Veľká noc bez tradičných zvykov
Čaute je tu niekto kto to má ako my? Že veľkú noc nejak neberiete vážne? Nevyvaram ani nevypekam skôr si porobim niečo doma( ak v záhrade ) alebo oddychujem alebo ideme na výlet..
Rodičia mi to kritizujú že sa nesprávam ako kresťan keď nedodrziavam tradície 🙏 v tom zmysle že si dáme aj mäso , robíme aj v záhrade keď sa nemá a nechodíme na omše
My. Šalát a rezne budú. Aj cvikla s chrenom. Aj koláče máme. Ale inak neriešim. Dnes upratujem. Na obed sú bryndzové so slaninkou.
Pre mna velka noc znamena 4 dni volna, nic viac nic menej. A nikto mi to nevycita. Varim uplne normalne to co ine dni, porobim si doma co potrebujem, oddychujem, idem si zacvicit. Cokolvek chcem.
Ja sa s dcerou chystam v pondelok na vylet do bachledky. Necakame nikoho. A ked sa vratime ideme k mojej mamke na pohostenie 😀 myslim ze som to super vymyslela 😀
Tak asi nežiješ kresťanským životom, prečo by si mala dodržiavať kresťanské zvyky. Myslím, že ani ateisti ich nedodržiavajú a tieto dni berú ako len voľno v práci. Nič viac, nič menej. Ži tak, ako ty uznáš za vhodné. A možno to akurát povedz aj rodičom, aby nemali pre teba blbé poznámky.
Uplne normálne toto čo robis ,veď veľká noc je taká blbosť ,uplne vymyslený sviatok ,kresťania si len zobrali s prispôsobili sviatky spojené s prírodou
My sme nikdy neoslavovali veľkú noc 😁 teraz keď mám dieťa a aj sestra/sesternica majú deti, tak sa všetci stretneme u sesternicinej svokry, kde deti hľadajú vajíčka, dáme si niečo dobré a tam to hasne. Alebo chodíme k moru 🙆♀️
ako ty , absolutne nič neslavim , prečo by som mala ? krestanom nik nič nebráni nech si slávia ako chcu a potrebuju
nie nevypekáme , proste je volno, lebo musí byt tak je
Ja reálne nie som kresťan, ani nie som pokrstená, takže tieto sviatky neoslavujem.. ale máme zvyky kvôli deťom - že hľadajú v pondelok vajíčka na záhrade a dni predtým vždy využijeme na nejaký veľký výlet 🙂 pre mna sú to sviatky jari a z tej sa treba tešiť.. samozrejme, rešpektujem ak niekto sviatky oslavuje a chápem že je to najväčší kresťanský sviatok..
Som v zahranici, tu sa nic v style ako na Sk neoslavuje, krestania tu maju svoje zvyky-procesie a navstevy kostola, ale ziadne sibanie, oblievanie a obzerstvo s chlastanim, ja nie som veriaca, do prace idem aj dnes, aj v nedelu, aj v pondelok, nic nepeciem, varim ako vzdy.....
U nás je to tiež len voľno, nepečiem, neupratujem, nevarím šalát s rezňom. Všetko ako po iné dni. Pokrstená síce som ale neprežívam to absolutne nijako, ale ja vo všeobecnosti neznášam ani Vianoce, ani Veľkú noc, a keďže v dnešnej dobe sa už môže každý rozhodnúť podľa svojho uváženia, tak žiadne sviatky neoslavujem. 5 rokov som už dokonca nemala ani stromček a ani neplánujem mať.. možno kvoli vnúčatám v budúcnosti, ak nejaké budú.
Vďaka za odpovede teší ma že to tak nemáme len my 😁 pekne voľno prajem
Ja poznam ludi, pre ktorych je velka noc alfa a omega, su to veriaci ludia a naopak poznam takych, ktori to maju ako 2 dni volna navyse a predlzeny vikend a neriesia nic. Osobne velke tradicie nemam, navarim ale salat majonezovy, udene maso a spravim plnku (to je moje guilty pleasure ta plnka, to sa obzeriem do komy). Kazdemu tak, ako to vyhovuje. Nemam rada tu nasu tradiciu sibania a oblievania a snad to casom zanikne, vyznam v tom nevidim v dnesnej dobe ziadny.
Neprežívam nič, dokonca robím deťom nonstop program, hádam nebudeme doma sedieť ako kvočky, za ďalšie varím to čo celoročne, a za ďalšie chystám sa kosiť cez víkend, dnes periem o život a nie netrha mi to žily ani sa nezamýšľam, nech sa každý stará o seba 🤣
my zas sme veriaci a šalát a rezňami vôbec nerobíme... 😉 len na Vianoce.
zvyky dodržiavame, dnes je náš najväčší sviatok a prísny pôst.
Tiež neriesim vôbec, akurát som doupratovala povesala pracku, a zachviľu idem ku sefke zacvicime, dáme si becherovku. A budeme mat pekný deň, zajtra sa vrátime a pokračujeme vo vylihovani😆
Rodičia tieto sviatky ako tak držali len kvôli nám, deťom. Teraz s priateľom veľkú noc nijako neriešime, dni ako každé iné.
Ja akurát dodržiavam, že na Veľký piatok nejeme mäso, ale vo všeobecnosti mame piatky aj tak bezmäsité! Zajtra idem do záhradníctva a konečne si dám ako tak záhradu a skalky do poriadku, v nedeľu ma muž oslavu narodenín, takže som niečo upiekla, inak na Veľku noc nepeciem, ani výzdobu nerobím, ani nič v tom zmysle! V pondelok chceme ísť niekam na túru, ak vyjde počasie, toť vsio
Ani ja sa nespravam ako krestan, lebo nie som😄 Byvam vo velkom meste,tu to maju na haku snad vsetci, alebo sa len navstevuju po rodinach. Jedinu tradiciu co mame doma,ze detom skryvam po byte v pondelok sladkosti a tam to zacina aj konci😂
@gab1sol áno nežije kresťanským životom a kresťania sa do nej starajú, klasicky, lebo kresťania sa starajú do ateistov non stop. To už je daka záľuba z ich strany podľa mňa. Ešte som nepočula že by ateista dával prednášku kresťanom že čo majú a nemajú robiť. Skôr si len pomyslia svoje
My vobec velku noc neriesime, neupratujem, nepeciem, nenajdes u nas absolutne ziadnu vyzdobu. Nie sme veriaci, pre mas su to obycajne prazdniny. Dnes bude na obed svieckova.
My to absolútne neriešime nikdy sme nemali vzťah k tomutu sviatky. Deti si tak namaľujú vajíčka lebo majú z toho radosť, ideme na výlet, pohodička doma, nejaká prechádzka, jeden deň k svokre
@tenerifka ja s tym nemam problem priznat, ze proste tu plnku zeriem kym je na plechu 😂😂😂 Jem to raz do roka a to som vcelku dost disciplinovana..ale potom v utorok budem plakat na cviceni ze "bozinnkuuuuuuu cviky su taazzzkeeeeee"

My to tiez nejak extra neprezivame a robime viac menej to, co aj zvysne dni :D