icon

Zásnuby a reakcie

gibsonelka
10. júl 2023

Ahojte, mám otázku najmä na matky, ktoré majú staršie deti, alebo prosto a matky. Ak by sa Vaše dieťa zasnúbilo v zahraničí, resp. V krajine snubenca, a malo by sa vrátiť domov po mesiaci, aké by boli vaše reakcie? Plus tým, že sa to stalo v krajine snubenca,na druhý deň sa konalo posedenie s jeho rodinou. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
matkahelka
10. júl 2023

@gibsonelka zablahozelala by som. mladi sa zasnubuju na ture v tatrach, na dovolenke pri mori, kdekolvek. v mojom ponimani zasnuby nic neznamenaju. zasnubeni mozu byt mladi rok-pat, potom sa rozist, opat sa zasnubit s niekym inym. vacsina parov, aj tu su take na koni zostanu s tym snubnym prstenom na prste dlhe roky, aj s detmi, chlapi si ich nechcu vztiat, aj sa vztahy rozpadnu a vzdy to je len partner/partnerka. nie manzel/manzelka.cize pokial to su len zasnuby, pre mna to je fakt nic.

danica2711
10. júl 2023

nerozumiem - máš problém s tým, že si nebola pri zásnubách alebo s osobou snúbenca?

gibsonelka
autor
Autor odpoveď zmazal
h2
10. júl 2023

@gibsonelka Sorry, ale tam je to zmazané. Načo zakladáš novú diskusiu, aby si do nej napísala odpoveď a potom napíšeš sem, že odpoveď je tam? 🙃

gibsonelka
autor
10. júl 2023

Pardon neviem používať MK 😅 dnes som založila, lebo som zufala zo situacie, tu je odpoved: Ahojte, pekne ďakujem za komentáre, snažila som sa napísať príspevok nestranne. Avšak ja som dcéra a budúca nevesta. S priateľom spolu chodíme a rozhodli sme sa žiť na Slovensku, aktuálne ešte bývame každý vo svojej krajine, ale od októbra v SR. Teraz som na mesiac u neho, aby som spoznala jeho krajinu a rodinu. Rozhodol sa požiadať ma o ruku v prvom týždni 7.7. Pretože sa mu páčil dátum, ale ostávajú ďalšie 3 týždne kým sa vrátim. Rodina nerobí nič iné, len na mňa vrieska, aký bol sebecký a že sa mám spamätať, lebo nemyslel na to, že som tu sama a nemám tu blízkych, aby som to s nimi oslavila. Ja nerozumiem, aký je problém tešiť sa somnou a osláviť to keď prídem. Miesto toho mi mama plače do telefónu a hovorí veci typu... mala som sa radšej zabiť, ako byť pre teba odpad, že som slepá, že je sebec, že ona zlyhala, že ja som sklamala, lebo som to oslávila s jeho rodinou a svoju vynechala... alebo...ozvi sa keď bude svadba... oslava nebola plánovaná, u nich je zvykom zahorúca osláviť nikto okrem neho o zasnubach nevedel. Vraj už mi je ich rodina prednejšia a iné hlúposti.. vyhadzuje mi na oči, že sa neozyvam ale keď som jej natesena volala pred oslavou aby som sa podelila o pikošky, nechcela somonou hovoriť a spôsobila mi posit vinny, sklamania, nevďačnosti a potombne, čiže miesto radosti som smutná, sklamaná, uplakana, on má fakt skvelú a vrúcne rodinu, a som rada, za to aký chápavý voči mne boli. myslím si že je normálne, že keď sme sa zásnubili tu a ja aktuálne nejdem domov, tak sme to oslávili s jeho rodinou. Naši už ani osláviť nechcú lebo že načo po mesiaci a netešia sa že vôbec... ani mama, ani otec, ani brat... ani nemám chuť ísť domov potom to...cítim sa, ako plačko, ale nepoznám nikoho koho rodičia by mu to to spravili. Navyše priateľa mala mama rada, ale očividne nie dostatočne.

Pointou bolo zistiť či sa ľutujem, a urobila som nejakú chybu alebo je to celé chyba mojej rodiny. Lebo mi prišlo, že jeden sa môže mýliť skôr ako traja. Vďaka za komentáre.

bessie12
10. júl 2023

@gibsonelka nemusela si vytvorit dalsiu temu, ktora je aj tak zmazana. Stacilo napisat odpoved do tejto. Tvoja mamina sa zachovala velmi nepekne voci tebe. Zasnuby nemusia nic znamenat. Dolezitejsia je ta svadba a ta moze byt aj bez zasnub. A podla jej spravania by som ju asi ani nepozvala byt na tvojom mieste.

gibsonelka
autor
10. júl 2023

@h2 😅 pardon

babovka2321
10. júl 2023

@gibsonelka mozno by aj pre tvoj dalsi zivot bolo lepsie ostat zit blizko priatelovej, nie tvojej rodiny.

klip0
10. júl 2023

Tvoja mama mi príde ako žena s nejakou psychickou diagnózou. Nie v zlom. Ale toto nieje zdravé zmýšľanie čo ona má

januska12323
10. júl 2023

Tvoja rodina je komplet na hlavu. Nič si z toho nerob iba ukázali ako im na tebe nezáleží.

amelie2017
11. júl 2023

Muz je cudzinec, zili sme v zahranici, ked ma poziadal o ruku. Mamine a sestre som zavolala kratko na to, velmi sa so mnou tesili.

lilitela
11. júl 2023

@gibsonelka toto ale nebude ich jedina manipulacia a psychicke vydieranie, ci ano? lebo asi by si o sebe nepochybovala, ze to takto prebehlo uplne ok. och je mi ta luto, sama viem, ake to je, ked rodina vycita a nemas tu podporu, aku by si si zasluzila a zelala. lebo ved clovek nerobi nic zle vlastne, nie?

thereisabear
11. júl 2023

@gibsonelka a doteraz si a rodinou ako vychádzala? Bežne im takto prepína alebo je to výnimočné? Lebo toto je dobré psycho. Zvážila by som, kde v budúcnosti bývať, ak plánujete niekde blízko.

oranzovyvevericnik
11. júl 2023

Alfa a omega pri psycho rodine je pracovat na sebe. Nic zle si neurobila. Nemas mat preco vycitky, nie si zodpovedna za ich stastie, ked sa chcu lutovat a vyhrazat, nie je to tvoja vina. Robia to casto vsak? Ked si v tom vyrastala tak to mozno tak nevnimas.
Ale citis spravne, to ako sa zachovali je cez ciaru.

gibsonelka
autor
11. júl 2023

@oranzovyvevericnik áno vyrastala som v tomto prostredí, a práve to ze vidím, že to nie je správne ma od nich odlisuje. Veľa na sebe pracujem, ako píšeš, lebo to ich videnie sveta cez ego je tak hrozne zakomplexovane... ja ich mam rada ale viem ze sú ako sa hovori toxicki

gibsonelka
autor
11. júl 2023

@thereisabear dobre vychádzam so všetkými, mam aj svoje hranice, ibaže u nás sa nerešpektujú... beriem ich akí sú len to mnohokrát boli

gibsonelka
autor
11. júl 2023

@lilitela nie,nie je to prvykrat, stalo sa to mnohokrát ale v posledných 2 rokoch ako cítia že strácajú kontrolu, pretože sa postupne osamostatnujem, mi robia takéto scény,teraz som ale dúfala v podporu, stále len hovoria o sebe a o tom ako ich trápi že nie su pri mne

lilitela
11. júl 2023

@gibsonelka ono to je asi aj pravda, ze sa trapia, ale to je ozaj ich problem, ze to tak maju nastavene, lebo nerobis nic zle. Chapem ta velmi dobre, ja ked som dospela, tiez som sa od rodiny viac utrhla, nez je normalne, myslim ze to bol dosledok toho, ako to u nas fungovalo. sprvu to nikto ani neriesil, vystacili si bezo mna, no ked sa o par rokov "pomiesali" karty, zmenili pomery a "sily", tak som to opakovane dostala vyzrat od brata, ako som sa "zachovala", aka som a pod. mama sa vekom stiahla, ale stale tam citim nepriame taktizovanie na pozadi.

normalpeople
31. aug 2024

treba nájsť správneho partnera musíte sa milovať a mieslieť na to dieťa ...je to vlastne rovnica poznam to .-ak ho spoznate v 18 máte 2roky nato ho spoznať a kým urobí ten krok-zásnuby takže potom príde svadba v ten rok-čo vedie aj k svdobnej noci kde sa dejú veci-potom v 21 roku života by sa po správnosti malo narodiť dieťa prečo tak skoro? Abz malo mladých rodičov pretože v 10 budú mať rodičia 31 čo je uplne skvelé pre dieťa samozrejme musia sa vedieť postarať..myslim ako starší frflú na zabavu mladých. a poviete že mladý si ešte chcú užívať A NIE MAť HNED DIEťA ALE DNEšNá GENERáCIA AKO JA Mám 12 a viem čo a ako pretože dnešné deti si užívaju teraz vonku s kamošmiu v 15 už festivaly koncerty atd... cestovanie preto.

tinalia
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2