icon

Veľká noc bez tradičných zvykov

18. apr 2025

Čaute je tu niekto kto to má ako my? Že veľkú noc nejak neberiete vážne? Nevyvaram ani nevypekam skôr si porobim niečo doma( ak v záhrade ) alebo oddychujem alebo ideme na výlet..
Rodičia mi to kritizujú že sa nesprávam ako kresťan keď nedodrziavam tradície 🙏 v tom zmysle že si dáme aj mäso , robíme aj v záhrade keď sa nemá a nechodíme na omše

gab1sol
18. apr 2025

@rozkvet1 nie, že sa starajú kresťania. Starajú sa rodičia autorky. To je podľa mňa dosť rozdiel. A keď to ma skončiť, tak nech aj autorka povie rodičom, že nežije kresťansky život a nie je kresťanka. Potom sa prestanú starať. Nikto cudzí autorke nekáže žiť kresťanským životom.

alica110
Autor odpoveď zmazal
kitycat
18. apr 2025

Vsak preco nejdes do roboty ked mas tieto sviatky na haku?

tykat
18. apr 2025

A ty si krestanka? Ak nie tak neviem preco by si sa tak mala spravat.

gab1sol
18. apr 2025

@kitycat a prečo by mala ísť? Okrem kresťanského sviatku je to stále aj štátny sviatok.

doriiis
18. apr 2025

Áno aj u nás.Len máme pár dní voľna,ktoré venujeme sebe,domácnosti,koníčkom a zážitkom.Pre mňa veľká noc nie je žiaden sviatok
Môj muž išiel práve dnes dobrovoľne do práce.Dnes sa to fakt oplatí.😂

enmery
18. apr 2025

Ja som myslela, že byt "správnym kresťanom" je hlavne o pomoci slabším a láske k blížnemu. A nie o dodržiavaní tradícií.😉

kakakina
18. apr 2025

Je to tvoja vec!

viestta
18. apr 2025

Ja nie som krestan, takze Velku noc prezivame po svojom. Samozrejme navarime aj tradicne velkonocne jedla, ale inac tie dni travime ako my uzname za vhodne. Keby neprsalo sadim kvety na zahrade. Akurat mi bolo na inom portali oznamene, ze nemam pravo oslavovat Velku noc, pretoze neoslavujem zmrtvychvstanie Krista. Kedysi tu na MK mi bolo oznamene, ze nemam pravo na Vianoce, lebo neoslavujem jeho narodenie. Takze, tak. Tolerancia ako svina 🙄

skumavka
18. apr 2025

To sa načo potrebuješ pýtať cudzích ludi ci ti to co robíš počas Veľkej noci schvália? Veď ty sama musíš cítiť, či si s tým ôk, alebo nie. Si kresťanka? Potom by si to prežívala inak. A ak krestanka nie si, môže ti byť názor druhých fuk. Alebo si "kresťanka " len z tradície? Potom tvoju dilemu chápem. Keď človek sám o sebe nevie, či v Boha verí a ma k nemu vzťah, alebo nie, tak veru môže byť aj bezradný. Mne je osobne vždy tak smutno, keď niekto krsti, lebo sa to patrí, dá dieťa na prijimanie či birmovku kvôli pekným šatám a fotkám, absolvuje cirkevný sobáš, lebo v kostole je krajšia svadba...strašná povrchnost a prázdnota, nepochopenie, divadlo na oko a z toho plynúce otázky ako je aj táto🙄

sella38
18. apr 2025

@kitycat ale no…

viestta
18. apr 2025

@kitycat mozno preto, ze fabrika je zavreta?

autor
18. apr 2025

@kitycat asi pre to že je zavreté? 😂 Ja to mám ako voľno budem 7 dní doma konečne 🙏

autor
18. apr 2025

Rodičia sú kresťania aj ja som..ale mám na určité veci vlastný názor verím v boha ale neverím v cirkev a v pravidlá čo si vymysleli 🤗

doriiis
18. apr 2025

@kitycat ....lebo nemôžem.😁Sedím doma za 100% plat.🤷🏻‍♀️

lucia13022023
18. apr 2025

@kitycat to si sa fakt mohla opýtať? 🤣

zuzanockamt
18. apr 2025

@kitycat Žeby preto, že sú štátne sviatky? 🤔 Niektorí sme si museli brať ešte dva dni nútenej dovolenky navyše.

jaond19
18. apr 2025

Cez velkononocnu nedelu aj pondelok mam chvalabohu sluzbu v praci cely den. Nepeciem, neupratujem a neriesim. Tieto sviatky neznasam od detstva pretoze nie sme veriaci no aj tak musel byt humbuk okolo toho, lebo vsak sa patrí...
Tesi ma ze bude dobry priplatok, tot vsjo u mna k velkej noci

autor
18. apr 2025

@jaond19 no ten hunbuk nemám ani ja veľmi rada 😅 prajem dobrú výplatu 😀♥️

kitycat
18. apr 2025

@gab1sol
@sella38
@viestta
@doriiis
@lucia13022023
@zuzanockamt
Jo zeny, ale tak chapete moju pointu? 🤣
Velka noc je skratka pre krestanov najvacsi sviatok ever. Zmrtvyvstanie, nevh uz je pravda kdekolvek.

Tak nech si to krestania slavia a autorka si svojich rodicov velmi dobre pozna, tak neviem preco to aj tu musi rozoberat... zaroven kedze je aj ona "krestanka, ktora ma svoj vlastny nazor" 🤣

Mohla zabalit daku robotu domov, ale tie 4 dni v kuse su skratka super, tak si to ticho preckam a vysvetlim rodicom.
Keby som nebola vo vyssom stadiu tehu tak ideme na navstevu domov, ale uz nebudeme riskovat, tak si uzivame spolocny cas s dietatom, doupratovala som sufliky v kuchyni a teraz oddychujem kym doperie pracka a vratia sa mi vyvetrani z vonku.

Skoda, ze pocasie u nas nie je lepsie... dazd a vacsi dazd 🤣

autor
18. apr 2025

@kitycat moju robotu si domov nevezmem 😂 a ja som napríklad rada že popršalo veď je strašne sucho

andrejka1974
18. apr 2025

Každý nech si urobí ako chce ja akurát sa nechám v pondelok pooblievať vyšíbat a potom si robím čo chcem v záhrade vonku nikdy nevypekam nikdy nerobím veľké upratovanie však upratujem stále

procrastique
18. apr 2025

Pre mňa sú to sviatky jari, neoslavujem veľkú noc a to že to niekto oslavuje nie je môj problém. Niekto oslavuje aj ramadán a nežerie a nepije celé dni. Čo s tým mám akože ja :D

viestta
18. apr 2025

@kitycat ale vsak kazdy ako len chce. niekto v robote, niekto v prirode, niekto v kuchyni, niekto na gauci a niekto v kostole... Ale preco oznacovat to ako ich travi ten druhy za nespravne a nevhodne? Niekto sa posti, niekto si spravi rezen? (aj toto sa uz rozoberalo, ako moze niekto nedrzat post) No a? Kazdy ako sa rozhodol.

ivik4
18. apr 2025

To je otazka 😃 . Myslim ze sama vies ze je nas takych velmi vela

zuzulka558
18. apr 2025

Nie vôbec, vo štvrtok ako skončíme obaja v práci manžel si vždy vybaví na 14,00 ako končím ja a odchádzame na Liptov, domov ideme v utorok,, svokra mala vždy pripomienky, povedala som jej ze pre nás to je oddych z prace niekam vypadnúť, dodržiavam len od štvrtka do nedele zvyky o jedle ale nič iné, do kostola nechodíme, tam sa chodia len opeknovat a myslia si ze maju po hriechu, stačí slušne žiť

klotildabazarik
18. apr 2025

My tak mame ani niesme kresťania, ore nas normalny, den akurat decka su doma 😂

tom_i
18. apr 2025

Nie je to jedno. Ži a nechaj žiť.

jovka
18. apr 2025

Vobec neriesim ,od malička nemam rada ten sviatok vdaka oblievackam , nastastie som aj mimo Slovenska, takze tu su ine tradicie , my to berieme len ako príjemné volno😍

tilly
18. apr 2025

Veľká noc, Vianoce, Silvester, dušičky, narodeniny, meniny... nič neriešime. Dni ako ostatné. Tešíme sa z voľna, aj keď ja som si zobrala prácu domov a asi budem musieť skočiť aj do kancelárie dokončiť zmluvy, dať ich podpísať apod. A ešte mám aj obhkiadky, takže pre mňa to ani nie je extra voľno.