 dni volna, nic viac nic menej. A nikto mi to nevycita. Varim uplne normalne to co ine dni, porobim si doma co potrebujem, oddychujem, idem si zacvicit. Cokolvek chcem.
Ja sa s dcerou chystam v pondelok na vylet do bachledky. Necakame nikoho. A ked sa vratime ideme k mojej mamke na pohostenie 😀 myslim ze som to super vymyslela 😀
Tak asi nežiješ kresťanským životom, prečo by si mala dodržiavať kresťanské zvyky. Myslím, že ani ateisti ich nedodržiavajú a tieto dni berú ako len voľno v práci. Nič viac, nič menej. Ži tak, ako ty uznáš za vhodné. A možno to akurát povedz aj rodičom, aby nemali pre teba blbé poznámky.
Uplne normálne toto čo robis ,veď veľká noc je taká blbosť ,uplne vymyslený sviatok ,kresťania si len zobrali s prispôsobili sviatky spojené s prírodou
My sme nikdy neoslavovali veľkú noc 😁 teraz keď mám dieťa a aj sestra/sesternica majú deti, tak sa všetci stretneme u sesternicinej svokry, kde deti hľadajú vajíčka, dáme si niečo dobré a tam to hasne. Alebo chodíme k moru 🙆♀️
ako ty , absolutne nič neslavim , prečo by som mala ? krestanom nik nič nebráni nech si slávia ako chcu a potrebuju
nie nevypekáme , proste je volno, lebo musí byt tak je
Ja reálne nie som kresťan, ani nie som pokrstená, takže tieto sviatky neoslavujem.. ale máme zvyky kvôli deťom - že hľadajú v pondelok vajíčka na záhrade a dni predtým vždy využijeme na nejaký veľký výlet 🙂 pre mna sú to sviatky jari a z tej sa treba tešiť.. samozrejme, rešpektujem ak niekto sviatky oslavuje a chápem že je to najväčší kresťanský sviatok..
Som v zahranici, tu sa nic v style ako na Sk neoslavuje, krestania tu maju svoje zvyky-procesie a navstevy kostola, ale ziadne sibanie, oblievanie a obzerstvo s chlastanim, ja nie som veriaca, do prace idem aj dnes, aj v nedelu, aj v pondelok, nic nepeciem, varim ako vzdy.....
U nás je to tiež len voľno, nepečiem, neupratujem, nevarím šalát s rezňom. Všetko ako po iné dni. Pokrstená síce som ale neprežívam to absolutne nijako, ale ja vo všeobecnosti neznášam ani Vianoce, ani Veľkú noc, a keďže v dnešnej dobe sa už môže každý rozhodnúť podľa svojho uváženia, tak žiadne sviatky neoslavujem. 5 rokov som už dokonca nemala ani stromček a ani neplánujem mať.. možno kvoli vnúčatám v budúcnosti, ak nejaké budú.
Vďaka za odpovede teší ma že to tak nemáme len my 😁 pekne voľno prajem
Ja poznam ludi, pre ktorych je velka noc alfa a omega, su to veriaci ludia a naopak poznam takych, ktori to maju ako 2 dni volna navyse a predlzeny vikend a neriesia nic. Osobne velke tradicie nemam, navarim ale salat majonezovy, udene maso a spravim plnku (to je moje guilty pleasure ta plnka, to sa obzeriem do komy). Kazdemu tak, ako to vyhovuje. Nemam rada tu nasu tradiciu sibania a oblievania a snad to casom zanikne, vyznam v tom nevidim v dnesnej dobe ziadny.
Neprežívam nič, dokonca robím deťom nonstop program, hádam nebudeme doma sedieť ako kvočky, za ďalšie varím to čo celoročne, a za ďalšie chystám sa kosiť cez víkend, dnes periem o život a nie netrha mi to žily ani sa nezamýšľam, nech sa každý stará o seba 🤣
@muchotrafka298 "obzeriem sa do komy" 😂😂😂👍
Joj títo kresťania, klasika. Mám to rovnako, je to pre mňa deň ako každý iný🙂
my zas sme veriaci a šalát a rezňami vôbec nerobíme... 😉 len na Vianoce.
zvyky dodržiavame, dnes je náš najväčší sviatok a prísny pôst.
Tiež neriesim vôbec, akurát som doupratovala povesala pracku, a zachviľu idem ku sefke zacvicime, dáme si becherovku. A budeme mat pekný deň, zajtra sa vrátime a pokračujeme vo vylihovani😆
Rodičia tieto sviatky ako tak držali len kvôli nám, deťom. Teraz s priateľom veľkú noc nijako neriešime, dni ako každé iné.
Ja akurát dodržiavam, že na Veľký piatok nejeme mäso, ale vo všeobecnosti mame piatky aj tak bezmäsité! Zajtra idem do záhradníctva a konečne si dám ako tak záhradu a skalky do poriadku, v nedeľu ma muž oslavu narodenín, takže som niečo upiekla, inak na Veľku noc nepeciem, ani výzdobu nerobím, ani nič v tom zmysle! V pondelok chceme ísť niekam na túru, ak vyjde počasie, toť vsio
Ani ja sa nespravam ako krestan, lebo nie som😄 Byvam vo velkom meste,tu to maju na haku snad vsetci, alebo sa len navstevuju po rodinach. Jedinu tradiciu co mame doma,ze detom skryvam po byte v pondelok sladkosti a tam to zacina aj konci😂
@gab1sol áno nežije kresťanským životom a kresťania sa do nej starajú, klasicky, lebo kresťania sa starajú do ateistov non stop. To už je daka záľuba z ich strany podľa mňa. Ešte som nepočula že by ateista dával prednášku kresťanom že čo majú a nemajú robiť. Skôr si len pomyslia svoje
My vobec velku noc neriesime, neupratujem, nepeciem, nenajdes u nas absolutne ziadnu vyzdobu. Nie sme veriaci, pre mas su to obycajne prazdniny. Dnes bude na obed svieckova.
Keď nie si kresťan prečo by si sa tak mala správať?
My to absolútne neriešime nikdy sme nemali vzťah k tomutu sviatky. Deti si tak namaľujú vajíčka lebo majú z toho radosť, ideme na výlet, pohodička doma, nejaká prechádzka, jeden deň k svokre
.... už som sa začínala báť, že tento rok tu nikto nezapoti túto otázku 😆
@tenerifka ja s tym nemam problem priznat, ze proste tu plnku zeriem kym je na plechu 😂😂😂 Jem to raz do roka a to som vcelku dost disciplinovana..ale potom v utorok budem plakat na cviceni ze "bozinnkuuuuuuu cviky su taazzzkeeeeee"

My to tiez nejak extra neprezivame a robime viac menej to, co aj zvysne dni :D