icon

Zoznamovanie - slušné spôsoby

july2006
17. jún 2016

Ahojte,rada by som sa spytala,boli sme na rodinnej oslave a klasicka zoznamovačka. Dcéra (17r.) Sa zoznamovala s kamarátovou ženou (36-37r.) Prišla za ňou podala jej ruku a že "Dominika". Dcéra na to "júlia" a usmiala sa . Kamaratova manželka tvrdi že dcera je nevychovana. Čo si o ton myslite?? Podla mna na tom nič nieje. Hm neviem či jej mala dcera aj ruku pobozkať alebo čo..čo si o ton myslite vy?

Strana
z2
cailinevelyn
17. jún 2016

Ahoj, bontón hovorí jednoznačne - ruku podáva vždy ako prvá staršia žena - v tomto prípade prvá mala podať ruku kamarátova manželka a nie Tvoja dcéra.

terezka1947
17. jún 2016

@july2006 tvoja dcera prisla za tou pani a podala jej ruku?

july2006
autor
17. jún 2016

@terezka1947 @cailinevelyn podala ju prva manželka nie dcera 🙂

sunnyhoney03
17. jún 2016

ja na tom nic zle nevidim.obe sa zoznamili krstnym menom tak co.

rebeka7501
17. jún 2016

Možno je pani Dominika správna malomeštiačka a čakala od tvojej dcéry niečo ako "teší ma", "som veľmi rada, že vás spoznávam"..... a podobné nezmysly v správnej malomeštiackej spoločnosti.

terezka1947
17. jún 2016

@july2006 bonton kaze ako pisala
@cailinevelyn
takze ak ta pani prisla k tvojej dcere,podala jej ruku,predstavila sa...a tvoja dcera odpovedala ako odpovedala....nevidim problem....hmmm...musi,muselo tam byt zrejma este nieco

nyusika
17. jún 2016

a mozno my nevieme vsetko.
toto, co je napisane, vyzera uplne OK budto je ta kamaratova zena divna (slusne povedane), alebo fakt nepozname celu situaciu.

lintu
17. jún 2016

To ešte aj také veci sa riešia? Decko možno v strese so zoznamovania, nevie čo skôr povedať....Ale veď dobre povedala. Tiež si myslím, že pani podráždilo niečo iné 😀 Nezačala jej dcéra tykať? Možno jej chýbal k tomu aj nejaký úvodný pozdrav....

tamtamka26
17. jún 2016

@rebeka7501 prípadne úklon či "pukerlík", či ako sa tomu hovorí 🙂

cailinevelyn
17. jún 2016

@july2006 som topochopila naopak, sorry. Potom bo teda bolo OK a Ty sa na dotyčnú vykašli. Má ťa trápiť čo si myslí nejaká ženská?

natalym
17. jún 2016

@july2006 Kamarátova žena je krava.
Tvoja dcéra dobre urobila, povedala meno tak aj ona povedala meno, nechápem čo ešte chcela.

Možno chcela aby povedala ,, Bozkávam teta ,, a pobozkať ruku.

rebeka7501
17. jún 2016

@tamtamka26 aj to by bolo asi málo. 😀

alex49
17. jún 2016

ved ani kamarátova žena neprišla že "ahoj ja som dominika manželka neviemkoho, čo keby sme sa zoznámili" tvoja dcéra len odpovedala tak ako sa jej dostalo. Neviem ako inak jej na to mala odpovedať

jasminka7
17. jún 2016

podla mna to prebehlo uplne ok. A neda sa cez kamarata zistit, co jej vadilo?

dominika6
17. jún 2016

@july2006
s podaním ruky problém nebol...ani s menom...stalo sa niečo o čom asi nevieš..

july2006
autor
17. jún 2016

@dominika6 nič iné sa nemohlo lebo spolu dlhšie neboli 🙂 ihneď odišli s manželom 🙂

nyusika
17. jún 2016

@july2006 kasli na to. ved ty sama vies, aku mas dceru.

natalym
17. jún 2016

@july2006 Vykašli sa na to. Možno Ti ju závidí. Myslím, dcéru. Ľudia sú rôzni.

satkovca
17. jún 2016

Asi cakala liter slivovice k tomu :D

narsila
17. jún 2016

@lintu a co by bolo akoze zle na tykani hm? 🙂

lintu
17. jún 2016

@narsila v podstate nič....len pri vyšších vekových rozdieloch si niektoré zakladajú aj na takýchto prkotinách a dokáže ich to uraziť

dominika6
17. jún 2016

@july2006
čiže boli spolu 3 minúty a tá trubka zhodnotila že tvoja dcéra je nevychovaná na základe slušného podania ruky a predstavenia sa menom,pričom použila nevtieravý náznak úsmevu?
divnééé... 😖

lumma
17. jún 2016

Vykašli sa na to, mať takéto problémy tak som rada...

lorela
17. jún 2016

Dobrý deň. Teší ma, že vás spoznávam. Ja som Júlia.

... Myslím, že čakala takéto zoznámenie. "Júlia" - znie ako medzi rovesníčkami "Dominka - Júlia" 😉.
Ale predstavenie sa dotyčnej osoby bolo takisto strohé, takže niet si čo vyčítať...

narsila
17. jún 2016

@lintu tak pochopila by som to, ak by sa to dotklo nejake starsej pani.. ale aby 36 rocna zena bazirovala na tykani od takmer dospelej kocky a este rozpravala o nevychovanosti.. to mi pride dost mimo 🙂
asi sa citi staro :D alebo sa jej mozno nepacilo ako sa na mladu pozeral pan manzel.. bohvie 🙂

zuzana76
17. jún 2016

@july2006 asi ju mala pozdravit "dobry den", nepatri sa tykat osobe starsej o 20 rokov, co sice ani netykala, kedze povedala len svoje meno, ale zase ak nepozname celu situaciu, tak neviem poradit, co ine v tom mohlo byt

zuzana76
17. jún 2016

@rebeka7501 mozno cakala len pozdrav - dobry den, kazdopadne vytrhnute z kontextu, takto si mozeme len domyslat, ak ta pani len prisla a podala ruku s tym, ze dominika, tak julia urobila to iste, v com nevidim problem

zuzana76
17. jún 2016

@narsila tak co ja viem, ja mam 40 a tiez netuzim po tom, aby mi tykali 17 rocne dievcata

natalym
17. jún 2016

Tak mala ťapa predstaviť, že ja som pani Mrkvičková.
A veď jej netykala.

zuzana76
17. jún 2016

@natalym hej, mala sa predstavit priezviskom dotycna

Strana
z2