Ako odpovedať na otázku o víkendových plánoch?
Ahojte, obaja s manželom máme dosť náročné práce, a pracujeme cez týždeň veľa.... Nemáme deti, ale aj tak sme cez víkend radi, že si oddýchneme. Konečne nám nezvoní ráno budík o šiestej, čiže si pospíme a jednoducho cez víkend nerobíme nič. Ideme na veľký nákup, po ceste skočíme na kávu, doma upraceme, operiem, požehlím, navarím na viac dní, ideme do posilky, on si pozrie šport, ja seriál. Občas sa ideme niekde prejsť, alebo si sadnúť na kofolu, na koláč.
Naše víkendy sú všetky viac menej rovnaké, v zime je to občas kino.
Stále v práci, od kamarátov, od kamarátiek dostávam otázky - ako budete tráviť víkend? Ako ste trávili víkend? A ja naozaj neviem ako na to odpovedať. Máš nejaké plány na víkend? Okrem upratovania, prania, žehlenia, varenia, nakupovania, cvičenia? Nie nemám.
Áno, keď sme mali 20, tak sme cez víkend boli na chate, na žúrke, na oslavách, na festivaloch, stále niekde... ale už máme 45. Sme radi, že máme chill doma.
Ako na tieto otázky odpovedať?
A preco Ti vadia otazky? Ved ste kolegovia, tak sa zaujimate jeden o druheho. Ci sa hanbis, ze si bola doma? Dajte si v kuchynke kavicku a podiskutujte, aspon sa dozvies, co ini robili. Co sa zbytocne nervujes. Ved zivot je krasny a kratky, aj spolocenska konverzacia do neho patri. My si so zamestnancami veru pokvakame, aspon mame vo firme vybornu atmosferu, aj oni su spokojni, aj my, ako zamestnavatelia
Ze som rada,ze mam konecne volno a nemusim nic konecne robit,takze len vegetit.Ani upratovat,ani len kukat telku,max sa ist na jest do mesta a vecer si objednat,inak naozaj len si uzivat nic nerobenie.
@anonym_0c4231 vieš, keď si svoje odžúruješ, odcestuješ, odpláveš, tak príde obdobie, že si tak rada, že si doma. Ešte pred 4r sme išli v piatok na festival a skončili sme v sobotu večer vo Varšave, s dvomi DJmi na ich ďalšej akcii. Potom sme šli sme jeden večer do klubu a nad ránom mal niekto nápad, či ideme na Štrbské presso - tak sme v nedeľu ráno o 4,00 naskákali do áut a áno, skončili sme na káve na Šrbskom presse, našťastie sme tam mali ľudí čo nepili a teda šoférovali. Raz večer mi kamoška mi volala, či mám požičať fén a či idem von. O 2h som volala som mužovi aj s tým fénom v rukách, že som na ceste do Frankurut, a že prídem v nedeľu večer. Môj muž išiel odprevadiť kamoša na vlak do Prahy a volal mi z Prahy. Čiže my sme si naozaj svoje odžili, odcestovali, odtancovali na Ibize, na Szigete. Dnes sme sedeli na káve a pozerali sme si fotky v mobile z akcií, a práve sme si povedali, tak veľa zážitkov a málo spomienok. Čo sa stane vo Vegas, ostáva vo Vegas 🙂.
@anonym_autor presne. My sme zase spravili byt podla nasich predstav, citime sa tam velmi dobre, nikam sa nam nechce. Dovolenku si doprajeme kazdy rok na tyzden .
A preco Ti vadia otazky? Ved ste kolegovia, tak sa zaujimate jeden o druheho. Ci sa hanbis, ze si bola doma? Dajte si v kuchynke kavicku a podiskutujte, aspon sa dozvies, co ini robili. Co sa zbytocne nervujes. Ved zivot je krasny a kratky, aj spolocenska konverzacia do neho patri. My si so zamestnancami veru pokvakame, aspon mame vo firme vybornu atmosferu, aj oni su spokojni, aj my, ako zamestnavatelia
@anonym_6e84a1 prečo by som sa mala hanbiť? Ja sa nevypytujem kolegov, čo robili, kde boli, ako tam bolo, čo si dali, prečo tam neboli, kam idú... neriešim ľudí a rovnako neznášam, keď sa mňa ľudia vypytujú. Keby sme boli kamky a BFF, tak by to vedela, takto to nemusí vedieť.
@anonym_6e84a1 prečo by som sa mala hanbiť? Ja sa nevypytujem kolegov, čo robili, kde boli, ako tam bolo, čo si dali, prečo tam neboli, kam idú... neriešim ľudí a rovnako neznášam, keď sa mňa ľudia vypytujú. Keby sme boli kamky a BFF, tak by to vedela, takto to nemusí vedieť.
@anonym_autor Robíš drámu z ničoho. Sú to bežné komunikačné témy. Vyrovnaný človek nemá problém povedať, že o niečom debatovať nechce, alebo povedať len to, čo uzná za vhodné.
@anonym_autor Robíš drámu z ničoho. Sú to bežné komunikačné témy. Vyrovnaný človek nemá problém povedať, že o niečom debatovať nechce, alebo povedať len to, čo uzná za vhodné.
@abbey1 vyrovnaný človek si žije svoj život, nestará sa do životov iných ľudí a nevypytuje sa ich. Ona len zbiera, kde čo na niekoho aby to mohla použiť. Nezriedka sa mi stalo, že vytiahne na teba veci, čo si jej povedala medzi rečou pred rokom. Neznášam takéto typy. Normálne sa ma minule opýtala, či nemám nejaké nové klebety. Na čom ju jasne upratala, nech si otvorí topky, že ja chodím do práce pracovať.
@abbey1 vyrovnaný človek si žije svoj život, nestará sa do životov iných ľudí a nevypytuje sa ich. Ona len zbiera, kde čo na niekoho aby to mohla použiť. Nezriedka sa mi stalo, že vytiahne na teba veci, čo si jej povedala medzi rečou pred rokom. Neznášam takéto typy. Normálne sa ma minule opýtala, či nemám nejaké nové klebety. Na čom ju jasne upratala, nech si otvorí topky, že ja chodím do práce pracovať.
@anonym_autor Kto iná? Spočiatku si písala, že bežne sa u vás ľudia pýtajú kamaráti, kamarátky. Zrazu si vytiahla nejakú Ona.
Nejak som sa stratila, čie otázky ťa vlastne iritujú.
Sú to bežné otázky, rovnako ako sa ľudia opýtaj na deti, zdravie, počasie. Chceš, odpovedz. Nechceš, neodpovedz.
Ja už mám niekedy pocit, ze človek sa bude čoskoro na iného i báť pozrieť, aby neiritoval.
@anonym_autor ja som slobodna a nemam vela penazi, mam chabu vyplatu takze ja som vikendy doma nemam kam ani s kym ist a to co by ma bavilo si nemozem dovolit (ano moja chyba) takze ja vzdy na tuto pravidelnu otazku odpovedam ze "doma". A ich to casom prestane bavit sa ma to pytat lebo vedia ze ja som tá nudna a tá domasedka :D ale myslim si ze ludi mozno ani tak nezaujima co robis skor sa spytaju zo slusnosti aby rec nestala.
@anonym_autor Kto iná? Spočiatku si písala, že bežne sa u vás ľudia pýtajú kamaráti, kamarátky. Zrazu si vytiahla nejakú Ona.
Nejak som sa stratila, čie otázky ťa vlastne iritujú.
Sú to bežné otázky, rovnako ako sa ľudia opýtaj na deti, zdravie, počasie. Chceš, odpovedz. Nechceš, neodpovedz.
Ja už mám niekedy pocit, ze človek sa bude čoskoro na iného i báť pozrieť, aby neiritoval.
@abbey1 väčšinou je to jedna konkrétna žena. Občas sa vyskytne kolega, alebo kamoš ale to dokážem uhrať vždy. Ale táto je ako špongia, iba nasáva info a potom to komunikuje ďalej.
@abbey1 väčšinou je to jedna konkrétna žena. Občas sa vyskytne kolega, alebo kamoš ale to dokážem uhrať vždy. Ale táto je ako špongia, iba nasáva info a potom to komunikuje ďalej.
@anonym_autor Stále v práci, od kamarátov, od kamarátiek dostávam otázky - ako budete tráviť víkend?
Toto sú tvoje slová. Tak neviem.
S priateľmi je to normálna komunikácia, záujem priateľa o priateľa.
A tej jednej klebetnej kolegyni priamo povedz, že jej žiadne info podávať nebudeš, lebo ich roznáša ďalej.
@anonym_autor Ľudia sa už nevedia rozprávať? Veď im povedz to, čo si napísala tu, že budete oddychovať, urobíte nákup, dáte si javu, dobrý obed a budete si užívať pokoj a kľud.
Obyčajná, bežná konverzácia medzi známymi.
@abbey1 vystihla si to. Ľudia sa už naozaj nielenže nevedia rozprávať, ale hlavne nechcú. Všetko ich irituje, všetko je príliš osobné, urážlivé, vyzvedacké…
Pritom ide o bežnú konverzáciu (small talk) medzi kolegami, známymi, kamarátmi….
U nás v práci 80% ľudí povie, že cez víkend je v robote, alebo neplánuje nič robiť, nikto nad tým nehíka a ani nie je v šoku a kto má plány, tak sa toho chytíme a môžme kecať o tom kde idú a čo tam budú robiť, funguje to aj ako dobrá inšpirácia, čo cez víkend podniknúť.
Naša priama nadriadená každé ráno príde a každého sa individuálne spýta ako sa dnes má, v piatky sa pýta, čo ideme robiť cez víkend a v pondelok, ako bolo cez víkend … Ešte som si nevšimla, žeby z toho išiel niekto do vývrtky.
100x radšej small talk s kolegami na hocijakú tému, ako hrobové ticho, všetci nasratí a uzavretí do seba a prehovoria, len o pracovných záležitostiach. Nechcela by som v takej atmosfére pracovať.
A to nie som žiaden extrovert, ani nemám natrieskaný víkend aktivitami.
U nás tiež tieto otázky už piatok aké máme plány na víkend a potom pondelok no čo ste robili cez víkend.
Ale mne to nevadí, veď v robote s kolegyňami trávim pol dňa času a s kamarátkami tiež som v dennom kontakte, tak normálne odpovedám.
Sú víkendy keď beriem deti a ideme niekam na výlet, turistika, hrady, zoo, bicykel. Sú víkendy keď sme doma pracujeme na záhrade, kosim trávu, umývam auto a pod. A tiež sú víkendy keď sme doma a hráme spoločenské hry s deťmi, dáme si maratón rozprávok a oddychujeme. Niekto by povedal že máme nudné víkendy keď poviem že hrali sme hry, pozerali rozprávky, robili v záhrade alebo išli na bicykel či na turistiku. No nám to takto vyhovuje, striedame aktívne víkendy aj s oddychom. A keď už poznám ľudí čo cez víkend nerobia absolútne nič, prespia celý deň alebo pozrú celý archív súdneho siena. No a čo každému vyhovuje niečo iné.

@anonym_autor tak nesmaltalkuj.Povedz pravdu,jednou vetou a viac nereaguj a pokračuj v práci.Alebo v pití kávy alebo v obedovaní,podľa toho,čo práve robíš.
Ja nechápem,že ľudia si sami vyrábajú problémy z ničoho.
Nechcem sa baviť s nikým o súkromí,tak sa nebavím,čo je na tom ťažké?
Asi budeš za odľuda,ale budeš mať konečne pokoj.A o to ti predsa ide.
@rozculena ja tomu tiež nerozumiem, preboha dospela žena a nevie jednoducho odpovedať na jednoduchú otázku, pričom odpoved aj tak nikoho nezaujíma. A ešte sa tvari ze sa jej to dennodenné pýta 80 ľudí. Neviem, jakeby žila pod kameňom doteraz. A ešte ma potrebu hovoriť koľko toho doteraz zažila jak pubertiacka ktorá sa snaží byt cool 🤯