icon

Ako zvládajú slobodné ženy financie a život?

Dnes o 06:54

Ahojte, som sama žena, ktorá si hradí všetky výdaje sama a mám pocit, že si nič neužívam, len sa ženiem niekde za peniazmi, aby som to všetko ustála.

Neviem, ako to robia iní ľudia, ale ja mám pocit, že som ako škrečok v tom kolotoči.
Mám 45r, som sama, a asi pred 5r som sa zmierila s tým, že rodina a manžel už ani nebudú. Dlho som žila v prenájme, potom som si kúpila vlastný byt, kúpila som si auto.

Dnes nezarobím veľa, ani málo. Mám čistý príjem 2,500 eur. Keď z toho zaplatím hypotéku, leasing, benzín, všetky poistky, energie a nájom správcovi, telefón, internet, jedlo, bežné veci dennej spotreby a odložím peniaze, tak som pomaličky na 0. Tam mám ešte druhú robotu, ktorú robím po večeroch a po víkendoch, kde mám v čistom cca. 1000 eur.

Z toho už potom viem si aj niečo kúpiť, niečo investovať, prípadne ak mi vyjde nejaký nečakaný vyšší náklad. Ale ja mám pocit, že len pracujem. Z roboty domov, najesť sa, zacvičím si doma a pracujem do 22,00h. A toto každý deň. Cez víkend dopoludnia upratovanie, nákup, oprať, ožehliť, postarať sa sama o seba - údržba a poobede pracujem.

Ja neviem, ako žijú iné slobodné ženy. A ako to všetko zvládajú.
Aj všetky výdavky, aj žiť, aj hobby apd.

Strana
z3
anonym_646eae
Dnes o 10:52

- sporenie nie je vydavok, tie penize ti predsa ostavaju
- za elektriku platis vela, my platime 25 a to sme traja a varime kazdy den minimalne raz
- drogeria kazdy mesiac 50€? Co tam tolko kupujes?

Ale celkovo je tento prispevok velmi zvlastny a naozaj posobi skor ako chvalenie, lebo ked uz ma niekto takyto prijem a stazuje sa ze ma malo tak fakt neviem ako maju zit rodiny s detmi 😀

anonym_8890ff
Dnes o 10:59
@anonym_autor

To je to, aby som zarobila a mohla žiť a ísť do kina ( kino min týždeň 15 eur s vodou), alebo ísť niekde na výlet niekedy, do zoo, s kamošku vonku apd. Teraz mám výdavok 3000 eur, to ide z toho. Do toho si chcem aj niečo kúpiť na oblečenie, doma ti niečo odíde - treba to vymeniť, opravára zavolať a zaplatiť.. ak nebudem robiť po večeroch a cez víkendy, tak si reálne nebudem môcť dovoliť ani žiť normálne...

@anonym_autor taký príjem, ako máš ty nemáme ani ako 4 členná rodina ....len konštatujem

anonym_3615cd
Dnes o 10:59

@anonym_autor Neviem poradit, len ta chcem podporit, aby si si nebrala ten hejt osobne. Ocividne sa tu vyjadruju ludia, ktori tvoj plat nezarobia v manzelstve dvaja s rodinnymi pridavkami naviac. Skor ma udivuje, ze taki ludia sa financne citia na zalozenie rodiny.

katkazatka
Dnes o 11:10

Mas luxusny prijem a mas ho cely pre seba. Z tohto ziju 4-5 clenne rodiny, aj s hypo.

anonym_8890ff
Dnes o 11:15
@anonym_3615cd

@anonym_autor Neviem poradit, len ta chcem podporit, aby si si nebrala ten hejt osobne. Ocividne sa tu vyjadruju ludia, ktori tvoj plat nezarobia v manzelstve dvaja s rodinnymi pridavkami naviac. Skor ma udivuje, ze taki ludia sa financne citia na zalozenie rodiny.

@anonym_3615cd mňa skôr udivuje tvoj postoj ...ale asi máš pravdu, ľudia, ktorí makajú za 1300 eur si nemajú čo zakladať rodiny. A ak náhodou ochorejú, takých rovno postaviť k múru ..však ? Ozaj ti neprajem ocitnúť sa v ich koži, alebo vieš čo? prajem ...a zo srdca

anonym_b30b6c
Dnes o 11:22
@anonym_447d34

@anonym_b30b6c
Toto myslíš?

@anonym_447d34 neviem ci toto, ale v prvej téme presne potrebovala z tohoto platu šetriť na zuby, v druhej téme nevedela šetriť lebo vela minie na ovocie

sisska96
Dnes o 11:40
@anonym_autor

@anonym_f1349d mám 31 rokov 🙂 A som vydatá žena a máme psa a dve deti 🙂

@anonym_autor "Mám 45r, som sama, a asi pred 5r som sa zmierila s tým, že rodina a manžel už ani nebudú. " Toto si písala v príspevku. Si drbnutá klamárka jedna? 😂😂😂😂😂

anonym_7c1636
Dnes o 11:40

@anonym_autor tak ako to vlastne je? Ani sama nevieš čo píšeš. Nájdi si pre seba v rozpočte aj položku " psychologické konzultácie". To budú najrozumnejšie investované peniaze podľa toho čo píšeš.

anonym_27cf7e
Dnes o 13:07
@anonym_autor

@bomba36 mám toho svojho pána pravého už dlhé roky, tak snáď nebude treba.

@anonym_autor tak už nepi, lebo potom píšeš blbosti

anonym_252dd8
Dnes o 13:22

mna by zaujimalo, co za pracu vykonavas, ked tolko zarabas, ale pritom si financne negramotna

anonym_b8845c
Dnes o 13:56
@anonym_b30b6c

@anonym_447d34 neviem ci toto, ale v prvej téme presne potrebovala z tohoto platu šetriť na zuby, v druhej téme nevedela šetriť lebo vela minie na ovocie

@anonym_b30b6c To je tá, čo furt šúpala pomaranče a musela pri každej práci žuť a dennodenne si kupovala predražené čučoriedky? Tá bola úplne mešuge. Nejaká stará dievka po 45, ktorá bola zahladená do seba a žila čisto konzumný život. Ak je skutočná osoba, tak jej kvalitne prepína na mozog.

anonym_b30b6c
Dnes o 14:36
@anonym_b8845c

@anonym_b30b6c To je tá, čo furt šúpala pomaranče a musela pri každej práci žuť a dennodenne si kupovala predražené čučoriedky? Tá bola úplne mešuge. Nejaká stará dievka po 45, ktorá bola zahladená do seba a žila čisto konzumný život. Ak je skutočná osoba, tak jej kvalitne prepína na mozog.

@anonym_b8845c ano, túto som myslela.A aj pred tými pomarančami mala takúto temu, baby ju tam aj skopirovali

anonym_8349e2
Dnes o 14:38

niektore temy musim uznat kto to zaklada a vymysla, stoja za to.Bud ti dobre zdvihnu tlak alebo ta bohovsky zabavia 🙃 ale ak je toto pravdive citanie, tak dievca potom ozaj nevies co od dobroty a neriesila si este nikdy asi financne krizy.Potom budes ozaj vyplakavat ked si myslis ze teraz sa mas zle

zuzana76
Dnes o 14:46
@anonym_cc2c23

To kto vymýšľa tieto témy? Už je to trápne. Ešte si mala napísať koľko stojí žrádlo pre mačku a rohozka pred dverami. Lebo tieto dve položky tiež vedia otriasť rozpočtom

@anonym_cc2c23 ani nehovor, amme 6 maciek a furt niektorej nieco je 😀

Strana
z3