Vianoce a meniny v jeden deň
Určite aj vy máte deti čo majú meniny v dnešný deň. Ako to riešite,oslavujete aj meniny? A čo rodina spomenie si na to? My máme chlapčeka Adamka,ráno sme mu dali darček k meninám. A večer bude chodiť Ježiško. No príde mi smutné že z rodiny nikto si na to nespomenie že dnes má meniny. Každý rieši len Vianoce. Mne nejde o darčeky,no aspoň napísať alebo zavolať že všetko najlepšie k meninám. Či chcem tak veľa?
btw je este len rano-maju este pol dna-takze mozno nezabudli .. by ma zaujimalo ci to stve viac teba alebo to dieta
Tiez mame Adama a teda neviem, doobeda to oslavime v rodinnom kruhu a poobede sa pokracuje vo vianocnom osiale. Absolutne to neriesim a urcite nechcem vychovavat syna v tom, ze automaticky musi od kazdeho cosi ocakavat. Takze za mna to zbytocne prezivas.
My mame narodeniny muz 23. Ja meniny,mama meniny a gratulujeme si krizom krazom na stedry den u nas, takze zaver je .... mas neokrochanych pribuznych.
Mame doma Adamka a muz ma dnes narodeniny. Napisali a zablahozelali im vsetci najblizsi cez whatsapp. Na gratulovani s darcekom sme sa dohodli tak, ze spravime specialne im malu oslavu v iny den medzi sviatkami, nech maju aj oni dvaja tortu a je to len o ich sviatku.
Nerob somára z komára...mám Štefana,narodeného na Štefana a veru darčeky na 3x nedávam...gratuláciu a tortu a vybavené.
Nase najmladsie dieta sa malo pred 2 rokmi narodit presne 24. alebo 25.12., cca, narodil sa syn skor, ale meno sme mu prave pre toto nedavali Adam. Hoci sa nam pacilo. Vybrali sme ine, aby aspon meniny mal inokedy, nie okolo Vianoc alebo priamo na Vianoce. Ale meniny by som az tak nehrotila, horsie su tie narodeniny, keby si nikto nespomenul...🤨
Ved den este neskoncil 🙂 Teraz kazdy vari, dokoncuje, co treba, tak im to nemuselo zatial cinknut. Urcite sa este ozvu 🙂
Ešte nie je koniec dňa možno im to tukne neskôr. A ak je dieťa kvôli tomu smutne tak by som normálne starým rodičom pripomenula nejako. Zavolaj ty im a povedz aaaa počkajte ešte čas chce meninovy oslávenec pozdraviť alebo take cosi. Ešte je len obed a už ste smutní, buď to nateraz neries veď je kopec času do večera alebo s tým niečo správ. Malému prajem všetko najlepšie k meninkam❤️ Mám synovca Adamka ☺️
Veď sú to len meniny
Not a big deal
Môj syn je narodený 24.12. Gratulujeme ráno. Čo sa týka rodiny - tak áno, okrem mojej mami na to zabúdajú. Donesú len na Vianoce. Akože medzi rečou povedia, že aaa ty máš narodeniny, všetko najlepšie. Ale darček len na Vianoce, ale mi to jedno, aspoň nemá toho naraz milión....
Moj ocino je narodeny v polovici decembra a chudak, stale spomina, ze nikdy nemal narodeninovu tortu, to uz bude mat 70 rokov. Tak nas najmladsi je narodeny tiez takto a prave preto robime oslavu ako sa patri. Je pravda sice, ze sme robili 2x len a vela si z toho este nepamata a najstarsi ma narodeniny koncom novembra, tam im oslavu robime spolu. Ale neodbijeme to proste naraz s Vianocami.
Som eva. nebud smutna a vyries to asertivne. Zavolaj starkym, povec ze co si sedia na kabli, maly caka na meninove prianie a daj im ho k telefónu
V Taliansku sa meniny neoslavujú. Ja ani neviem kedy majú moje deti sviatok a nikto ich neoslavuje. My oslavujeme narodeniny a ak by sa narodili na Vianoce tak by som zorganizovala veľkú oslavu s kamarátmi pred alebo po sviatkoch. 😁
Veľa ľudí si nepamata všetky datumy menín alebo im to v ten deň nenapadne. Aj mne sa pár krát stalo že som v zhone života si ani nespomenula že dcéra bude mat meniny až keď mi to svokra den predtým povedala že kedy spravíme oslavu, tak isto som v tej rodine 10 rokov a nepamätám si kedy kto ma meniny narodeniny. Moja svokra je v tomto veľmi zlatá a už má pozná takze vždy mi už dopredu hovorí pár dni predtým kto kedy čo kedy ide mať. A nie tí ľudia nie sú pre mna menej dôležitý ako aj moja dcérka. Len jednoducho na dátumy nemám hlavu a aj keby som si to zapísala do kalendára tak aj tak do neho nepozriem 🤷♀️😂 a tak isto moja mamina je Eva a jednoducho tiež sa mi stalo pár krát že som si to uvedomila až na věcer.
Neviem koľko má tvoj syn rokov...ale povedať malému dieťaťu, že niekto zabudol je podľa mňa nevhodné...od malička do neho vštiepovať niečo také....ak je už vo veku kedy rozumie...stačí pekne vysvetliť...Vieš Adamko, sú Vianoce, každý varí, pečie, pripravuje sa na večeru, tak ako aj my. Určite ti zavolajú trocha neskôr....a v zápätí napísať/zavolať babke aj dedkovi, že malý čaká...dať im ho k telefónu a hotovo...veď tak isto klamete detí ohľadom Ježiška...tak takéto malé klamstvo neuškodí....ale ak sa neozveš ty a nepovieš, že ťa to trápi...tak nečakaj, že sa stane zázrak...
Plus deň ešte neskončil a ty ihneď súdiš len preto lebo niekto ihneď ráno nezdvihol telefón 🤷♀️
My mame tiež Adama. My rodičia mu gratulujeme 24.12. počas dňa, podľa toho, či muž robí alebo nie a tiež to závisí od jeho služby, či robí ráno, poobede v noci. Raz nám to tuším nijako nevychádzalo, tak sme gratulovali 23.12. Inak mame zvykom u svokrovcom oslavovať jeho meniny 25.12, príde tam aj švagriná, z muzovej strany mu teda gratuluju vždy vtedy, ale ti aj pri narodeninách, v deň narodenín nenapíšu sms, len v deň oslavy zagratuluju. Moji rodičia a Adamovi krstni rodičia vždy napisu v deň sviatku sms, rovnako aj u našich mu väčšinou gratuluju s darčekom 25.12., keď k nim prídeme. Moja mama je Eva, Ocino Štefan, Ocino manaridenins k tomu 22.12. Vždy si spomenieme na každého jedného aspoň sms v deň sviatku, inak oslavujeme 25.12.
Všetko najlepšie mu prajem k meninám ☺️
Nečítam komentáre, ale ja som chcela vždy syna menom Adam, dllllllho ma to držalo! Najprv sme mali dievčatko a po 6 rokoch sa nám narodil chlapec, stále stále že bude Adam a potom asi par týždňov pred pôrodom som to zmenila práve kvôli tomuto, že si naňho pravdepodobne málokto spomenie! Samozrejme ze dôležiti sú hlavne rodičia, ale asi by mu bolo ľúto ze je ochudobneni o tento sviatok 🤷♀️
@lindous 5 rokov má synček a u asi to vníma že my s manželom mu blahoželáme k meninám a babkovci nie. Starsi súrodenec má 8 a naňho vždy si spomenu keď má meniny.Dakujem.
@mata1001 Keď bol malý tak som to neriešila,len som im po sviatkoch povedala že zabudli na to. A všetci že o rok už nezabudnu a stále zabúdajú.
Tak to už je o charaktere druhých, podstatne je že vy ste si spomenuli a zablahozelali k meninám.
My máme Adama a u nás dopoludnia sú meniny, popoludní/večer Vianoce. Aj starí rodičia a krstní rodičia, prababka mu zavolajú dopoludnia a gratulujú, večer si voláme/kamera s vianočnou tématikou. Keď sa stretneme osobne, dostáva zvlášť darčeky k Vianociam a k meninám.
Môj najstarší syn je Adam. Prvé rokhy zvykla rodina zabudnúť, tak vždy som im v meninové ráno poslala jeho fotku s darčekom od nás a popisom, že : takto sa vytešuje dnešný oslávenec 🥰 a všetci potom aj povedali, že super nápad, lebo by inak zabudli a aj sa potešili že ho videli. Teraz som prekvapená, ale už nezabúdajú, vždy vždy si spomenú, akurát krstných majú zabudlivých 😄❤️, tak oni sami nás poprosili, nech im to vždy pripomenieme 🤗 syn o tom ani nevie, že sme im to pripomenuli, oni zablahoželajú cez telefón a vybavené 😄🤗 a často keď aj v priebehu roka zabudnú na iný sviatok, tak pošleme fotku oslavenca a vybavené 🤗
Meniny su ten najnezmyselnejsi a najnepodstatnejsi sviatok v zivote cloveka, podla mna. Takze toto by ma absolutne netrapilo.
Prave u nas skoncila oslava. Syn ma 24teho narodeniny. Ked tvojich nepozves, nespomenu si, lebo riesia Vianoce. U nas vzdy organizujem oslavu. 0kolo 10tej pride rodina, zagratuluju, pokecame... potom si kazdy ide domov robit svoje Vianoce. My mame klasicky stedru veceru, ale darceky nosi Jezisko az v noci a rozbalujeme az rano. Aby nemal syn vsetky darceky naraz. Vsetci to respektuju.
Akurát sme celá rodina prišli od svokry, boli sme jej gratulovať k meninam.. Neexistuje, že by sme si neposmenuli..
A čo poviete na to že v jednej nemenovanej rodine sa narodil jeden syn Adam na štedrý deň a druhý syn Silvister na silvestra?
Moja bude mať 6rokov dcéra ale teda gratulácie nerieši vôbec...my meniny ani neoslavujeme
Ja som tiež dnes bola odniesť krsniatkam darček a úplne som zabudla ze Adamko ma meniny 🙈

Skôr je to o ľuďoch, synovi zavolali/napísali všetci k meninam, ktori by mu zablahozelali keby ma meniny v ktorýkolvek deň... A čo sa darčeka týka, náhodou je to super, vždy ráno dostane darček a aspoň mu prejde čas k je večera ;)