icon

Ako zoznamovať dieťa s novým partnerom?

29. apr 2026

Dobre rano. mozno banalita resp. pre niekoho hlupost, ale zaujimalo by ma, vy co ste nezadane matky, alebo nezadane ste boli.. Ak ste zoznamovali vase male dieta s buducim partnerom,hladeli ci vsimli ste si aj take nieco ako napriklad, ci pri zoznamovani pred dietatom je postaveny, pripadne si cupne do vysky oci, ci mu poda ruku, alebo ci sa na dieta usmeje. Ci urobi zejake gesto, alebo nieco podobne? Prikladate tomu nejaku hodnotu? a comu konkretne ak ano?

anonym_4599a5
29. apr 2026

Nie
Lebo každý je iný a má svoj spôsob, ktorý nemusí znamenať nič,, zlé,,

autor
29. apr 2026
@anonym_4599a5

Nie
Lebo každý je iný a má svoj spôsob, ktorý nemusí znamenať nič,, zlé,,

@anonym_4599a5 cize ak sa prvy krat uvidi s tvojim dietatom a na dialku na neho iba pozrie je to v poriadku?

anonym_0c2e74
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_4599a5 cize ak sa prvy krat uvidi s tvojim dietatom a na dialku na neho iba pozrie je to v poriadku?

@anonym_autor vôbec nie je dôležité, či sa prvý krát skloní, alebo čupne. Dôležité je čo bude potom, tie dni, týždne, roky, čo budú nasledovať. Dieťa ho bude vnímať nie cez prvý kontakt, ale cez neskoršie interakcie a vzťah, ktorý si vybudujú/ nevybuduju.

anonym_4599a5
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno, niektorí potrebujú čas priestor na priblizenie sa k dieťaťu a to nielen fyzicky
Na oko sa dá všetko ale ak myslíš nejaký vzťah,tak to časom
A tak isto aj dieťa myslím si
Záleží ake je staré...ale tiež najprv prijať prítomnosť cudzej osoby nenasilne a potom časom si hľadať cestu ako sa budú spoznávať
Môj názor

anonym_31366d
29. apr 2026

Nikde nie je presny postup, ktory musi dotycny/a presne ist krok za krokom. Plus inak reaguju deti, co maju 2 roky, inak 10 rokov a inak pubertaci v 15tich.
Proste uvidis, ako to dieta na neho reaguje. Pozitivne, negativne. Ci je ochotny ti s nim pomoct, obcas sa mu venovat na 1 hodinu, ked nieco potrebujes urobit. Ale necakaj celodennu au parku, taky chlap by bol praveze divny, co sa dokaze cely(e) den(i) venovat cudziemu dietatu. Idealne, ak uz ma vlastne dieta a vie, ako sa detom venovat.

anjelicek26
29. apr 2026

Spravny postup tam nie je. Hlavne vie byt muz v takejto situacii uplne nervozny, lebo mu na tom zalezi a to dieta nepozna a ani ono nepozna jeho... to prve stretnutie teda moze byt uplne na prd a netreba s toho robit zavery... idealne zvolit nejaku neutralnu situaciu - vylet do zoo napriklad ci nejake muzeum, indoor ihrisko, kde proste nezaväzne uvidi toho cloveka s mamou prvy krat...

comani
29. apr 2026

presne tak, nie je dôležité, ako bude prebiehať to prvé stretnutie, podstatné je, čo sa bude diať potom. ako sa bude k dieťaťu správať, či sa bude snažiť, či s ním bude mať vôbec záujem komunikovať, tráviť čas atď.

thereisabear
29. apr 2026

Nie, lebo ani ja sa extra vrúcne nezvyknem zoznamovať a vítať s deťmi. Väčšina skôr ocení svoj priestor.

joja101
29. apr 2026

Je to jedno asi 🙂 Nechaj to plynúť prirodzene, netreba to siliť hlavne.

januska12323
29. apr 2026

Viac by mi vadilo keby sa dieťaťu až príliš zaliečal. Závisí od veku ale ak je dieťa malé je lepšie ak nič robiť nebude a nechá dieťa nech si na neho zvykne ako na kamaráta mami a neskôr sa môžu viac zoznamovať.