Výber šiat na svadbu

12. aug 2020

Dievčatá, dámy, mamičky, včera som sledovala, ako ste pomáhali recenzovať a vyberať šaty na svadbu, tak sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc aj ja.
Koncom augusta sme pozvaní na svadbu, šaliem, čo sa týka výberu šiat, a okolie so mnou stráca trpezlivosť. Budem veľmi vďačná za akúkoľvek radu,inšpiráciu, tip alebo postreh . Pár stručných faktov:
1.Menšia svadba v prevažne v rodinnom kruhu, ja nie som z rodiny, ale budem svedok
2.Miesto konania:vonku, v altánku
3.Výzdoba v pastelových tónoch, pivonky a hortenzie, ženích bledý oblek, rada by som sa teda doladila podobne, žiadne výrazné farby, skôr pudrové odtiene (béžová, bledosivá, bledomodrá, staroružová)
4. chcela by som dlhé šaty,optimálne nie s holými ramenami
5. nemám ideálnu postavu,zato nevesta je modelka 😭😭 pripájam zopár svojich tipov, na strihy šiat, čo na ne poviete. Je niečo podobné na svadbu vôbec vhodné?

ĎAKUJEM za každé prečítanie a snahu o pomoc

renatka1985
12. aug 2020

nevidim, aku mas postavu, takze tazko vyberat z ponuknuteho, ale pudrove a svetle odtiene rozhodne na svadbe patria len neveste popripade jej mame, takze odporucam konzultovat s nevestou, ci jej to nebude prekazat.

lucinkab
12. aug 2020

Nevesta ma vyniknut! A odfot seba lebo kazde saty su na inu postavu

autor
12. aug 2020

@renatka1985 och, to vážne? tak to naozaj ďakujem, netušila som, ale pravda je, že naposledy som bola na svadbe asi pred 20 rokmi, a aj to vo veku, kedy volánikové ponožky v lakovkách boli považované za vrchol elegancie a rozkošnosti.

oliviakatka
12. aug 2020

Ja by som brala tieto

senan
12. aug 2020

Mne sa velmi pacia tie v poradi druhe. Take nieco lahsie, volnejsie by som dala na taku svadbu, ktora bude este aj vonku.

renatka1985
12. aug 2020

urcite vyber konzultuj aj s nevestou.

autor
12. aug 2020

@oliviakatka tie sú úžasné ❤ len neviem, či aj na moje boky 😭

renatka1985
12. aug 2020

@oliviakatka ja som mala podobne popolnocne ako nevesta,

ako vravim mila autorka, ako svedkyna urcite vyber konzultuj s nou, je to jej den a ona musi vyniknut. so mnou takmer vsetky zeny konzultovali pred svadbou vyber siat. a bola som za to vdacna.

777januska777
12. aug 2020

@renatka1985 neveste už na svadbe pomaly patri každá farba a nie len biela, nevesty sú poslednú dobu nejaké vztahovačne a náročné 😀 najlepšie bude, keď tam ostatné dámy pôjdu vo vreci, aby nevesta vynikla. 👍

autor
12. aug 2020

@lucinkab jasné, že celé je to o neveste, ale nechcela by som, aby najbližších 20 rokov spomínala na moje nevhodné šaty. foto dávam archívnu, pre lepšiu predstavu

renatka1985
12. aug 2020

@777januska777 myslim, ze je to otazka slusnosti. a nie nejakej panovacnosti. ak by mala nevesta saty aj kriklavooranzove, neobleciem si take ani podobne, aby ona vynikla.
Ale pre mna za mna pokojne aj v bielom, mne je to jedno. avsak u autorky vidim uprimny zaujem dobre vybrat.

renatka1985
12. aug 2020

Myslim ze si mozes obliect hocico 🙂 a budes krasna

zuzanka.zuzu
12. aug 2020

mne sa veľmi páčia tie prvé žlté 🙂 v podstate hocijaké len nie biele. ale hlavne spýtaj sa nevesty, obzvlášť keď budeš svedok.

777januska777
12. aug 2020

@renatka1985 tak to má nevesta dopredu oznámiť všetkým aké ide mať šaty, keďže čo si ja pamätám boli vždy len biele.

renatka1985
12. aug 2020

@777januska777 a preco ta ofenziva? autorka sa pyta, ja odpovedam.

autor
12. aug 2020

@renatka1985 ďakujem krásne za rady, naozaj mi to veľmi veľmi pomohlo 😊😊😊

autor
12. aug 2020

@777januska777 ja som svadbu síce ešte nemala, ale beriem to tak, že svadba je oslavou novomanželov, deň, ktorý si budú pamätať asi navždy, je teda úplne v poriadku, že práve oni sú v centre diania, mali by vyniknúť, a my ako hostia by sme mohli byť natoľko ohľaduplní, že sa v rámci možností prispôsobíme ich predstave,nech sú spokojní, v pohode, a majú krásne spomienky 😇😇

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
12. aug 2020

@renatka1985 veď to nie je útok na teba, ale celkovo to beriem, že už sa riešia iba pocity a predstavy nevesty, neberu sa už do úvahy pocity hostí. Všetko a všetci sa prispôsobujú neveste. Ja keď som sa vydávala, tak pre nás vtedy so snúbencom bol najdôležitejší obrad a oslava bola pre hostí a išlo mi o to aby sa hostia cítili dobre a ak by mali prísť aj v bielych šatách, vôbec by mi to nevadilo (ak sa v nich cítia dobre).

annamivo
12. aug 2020

Ja už mám svadbu za sebou, pokiaľ viem, vždy bolo pravidlo že iba nevesta je v bielom. ostatné farby boli pre ženy voľné. Nikdy som nepočula že púdrové farby sú pre svadobnú mamu atď 🤔 a nikoho iného. Teraz v sobotu sme boli tiež svadbovat a mama nevesty bola v cyklámenovej, svedok v čiernej s červenými kvetmi
Výzdoba zlatá. Podľa mňa si ma žena obliecť také šaty v ktorých sa cíti dobre a aj farebne a strihovo sa jej hodia. Kľudne môžu byť každé jedny s tých čo si vybrala. Ja osobne by som v týchto bledych farbách bola ako mŕtvola. Ale tebe možno pristanú. Držím palce 🤛 pri výbere. Opýtaj sa nevesty či chce aby si ladila, ak je normálna a pozná ťa dobre tak vie aj čo ti pristane a určite vyberiete správne

terezka1947
12. aug 2020

Uz zase klasika.....nevesta musi vyniknut.
Akoze,kto ma na svadbe vyniknut iny?ked je to nevestin den?
A uz prestanme somariny riesit.
Ked raz na svadbe bude krajsia zena,ci zeny ako je nevesta,tak aj vo vreci mozu byt,co to pomoze?
P.S.vydavala som sa uz....a uzivala si ten den,pretoze som bola,stastna s ludmi,kt.sa,prisli tesit so mnou,neriesila som,kto ma,ake saty a ci ma niekto nahodou netromfol.

terezka1947
12. aug 2020

@777januska777 uolne rovnako som to citila ja,my s manzelom. Dolezite bolo,aby sa ludia citili vyborne a tesili sa s nami,uzivali si to.
Pochodila som kopu svadieb.....ale nikto mi nikdy nic nenariadil,nezakazal,ani nic podobne.
Asi mam stastie na rodinu,ci kamosov😁

jankahraska
12. aug 2020

Neviem, ale na svadbu v altánku sa mi viac hodia krátke šaty... aj z praktického hľadiska, ak bude potom aj zábava vonku, nech si ich nezošliapeš 😀
Dala som si aj tu na bazári vyhľadať "záhradná svadba", resp. "letná svadba" a šaty nájdeš rôzne - dlhé aj krátke. Veľkosť už musíš vedieť Ty.
A teda, že púdrové odtiene patria iba neveste a jej mame počujem prvý raz... neútočím, iba konštatujem ;) Skôr ma na svadbách zvyklo vyrušovať, ak nejaká pozvaná dáma dorazila s mimoriadne odvážnym dekoltom, v obtiahnutých mini, prípadne celá v jasnočervenej garderóbe 🙂

lucinkab
12. aug 2020

Posledne z tvojho navrhu

veverickav
12. aug 2020

Ja som videla vcera tieto saty na jednej slecne co sla na svadbu a zalubila som sa do nich 🤩

sisa_s
12. aug 2020

Neviem,z ktoreho mesta si, ale ak BA, pozri obchod Peek&Cloppenburg 🙂 krasne saty, rozne strihy, poskusas a uvidis

terezka1947
12. aug 2020

@veverickav no,musim povedat,ze by som.povedala,ze nie su pekne,ale su take zlate a na takej krasnej postave,ze su az krasne😁

qetka
12. aug 2020

ze nemas idealny postavu, no smejem sa... 😂 a tie boky 🤦‍♀️
baba ved super vyzeras na tej fotke, neviem co riesis s postavou.

ckatka
12. aug 2020

To ze svetle farby patria neveste je kravina. Nevesta bude aj tak.najkrajsia keďže píšeš ze je modelka...A na malej rodinnej svadbe je každému jasné ktorá je nevesta.
Moja svedkyna mala krátke ivory šaty (ja dlhé biele), mala tmavú kabelku a lodičky a nikto si nás nepomylil. Celkovo baby na mojej svadbe boli prevažne v svetlých farbách lebo bolo teplo.
Najlepšie spravíš keď budeš šaty vyberať spolu s nevestou a dohodnete sa vy dve

stanzi
12. aug 2020

Autorka, vsetky saty co si tu dala su vhodne. Ja osobne by som sa inak na MK takuto vec nepytala, z toho co som videla v par diskusiach tak mam pocit ze uz snad kazda farba je pre hosta - zenu nevhodna 🤷‍♀️ (cervena nie, lebo nevestine popolnocne saty, cierna nie, lebo je prilis smutna, pastelove nie - to ani nekomentujem, netusim preco...). Ja som sa vydavala dva roky dozadu, a toto som absolutne neriesila, bolo mi to uplne jedno. Neviem si predstavit schvalovat saty vsetkym pozvanym zenam...