icon

Výber snubného prsteňa

18. nov 2020

Ahojte muz mi v decembri kupi snubny prsten po dohode. Moja otazka je aky kupili Vam partnery a kolko Vas stal? Ja by som chcela asi z chirurgickej ocele pretoze ozaj mi pride prehnane davat za prsten 500 euro ked obrucky budu najdrahsie. Ideme spolu obaja do zlatnictva

nevenka
18. nov 2020

@l_u_c_k_a111 Mna napriklad poziadal o ruku takym spontannym sposobom vzhladom na nasu zivotnu situaciu a napriek jeho nespontannej povahe, ze uz to bolo samo o sebe take, ze na to nezabudnem do konca zivota a vyber prstena bol potom neskor tiez takto, ze sme sli proste spolu vybrat a tiez si nepotrpim na diamanty. Tiez mam len zlaty so zirkonom a vobec nicomu to nevadi. Tak rozumne proste. My sme v tomto mozno az prilis prakticki obaja asi. Lebo tak stava sa aj take, ze laska ako hrom, prsten taky a onaky, darcek sem, darcek tam a nakoniec sa aj tak rozvedu...Nemam teda tu potrebu, aby mi lasku dokazoval materialnymi vecami. Ale kazdy to samozrejme moze vnimat inak. Ale podla mna, kazdy by to mal riesit v ramci toho svojho konkretneho vztahu, individualne a prihliadnut aj na svoje financne moznosti.

janeninka
18. nov 2020

@nevenka "prihliadnut aj na svoje financne moznosti." Presne tak. Financna gramotnost je sexy 🙂))

banu01
19. nov 2020

Moj zasnubny prsten vyberal muž...vybral ALO diamonds jeden väčši a 10 mensich diamantov a prsten je zo zlteho zlata... ked som sa ho pytala ci bol drahy odpovedal mi ze by som si zanho kupila auto🤣 viac som sa nepytala ale samozrejme by som sa tesila aj neznackovemu prstenu bez diamantov ...🙂

breznica
19. nov 2020

@nevenka presne ako píšeš, romantika ako hrom,prekvapko, krásny prsteň,ja v siedmom nebi a po pár mesiacoch bol koniec. Radšej neromanticke spolunažívanie s partnerom,na ktorého sa môžem vo všetkom spoľahnúť

ankare
19. nov 2020

Podla mna rozumne zmyslas. Prstene su len symbol, nemusia byt drahe. Ja mam lacny snubny prsten, mame lacné obrucky, pretože peniaze sa zidu na ine uzitocnejsie veci. Držím palce!

janarochester
19. nov 2020

@silceb mám to úplne rovnako 🙂

ckatka
19. nov 2020

Ja snubak nemám, kúpili sme si rovno obrúčky. Prstene Nenosím a kamienky mi vadia keď sa zachytávajú do svetrov a tak...

1katus1
19. nov 2020

Ja som dostala snubný za 80e a obrúčky nás vyšli na 500e pred ôsmimi rokmi

lucrezia
19. nov 2020

No žienky, chodím sem už len sporadicky a na toto som natrafila úplnou náhodou a neskutočne som sa pobavila ako sa tu predbiehate ktorá má aký prsteň. V dnešnej dobe, keď je každe druhé manželstvo rozvedené , keď ľudia nevedia alebo nechcú spolu komunikovať a riešiť problémy, keď každý ( alebo väčšina) pri prvom väčšom probléme radšej zdupká, lebo veď za rohom na teba čaká niečo lepšie....tak riešiť také veci ako cena snubaku, obrucok, svadobných šiat a pod. je úplne nepodstatné. Pre život v manželstve sú podstatné úplne iné veci ako tieto materialisticke nepodstatnosti. A rada na záver, staré dobré " každý sa má prikryť takou perinou na akú má" stále platí. Pekný deň

autor
19. nov 2020

no on povedal,že on mi ho sám kupovať nebude lebo nevie čo preferujem a nevie moju velkosť. a ja nechcem dať za prsteň veľa penazí kedže momentálne je na PN budeme prerábať byt a dielnu takže vydavkov bude viac než dosť a navyše sme sa obaja zhodli,že viac jak max.100 za prsten nedáme. Jeho bývalej kupil zasnubný za 500 a ona ho stratila.

hailey1
19. nov 2020

Tak byvalej dal 500 a tebe 50? 😄 to by som bola nasranaaaa

lucrezia
19. nov 2020

Tak ak ste sa VY DVAJA zhodli že za prsteň nedáte viac ako 100€ tak nechápem čo tu riešiš s úplne cudzími ženami tieto veci. Keby si si dala na prst aj medený drôtik a nazveš ho snubný prsteň tak snubný bude. Pre teba. A čo koho do toho?

autor
19. nov 2020

@lucrezia nie mna zaujímalo či je možné kúpiš snubný prsten aj za menej.

@hailey1 Presne som vedela,že ked jej kupil ya 500 a mne ya 50 sa toho chitite že je skrblik. ak si dobre čítala písala som,že je na PNke navýše ideme prerábať byt tak tých 500 eur by ozaj chýbalo.

lucrezia
19. nov 2020

Moja zlatá, ani tejto otázke nerozumiem. Je možné kúpiť čokoľvek čo vy dvaja chcete a na čo máte. Je dokonca možné aj NEMAŤ žiadny snubný prsteň. A možno budeš v manželstve šťastnejšia ako tá so zlatým prsteňom z 18- karátového zlata s briliantovym šutrom s certifikátom . A to, že sa tu budú niektoré predháňať ktorá nad ktorú a ešte ťa aj zhadzovať, to sa dalo čakať. Anonymné fórum znesie veľa

1342
19. nov 2020

Ja som mala tiez z chirurgickej ocele ale pozlátený a v prácu sa mi zosuchal a ostal čierny tak som na Valentína dostala druhý už zlatý..... Takže do chirurgie by som išla ešte raz ale určite by som si vybrala striebornú farbu nie zlatu

hb4fg8ko
19. nov 2020

Urcite je mozne kupit aj za menej. Ja som si vybrala na Sashe prsten za 150e, kamen ma byt akvamarin, co ma aj symbolicky vyznam. My zase ideme kupovat byt, takze tiez setrime kazde euro, ale aj tak by som nechcela drahy prsten. Inak mne sa pacia aj drevene prstene bez zbytocnych ociek. A co tak titanovy? (tiez najdes na Sahe)

lucrezia
19. nov 2020

@hb4fg8ko ona rieši prsteň za 50 € tak treba čítať s porozumením. Takže výhodna a "lacná" kúpa na Sashe za 150€ asi nebude pre ňu, hmm? Aj tak nechápem prečo to dievča rieši takto a tu.

hb4fg8ko
19. nov 2020

@lucrezia Ano, preto som jej navrhla titanovy alebo dreveny. Tiez som pridala odpoved na jej prvu otazku, kolko stal (bude stat) prsten od mojho partnera. Takze ste sa zmylili, ale nehnevam sa.

nikiki29
19. nov 2020

Kúp si za 5€ v bižutke, veď to je jedno! Chceš lacný, maj lacný, chceš zlato - okolo 100€ už vieš kúpiť jemný zlatý prsteň. Ja by som tiež chcela nosiť na ruke pol karátový briliant... vlastne nechcela, bála by som sa, že ho stratím a preto som rada za ten môj za pár stoviek 😁 škoda, že aj tak stojí v krabičke 😕

lopka1313
19. nov 2020

A co striebro? Je fakt pekne, neznici sa, vyzera dobre a mozte doladit aj strieborne obrucky (pripadne tie spravit z bieleho zlata, ak by ste sa rozhodli pre drahsie nieco). Navyse strieborny prsten urcite kupite za par eur 🙂

zania
19. nov 2020

Ja som chcela snubak,aby "nevytrcal", muz mi kupil pred 10 rokmi takyto za 79e v miestnom zlatnictve. Cela rodina si mysli,ze v strede ten kamen bol mega drahy,nikomu sme jeho predstavu nevyvracali 😄 radsej sme isli na zasnubnu dovolenku 💕

opi14
19. nov 2020

Ja som napríklad alergická na kovy a najideálnejšia je pre mňa platina. Mne vôbec nešlo o nejaké predbiehanie sa, viem, že mužovi na mne záleží dal si záležať aj na výbere prstena ako aj čokoľvek iné čo pre nás vyberá. Samozrejme ide o finančné možnosti každého jedného páru. Páči sa mi myšlienka, ako sa prsten dedí z pokolenia na pokolenie, takže snívam o tom, ako ho raz venujeme synovi, alebo dcére 🙂 To je celé...

jami33
19. nov 2020

@silceb ja som tak rada že nie som jediná ktorú muž nepožiadal o ruku 🙂 tiež sme sa len dohodli a bolo. Povedal,že prsteň mi kúpiť chce lebo si to zaslúžim 😉 trošku mi to bolo luto, že som nezažila ten moment prekvapenia, ale tak hlavne sa sa ľúbime 🥰😀

silceb
19. nov 2020

@jami33 nevideli sme v tím zmysel, keď sme mali všetko vyrozprávané, prebraté a v podstate naplánované. Ani obrúčky nemáme drahé. Pre mna je obrúčky klasická, zlatý čistý krúžok. Staviame dom, tam ide kopu peňazí 😉

patrik09pk
Odpoveď bola odstránená
jami33
20. nov 2020

@silceb my máme presne jednoduchý zlatý krúžok (biele zlato, lebo snubak bol z bieleho aby mi ladili). A aj som rada jednoducho sa udržiava keďže nemá žiadne zdobenie ani gravírovanie.

evaachesa
20. nov 2020

Kúp si drevený prsteň a vyjde ťa to ešte menej ;) nechápem čo vlastne riešiš 😏😏

saxana000
20. nov 2020

Nemam ziadny ani mi nechyba.v januari som zistila ze som tehotna v aprili bola svadba.nosila by som ho len 3 mesiace.po svadbe by som ho uz ja osobne ani nenosila.nepaci sa mi to dva prstene nacapene na jednom prste ale viem ze baby to tak nosia.obrucka je pre mna manzelsky prsten posvatena v kostole pripominajuca svadbu s datumom a inicialmi.poznam baby co nosili zasnubny 5 rokov chlapi im chceli zalepit oci a zo svadby nakoniec aj tak zislo mame obrucky z bieleho zlata ale do roboty ich nosit ani jeden nemozme.takze si ich davame len do spolocnosti na plesy oslavy a podobne.
Namiesto prstena mam muza dceru a domov.pre mna to viac znamena.kludne si vyber aky sa ti paci ak ho chces nosit aj po svadbe..je to tvoja vec.

jakoma
20. nov 2020

aj u nas stal so 100 .. pohoda, nosila som ho rok do svadby a par mesiacov potom.. zlato a zirkon (dobre za to pameta, je to na Z).. inak sa v kamenoch nevyznam.. nevyberala som si ho ja, bolo to prekvapko (ale o svadbe sme sa bavili).. mal vtedy 22 rokov a keby za to dal vyplatu alebo viac, tak si ho asi nevezmem :D mam doma este jeden prsten, ktory mi dala prababka ked som bola mala (uz som donho dorastla) a nosim jeden alebo druhy na spolocenske akcie, viac mi netreba.. snubny prsten mal pre mna velky vyznam do svadby, potom prisli obrucky..

beatinka
26. nov 2020

Myslím že ho vyšiel okolo 120€. Obyčajný zirkón, žiadny diamant, briliant... ale pre mňa ten NAJ!