Zásnuby bez tradičného požiadania o ruku
Ahojte,
dlhšie sa s priateľom bavíme o svadbe. Viac menej sme sa na všetkom zhodli. Tak som čakala že kúpi prsteň a požiada ma o ruku, aspoň trošku romantiky. Boli sme spolu v nákupnom centre a on že podme do zlatníctva kúpime ti prsteň. Ostala som mierne vyhúkana ale fajn. Vybrala som si teda on ho zaplatil dal mi ho a hotovo. Som trošku sklamaná čakala som že zásnuby budú zážitok na ktorý budem spomínať. Preháňam? Ako by ste to vnímali vy? Mala niektorá z vás tiež takéto zásnuby bez romantického požiadania?
Môj vtedajší partner bol v tom čase v zahraničí, len do telefónu mi povedal, že skús naplánovať rozpočet na nejakú menšiu svadbu 🙂 Prsteň som ani nechcela, boli sme vtedy finančne dosť natesno, že teda použijeme peniaze radšej na svadbu. Mala som potom v obrúčke vsadené kamienky, bolo to také 2v1.
Tak môžeš si teraz krásnu malú oslavu zasnúbenia usporiadať ,máš dôvod a budete obaja spokojní
Nikdy nič od iných neocakavaj ,keď naozaj niečo chces povedz to rovno a presne ,nik ti do hlavy nevidí po čom ty túžiš
@stormie sme spolu 5 rokov, rozprávali sme sa že by sme už aj dieťa pomaly chceli a teda jedine do manželstva, tak sme po večeroch riešili akú svadbu teda a postupne sme sa dohodli na všetkom, akurát vysvetliť mu ako majú vyzerať zásnuby mi ani nenapadlo☹
Ak ste už riešili svadbu, kedy, ako, čo.... tak mne by ani zásnubný prsteň netrebalo. Veď keď už sa svadba naplánovala.
@crazy_cat_lady nie je romantik, ale na sviatky mi vždy kúpi krásne kvety, tak mi napadlo že hádam vie pekne požiadať o ruku
@unicornlady svadbu máme až september 2026 tak by som rada do vtedy bola aspoň snubenica
Tak to ste asi dosť mladí, že také dlhé zásnuby.
Ono to vyznelo, že svadba je o pár mesiacov.
@unicornlady nechápem ako dlhe zásnuby? vyššie som písala ja mám 30, partner 35
@unicornlady nie nie, v kaštieli už nie su na tento rok volne letné termíny
Veď keď september 2026, to je rok a pol času. Preto som sa čudovala.
A ok, ak teda je svadba v kaštieli, niečo nóbl, tak chápem, že si asi čakala niečo viac.
preháňaš. Prečo by to malo byť prehnané? Dohodli ste sa a si zasnúbená. Buď rada že máš takého chlapa čo je rozhodný.
Autorka, bez rypania, normálne sa pýtam, nepríde ti, že tvoj "problém" je totálna malichernost? Že namiesto toho, aby si sa tešila, tak riešiš, že si nemala zásnuby s nádychom romantiky? Fakt je pre teba toto dôvod, na infarktovy stav???
@majo111222 ale no nie každý ma rad tie sladké h..na okolo
Neboj sa :D ja som mala zas také klišé .. našla som si ho pod stromčekom , manžel celý vysmiaty a ja sa pýtam, že čo to je za prsteň či zásnubný alebo len tak ? (Pretože asi2r dozadu pred zásnubami som mu posielala ktorý sa mi páči a bol to on 🙂 ) a on mi nato odpovedal VÝBER SI ČO CHCEŠ ABY TO BOLO . Ja samozrejme som hľadela ako puk na neho , jeho rodičia na nas , fackala ma hanba …😀😀potom povedal , ze tak reku to je zásnubný ale kľaknúť si nekľakne , pretože ho boli koleno po operácii 😀🙈 . Tiež som si svoje zásnuby predstavovala inak neboj sa .
Ale teraz sa na tom uz len chvála bohu smejeme 😀😁
A teda on to vnima ze kupou prstena ta poziadal o ruku? Alebo ti proste "iba" kupil prsten? Nosis ho?
@majo111222 ale zas ona vie aký je ,mohla to čakať
Podľa mňa preháňaš, zhodli ste sa na svadbe, tak načo žiadosť? Veď už si sa vlastne vyjadrila… Či si chcela hrať prekvapenú, že aké nečakané gesto od priateľa? Samotné teatrálne zásnuby nie du dôležité, podstatné je, kam to bude smerovať v budúcnosti.
@majo111222 no keby mne toto môj muz spravil čo píšeš ,bum mokrá by som nebola aspoň mesiac
Tak moj ma poziadal o ruku najprv medzi styrmi ocami na obede v restike. A ked vedel ze som povedala ANO, tak potom sme zorganizovali obed aj s rodicmi a svokrovcami aby sa zoznamili a tam ma poziadal o ruku oficialne uz aj s prstenom, ktory pred tym kupil (sam bezo mna). Ako nebolo ziadne poklaknutie na koleno, ale to mi teda vobec nevadi, to mi uz pride trosku trapne a prehnane aby si muz klakal pred nastavajucou.
Tak mu to normalne povedz🙂 narovinu sa ho opytaj, ci ste uz zasnubeni, alebo ci mas cakat ziadost, ktora by sa ti pacila.
Kazdy si svoje zasnuby predstavuje inak a nemyslim si, ze mas prehnane naroky a ocakavania. Niekomu staci prsten z obchodu, niekto chce ziadost na peknom mieste.
Kazda sme ina🙂 a ani jedna moznost nie je zla,ak su s tym obaja spokojni.
@unicornlady neviem či by som to nazvala nóbl, bude to iba v malom salóne 15 ľudí
@maryetta áno nosím, áno on to bral ako zásnuby
@majo111222 svadba je hádam zážitok pre oboch? A ak autorka chce tak kľudne môže všetkých pozvať na zásnubnú párty ale nie počkaj....nemôže lebo nemá krásny príbeh ako ju partner požiadal o ruku. Teda sa nemá čím chváliť.
A autorka máš 30 nie 15 tak sa spamätaj.
Tak ak to on bral za zasnuby asi ste mali aj nejaku "debatu".
Asi to pre neho podstatnie nie je... podstatna pre neho asi bude svadba...
@maryetta on celkovo na také teatrálne veci nie je, aj svadbu by mal najradšej na úrade o dvoch svedkoch a hotovo
Tak ak na také nie je, prečo si čakala niečo iné?
Toto je fakt sklamanie kvôli vlastným očakávaniam.
Ak ťa to tak veľmi trápi, pohovor si o tom s ním. Aby sa nestalo, že teraz budeš voči nemu nevraživá.

uplne chapem, mna by to tiez zamrzelo, keby ma partner "len" vzal do obchodu, aby som si vzala prsten. a o tom, ako by zasnuby mali prebiehat ste sa nebavili? bud si myslel, ze ti to takto staci, alebo proste nie je uplne romanticky typ, ale to musis vediet ty, ako sa sprava vo vztahu a ci ta vie prekvapit atd..