Žiadna odpoveď na vianočné pozdravy
Dúfam, že neschytám kritiku, len by ma zaujímal Váš názor. Včera som rozposlala veľa správ s vianočným vinšom, myslím si, že je to milé niekomu zaželať pekné sviatky. Ale čo ma naštvalo a sklamalo, že odpovedala ani nie polovica ľudí. Jasné, máme toho všetci veľa, nachystať všetko atď..ale odpísanie zaberie tak minútu času. Neviem, ale myslím, že je to znak toho, že tí ľudia ma majú úplne v paži a nestojím im ani za odpoveď. Ako to vnímate Vy?
Tým, ktorí Ťa odignorovali nabudúce už nepíš.
@miskakyska 🤦♀️🙄 ako si prisla na to, ze som nervna?? Mne odpisali vsetci a aj ja. Ja nemam priatelov primitivov.😉
@miskakyska prečo by mala byť @stanulienkat nervná ? Iba vie, čo je slušnosť. Ak si na mňa niekto úprimne spomenie, pošle mi prianie, patrí sa slušne odpísať. To je elementárna slušnosť. Alebo už tento svet a doba naozaj speje k tomu, že sa začneme všetci správať ako arogantné hoviatka
?
Ja som napísala 5 ľuďom. Ľuďom, ktorých si vážim a záleží mi na nich. Úprimne od srdca. Žiadne skopírované veršíky. A prišla mi aj úprimná odpoveď. A človeka to zahreje pri srdiečku.
Ja som poslala fotku deti s vianocnym prianim a ten istý efekt ako ty, rovnako to vnímam..nie je to trápne, skôr dnes už si ľudia vzťahy nevážia len materializmus a to je trápne, žiaľ o to horšie, že už ani rodina pomaly neodpíše..poslala som to 12 najbližším ľuďom, odpoveď prišla od 9, niekto napísal aj prvý mne, švagrinej som po 10 rokoch to už vzdala, nikdy nereagovala, ťaží sa niekomu napísať bú.
Mňa vždy poteší vianočné prianie, a že je skopirovane a čo mám utekať do grafického štúdia s vlastným motívom?😆
Mňa to otravuje, celý rok sa podaktorí neozvú ale prídu Vianoce a rozposielajú 100 x preposlaný vinš, a nestačí sms , treba to zaduplovať ešte aj 200 x preposlaným videom na messenger.Na to ani neodpovedám, či to slušné je alebo nie- je mi to jedno. S ľudmi s ktorými nemôžme byť si zavoláme a hotovo.Čas trávime v ten deň s najbližšími a nie s mobilom v ruke a prstami na facebooku a pod.
A neodpisali ti blizki priatelia alebo ludia s ktorymi nie si vobec v kontakte? Lebo to je dost rozdiel. 😊
@perthes detto so švagrinou..tento rok som si uz buchla po prstoch😆
Akoze ja som tento rok asi dosiahla uplne dno, niektori rodinni prislusnici preposlali iba link. Predpokladam, ze na nejaky vesely obrazok s vinsom, ktory mysleli od srdca. Ani som to neotvorila, neklikam na taketo veci a samozrejme som sa neobtazovala poslat podobny link naspat a ani odpisat. Tym, ktori napisali versik, pripadne vetu: Pekne Vianoce som odpisala.
Ja na každého reťazovky s vianočným vinšom späť poprajem slovne,no ano keby mi na prianie niekto neodpovie,zamrzelo by ma .kde sú staré zlaté časy pohladníc a listov🥺
Ono je to pekne, že si tie vinše vymýšľate sami, ale napr. Mojim rodičom príde tých Vinsov na Vianoce vyše 200 a teda jedine, čo z toho majú je hadka, kto na ne musí odpisovať, lebo ani jedného to po tých rokoch nebaví. Je toho už príliš veľa asi na väčšinu ľudí. 🤷♀️A asi to už väčšina berie ako nutne zlo.
@janka_266 kto nechce neodpise staci na to dvakrat kliknut a hotovo ja nepisem vlastne prianie ale kto nezareaguje je to na nom ja neriesim
Ja nikdy neposielam prva. Na novy rok ano, obcas par ludom (cca 5), ktori boli cez rok pre mna doleziti, ale na vianoce nie. A nech mi pride cokolvek, odpisem len, dakujem, tiez zelam krasne sviatky. Alebo nieco v tom duchu. Neodpisat mi pride blbe, ale predbiehat vo vinsikoch a gycovych obrazkoch sa tiez nemienim. Horsie je, ze mi mama a oco strcia telefony do ruk a povedia, odpis im. A nieco pekne, pozri aky versik poslali. Kaslem uz na versiky cez 5 sms a odpisujem tiez neutralne podakovanim a poprianim peknych sviatkov.
Tak si ich zapis a o rok im pozdrav neposles. Nebudes predsa drat klavesnicu pre niekoho kto o tvoj vins nestoji.
Ja som trebars neodpisovala muzovej sesternici, cez rok sa chova ako krava a na vianoce mi posiela srdcervuce vinsovacky? Naco. Videla som ju za 25r. mozno 5x aj to bola hnusna. Tak uz si ma asi zo zoznamu odobrala. Muzovi nepise ten by jej taku odpisal ze by jej mobil z ruky vypadol 😁
Ja píšem ľuďom s ktorými som v intenzívnom kontakte. Odpíšem vždy aj keď mi príde zbytočné odpisovať a priat nikomu s ktorými sme si napríklad 2 dni dozadu popriali osobne pekné sviatky. Ale to sú tí spameri čo pošlú na všetky kontakty čo majú to isté...
Hovoríš minútu..... Tak u mňa je to tak 350x1 minúta t.j. necelých 6 hodín 😁
Sorry fakt nebudem 24 decembra tráviť 6 hodín odpisovanim na spravy.
Podstatných mam pri sebe, dôležitým blahoželám osobne pred alebo po Vianociach, blízkym zavolám alebo pošlem správu, pohľadnicu 🙂 ostatní si nájdu všeobecne prianie na mojom profile, alebo im poprajem keď ich stretnem na ulici.
Asi tak
Pozri. Priania sa maju posielat zo srdca a nie, ze za ne cakas odpovede, pochvaly a lajky. Proste to posli, mas dobry pocit a necakaj odpovede. Ludia su uz zmagoreni. Vcera tu bol prispevok, ze niekto dal na fb, ze je tehotna, bola hrozne nestastna, ze nedostala dost lajkov naspat.
Tieto hromadne priania bola velka moda spred par rokov, uz sa to nenosi. Dnes je aktualne uprimne zapriat najblizsiemu okoliu, par ludom, na ktorych ti naozaj zalezi.
To iste mozu povedat ludia. Ze maju individualne zo srdca odpovedat na tu istu sms poslanu dalsim 50 ludom, aby si si mohla odfajknut dostatocny pocet odpovedi?
Uzivaj si sviatky a bud v pohode.
Najblizsej rodine sme doobeda volali.
Dvom najblizsim kamoskam, s ktorymi som takmer denne v kontakte, sme si vymenili par sprav.
Obrazky a skopirovane vinsovacky co mi poslali na messangeri druhostupnove sesternice a mamine susedy maximalne tak olikujem.
A skupinovy chat s kamosmi, kde je nas asi 50 a kde uz asi tri dni chodili vinse, ten ani neotvaram 😅
Tak sa zarad ako velmi si pre tych ludi dolezita 🤷♀️
Podľa mňa je mé v dnešnej dobe poslať pohľadnicu. Vybrať, vypísať, zabaliť, zaniesť na postu. Je to iné CTRL c + CTRL v a ideš... Tie cinkajuce sms, msng, viber mi leze akurát na nervy
@laurika999 podľa čoho?..poďľa agresívnych písmeniek,ktorými zaútočila?🤔
Normálne by som povedala,že prehovoril anonym v plnej kráse...tak mi prišla jej reakcia🤷
Je to mile popriat krasne sviatky. Vzdy odpisem. A vacsinou pisem ja ako prva. Nesledujem ci mi kazdy odpise. Mozno aj nie. No bolo by to urcite slusne, odpisat
Posielaj pre. Svoj do ry pocit a nie s ocakavanim toho isteho
Áno, je to otravné, hlavne keď to posielajú ľudia, s ktorými človek ani nie je moc v kontakte a je to nejaká okopírovaná básnička🙄 ktorú pošle ďalším 80 ľuďom. A úplná topka je, keď sa nájdeš označená na FB na nejakom obrázku s vianocným vinšom🤦♀️
Vianoce sa precenuju. Aj tu na MK ma o tom presvedcuje skoro kazda tema.
Ale fuj ... Vianoce majú byť obdobím kludu, a nie že furt pípa telefón s ozravnými vinšami od ludí, co ani nie sú blízka rodina
Slusne a mile je zazelat pekne Vianoce osobne, v horsom pripade telefonicky. Formou SMS len vynimocne a rozne GIFy vianocne su maximalne neosobne, na to ani nereagujem.
Ty si si nasla cas,ale su ludia,ktori sviatkuju bez mobilov a venuju cas rodine. Co je na tom nepochopitelne?
Neodpísala ti rodina a blízky s ktorými si pravidelne často v kontakte, alebo ľudia čo sa nevidíte pomaly ako je rok dlhý a ani si nepíšete ? Lebo to je rozdiel. A zas odpísať je minútu ano ale ak príde 50 správ hromadných, z toho polovica sú vianočné videá 3 minútové, ďalšia časť obrázky z internetu atd tak to nieje minúta ale stedry deň na telefóne
Ale áno je slušné odpísať, ale zas ak mi napíše spolužiačka do základnej z vedľajšej triedy ktorú som nevidela 15 rokov a ani by sme sa na ulici nespoznali a pošle mi len okopírovany obrázok, tak nepovažujem za životne dôležité okamžite odpísať pokiaľ nestíham. A ešte môžu odpísať aj dnes, včera mal kazdy ešte veľa chystaciek