Zoznamovanie - slušné spôsoby
Ahojte,rada by som sa spytala,boli sme na rodinnej oslave a klasicka zoznamovačka. Dcéra (17r.) Sa zoznamovala s kamarátovou ženou (36-37r.) Prišla za ňou podala jej ruku a že "Dominika". Dcéra na to "júlia" a usmiala sa . Kamaratova manželka tvrdi že dcera je nevychovana. Čo si o ton myslite?? Podla mna na tom nič nieje. Hm neviem či jej mala dcera aj ruku pobozkať alebo čo..čo si o ton myslite vy?
@july2006 tvoja dcera prisla za tou pani a podala jej ruku?
@terezka1947 @cailinevelyn podala ju prva manželka nie dcera 🙂
ja na tom nic zle nevidim.obe sa zoznamili krstnym menom tak co.
Možno je pani Dominika správna malomeštiačka a čakala od tvojej dcéry niečo ako "teší ma", "som veľmi rada, že vás spoznávam"..... a podobné nezmysly v správnej malomeštiackej spoločnosti.
@july2006 bonton kaze ako pisala
@cailinevelyn
takze ak ta pani prisla k tvojej dcere,podala jej ruku,predstavila sa...a tvoja dcera odpovedala ako odpovedala....nevidim problem....hmmm...musi,muselo tam byt zrejma este nieco
a mozno my nevieme vsetko.
toto, co je napisane, vyzera uplne OK budto je ta kamaratova zena divna (slusne povedane), alebo fakt nepozname celu situaciu.
To ešte aj také veci sa riešia? Decko možno v strese so zoznamovania, nevie čo skôr povedať....Ale veď dobre povedala. Tiež si myslím, že pani podráždilo niečo iné 😀 Nezačala jej dcéra tykať? Možno jej chýbal k tomu aj nejaký úvodný pozdrav....
@rebeka7501 prípadne úklon či "pukerlík", či ako sa tomu hovorí 🙂
@july2006 som topochopila naopak, sorry. Potom bo teda bolo OK a Ty sa na dotyčnú vykašli. Má ťa trápiť čo si myslí nejaká ženská?
@tamtamka26 aj to by bolo asi málo. 😀
ved ani kamarátova žena neprišla že "ahoj ja som dominika manželka neviemkoho, čo keby sme sa zoznámili" tvoja dcéra len odpovedala tak ako sa jej dostalo. Neviem ako inak jej na to mala odpovedať
podla mna to prebehlo uplne ok. A neda sa cez kamarata zistit, co jej vadilo?
Asi cakala liter slivovice k tomu :D
Vykašli sa na to, mať takéto problémy tak som rada...
Dobrý deň. Teší ma, že vás spoznávam. Ja som Júlia.
... Myslím, že čakala takéto zoznámenie. "Júlia" - znie ako medzi rovesníčkami "Dominka - Júlia" 😉.
Ale predstavenie sa dotyčnej osoby bolo takisto strohé, takže niet si čo vyčítať...
@lintu tak pochopila by som to, ak by sa to dotklo nejake starsej pani.. ale aby 36 rocna zena bazirovala na tykani od takmer dospelej kocky a este rozpravala o nevychovanosti.. to mi pride dost mimo 🙂
asi sa citi staro :D alebo sa jej mozno nepacilo ako sa na mladu pozeral pan manzel.. bohvie 🙂
@rebeka7501 mozno cakala len pozdrav - dobry den, kazdopadne vytrhnute z kontextu, takto si mozeme len domyslat, ak ta pani len prisla a podala ruku s tym, ze dominika, tak julia urobila to iste, v com nevidim problem
Tak mala ťapa predstaviť, že ja som pani Mrkvičková.
A veď jej netykala.

Ahoj, bontón hovorí jednoznačne - ruku podáva vždy ako prvá staršia žena - v tomto prípade prvá mala podať ruku kamarátova manželka a nie Tvoja dcéra.