Podeľte sa s nápadmi na vianočné darčeky

marca12
17. nov 2019

Viem,ze je tu mnozstvo tem o darcekoch,ale chcem vas poprosit,co idete darovat rodicom, svokrovcom, surodencom? Nezvykneme si davat drahe dary,rodicom kupujeme podla potreby. Trebars svokre sa pokazila rura,zlozili sme sa viaceri a mali svokrovci darcek. Surodencom zvykneme oblecenie,kozmetiku. Rodicom tiez podla potreby,ale tento rok nic take drahsie nepotrebuju, tak ma nic nenapada a kozmetike by som sa cgcela vyhnut. Rodicom predsa len nieco ine. Wellnes nechcu,nesli by. Mama na kozmetiku,pedikuru a podobne tiez nepojde. Uz mala poukazku a nesla. Podelite sa so svojimi darcekmi? Teda napadmi na darceky 😀

basska_b
17. nov 2019

Ono je to dosť individuálne, závisí od ich záujmov, preferencií. Tiež som si všimla, že niekto poukaz alebo poukážku v nejakej hodnote absolútne nevyužije, dokonca zabudne, že ju ma a niekto je z toho nadšený.
Mama: rada číta a pečie: mixer podľa vlastného výberu a taký ten mäkký textilný obal na knižky formátu A5, ešte ten maďarský likér Unikum
Tatko: ja som sa ho spýtala, lebo s ním je to ťažko a on hneď že potrebuje ponožky a chcel by konkrétne noty na flautu
Brat: tričko, pravý grécky olivový olej, opýtala som sa a on že ešte potrebuje pekač do kuchyne
Svokra: káva, čaj, med.. vitamíny Q10 na srdce, predplatné časopisu. A knihu, ktorú vybral manžel. Pomaly každý rok to isté kupujeme.

lyci
17. nov 2019

moj oblubeny zaciatok temy: viem, ze je tu takych tem vela, tak sa to spytam znovu aj ja

je skupina Vianocne darceky, kde ludia kazdy den pisu, co kupuju tento rok inym na Vianoce. cize je tam napisane presne to, co ziadas

marca12
autor
17. nov 2019

@lyci a presne kvoli takymto,ktore radi sfuknu,som napisala tu prvu vetu. 😀 Dakujem, nevedela som,ze je tu taka skupina,nie som tu az taka zbehla.

pralinka86
17. nov 2019

My sme uz dávno zrusili klasické darčeky, každý súrodenec ma svoju rodinu, takze rodicom/svokrovcom sme sa dohodli, ze ked sa dovalime, donesieme radšej nejaké chuťovky, kolac a pod..

lenka2710
17. nov 2019

@marca12 ahoj, my tiež nekupujeme nejaké extra veľké dary,tento rok ideme nasim dvd prehrávač, lebo im v priebehu roka všetko elektro vyhorelo! Svokrovcom hriankovac, robia si hrianky na oleji,takto to budú mať aspoň zdravšie 😁 súrodencom nekupujeme, ale keď som kupovala tak brat ma rad fantasy knihy,tak vždy som sa ho spýtala,ktorá mu ešte chýba,alebo bezdratove slúchadlá k tabletu a tak! Teraz máme dcerku,takže uz sme sa obmedzili len na rodicov a malú

mmmonika
17. nov 2019

Najbližším presne to, po čom celý rok túžia. To presne viem, lebo s nimi žijem. Kolegom personalizované darčeky napríklad ručne robené lyžičky na kávu. Ak tvoja mama pije kávu, kúpila by som nejakú kvalitnú. Alebo dobrý med, čaj. Ak niečo vyrába, pletie, háčkuje, tak nejakú vlnu, priadzu. Podľa hobby pomôcky na pečenie, ak rada pracuje v záhrade, tak kľudne semiačka.

missdiva
17. nov 2019

@marca12 Ahoj, ja kupujem vacsinou letenky a hotel cez booking lebo moja rodina je skor na zazitky, ak mas mensi rozpocet tak hladaj city break na vikend (pozri kde ma teraz ryanair letenky za 10eur).
Podla mna darceky su velmi individualne, nevieme odhadnut tvoju rodinu. Mojho brata zaujimaju lietadla tak som mu objednala let na leteckom simulatore. Super darcek je aj kurz spolocenskych tancov ak mate v rodine nejaky starsi par, poukaz na vytepovanie auta alebo kurz pecenia.
Nikdy sa nepytam kto co potrebuje, paci sa mi na Vianociach ten moment prekvapenia a rada davam nieco so by si bezne sam clovek nekupil nech skusi nieco nove.
Z materialnych veci sa osvedcil napr. robotiky vysavac (kupila som tento este davno a velmi sa vyuziva, viem, ze taky s milion nastaveniami a ovladanim cez mobil by sa neujal lebo mama vyuziva len gombik zapnut a vypnut pri kazdom spotrebici, teraz uz je navyse aj za super cenu a nezasekava sa https://www.roboticky-vysavac.sk/irobot-roomba-...). Ako dalsie sa ujal fotoaparat ale to bolo velmi drahe. Tiez rada kupujem male vtipne blbosti (napr. brat sa zaujima o zbrane tak som mu kupila budik ako terč) alebo rucne robene veci (mame som dala dvojity fotoramik, v jednom fotka s detstva a v druhom zo sucasnoti fotena na rovnakom mieste) co som vedela, ze ich potesia lebo ich poznam.

katrinka8
18. nov 2019

@basska_b - aký zlatý tatko, že noty na flautu, to je milé 🙂

basska_b
18. nov 2019

@katrinka8 Noo, dal sa "na staré kolená" :D baví ho to, za život už hral na viacerých nástrojoch, ale trúbku musel nechať, kvôli zlým zubom, nemá ju o čo dobre oprieť

katrinka8
19. nov 2019

@basska_b - dcéra hrá na flautu, tak ma to zaujalo. A našla si niekde tie noty na flautu?

basska_b
19. nov 2019

@katrinka8 On chcel také špeciálne že Baroque flute anthology, nakoľko je k tomu i klavírny doprovod a CD, takže hoci to stojí 19 eur, sedí pomer cena výkon. Inak v kamennej predajni v Bratislave to vedia objednať, iné noty pre flauty tam už ma pozrete, majú aj populárnu hudbu. Ale ja som to objednala zo stránky bookdepository. Poštovné je v cene a príde to ako obyčajný list obyčajnou poštou 🙂 majú tam rôzne noty a celkovo veľmi veľa kníh, ale skôr angličtina nemčina

katrinka8
20. nov 2019

@basska_b - bookdepository poznám veru 🙂 Ja len tak, zo zvedavosti. Dcéra je štvrtáčka, hrá len 3. rok, tak to by asi až také zložité skladby ešte nedala.

erickatt
20. nov 2019

@marca12 ja kupujem, diaľničnú známku, poistku do hôr, predplatné časopisu, meteo stanica je fajn vec, prispievam na sušičku..

basska_b
20. nov 2019

@katrinka8 Keď vydrží pri flaute, určite sa takému darčeku poteší 🙂