icon

Ako odpovedať na otázku o víkendových plánoch?

17. júl 2026

Ahojte, obaja s manželom máme dosť náročné práce, a pracujeme cez týždeň veľa.... Nemáme deti, ale aj tak sme cez víkend radi, že si oddýchneme. Konečne nám nezvoní ráno budík o šiestej, čiže si pospíme a jednoducho cez víkend nerobíme nič. Ideme na veľký nákup, po ceste skočíme na kávu, doma upraceme, operiem, požehlím, navarím na viac dní, ideme do posilky, on si pozrie šport, ja seriál. Občas sa ideme niekde prejsť, alebo si sadnúť na kofolu, na koláč.
Naše víkendy sú všetky viac menej rovnaké, v zime je to občas kino.
Stále v práci, od kamarátov, od kamarátiek dostávam otázky - ako budete tráviť víkend? Ako ste trávili víkend? A ja naozaj neviem ako na to odpovedať. Máš nejaké plány na víkend? Okrem upratovania, prania, žehlenia, varenia, nakupovania, cvičenia? Nie nemám.

Áno, keď sme mali 20, tak sme cez víkend boli na chate, na žúrke, na oslavách, na festivaloch, stále niekde... ale už máme 45. Sme radi, že máme chill doma.

Ako na tieto otázky odpovedať?

anonym_e3beb0
17. júl 2026

Čo máš povedať ?povedz to čo vždy .Dobieham domácnosť čo som cez týždeň nestihla

anonym_4ef182
17. júl 2026

Swingers party. Chces sa buduci vikend pridat?

zuzubb007
17. júl 2026

Veď chodíte cvičiť, na kávu, na obed, však to je normálny program, prechádzka čo máš ísť na dovolenku či čo

ivanakal
17. júl 2026

Ja nechapem, ze ta toto rozculuje. Ved normalne odpovedaj. Mam takuto kolegynu, ktora travi vikendy doma, a velmi neprijmne reaguje na taketo otazky. A jej reakcia je dost neprijemna, priam trapna...tak bud si s tym OK, ze ste doma, tak ta to nema co rozculovat. Normalne odpoviem, ze si rada ze si doma, oddych, spolocenske hry, pohodicka...a ked ta to tak sere ze ste furt doma, tak furt doma nebudte. Lebo taketo prchke a neprijemne reakcie mi skor evokuju zavist, ze ini niekde chodia a ja som doma...

abbey1
17. júl 2026

@anonym_autor Ľudia sa už nevedia rozprávať? Veď im povedz to, čo si napísala tu, že budete oddychovať, urobíte nákup, dáte si javu, dobrý obed a budete si užívať pokoj a kľud.
Obyčajná, bežná konverzácia medzi známymi.

rozculena
17. júl 2026

@anonym_autor v skutočnosti to nikoho nezaujíma,je úplne jedno,čo odpovieš.

nekonecna_katastrofa
Včera o 05:47

@anonym_autor veď to je len taká konverzačná téma ako počasie. Skôr porozmýšľaj, prečo je pre teba problém povedať, že ste boli "len" doma, oddychovali. My sme chodili veľa po výletoch, máme menšie deti, snažíme sa tiež pre nich niečo špeciálne cez víkend pripraviť, ale odkedy sme v kolotoči škola-škôlka-práca, tak ocením aj to keď v sobotu konečne stíham požehliť, upratať, keď sa nikam nenáhlim. A nemám problém povedať, že sme mali "upratovaciu sobotu", keďže som s tým úplne ok. A to, čo si napísala predsa vôbec nie je tragické - pospať si, v kľude nákup, káva, pozrieť si seriál...

autor
Včera o 06:35
@rozculena

@anonym_autor v skutočnosti to nikoho nezaujíma,je úplne jedno,čo odpovieš.

@rozculena lenže ja nemám rada takéto small talky. Nemám rada ani otázku ako sa máš. Na to vtipne vždy odpoviem, či má čas hodinku, že mu odpoviem. Nepýtam sa blbosti, pokiaľ ma to naozaj nezaujíma.

beronsche
Včera o 06:52
@anonym_autor

@anonym_db6038 no veď toto, nechápem, čo furt ľudí zaujíma to, ako trávim víkend.

@anonym_autor nezaujíma.
Oni čakajú, že sa opýtas aj ty ich a budú môcť rozprávať oni. Alebo sú neistý v soc.interakciach a majú pocit, že by mali niečo povedať, tak sa takto hlúpo pýtajú...

Povedz, niečo ako:
Ja sa taaaaak teším ako nebudem robiť nič len lenosit.
Prip. och, to bolo fakt super, ako som nemusela nič robit, len som oddychovala, milujem také víkendy..
Vy ste nikde neboli? Čo? Daj pokoj, ani mi nenapadlo niekam ísť, to ani náhodou, viac si oddýchnem doma. ty si bola?

Ľudí nezmenis, skôr pracuj so svojimi pocitmi.
Prečo sa cítiš nepríjemné len preto, že máš inú predstavu o trávení voľna ako oni?

anonym_1f681d
Včera o 06:54

6r deti v skole vedia povedat co budu robit v sobotu. Dospela zena nie?

beronsche
Včera o 06:56
@anonym_autor

@anonym_3cb2d3 ked sa to pyta po? Lebo mam jednu kolegynu, co kazde rano v pondelok si ide svoje tanecky. Ako sa mas, co si robila cez vikend, co mas nove... dpc oholila som si nohy, to mam nove.

@anonym_autor tak odpovedz proti otázkou: naozaj ťa to zaujíma?
A dodaj s úsmevom, vieš, mňa tieto small talky nebavia...
Možno ti dá pokoj.

anonym_670db6
Včera o 07:41

Normalne budeme oddychovat, robit domace prace, nakupovat, uzijem si s manzelom pokojny vikend doma, este zatial nemame plan, uvidime podla nalady co sa nam bude chciet, nic zaujimave co by stalo za rec...

anonym_656445
Včera o 07:49

Pretrtkali sme cely vikend. Boli sme na swingers party.
Toto zopakujes par krat a uz sa ta pytat nebudu.

anonym_96560a
Včera o 07:54

niekto doma nebsedi a niekto je najradsej doma. patrim k tym, co mam rada doma svoj klud..a co je koho do toho, mne to tak vyhovuje.a nemam problem to povedat, ze nejdeme na chatu ani do welnesu a ani na ranajky do benatok...

anonym_b4e121
Včera o 08:08

Tvoja kolegyna je otravna. Ja by som jej uz ani neodpovedala kazdy pondelok na tu otazku. Alebo odpovedala otazkou - Preco sa pytas? A ty co si robila a pod. Ale naozaj cez tyzden ste v praci a cez vikendy len upratujete, obcas kava, kolac. By ma vykotilo. Nic v zlom, ale najdite si spolocnu zalubu, na ktoru sa budete cez vikend tesit. Lebo perieme a pod. nutnosti robime v priebehu tyzdna, na vikend sa tesime, ze budeme spolu travit cas. Deti nemate, spolocne zaluby nemate, zijete ako dochodci (len do prace este chodite).

ria_sprout
Včera o 08:09

Akoze ako, úprimne nie? Sme radi doma a máme kľud, takže žiadne plány. Mám kolegyňu ktorá sa blíži k dôchodkovému veku a vždy vraví že víkend doma si veľmi užíva. Nikdy mi jej vyjadrenie neprišlo divné, napriek tomu že mňa by doma porazilo 🤷 som v tvojej vekovej kategórii a som rada keď ideme niekam na výlet. Ale máme deti, tak je to asi aj tým. Keď budú dospelé možno vtedy si budem užívať že som doma a nemám pocit že to je niečo za čo sa treba hanbiť.

ria_sprout
Včera o 08:10
@anonym_b4e121

Tvoja kolegyna je otravna. Ja by som jej uz ani neodpovedala kazdy pondelok na tu otazku. Alebo odpovedala otazkou - Preco sa pytas? A ty co si robila a pod. Ale naozaj cez tyzden ste v praci a cez vikendy len upratujete, obcas kava, kolac. By ma vykotilo. Nic v zlom, ale najdite si spolocnu zalubu, na ktoru sa budete cez vikend tesit. Lebo perieme a pod. nutnosti robime v priebehu tyzdna, na vikend sa tesime, ze budeme spolu travit cas. Deti nemate, spolocne zaluby nemate, zijete ako dochodci (len do prace este chodite).

@anonym_b4e121 tak ich spoločná záľuba je asi byť doma, veď nie každý je rovnaký. A žiť ako dôchodci - no a čo? Ja poznám zase naopak aktívnych dôchodcov, je to o človeku, nie o veku. Každý iné preferuje

anonym_b4e121
Včera o 08:14
@ria_sprout

@anonym_b4e121 tak ich spoločná záľuba je asi byť doma, veď nie každý je rovnaký. A žiť ako dôchodci - no a čo? Ja poznám zase naopak aktívnych dôchodcov, je to o človeku, nie o veku. Každý iné preferuje

@ria_sprout Ved ale on si pozrie film, ona serial, upratuju tiez zrejme osobitne. Jedine spolu obcas skocia na kolac. Ziadna spolocna zaluba. Neviem, ale podla mna zaklad manzelstva je spolu travit cas. Ved ja nepisem, ze maju chodit do Benatok cez vikend a pod. Ale mat spolocnu zalubu. Ale neviem sa do toho vzit my deti mame a aj spolocne zaluby. Ale z opisu autorky, my to pride strasna nuda, netravia spolu cas.

anonym_b4e121
Včera o 08:17
@ria_sprout

@ria_sprout V poriadku byt doma, ale aspon nieco spolu robit. On film, ona serial. Zrejme kazdy v inej izbe. No romanticky zivot ozaj.

marca12
Včera o 08:23

@anonym_autor Tieto povinne otazky neznasam. U nas kolegovci tiez len vikendy riesia. Co budu robit,kam pojdu a ked poviem,ze ja budem oddychovat,tak na mna pozeraju ako na mimozemstana. Ja vzdy odpovedam neviem este nemam plany.

anonym_8e570c
Včera o 08:26

@anonym_autor Súcitím s tebou. Ja deti mám a aj väčšina mojich kolegýň no a mám pocit, že je to pretekanie sa kto bude mať lepší a zaujímavejší program. Pred víkendom ide otázka "aký máte plán na víkend" a po víkende "no čo aký ste mali víkend". Mňa z toho ide urvať. Naozaj sú to preteky. Kolegyne spievajú ódy na svoje super víkendy a potom som tu ja a neviem tiež čo mám povedať. Pretože nechodíme každý víkend po výletoch, po hradoch, po múzeách, po obchodných centrách, po predlžených víkendoch atď. Proste sa ideme prejsť po okolí, na bicykle, na zmrzku, na ihrisko, poupratujeme doma, oddýchneme si doma, deti často k babke chodia, skrátka bežný život, nie ten instagramový. A keď povedzme keď raz za mesiac niekam špeciálne ideme, tak už len z princípu o tom nehovorím. Pretože ja s nimi túto hru "kto z koho" hrať nebudem. To by ste ich museli počuť, naozaj sú to preteky. Jedna niečo povie a druhá hneď "a my..." a prebije ju niečim lepším, veľkolepejším.

anonym_8c6088
Včera o 08:28
@anonym_autor

@rozculena lenže ja nemám rada takéto small talky. Nemám rada ani otázku ako sa máš. Na to vtipne vždy odpoviem, či má čas hodinku, že mu odpoviem. Nepýtam sa blbosti, pokiaľ ma to naozaj nezaujíma.

@anonym_autor
Asi sa ta tie otázky dotknú a vadi ti, že ste doma ako dochodci..Inac by si nereagovala ako reaguješ a dokonca nemala potrebu o tom zakladat diskusiu .Klames samu seba.Druhy človek by také banality neriešil keď by bol s tým vnutorne vysporiadany, že sedi doma medzi 4 stenami

bielasovicka
Včera o 10:12

@anonym_autor alebo povedz, nepoviem, je to tajné 😄

danica2711
Včera o 10:33

@anonym_autor ...po slovensky pravdivo. Čo tam chceš vymyslieť?

autor
Včera o 10:34
@anonym_b4e121

@ria_sprout V poriadku byt doma, ale aspon nieco spolu robit. On film, ona serial. Zrejme kazdy v inej izbe. No romanticky zivot ozaj.

@anonym_b4e121 my sme celý víkend spolu. Na nákup ideme spolu, na káve sme spolu, do fitka chodíme spolu, spolu varíme, upratujeme, ideme sa prejsť, áno chvíľku si pozriem nejaký svoj ženský seriál alebo večer pri skincare podcast a on si pozrie futbal. A potom si spolu pozrieme film...

autor
Včera o 10:35
@anonym_8c6088

@anonym_autor
Asi sa ta tie otázky dotknú a vadi ti, že ste doma ako dochodci..Inac by si nereagovala ako reaguješ a dokonca nemala potrebu o tom zakladat diskusiu .Klames samu seba.Druhy človek by také banality neriešil keď by bol s tým vnutorne vysporiadany, že sedi doma medzi 4 stenami

@anonym_8c6088 nie, vôbec sa ma nedotknú, len mi vadia. Ja sa nevypytujem iných ľudí, čo robili cez víkend, kde ste boli, kam idete, čo plánujete? Nemám potrebu vedieť o druhých time schedule.

anonym_0c4231
Včera o 10:47

@anonym_autor aj my tak vikendujeme. Este aj nakup sa snazim spravit v piatok, aby som ani tam nemusela 😀 na tu oazku odpovedam: budeme doma alebo nic 😀

autor
Včera o 11:41
@anonym_0c4231

@anonym_autor aj my tak vikendujeme. Este aj nakup sa snazim spravit v piatok, aby som ani tam nemusela 😀 na tu oazku odpovedam: budeme doma alebo nic 😀

@anonym_0c4231 vieš, keď si svoje odžúruješ, odcestuješ, odpláveš, tak príde obdobie, že si tak rada, že si doma. Ešte pred 4r sme išli v piatok na festival a skončili sme v sobotu večer vo Varšave, s dvomi DJmi na ich ďalšej akcii. Potom sme šli sme jeden večer do klubu a nad ránom mal niekto nápad, či ideme na Štrbské presso - tak sme v nedeľu ráno o 4,00 naskákali do áut a áno, skončili sme na káve na Šrbskom presse, našťastie sme tam mali ľudí čo nepili a teda šoférovali. Raz večer mi kamoška mi volala, či mám požičať fén a či idem von. O 2h som volala som mužovi aj s tým fénom v rukách, že som na ceste do Frankurut, a že prídem v nedeľu večer. Môj muž išiel odprevadiť kamoša na vlak do Prahy a volal mi z Prahy. Čiže my sme si naozaj svoje odžili, odcestovali, odtancovali na Ibize, na Szigete. Dnes sme sedeli na káve a pozerali sme si fotky v mobile z akcií, a práve sme si povedali, tak veľa zážitkov a málo spomienok. Čo sa stane vo Vegas, ostáva vo Vegas 🙂.

anonym_d5439e
Včera o 12:04

Povedz tak ako to citis 🙂.. ja som taka, ze:
"Idete k moru?" - "Este to tak"
"Na bike?"- "Dufam, ze nie"
"Na pohodu?"- "Božechráň"
"Na vylet?" - "Snad nie"
"Niekam inam?" - "Nemyslim si"
"Budete doma" - "Dufam, že áno"
"To sa budete cely vikend nudit?" - "Taky je plan" 😁

rozculena
Včera o 14:30
@anonym_autor

@anonym_autor tak nesmaltalkuj.Povedz pravdu,jednou vetou a viac nereaguj a pokračuj v práci.Alebo v pití kávy alebo v obedovaní,podľa toho,čo práve robíš.
Ja nechápem,že ľudia si sami vyrábajú problémy z ničoho.
Nechcem sa baviť s nikým o súkromí,tak sa nebavím,čo je na tom ťažké?
Asi budeš za odľuda,ale budeš mať konečne pokoj.A o to ti predsa ide.