Žiadna odpoveď na vianočné pozdravy
Dúfam, že neschytám kritiku, len by ma zaujímal Váš názor. Včera som rozposlala veľa správ s vianočným vinšom, myslím si, že je to milé niekomu zaželať pekné sviatky. Ale čo ma naštvalo a sklamalo, že odpovedala ani nie polovica ľudí. Jasné, máme toho všetci veľa, nachystať všetko atď..ale odpísanie zaberie tak minútu času. Neviem, ale myslím, že je to znak toho, že tí ľudia ma majú úplne v paži a nestojím im ani za odpoveď. Ako to vnímate Vy?
pises, ze to zaberie tak minutu. no a ked ti takych vinsov pride 50? ja som teda 50 minut vcera na sms-kovanie nemala, venovala som sa rodine 🙂
Ja som sa vcera vecer smiala na to, lebo moja mamka prislo plno takych sprav same obrazky vinsovacky proste odkopirovane od niekoho a poslane hromadne vsetkym a moja mamka vsetkych chcela odpísať. Ja to uz roky ignorujem hlavne od ľudí s ktorymi nie som v kontakte. Ja napisem osobne prianie a uvedenim mien,pre mna je toto úprimnejsie.
Nenapadlo ti, ze niektorí sa rozhodli mat offline vianoce? A proste mobil do ruky nevezme?
Ja týždeň pred Vianocami posielam pohľadnice (mnou vyrobené s fotkou) najbližším a priateľom. Asi 25-30ks. Všetkým sa to paci a obvykle zavolajú nazad a podakuju a popraju späť. Je to naša tradícia a vždy sa snažím prekvapiť niekoho ďalšieho. Ale je to tak, že JA chcem tým ľuďom popriať. A je mi jedno ako oni zareagujú. Nikdy by mi nenapadlo sa hnevať preto ze nezareaguju. Ich vec. Ja som odoslaním seba potešila. Nerobím to pre odozvu 😉
Možno nie všetci to úmyselne odignorovali. Mne sa tiež včera nechcelo byt na mobile a odpisovať. Dnes som si na to našla chvíľku ale často sa mi stáva že ak neodpisem hneď ako prečítam potom proste zabudnem. Možno je lepšie napísať jeden vins verejne… na Fb napríklad. Ja si to tam rada čítam aj pozriem fotky ostatných . Aj keď sama nemám potrebu to tam dávať. Ani dávať like. Čiže aj takej správe sa určite niekto poteší, aj keď bude bez reakcie. A posledná vec… ak rada vinsujes skúsila by som poslať pohľadnice, my každý rok vyrábame s detmi, tým sa každý vždy poteší.
Aj ja chcem mat taketo problemy😅😅😅
Ak niekto napíše, tak minimálne slušnosť káže odpísať. Ja som tento rok zoznam preriedila a budúci rok si asi tiež počkám kto mne napíše prvý. Myslím ze to bude malo ludi, lebo väčšinu to otravuje ako vidím 😉
Vies co ja som presne ten typ ktory neodpoveda 🙈 mna osobne to otravuje ak mi niekto posiela obrazky alebo vinse cez meseneger , zasa na sms odpoviem vzdy, alebo telefonat to je osobnejsie
To iste su narodky na fb mam to skryte a blahozelaju mi ludia, ktori si to realne pamataju 😊
Keby sa mi to stalo pred rokmi, tak by sa ma to asi dotklo, ale v dnešnej dobe určite nie. V minulosti sme každý mali istý okruh známych, s ktorými sme udržiavali kontakt. Niektorí ľudia sa odsťahovali a zo života vytratili. Iní do neho pribudli. "Vďaka" sociálnym sieťam mám teraz na očiach kamošku v Škótsku i bratrancov v Amerike, spolužiakov zo základnej, strednej aj vysokej, kolegov zo všetkých bývalých robôt i z tej súčasnej, matky detí čo chodia s mojimi deťmi do škôlky a školy. Človek si proste musí určiť priority - ľudí ktorým svoj čas venuje, pretože naraz zistíš, že vďaka sociálnym sieťam a životom iných, prestávaš žiť ten svoj.
Pamätám si, ako sme pred asi 20-timi rokmi boli s partiou na ulici a naraz išiel okolo kamarát a jeden z nás mu podal ruku a zaželal mu všetko dobré v novom roku. Bol marec alebo apríl. Strašne sme sa na tom smiali. On si pamätal, že ho v tom roku ešte nevidel, lebo mu jeho tvár nevyskakovala každú chvílu na FB, kedže žiadny FB vtedy ešte nebol.
Deň neni taký dlhý, aby sme sa počas jedného venovali všetkým ľuďom, s ktorými môžeme byť vďaka mobilom a internetu v kontakte.
Preto by som to na tvojom mieste vôbec neriešila. Tí ľudia možno len nestíhali aj žiť aj odpisovať 😉
Poslali mi ľudia, neodpísala som nikomu. S kým som chcela som si to zapriala v reále 😅
Uprimne? Tiež som na vinsovacky neodpovedala, nemam rada tie milion krat okopirovane básničky...top bolo ked mi prisla od znamej preposla a básnička s podpisom uplne inej mne neznámej rodiny...ak niekto chce zavinsovat nech jednoducho popraje pekne aviatky a basta, na taketo som odpovedala
Ja tiež neznášam tie hromadné rýmovačky, alebo priania na meniny. Že napr. na FB nikto označí všetkých 10 Katarín čo má v priateľoch a hromadne zablahoželá. Na to ani like nedávam, odpoveďou sa už vôbec neobťažujem.... Včera som aj ja dosť správ odoslala, ale také osobnejšie. Poviem príklad - bývalá kolegyňa, ktorá od januára ide do novej práce, tak som jej zapriala, že nech sa jej v novej práci páči viac ako v starej a tak. Mne odpísali asi všetci, "nekontrolovala" som to... A to, že si básničku vymyslela ty, tak to asi nikto nevedel. A aj keby hej - stále je to tá istá vec preposlaná xy ľuďom, nič osobné, vymyslené pre konkrétnu osobu...
Ja sa snazim odpisovat hned, ale kebyze mi dojde 30 sprav (aj s mess) tak to asi na stedry den nedam a uprimne toho roku som to brala ako otravne, lebo som sa zastavila az vecer a az vecer ci v noci mam na take veci cas...ako aj teraz o 1h v noci 😁🤦♀️
Myslim ze to bude aj dobou a tym ze uz mame niektorí tychto vypisovaciek dosť. Mne fb a pod pistali kedysi cely den, teraz sa vinse zredukovali a v podstate odpovedala som asi na dva. Proste mu to uz príde take... Zbytočné. Ja som mala v ruke mobil minimálne. Pre mna je divne byt s rodinou/priateľmi a tukat pri tom do mobilu...
pre mňa je to také rozporuplné..
mojim najbližším som poslala pohľadnice poštou.. priatelia, ktorí sú mi blízki a ktorí si pamätajú aj dátum mojich narodenín a mením mi väčšinou pošlú pár slov, či foto vianočného portrétu rodinky a je úplne jedno, či napíšem prvá ja, či oni, jednoducho na seba nezabúdame a nepíšeme si "z povinnosti" ako zvyšok mojich "priateľov", ktorí mi len preposielajú neosobné blikajúce gifká, kde ti ešte ukáže "obrázok preposlaný od x.x." -> a toto ja nemusím, na to jednoducho nereagujem..
Ja som poslala blahoželanie cez messenger - vianočný obrázok a osobné blahoželanie ľuďom, na ktorých si spomeniem a s ktorými som kontakte nielen na Vianoce i keď mam par známych, s ktorými si vymeníme par viet práve len na rôzne sviatky. Samozrejme tým najbližšim, s ktorými sa nemôžem stretnuť som poslala klasicke pohľadnice.
Asi som vybrala správne, keďže všetci až na jednu osobu mi odpísali. Pár ľudí mi poslalo pozdrav, aj keď spolu moc nekomunikujeme, tým som poďakovala.
Na FB nedávam nič, nesledujem moc, čo tam ľudia dávajú, nezaujíma ma to, mám ho len koli určitým skupinám, v ktorých som a kde si radíme. Takze nejaké nastylované rodiny deti domáce zvierata a neviem čo ešte naukladané pod stromčekmi len prechádzam, ak je to nejaká forma vianočného pozdravu, tak to som nechtiac odignorovala asi veľa ľudí…
V dnešnej dobe je už ľuďom zaťažko úplne všetko, preto sme sa ocitli tam, kde sme.
Áno.
Je to vzdy pekne spomenut si na blizkych a znamych, mozno len hlupa nahoda, ze neprisla odpoved. Sustred sa na pekne veci a povedz wi, ze toto bola len akasi skuska 😇
To sú komentáre 🤮
Normálny človek odpovedá, to je základná slušnosť. Neviem, čo by som musela byť za “inteligenta” aby som ignorovala krásne prianie. Už vás vidím všetky ako píšete vlastné básne.
Pozn.: Stará diskusia, viem, ale svrbeli ma prsty 😅
Autorka toxické správanie prejavuješ práveže ty sama.
Tak ty chceš potešiť ľudí vianočnými pozdravmi, veď dobre, ale keď ti ľudia neodpíšu tak ich obviníš, že ťa majú úplne v paži a za nič im nestojíš? He? Podobný príklad, ako keď dáš niekomu darček a ty nedostaneš a potom sa hneváš. Toxické správanie - vytváranie tlaku na obdarované osoby. A to tvoje malicherné durdenie, že "prajem vám krásne sviatky, aj keď to nemáte radi" je už len čerešnička na torte, čo to potvrdzuje..
@cubo2 Aké toxické správanie prejavuje autorka? Že želá pekne sviatky? Toxický si ty a ostatné tu.

Mne niektorí známi preposielali vianočné video asi čo dostali od druhých tak poslali aj mne , odpísala som vlastnými slovami , tak isto sesternica s ktorou si dobre rozumiem a napísala som jej prianie k vianociam svojími slovami tak mi od niekoho tiež preposlala video.
Viem že je to iná situácia že mi aspoň odpísala ale tie preposlané videá mi prídu ako také niečo že aby sa nepovedalo že nič nenapísali tak pošlú aspoň video respektíve prepošlú.
Je pravda že z tých ľudí čo mi preposlali to video sa najviac za rok bavím iba so sesternicou ostatní sa nevedia ako je rok dlhý ozvať a potom len preposielajú.