icon

Vianočný stromček pri ročnom dieťati

kilimi
16. okt 2021

Ahojte viem ze je este skoro ale predsalen. Ako ste riesili vianocny stromcek pri ročnom dietati? Nebude ho tahat a teda neozvali sa alebo ste ho mali vyvýšený? Dakujem

Strana
z2
kiki68
16. okt 2021

@kilimi uplne rovnaky problem u nas

pribinak
16. okt 2021

@kilimi mali sme živý stromček, popichal synovi ručičku a bolo. Viac ho nechytal

jazula
16. okt 2021

Tiež nad tým špekulujem, malá bude mať 7 mesiacov.. Známy mal minulý rok stromček normálne na zemi, ale svetielka a ozdoby vešali len na vrchnú polovicu. Ževraj prázdny stromček malého nezaujímal, šiel len po ozdobách 😁

alzbeta311
16. okt 2021

.

michaela789
16. okt 2021

@kilimi my sme priviazali o radiátor a garnižu. Ale nakoniec ani nebolo treba. Keď sme ho postavili dali sme synovi všetko ochytať, vyskúšať a potom mal v paži celý stromček, už mu to bolo jedno keď to poznal 😁
Keď som videla že predsa po ňom poškuluje, dala som mu umelohmotnu guľu nech sa baví s tou.

uzivatelka1113
16. okt 2021

ja som rozmýšľala že ho dakym mini lankom pripevnime k stene 😂 bolo by mi ľúto stromček nemať.. z prvých Vianoc nemáme ani jednu fotku 🙈

denden77
16. okt 2021

nasa bude mat rok a 3m, tiez som zvedava 🤣
my mavame zivy v kochliku, takze prevratit ho neprevrati.. a ozdoby mame vsetky drevene, cize nerozbije 😊
ratam s tym, ze sa popicha a bude pokoj 🤣

luccija
16. okt 2021

Mali sme hore na komode

bucko555
16. okt 2021

Tohto som sa aj ja bála , mala akurát na Vianoce mala 1 rok a 4 mesiace a pohoda prišla.pochytala ale nevymýšľa stromček to prežil

marzuz89
16. okt 2021

@kilimi caka nas tretia sezona so stromcekom a nemam obavu, nemala som ani pred tym, prve asi 2 dni aj v roku aj v dvoch som stale davala pozor, vysvetlovala, ze ozdoby sa nechytaju, netahaju, iba sa na na pozera. Kabel zo svetielok sa tiez nechyta, naozaj dva dni som davala pozor, prizvukovala.. A po 2 dnoch som vedela ze je stromcek aj syn v bezpeci. Travil pri nom vela casu, obdivoval, chodil okolo, volal ma pozerat na ozdody, tesil sa. Ale pekne respektoval.

Stoji to sice tvoj cas, ak mas zive dieta, ale ja ho vzdy rada venujem a potom je vsetko ok 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
deedol
16. okt 2021

normalne som mu to vysvetlila ako pri vsetkom ostatnom, co nesmie chytat. maly je zivy, zvedavy a akcny, ale nikdy nebol problem 🙂

tamisi
16. okt 2021

Mám 3dcérky a ani s jednou nebol problém so stromčekom. Na Vianoce keď mali dvojky práve rok, tiež som sa bála...ale vysvetlili sme si, že každé ráno pozdravíme každá svoju ozdobu a nebol problém, tešili sa. Pekne sme prišli k stromčeku pozdravili a pohladkali každá svoju detskú ozdobu na spodu a bolo všetko ok🥰

kiki68
16. okt 2021

Ja zvazujem do polovice vesat iba umele gule a hore tie pekne zo skla. Nas ide po tych cackach mackach ako pes po udenom 😀 nasiel ich par v krabici s dekoraciami, hral sa pol hodinu. Ticho bol jak mys za to 😂

snowflake07
16. okt 2021

@kilimi...s gulami ktoré sa nerozbiju by som kľudne dala a priviazala o radiátor.Ja mám okolo 350 starých guli a ozdob 40 - 70 ročných a pád toho stromčeka by znamenal cez 1300 e škodu minimálne .Nehovoriac o stovky hodín zhháňaním ozdôb 😬

kate_cs
16. okt 2021

Syn mal na Vianoce 1 rok a mesiac a další syn bude mať tieto Vianoce tak isto. V žiadnom prípade nebudem dávať stromček do ohrádky, ani na stôl. Mali sme klasika krásny veľký živý stromček, ani nebol priviazaný. Jediné, čo som urobila bolo, že som dávala len plastové ozdoby. Môj syn je veľmi živý a aj tak ho na seba neprekotil. Jedine dával ozdoby dolu a s guľami sa hral. Milujem Vianoce a nebudem ich rušiť preto, že mám deti. Nech si užijú stromček a svetielka aj oni.

sofiella
16. okt 2021

@kilimi moja mala 1 rok minule Vianoce. Úplne v pohode. Nebol žiaden problém. Obdivovala ho, ale nemala tendenciu ho zvaliť. Ročne dieťa som bez dozoru nikdy nenechala, takže som neriešila, či na ňu nepadne.
Teraz bude mať 2 a ja sa už neviem dočkať 😍😍😍😍 zas bude vnímať o niečo viac 😀
Dúfam, že ju nenapadne skúmať ho teraz😅

evaachesa
16. okt 2021

Prvý krát sme mali malý 🌲 na komode ☺️

tom_i
16. okt 2021

Dcéra mala 1 rok a mesiac a nič špeciálne sme nerobili. Tešila sa zo svetielko, keď ťahala bola upozornená. Veď si pri dieťati. To vážne treba dnes na všetko manuál?

deti95060810
16. okt 2021

my sme uviazali o garnižu... ale každý rok spadol aj viac krát a rozbilo sa niekoľko ozdob... teraz sa už na tom s mm len smejeme..

wonder13
16. okt 2021

@kilimi Tak náš malý mal min.rok 15 mesiacov na Vianoce a bol celkom akčný nakoľko už 10mesacny chodil. Mali sme živý stromček, v ťažkom kovovom stojane. Zdobili sme ho kým spal, lebo to by sme nedali spolu. A keď sa zobudil a zbadal ho veľmi sa mu potešil. Neťahal ho, sem tam zhodil nejakú ozdobu. Vysvetlila som mu ze nemôžeme ťahať stromček za vetvičky lebo bude bum bum na zem a tváril sa ze chápe. Horšie to bolo s adventným na stole, musel putovať inde 😉 mala som obavy predtým, ale ja mu nastavím limity a vysvetľujem dookola. Je pod dozorom a sam sa nemotal kolo stromčeka.

1katus1
16. okt 2021

@kilimi my sme.ho mali normálne v rohu v obývačke neriešili sme . Syn si poobzeral keď chcel naťahovať mal zakázané a keď prišiel na to že jesť sa to nedá tak ho nezaujímal

nevenka
16. okt 2021

@kilimi mame 3 deti. Prve malo prve Vianoce, ked malo mesiac, to bolo v pohode, potom ako 13 mesacny, mame maly byt, a teda sme vymysleli vianocny stromcek 150 cm na komodu. A dole sme nedavali vela visiacich ozdob a este sme ho aj priviazali pre istotu. Takto sa nam to osvedcilo a budeme to tak mat aj teraz, ked tretie baby bude mat na Vianoce rok 🙂

lusyc
16. okt 2021

My sme dali velky stromček do drevenej detskej ohradky 120x120 cm, ked sme mali malý v kvetináči, tak na stolček asi pol metra vysoký. Pár gulí si to odnieslo.

ajka0207
16. okt 2021

@kilimi pri staršej (mala vtedy 11 mesiacov) som sa bala a mali sme radšej na komode postavený stromček, pri mladšej (mala 6 mesiacov a potom rok a 6 mesiacov) som neriešila a nič katastroficke že by ťahala gule sa nedialo, ale teda samu v izbe som ju nenechala.

diewcatqoo
16. okt 2021

Tiez som mala obavy najma z prvych vianoc, ale syn pozrel na stromcek, tesil sa asi 2 dni a potom si stromcek uz vobec nevsimal. Kazdy rok to mame takto, chvilu sa tesi, dotyka sa stromceka a potom si ho uz nevsima. Ale zato macka, tak ta kazdy rok vylezie az hore a usalasi sa na vrchu 🤦‍♀️

hennyinnsbruck
16. okt 2021

Strhla 1-2 gule inak ok.nebol priviazany ani nic, vysvetlovala som a upozornovala

mirka438
16. okt 2021

Moja mala 10 mesiacov minuly rok a stromcek ju absolutne nezaujal. Ani raz sa ho nedotkla 😀

sasitimi17
16. okt 2021

My sme mali úplne čistý strom bez ozdôb len svetielka tam dcéra nechala. Nebavilo ma to furt ho zdobiť a ona mi ho zároveň hneď odzdobila. Bol bez a nevadilo nám to 😄 aspoň bolo menej roboty pri skladaní stromu

ailiba
16. okt 2021

@kilimi my sme ho pre istotu priviazali... Ale našťastie ho nechytal.

Strana
z2