Ako zvládajú slobodné ženy financie a život?
Ahojte, som sama žena, ktorá si hradí všetky výdaje sama a mám pocit, že si nič neužívam, len sa ženiem niekde za peniazmi, aby som to všetko ustála.
Neviem, ako to robia iní ľudia, ale ja mám pocit, že som ako škrečok v tom kolotoči.
Mám 45r, som sama, a asi pred 5r som sa zmierila s tým, že rodina a manžel už ani nebudú. Dlho som žila v prenájme, potom som si kúpila vlastný byt, kúpila som si auto.
Dnes nezarobím veľa, ani málo. Mám čistý príjem 2,500 eur. Keď z toho zaplatím hypotéku, leasing, benzín, všetky poistky, energie a nájom správcovi, telefón, internet, jedlo, bežné veci dennej spotreby a odložím peniaze, tak som pomaličky na 0. Tam mám ešte druhú robotu, ktorú robím po večeroch a po víkendoch, kde mám v čistom cca. 1000 eur.
Z toho už potom viem si aj niečo kúpiť, niečo investovať, prípadne ak mi vyjde nejaký nečakaný vyšší náklad. Ale ja mám pocit, že len pracujem. Z roboty domov, najesť sa, zacvičím si doma a pracujem do 22,00h. A toto každý deň. Cez víkend dopoludnia upratovanie, nákup, oprať, ožehliť, postarať sa sama o seba - údržba a poobede pracujem.
Ja neviem, ako žijú iné slobodné ženy. A ako to všetko zvládajú.
Aj všetky výdavky, aj žiť, aj hobby apd.
Toto je tvoja tretia téma a stale o tom istom...nedostala si uz dost rad??
@anonym_b30b6c potrebuje sa pochvalit...
@anonym_b30b6c potrebuje sa pochvalit...
@katkaseiner ...ale zbytočný pokus, lebo aj z nižšieho príjmu žijeme aj s rodinami a nebývame pod mostom, nechodíme s holou a ani nehladujeme,dokonca aj lieky si hradime a poistky.
@anonym_708713 to je v poriadku, ja viem, že mám vysoký príjem oproti možno 50% iných žien, ale ak nebudem robiť popri práci, tak vlastne nebudem fungovať...
@anonym_autor mna by zaujimalo na co minas tie peniaze, ktore usporis? Lebo to mas rocne 6600 €.
Necitala som ziadny komentar, ale ked uz dospela zena bez deti, bez zavazkov s prijmom 2.500, s bytom a autom sa stazuje ake to ma tazke, mi to pride ako vysmech. Ja som teraz na tom uz dobre, ale boli casy, ked som ostala sama s dvomi detmi bez byvania a bez prace, s nepravidelnym vyzivnym. Toto co trapi teba, je sen 80% ludi, ktori maju rodiny, niekedy ani nedosiahnu na hypoteku, maju deti a bezne starosti a dvaja maju mensi prijem ako ty sama. Chapem, ze toto nie je tvoja realita, preto to nedokazes vidiet, ale uz si niekedy stretla ludi, nie? Pocuvas, citas, rozpravas sa s nimi, ano? Cize musis vediet ze sa nemas naco stazovat a zijes nadstandardne.
@katkaseiner ...ale zbytočný pokus, lebo aj z nižšieho príjmu žijeme aj s rodinami a nebývame pod mostom, nechodíme s holou a ani nehladujeme,dokonca aj lieky si hradime a poistky.
@anonym_8910c2 uplne suhlasim...ona sa tvari ze jaaj vela pracujem, ale brutalne zarabam a este mi to je malo.. kolko rodin z toho funguje- 3-4-5 z toho ficia.. platia hypo, reziu, jedlo, kruzky, telefony, sporenie... a ona tu sama z tolkych penazi... kazdy mesiac by som isla na Maledivy :D
To je to, aby som zarobila a mohla žiť a ísť do kina ( kino min týždeň 15 eur s vodou), alebo ísť niekde na výlet niekedy, do zoo, s kamošku vonku apd. Teraz mám výdavok 3000 eur, to ide z toho. Do toho si chcem aj niečo kúpiť na oblečenie, doma ti niečo odíde - treba to vymeniť, opravára zavolať a zaplatiť.. ak nebudem robiť po večeroch a cez víkendy, tak si reálne nebudem môcť dovoliť ani žiť normálne...
@anonym_autor nuž odpovedala si si sama....buď budeš robiť od rána do večera alebo budeš aj žiť a mať nižší životný štandart....nedá sa mať jedno alebo druhé....človek čím viac zarobí, tým viac minie....ja som sama zarobím 1000 eur v čistom ale zase mám času aj na bežný život - teda záľuby, robiť veci ktoré chcem a byť s rodinou či priateľmi
@anonym_b30b6c toto je moja prvá téma, ale ďakujem 🙂
@anonym_autor prezradila si sa komentárom o liekoch.......
@anonym_autor aký životný štandard si si nadstavila máš k tomu primerané výdavky, takže šup-šup do prace a nefňukaj!!!
Dobre na to ides, nevsimaj si blbe komenty. Pri takom vykone je super, ze investujes aj do seba a svojho zdravia. Co by som moznoze prepracovala je hypoteka. Vela odkladas na sporenie. Neviem kde mas tu hypoteku a aky mas urok, ale urcite mas moznost minoriadnych splatok. Pri mimoriadnej splatke zadarmo 1x do mesiaca si znizujes priamo istinu. A tak namiesto 30r trebars sa dostanes bezplatne na 20r a splatka ti klesa neustale, lebo vsak znizujes istinu. Udrz to takto ako to mas, po case ti odpadne leasing a znizis aj tu hypoteku a budes lahsie dychat.
Veru setri,lebo ked ta raz drbne tak nebude ani praca,ani peniaze.Ked su 2ja vzdy sa da,ze ten druhy potiahne.
@anonym_autor ale prosím ta vieš komu hovor.Uplne ľahko rozpoznatelna stylom písania a vzdy o tom istom
mne je jej v podstate luto, ma vsetko, co potrebuje aj viac, ale nema rodinu, nikoho, je sama a akože sa radí na koniku o jej ťažkom osude - ako chudinka ma vyzit z 3500 v cistom
ved je to cele smiešne - alebo tragicke
mne je jej v podstate luto, ma vsetko, co potrebuje aj viac, ale nema rodinu, nikoho, je sama a akože sa radí na koniku o jej ťažkom osude - ako chudinka ma vyzit z 3500 v cistom
ved je to cele smiešne - alebo tragicke
@anonym_27cf7e suhlasim
Mna vzdy udivuje, ze tak sikovna a samostatna zena ma potrebu tu pisat a radit sa o svojom zivote a financiach. Niekto jednoduchsi moze byt bezradny, ale v tomto pripade o co ide? Zarobit si vie dobre, tak co ocakava od tejto diskusie? Pochybujem, ze rady ostatnych.
@anonym_8910c2 uplne suhlasim...ona sa tvari ze jaaj vela pracujem, ale brutalne zarabam a este mi to je malo.. kolko rodin z toho funguje- 3-4-5 z toho ficia.. platia hypo, reziu, jedlo, kruzky, telefony, sporenie... a ona tu sama z tolkych penazi... kazdy mesiac by som isla na Maledivy :D
@katkaseiner Sme rôzni,ale vzhľadom na to, že suma 3000€ je rozpočet priemernej štvorčlennej rodiny,v lepšom prípade,by som ani nezakladala diskusiu, že ako sama neviem vyžiť z tejto sumy...
Mna vzdy udivuje, ze tak sikovna a samostatna zena ma potrebu tu pisat a radit sa o svojom zivote a financiach. Niekto jednoduchsi moze byt bezradny, ale v tomto pripade o co ide? Zarobit si vie dobre, tak co ocakava od tejto diskusie? Pochybujem, ze rady ostatnych.
@anonym_706119 Pred svetom sa treba pochváliť 😃
No prišla som sa strašne pochváliť a trochu potrolliť, čo vám poviem. :D :D
@anonym_autor Však my sme to pochopili 😃
@anonym_autor bingo 🙂
@anonym_b30b6c
Toto myslíš?
@anonym_447d34 pobodnosti cisto ,,,nahodna,,,.Len vek zmenila,tam pise 35,tu zase 45r.A nakoniec to bude realne aj 50r stara zena.
Toľko peňazí a ajtak ti nestačí
Veď čo by si si chcela uzit, keď len peniaze rozhadzujes a potom makas aby si mala viac
Jasné, že život nieje o tom
@anonym_447d34 pobodnosti cisto ,,,nahodna,,,.Len vek zmenila,tam pise 35,tu zase 45r.A nakoniec to bude realne aj 50r stara zena.
@anonym_f1349d mám 31 rokov 🙂 A som vydatá žena a máme psa a dve deti 🙂
Dobre na to ides, nevsimaj si blbe komenty. Pri takom vykone je super, ze investujes aj do seba a svojho zdravia. Co by som moznoze prepracovala je hypoteka. Vela odkladas na sporenie. Neviem kde mas tu hypoteku a aky mas urok, ale urcite mas moznost minoriadnych splatok. Pri mimoriadnej splatke zadarmo 1x do mesiaca si znizujes priamo istinu. A tak namiesto 30r trebars sa dostanes bezplatne na 20r a splatka ti klesa neustale, lebo vsak znizujes istinu. Udrz to takto ako to mas, po case ti odpadne leasing a znizis aj tu hypoteku a budes lahsie dychat.
@viera27 ako investuje do svojho zdravia? že maká celé dni je neustále v jednom kole a pod pracovným tlakom? Takýto životný štýl sa jej prejaví na zdraví po 50-tke, ešte len vtedy začne fňukať, keď nebude vládať kvôli zdravotným problémom.
@anonym_autor tak zijes sama alebo nie? Nerozumiem potom takto polozenej otazke... kazdy zije z rozpoctu, ktory ma... ide na dovolenku, na ktoru ma... zije v byvani, na ktore ma... ma-nema auto na ktore mu vychadza... da sa zit kadejako a stale je to zivot... ak si nespokojna, nieco zmen, ale peniazmi to nebude... vzdy sa da mat viac, lepsie.. len nie vzdy to za ten cas v praci navyse stoji...
@anonym_autor ty mas 50tku a si stara,frustrovana zena.
31 ročná vydatá žena s 2 deťmi a psom má čas 3 hodiny nonstop odpisovať na vymyslenú tému?
Ja len, daj si pozor na amerických astronautov a lekárov, ktorí ti budú na FB vyznávať lásku. Obvykle tieto ťažko nasporené peniaze slobodných žien v rokoch končia na ich účtoch
Ja len, daj si pozor na amerických astronautov a lekárov, ktorí ti budú na FB vyznávať lásku. Obvykle tieto ťažko nasporené peniaze slobodných žien v rokoch končia na ich účtoch
@bomba36 mám toho svojho pána pravého už dlhé roky, tak snáď nebude treba.
@anonym_autor to mas tak...mas krasny peijem ale ak chces cestovat zit alebo si kupovat zial musi clovek robit....mozes sa vzdat jednej prace tym padom bude viac casu ale menej penazi takze cas bude ale nebude zaco chodit tam a tam

@anonym_b30b6c toto je moja prvá téma, ale ďakujem 🙂
@anonym_autor ale prosím ta vieš komu hovor.Uplne ľahko rozpoznatelna stylom písania a vzdy o tom istom