Štedrá karta Slovenskej sporiteľne

ruzovykvietok
14. nov 2015

Ahojte, potrebujem pomoc
manžel si aktivoval štedrú kartu v sl. sporiteľni, pred necelým mesiacom, teraz išiel na 3 týždne preč a povedal mi, že mám peniaze, ktoré mu tam ostali previesť na normálny účet, ja sa do toho skutočne nevyznám a on mi to nevedel vysvetliť, lebo sám nevie o čo presne ide, máte s tým skúsenosti? Trošku som z toho na nervy, že ho v tej banke už na všetko presvedčia a potom to je na mne.

libka1
14. nov 2015

@ruzovykvietok chod do banky a tam to s tebou zrealizuju.

ruzovykvietok
autor
14. nov 2015

Veď a ja môžem ísť za neho do banky?

zutera
14. nov 2015

Převést z štědré karty na normální? Né obráceně? Štědrá karta je úvěrová.Pokud nevyplatí každý měsíc ,,dlh"na štědré kartě nabíhají mu úroky.A to né malé. Opravdu se na to třeba popítat.Já ji mám už dlouho.Je to šikovná karta,ale třeba hlídat splatnost 🙂

ruzovykvietok
autor
14. nov 2015

@zutera neviem ja mám vub a on zas niečo nepochopil :(

ruzovykvietok
autor
14. nov 2015

No nič zavolali sme si tipkazo sporitelne domov on to urobi, ale diky 🙂

zutera
14. nov 2015

@ruzovykvietok to se stává 🙂

stary_ujco
14. nov 2015

Hlavne nech z tej karty nič nevyberá, ale len uhradí dlh. Potom nech tú kartu zruší. Nie je to produkt pre vás

libka1
14. nov 2015

@ruzovykvietok tak minimalne ti poradia co spravit 😉

ruzovykvietok
autor
14. nov 2015

Vďaka, že ste sa vyjadrili 🙂

vydrnik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stary_ujco
15. nov 2015

5 percent úrok na kreditke? Kde? Beriem okamžite 4 kusy... Bankové kreditky idú okolo 18, prémiové za 14 a smejdacke za 28 a viac...

vydrnik
15. nov 2015

@stary_ujco kazdy mesiac mi chodi vypis zo stedrej karty a ked tam nedam celu castku kolko treba pocitaji mi 5% uroky z oneskorenej platby

stary_ujco
15. nov 2015

@vydrnik 5% je navýšenie úroku, ak nesplacas načas. Bežná úroková sadzba je 18-45%, ano STYRIDSAT PAT percent.
Nechcem ti brať ilúzie, ale buď klames alebo meskas zo splácaním a ani o tom netusis, preto ti ešte účtujú tych 5% pokuty navyše. Vo výsledku máš teda urok od 23 do 50 percent, záleží na sume, čo dlhujes...
Opakujem, päť percent je uz pokuta navyše k percentu samotného úveru.

vydrnik
15. nov 2015

@stary_ujco ja nic nedlhujem preco by som mala dlhovat.a nemam dovod klamat a citat viem dobre .je tam cierne na bielom napisane ze ak by bola castka dana na katru pozdejsie nez k datumu danemu tak uctuju 5% urokou.z omeskania.

vydrnik
15. nov 2015

@stary_ujco tak kolko je tam napisane urok z omeskania?viac sa o tom bavit nebudem a nemusite na mna regovat

rebeka7501
15. nov 2015

Nemusí sa vrátiť celá suma, ale určité minimum aby neprišli na radu %%%%. Radšej však uhrádzať - previesť celú sumu aby sa to "nekopilo". Ja mám kartu cca 2 roky a som s ňou spokojná.

stary_ujco
15. nov 2015

@vydrnik Jakze nemusím reagovať. Úrok z omeskania. Rozumieš čo tá položka znamená? A rozumies, čo znamená omeskanie? Ked nesplacas nacas...
Čo mas napísané o riadok vyššie? Úrok. A jednotka so zatvorkou. Takže si pekne nalistuj papiere a nájdi si pod jednotkou so zatvorkou tabuľku poplatkov, kde zistis svoj úrok. Bude od 18 do 45 percent, banka to ma v cenníku na webe.
Akože mne to môže byť jedno, koľko ty splacas, keď si myslíš že je to päť percent. Len jednoducho zavadzas ostatnych, lebo údaj, ktorý ty prrzentujes ako úrok je úrokom z omeskania. Ešte o ňom aj tvrdíš ze je to urok z omeskania, ale jednoducho ignorujes položku úrok.
Keď si to uz nemienis dostudovat, zi vo svojom svete lacných úverov naďalej a splacaj kľudne aj tých 50 percent, ktoré táto kreditka ponúka. Ale prosím neklam ostatným. Robíš to nevedomky, ale klames. Lebo nemáš úver za 5 ale minimálne za 18 plus 5. To je celé, čo sa ti snažím vysvetliť, no odmietas to pochopiť.
Nebudem ti adresovať neslušné a tvrdé slová, kľudne ti to vysvetlím znova,že si pleties pojmy a dojmy

stary_ujco
15. nov 2015

@rebeka7501 percentá idú na rad okamžite ako neihradis pocas bezurocneho obdobia celú sumu. Aj ty to máš pomýlené?

vydrnik
15. nov 2015

@stary_ujco ja nikoho neklamen prestante mna tu napadat lebo vas nahlasim.nebudem ukazovat cely vypis kde su moje cele udaje.a vy se v tom vyznate ze ste taky chytry a napadate tu zeny.sak sa vas nikto neprosi.ja nic nedluhujem a podruhy raz vas ziadam nereagujte na mna.mne nikto nemusi nic vysvetlovat niesom nechapava .

vydrnik
15. nov 2015

@rebeka7501 ja mam kartu tiez dlhsieca som spokojna a kukam ze sa snazi urazat aj teba.este raz tak ho nahlasim.to co je zac ze je taky mudry a dovoluje si.

rebeka7501
15. nov 2015

@vydrnik ja si z takých ľudí prd robím, ak je niekto úbohý a zakomplexovaný, nech si žije svoj život a to i napriek tomu, že ho znepríjemňuje iným. Aj taký musia byť.

vydrnik
15. nov 2015

@rebeka7501 ale ked som ho ziadala tak pteco na mna reaguje?

rebeka7501
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vydrnik
15. nov 2015

@rebeka7501 uz som ho nahlasila

ivuska6
15. nov 2015

@vydrnik no podla mna vam to dobre vysvetloval lebo ty ked mas do 30.11 tam dat peniaze napr a nedas das ich tam 1.12 tak ti rataju urok z omeskania tych 5% ale banka ma uroky svoje stanovene z peniazkov co mas co ti pozicali ony este aj stoho si urcite beru aj mi tak mame nieco ine a stoho stahuju tusim 18% dolu kazdy mesiac musia z niecoho zit banky co by to bolo pre nich daju ti peniaze a len z omeskania by nezili natom by na tebe nezarobili

vydrnik
15. nov 2015

@ivuska6 mnevidevo to ze nas tu uraza a ze mi napisal ze mozem byt rada ze neuzil sproste slova a pisal mi i kedvsom ho ziadala aby na mna nereagoval a viac razy som mu pisala ze ja nic nedlhujem a ze kolko vyberem z karty tolko vratim aj druhu zenu urazal

stary_ujco
15. nov 2015

Akoze damy, kludne si ma tu nahlasujte.
Kludne sa urazajte, kludne si tu rieste svoje domnienky z fungovania kreditiek. A reagovat na vymysly a klamlive interpretacie zakazane nikde nie je. Toto je forum, od slova diskutovat. Nie od slova vyberat si, kto na mna moze zareagovat, ked placam nezmysly.
Jedno je vsak iste - mate to uplne dopletene a kludne si zite nadalej vo svojom omyle a splacajte banke kolko len chcete, su to vase peniaze. Ale neprezentujte svoje mylne domnienky ako fakty, podla ktorych sa moze niekto dalsi zariadit. Toto je verejne forum, odkial ludia beru informacie. Lebo pravdu nemate, darmo tu budete davat fotky vypisov. Tam je to dokonca cierne na bielom potvrdene, len nemienite citat s porozumenim... Ked niekto nedokaze rozoznat baliaci papier od toaletneho papiera, tazko potom vysvetlovat rozdiel medzi urokom a sankcnym urokom.

Naozaj posledny studijny material:
https://www.slsp.sk/content/dam/sk/slsp/www-sls...

strana 1 - polozka urokova sadzba a polozka sankcny urok (urok z omeskania) - to je tych 5%, ktore si mylne interpretujes ako urok (urokova sadzba)
strana 2 - tabulka urokov - riadis sa poslednym stlpcom, kde su hodnoty od 18 do 45 percent.

Bodka, tam nie je co dalej vysvetlovat.
A teraz ma mozte nahlasit, ked vam to urobi radost.

stary_ujco
15. nov 2015

@ vydrnik: nikde som nenapisal, ze mas byt rada, ze som ti neadresoval sproste slova.

Citujem svoju vetu: "Nebudem ti adresovať neslušné a tvrdé slová, kľudne ti to vysvetlím znova,že si pleties pojmy a dojmy"

Citaj prosim este raz to slovo: NEBUDEM !!!
Toto bola z mojej strany ponuka na to, ze ti to vysvetlim, nie to ze ta idem urazat. Prosim prestan si veci interpretovat inak, ako boli napisane.

ivuska6
15. nov 2015

@vydrnik ja ako citam tak citam ale nevidim tam ziadne urazky na vas z jeho strany nejdem tu nikoho obhajovat lebo ho nepoznam ale pisal zrozumitelne napisal len ze tu nechce nikoho urazat so skaredymi slovami aspon ja to tak vidim po precitani a to ze ti napisal ze klames nevedomky to znamena ze ani sama neves ze klames to co hovoris nieje vôbec presne tak ako to je a ked nieco hovoryme a nevieme presne ako to je je to ako by sme klamali da sa to tak nazvat takze nie ze by si klamala ale si iba hovorila nespravne k tej veci

ivuska6
15. nov 2015

pardon opravujem sa hovoríme