Ako zvládať plný rozvrh s rodinou?
Ahojte
Ako všetko stíhate ? Pracujem fulltime, manžel je týždeň doma týždeň preč, máme dom a dieťa 5 ročne.
Posledný rok nezvládam len prežívam... z roboty utekám vždy do škôlky, dcéra tam je vždy posledná. Naši bývajú 70km od nás , svokrovcov moc nenapadne samých od seba vziať malú zo škôlky (keby len raz do týždňa ) a aj tak nemajú nikdy čas... ja som bola zvyknutá pracovať cca 25-30hodín týždenne max.(žili sme v zahraničí 6 rokov) pracujem odkedy má dcéra 1,5roka.
Takže ráno - skolka, robota, nákupy riešim cez obednú pauzu v práci , občas po praci s malou- utekám po ňu, potom domov, buď máme krúžok , alebo varím (musím každý druhý deň kvôli zdrav. Problémom) , dvakrát v týždni cvičím (doma) raz cez víkend. Každý piatok po prácu pracem, v soboru doobeda dokončím. Raz mesačne kozmeticka(mala ide so mnou) , raz nechty (taktiež).
Keď mám dovolenku tak robim vacsie upratovanie v dome a riešim veci na ktoré inak nemám čas. Muž keď je doma malú berie z/do škôlky čo mi veľmi pomáha, plus robí okolo domu(exteriér ešte nieje hotový).
Ku tomu s malou raz mesačne chodíme na logopediu(60km od nás) a psychologička .
Mám pocit že nič nestíham, chcela by som požiadať o skrátenie úväzku na 6 hodín denne, ale neviem či sa to môže a či mi to povolia (skôr nie) plus mám jednu veľmi nepríjemnú kolegyňu s ktorou pracujem... ona robí stsle to iste dookola a ja priberám aj veľa nových úloh, ktoré ona odmieta robiť lebo "nevie" a ignoruje. Ja ju viem zastúpiť na 100% ona mňa na 60%. Myslite že môžem s týmto nejak argumentovať u zamestnávateľa ?(korporat). Mám pocit že som vkuse unavená ....
Ja sa s muzom striedam,teraz som na poobednej smene,muz uz ma volno,toto je jediny vikend kedy sme doma obaja,a aj tak ide v nedelu na nadcas.Este sa ma opyta ci moze,ci to radsej nezrusi.Jasne,ze nie ved za tu sichtu ma 200eur navrch,nedela poobedna.No ale neriesime ocr,pcka a ine veci.Mame 4dni volno cez tyzden,raz jeden,na ten dalsi tyzden zase 2hy.Pol mesiaca sme s detmi doma.A zarobime slusne peniaze obaja.Tak vzdy je nieco za nieco.Ja mam 4dni volno,muz 4ranne tak sme takto tiez obaja doma po obede,alebo on volno ja nocne,vzdy od 15tej uz hore.Da sa vselico vymysliet,ked clovek chce.
spím roky 5 hodín denne ... 😒
@biba_18 to aj ja, ale este spim v noci 🙂 🙂 🙂
@anonym_autor jooooj toto poznam tieto porovnavacky. Ja som sa o tomto vela vela rozpravala s terapeutkou. Skratim to-neporovnavaj sa s inymi ako stihaju a ty nie (nikto im.nevidi za zavrete dvere, povedia ti iba to co chcu povedat) Si vyborna mama, vyborna manzelka, vsetko robis spravne.Tento blazinec je len obdobie, vsetko prejde, dieta vyrastie, bude to jednoduchsie, uvidis
@anonym_79e1c2 ďakujem za podporu, presne toto každý povie iba to čo chce a ja konečne musím hľadieť na seba lebo cely život sa len prispôsobujem... už som odoslala mail tak som zvedava ako to dopadne
@anonym_autor už od puberty som vedela ako to mama nestíha ani otec a sú len z toho frustrovaní a nechcela som takto žiť cize som vedela že budem doma ale ja som na tom pracovala mám podnikanie a pri hľadaní partnera som uvažovala aj o tejto finančnej stránke a vyberala som si podľa toho ...ale to trebalo riešiť pred deťmi a pred manželstvom 🙂
Ja sa s muzom striedam,teraz som na poobednej smene,muz uz ma volno,toto je jediny vikend kedy sme doma obaja,a aj tak ide v nedelu na nadcas.Este sa ma opyta ci moze,ci to radsej nezrusi.Jasne,ze nie ved za tu sichtu ma 200eur navrch,nedela poobedna.No ale neriesime ocr,pcka a ine veci.Mame 4dni volno cez tyzden,raz jeden,na ten dalsi tyzden zase 2hy.Pol mesiaca sme s detmi doma.A zarobime slusne peniaze obaja.Tak vzdy je nieco za nieco.Ja mam 4dni volno,muz 4ranne tak sme takto tiez obaja doma po obede,alebo on volno ja nocne,vzdy od 15tej uz hore.Da sa vselico vymysliet,ked clovek chce.
@anonym_b04976 presne toto dá sa keď si to človek premysli, predtým som bola cely život zvyknutá pracovať dlhy krátky alebo 6 hodín proste nepravidelne a bolo to super. Teraz mám klasicky office pondelok pistok od do pracovný čas (ja viem že niektoré zeny by za to dali všetko lebo jedna smena) ale nieje to ono. Mne visc vyhovovala fyzická práca ale kvôli zdravotným problémom som musela vswtko zmeniť a posledný rok som z toho KO
@anonym_autor už od puberty som vedela ako to mama nestíha ani otec a sú len z toho frustrovaní a nechcela som takto žiť cize som vedela že budem doma ale ja som na tom pracovala mám podnikanie a pri hľadaní partnera som uvažovala aj o tejto finančnej stránke a vyberala som si podľa toho ...ale to trebalo riešiť pred deťmi a pred manželstvom 🙂
@anonym_cad137 to je síce krásne , ja som od puberty vedela že nebudem žiť na SK a chcem flexibilnú prácu spojenú s cestovaním ale nie vždy si všetko človek naplánuje. A istý čas to aj bolo podľa mojich predstav. Avšak ak si dokážeš naplánovať život presne tak ako potrebuješ tak gratulujem 🙂
Tak ja ti napíšem svoj režim: ráno vstanem o 6.30 (nechce sa mi síce tak skoro vstávať, ale čo už), potom sa v pokoji vychystám do práce, čo mi trvá takmer hodinu a pol - ráno mi totiž všetko dlho trvá a neviem sa "vymotať" z bytu 😀 ; idem do práce - robím v školstve - administratívna pozícia, takže mám 8h pracovnú dobu (to je šťastie, lebo 8 a pol hod by mi bolo dlho byť v práci). Ešteže môžem prísť na 8.30, lebo skorej by som to nestíhala. Samozrejmosťou je dostatok času na obed - zamestnávateľ nám toleruje 1h prestávku. Ešte počas pracovnej doby rozmýšľam, čomu sa budem venovať, keď prídem domov - či si pustím film, alebo nejaké domáce práce, alebo budem len tak oddychovať. Ani sa nenazdám, a je večer. Snažím sa spať min. 8 hodín, ale je mi to málo a v sobotu spím niekedy aj do 10tej, veď som z celého týždňa unavená. Cez víkend naberám energiu v lese na turistike a venujem sa svojim záujmom. Zamestnávateľ nám - okrem dovolenky - dáva počas roka niekoľko dní voľna navyše, napr. 2 dni pred Vianocami, alebo teraz 1 deň pred a 1 deň po Veľkej noci (voľných dní nie je nikdy dosť 😉). Práca z domu žiaľ na mojej pozícii nie je možná, takže musím 5 dní v týždni prísť do práce, čo je dosť namáhavé. Vynahradím si to aspoň v lete - okrem dovolenky si beriem aj neplatené voľno a užívam si aspoň 6 týždňov nerušeného voľna bez akýchkoľvek povinností. Takže vidíš, dá sa to aj inak - ako si kto zariadi život, taký ho má.
@anonym_d8feee moja mama pracuje v školstve roky hľadala kde bude spokojna a konečne zistila že kde, hlavne kvôli voľnú a prázdninám . Nieje nad to mat dostatok voľna , nehovorim že je lenivá , ale tieto výhody si užíva a ma aj viac energie , takze gratulujem🙂
@anonym_b3e1e6 stále dúfam že bude lepšie a tieto zoznamy mám a odškrtávam lebo ani neviem kolka bije lebo práca termíny edupage :D je to bláznivý kolotoč . Je to skutočne lepšie keď tie deti odrastu? Ja si to nedokazem predstabit lebo reálne možno ešte dva tri roky a bude na ZŠ tretiačka a už pôjde do školy aj zo školy sama. Krúžok ma len jeden v pondelky šport hodinu - ja vzedy idem do obchodu alebo sa len prejsť sama je to ako dovolenka :D
@anonym_autor je to veľký rozdiel, keď môžu ist zo školy/do školy sami… to máš dva denne termíny z krku, plus ten poobedná je šialený, lebo presne, prečo si neprišla skôr … a tebe tečie pot po chrbte, lebo si prišla najskôr ako to išlo…
@anonym_cad137 to je síce krásne , ja som od puberty vedela že nebudem žiť na SK a chcem flexibilnú prácu spojenú s cestovaním ale nie vždy si všetko človek naplánuje. A istý čas to aj bolo podľa mojich predstav. Avšak ak si dokážeš naplánovať život presne tak ako potrebuješ tak gratulujem 🙂
@anonym_autor ja som vedela uz od strednej,ze chcem robit tu,kde som az po 20r,takze vytrvalost ruze priniesla.Nikdy ma to neopustilo,aj ked som mala inu pracu,chodila okolo.A v aute tu budem raz chodit do roboty.Prislo to v ten najspravnejsi cas.
@anonym_autor ja som vedela uz od strednej,ze chcem robit tu,kde som az po 20r,takze vytrvalost ruze priniesla.Nikdy ma to neopustilo,aj ked som mala inu pracu,chodila okolo.A v aute tu budem raz chodit do roboty.Prislo to v ten najspravnejsi cas.
@anonym_b04976 to je super 🙂 nieje nad to keď človek robí to čo chce ! Veď v praci trávime toľko času... ja som reálne aj v zahraničí žila roky aj som cestovala , síce riaditeľka hotelovej siete sa zo mna nestala a asi ani nestane keďže už mám zázemie a záväzky
@anonym_autor ja si dnes spätne vravim, ze som padala fakt unavou a mala robit este menej, ale moje ego mi to vtedy nedovolilo ostat doma a nic nerobit, aj ked sme to financne nepotrebovali. Moja chyba. Lepsie je zit, ako prezivat. Uzit si dieta, uzit si zivot, dnes a teraz... ten cas nikto nikomu nevrati. Posli tu ziadost, urob to pre seba, urob to pre nu... bud tak, alebo kazdy piatok volny, tak som to mala ja velmi velmi dlho, 4 plne dni a piatok volno, ten trojdnovy vikend bol ako zazrak...
@anonym_autor
@biba_18
@anjelicek26
Dievcata ...aj ja som spavala 4,5 max 5 hodin denne. Moje garmin hodiny mi uz doobeda " vykrikovali " ,ze mam vysoku intenzitu namahy .
3 part time zamestnania ( avsak celkom to spolu koreluje ) . 4 deti vo veku od 4 do 14 rokov ,z toho je jedno v pestunskej starostlivosti s nelahkou minulostou ,co vyzaduje 2 x mesacne cestovat 25 km k psychologicke ,plus zanedbana zubarka a pod .
Manzel v pondelok rano odchadza ,vo stvrtok sa na obed vracia z prace . Takze byvame vacsiu polovicu tyzdna sami . Akurat mam otca na dochodku 5 km od domu ( mame rodinny dom s 2 tis m pozemkom ,talze opat dalsia praca ) . A otec mi vie postrazit obcas deti ,ked mam ja lekara . Ale aj on ma svoje zdravotne problemy a aj jemu treba pomahat .
Plus 1,5 roka 3 x tyzdenne spravidla vzdy o 5 rano mi zacina trening crosfit .
A idem konecne k pointe . Na konci minuleho roka moje telo povedalo ,ze hadam stacilo a imunita odisla do teplych krajin. Tak som ostala chora s horuckami .akurat ,ze som sa toho nevedela 3 mesiace zbavit . Medzi tym som mala 6 antibiotik , tazku anemiu ,nedostatok b12 ,kyseliny listovej ,zeleza , a celkovo elektrolytov,aj ked nie som podvyzivena ,prave naopak ..takych 5 kg by som mohla zhodit . V noci ma manzel doslova odniesol na urgentny prijem. Nikdy v zivote som nebola tak slaba a unavena . Kazdy nadych ma bolel , dlhotrvajuce teploty ,dlhy kasel, traviace tazkosti ,pichanie v hrudniku a pocit ,ze sa neviem nadychnut. Nejake infuzie ,injekcie , par vitaminov a kooopec spanku a konecne sa zacinam citit ,ze nemam 95 rokov . Ale zazit to uz nechcem .
Ono sa zda ,ze som si zvykla na taky kratky spanok .dokonca som o 4 vstala , sla rano do gymu, na deadlifte zdvihla 95 kil , porobila par anglicakov ,spotila sa , sla domov ,sprcha ,deti do skolky a skoly ,ja do prace ..o 16 stej z prace ,deti na kruzky , ja medzitym opat v druhej praci .deti z kruzkov .rychle ulohy ,varenie ,upratanie .mojkanie sa s nimi ... a pripadne ked zaspali ,tak opat trochu prace ,ved co budem nie ?
A takto dookola a vsetko naplanovane na sekundy . Ttasa kruzok stredneho syna a nas domov .cas jazdy 22 minut .ak som trafila na traktor predomnou a cesta sa predlzila na 30 minut ,uz som nestihala a vsetko sa posunulo neskutocne .
Ak ste mali trpezlivost ,to precitat az sem ...
Davajte /davajme na seba pozor , ono sa zda ,ze to je ok, a zvkadame to ,ze sme supermamy so skvelym multitaskingom a time managmentom . Ale potom v sekunde nam to telo pripomenie a ohlasi sa , a nemusi to skoncit takto dobre ako u mna . Chce to vela odriekania sa menej nahanat , najma pre tie ,ktore to maju v sebe . Tak si tu sedim a scrolujem ,lebo som to nikdy predtym nerobievala a kukam na to ,ze mi treba milion veci urobit .ale opat .som od 4 rana hore ,takze dnes sa ide spat skoro , a hoci mam plny kos pradla , a podlaha uz smut e zmurka ,ze by chcela umyt .... vydrzi to do zajtra. Lebo ja som sa zakryla dekou ,uvarila caj , deti su vonku a ja mam chvilku len na nic nerobenie a oddych . Doprajte si ho aj vy prosim ,lebo to tempo supermamy sa neda drzat donekonecna . 🙏
@anonym_autor ja som na tom podobne , len X2
2 deti , viac povinnosti a manžel 4 týždne preč, 10 dní doma
A takto sa točia turnusy.
Musíme to vydržať , kým dostaviame dom
.
Padám na hubu, viem ako sa cítiš , robota, učenie s oboma, krúžky, varenie, keď aj len chystanie suchej večere je pre mňa vyčerpávajúce, všetky choroby ,prázdniny, výlety, prosto radosti aj starosti sú na mne. , o pol 9 spím ako zabitá
Bez pomoci od rodiny
Obdivujem jednorodičov🏅
@anonym_autor Tento kolotoc, co zazivas, mame vsetky alebo teda vacsina. Ako deti rastu, je to lahsie, lebo su uz samostatnejsie. Ci ti zamestnavatel umozni kratsi prac.cas.. tazko povedat. Vsade to je inak.
Neboj autorka, naozaj bude vsetko kazdym rokom lahsie a lahsie. Teda, ak nebudes mat dalsie dieta 😀.
Mam 10 rocneho a uz tento rok to bolo neporovnatelne vsetko jednoduchsie, o tom ze chodi sam do skoly nehovoriac. Clovek si naozaj konecne aspon trosku viac vydychne
@anonym_autor
@biba_18
@anjelicek26
Dievcata ...aj ja som spavala 4,5 max 5 hodin denne. Moje garmin hodiny mi uz doobeda " vykrikovali " ,ze mam vysoku intenzitu namahy .
3 part time zamestnania ( avsak celkom to spolu koreluje ) . 4 deti vo veku od 4 do 14 rokov ,z toho je jedno v pestunskej starostlivosti s nelahkou minulostou ,co vyzaduje 2 x mesacne cestovat 25 km k psychologicke ,plus zanedbana zubarka a pod .
Manzel v pondelok rano odchadza ,vo stvrtok sa na obed vracia z prace . Takze byvame vacsiu polovicu tyzdna sami . Akurat mam otca na dochodku 5 km od domu ( mame rodinny dom s 2 tis m pozemkom ,talze opat dalsia praca ) . A otec mi vie postrazit obcas deti ,ked mam ja lekara . Ale aj on ma svoje zdravotne problemy a aj jemu treba pomahat .
Plus 1,5 roka 3 x tyzdenne spravidla vzdy o 5 rano mi zacina trening crosfit .
A idem konecne k pointe . Na konci minuleho roka moje telo povedalo ,ze hadam stacilo a imunita odisla do teplych krajin. Tak som ostala chora s horuckami .akurat ,ze som sa toho nevedela 3 mesiace zbavit . Medzi tym som mala 6 antibiotik , tazku anemiu ,nedostatok b12 ,kyseliny listovej ,zeleza , a celkovo elektrolytov,aj ked nie som podvyzivena ,prave naopak ..takych 5 kg by som mohla zhodit . V noci ma manzel doslova odniesol na urgentny prijem. Nikdy v zivote som nebola tak slaba a unavena . Kazdy nadych ma bolel , dlhotrvajuce teploty ,dlhy kasel, traviace tazkosti ,pichanie v hrudniku a pocit ,ze sa neviem nadychnut. Nejake infuzie ,injekcie , par vitaminov a kooopec spanku a konecne sa zacinam citit ,ze nemam 95 rokov . Ale zazit to uz nechcem .
Ono sa zda ,ze som si zvykla na taky kratky spanok .dokonca som o 4 vstala , sla rano do gymu, na deadlifte zdvihla 95 kil , porobila par anglicakov ,spotila sa , sla domov ,sprcha ,deti do skolky a skoly ,ja do prace ..o 16 stej z prace ,deti na kruzky , ja medzitym opat v druhej praci .deti z kruzkov .rychle ulohy ,varenie ,upratanie .mojkanie sa s nimi ... a pripadne ked zaspali ,tak opat trochu prace ,ved co budem nie ?
A takto dookola a vsetko naplanovane na sekundy . Ttasa kruzok stredneho syna a nas domov .cas jazdy 22 minut .ak som trafila na traktor predomnou a cesta sa predlzila na 30 minut ,uz som nestihala a vsetko sa posunulo neskutocne .
Ak ste mali trpezlivost ,to precitat az sem ...
Davajte /davajme na seba pozor , ono sa zda ,ze to je ok, a zvkadame to ,ze sme supermamy so skvelym multitaskingom a time managmentom . Ale potom v sekunde nam to telo pripomenie a ohlasi sa , a nemusi to skoncit takto dobre ako u mna . Chce to vela odriekania sa menej nahanat , najma pre tie ,ktore to maju v sebe . Tak si tu sedim a scrolujem ,lebo som to nikdy predtym nerobievala a kukam na to ,ze mi treba milion veci urobit .ale opat .som od 4 rana hore ,takze dnes sa ide spat skoro , a hoci mam plny kos pradla , a podlaha uz smut e zmurka ,ze by chcela umyt .... vydrzi to do zajtra. Lebo ja som sa zakryla dekou ,uvarila caj , deti su vonku a ja mam chvilku len na nic nerobenie a oddych . Doprajte si ho aj vy prosim ,lebo to tempo supermamy sa neda drzat donekonecna . 🙏
@zafir01 ja mám jednu takú kamarátku, ktorá bola supermana podnikateľka (aj je) Ale skončila v nemocnici... oproti nej mám pocit že nerobím nič ale ten tlak a vswtko čo chceme stihnúť je v dnešnej dobe strašný. Moje telo ma postrašilo raz kedy som bola vyradená 3 mesiace z bežného života a pohybu misela som sa presťahovať naspat na Slovensko a nakst uolne inu prácu (bola som zvyknutá robiť fyzicky teraz "sedím za kompom" je to sila... sme super ale musíme aj oddychovať na každom sa to raz podpise. Kiežby sme si mohli užívať svoje zenstvo a reálne byt "len" žienka domáca
@anonym_b04976 to je super 🙂 nieje nad to keď človek robí to čo chce ! Veď v praci trávime toľko času... ja som reálne aj v zahraničí žila roky aj som cestovala , síce riaditeľka hotelovej siete sa zo mna nestala a asi ani nestane keďže už mám zázemie a záväzky
@anonym_autor vies,co.Praveze to som nemala nic vysnivane,iba som vedela,ze chcem tohto zamestnavatela.Teraz robim uz na 3tej poziciii,naberam prax.
@anjelicek26 áno som si toho vedomá, preto premýšľam či aspoň na dva tri roky znížiť úväzok a potom opäť ist naplno do toho. Plus moja práca je možná robiť 100% z domu, avšak to mi nedovolia keďže by to spôsobilo rozbroje a ohovarscky ...
@anonym_autor a keby si si našla babu na vyzdvihnutie zo škôlky alebo niekoho na upratovanie, varenie alebo aspon niečo z toho ?
žeby si mala viac času na seba
@zafir01 ja mám jednu takú kamarátku, ktorá bola supermana podnikateľka (aj je) Ale skončila v nemocnici... oproti nej mám pocit že nerobím nič ale ten tlak a vswtko čo chceme stihnúť je v dnešnej dobe strašný. Moje telo ma postrašilo raz kedy som bola vyradená 3 mesiace z bežného života a pohybu misela som sa presťahovať naspat na Slovensko a nakst uolne inu prácu (bola som zvyknutá robiť fyzicky teraz "sedím za kompom" je to sila... sme super ale musíme aj oddychovať na každom sa to raz podpise. Kiežby sme si mohli užívať svoje zenstvo a reálne byt "len" žienka domáca
@anonym_autor a teraz si pustam ,,fantociho,,a smejem sa jak vysinuta a kazdy sa na mna diva,jak na blazna.No co treba si sprijemnit pracu.
@anonym_autor Precitala som si ten uvodny prispevok a chcela som ti napisat, ze toto je bezny zivot nizsej trednej triedy,co ti zijes. Ale ked si k tomu postupne pridavala dalsie informacie,tak to ma uz iny vyznam.
Takze ty si v Svajciarsku pracovala /hoci asi mas iste vzdelanie / manualne.Ale prisla chroba a tak by ste vo Svajciarsku nevyzili a vratila si sa s rodinou na sk.Cizer ziadne zazemie ste si tam nevybudovali. To chapem pri takych povolaniach jeto tazke vybudovat si tam dobre zazemie. A tu zrejme tiez na urovni vyssej strednej triedy ale nevyzijete tak,aby si mala iste sluzby k dispozicii , takze si prakticky sama na rodinu a jej fungovanie plus pracujes na plny uväzok.Takze jasne,ze si frustovana z toho zivota,ktory si si predstavovala inak.Ale realita nepusti.
Tal bud mas na platenie sluzieb .alebo nemas a musis teda vsetko zaobstaravat sama.Azit tak,ako zije vela sk rodin strednej triedy skor tej nizsej. Cize chdia do prce tie zeny , deti doskolok, doma ich caka dalsia smena pracovna s detmi a rodinou. Pretoze si neviem predstavit, preco by si pri dostatku financii nehladala sluzby na upratovanie ci strazenie deti .
Mna by v zivbite nenapadlo takto zit,ked mam finacnie na iny zivotny styl.
V mojej profesii pracuje vela zien a robia aj karieru a to naplny uväzok aj na sk.Ale ani jedna nezije ako ty. Pretoze nemusia.zaplatia si zluzby upratovania, zehhania , opatrovatelku pre deti , vozenie na kruzky.
'Ty ani tu karieru nebudujes a predsa si vystresovana uponahlana. Takze si musis polozit otazku,ci potrebujes pracovat a kolko, ci mas na sluzby,co ti ulahcia zivot.U teba ide len o finacnu stranku veci .Nic ine. Alebo myslis tak obmedzene,ze mas za to,ze platena sluzba ti neuprace dokaldne ci sa o dieta nepostara?
Ja fakt neviem,kde vidis problem. Ak ti nevyhovuje pracovny cas,tak si sa ho mala snazit znenit uz na zaciatku ,ked problem vznikol. A co manzel hovori na tvoj problem so zvladanim bezneho zivota rodiny? To mate riesit spolu.Cize ak by si mala pomoc v domacnosti ci s dietatom , tak by si mala cas na seba aj dieta aj pri plnom pracovnom case.
Kedze tebe nejde o nejaku karieru.
A tie predstavy o zivote v cudzine prepac mi,ale sa mi zdaju vo vasom pripade uplne od reality odrthnute.
Caribik ci ina podobna destinacia je pre tych,co su majetni a maju za co si uzivat tam zivot..Inak, zivitna uroven tam je ovela nizisia ako vEurope.A hlavne bezdetni . pretoze v tych mnohych skolach urovn nedosahuje tej europskej.Ked ste sa nedokazali uzivit vo Svajciarsku ,tak v Caribiku budes mat lepsiu lek starostlivost ci sluzby a skoly pre deti? A z akeho prijmu to budes financovat?
@anonym_autor Oh baby čo čítam niektoré to máte tak náročne :(
@anonym_autor Precitala som si ten uvodny prispevok a chcela som ti napisat, ze toto je bezny zivot nizsej trednej triedy,co ti zijes. Ale ked si k tomu postupne pridavala dalsie informacie,tak to ma uz iny vyznam.
Takze ty si v Svajciarsku pracovala /hoci asi mas iste vzdelanie / manualne.Ale prisla chroba a tak by ste vo Svajciarsku nevyzili a vratila si sa s rodinou na sk.Cizer ziadne zazemie ste si tam nevybudovali. To chapem pri takych povolaniach jeto tazke vybudovat si tam dobre zazemie. A tu zrejme tiez na urovni vyssej strednej triedy ale nevyzijete tak,aby si mala iste sluzby k dispozicii , takze si prakticky sama na rodinu a jej fungovanie plus pracujes na plny uväzok.Takze jasne,ze si frustovana z toho zivota,ktory si si predstavovala inak.Ale realita nepusti.
Tal bud mas na platenie sluzieb .alebo nemas a musis teda vsetko zaobstaravat sama.Azit tak,ako zije vela sk rodin strednej triedy skor tej nizsej. Cize chdia do prce tie zeny , deti doskolok, doma ich caka dalsia smena pracovna s detmi a rodinou. Pretoze si neviem predstavit, preco by si pri dostatku financii nehladala sluzby na upratovanie ci strazenie deti .
V mojej profesii pracuje vela zien a robia aj karieru a to naplny uväzok aj na sk.Ale ani jedna nezije ako ty. Pretoze nemusia.zaplatia si zluzby upratovania, zehhania , opatrovatelku pre deti , vozenie na kruzky.
'Ty ani tu karieru nebudujes a predsa si vystresovana uponahlana. Takze si musis polozit otazku,ci potrebujes pracovat a kolko, ci mas na sluzby,co ti ulahcia zivot.U teba ide len o finacnu stranku veci .Nic ine. Alebo myslis tak obmedzene,ze mas za to,ze platena sluzba ti neuprace dokaldne ci sa o dieta nepostara?
Ja fakt neviem,kde vidis problem. Ak ti nevyhovuje pracovny cas,tak si sa ho mala snazit znenit uz na zaciatku ,ked problem vznikol. A co manzel hovori na tvoj problem so zvladanim bezneho zivota rodiny? To mate riesit spolu.Cize ak by si mala pomoc v domacnosti ci s dietatom , tak by si mala cas na seba aj dieta aj pri plnom pracovnom case.
A tie predstavy o zivote v cudzine prepac mi,ale sa mi zdaju vo vasom pripade uplne od reality odrthnute.
Caribik ci ina podobna destinacia je pre tych,co su majetni a maju za co si uzivat tam zivot..Inak, zivitna uroven tam je ovela nizisia ako vEurope.A hlavne bezdetni . pretoze v tych mnohych skolach urovn nedosahuje tej europskej.Ked ste sa nedokazali uzivit vo Svajciarsku ,tak v Caribiku budes mat lepsiu lek starostlivost ci sluzby a skoly pre deti? A z akeho prijmu to budes financovat?
@f333 no to sa mýliš s tým karibikom a školami. Máš tam ostrovy, ktoré patria k FR a na nich školy na rovnakej úrovni. Vlastne niekedy sú v týchto krajinách tie extrémy - že deti bud nechodia do školy vôbec alebo tam od nich požadujú viac než v Europe (viem porovnať s tým nemeckom, kde sa v prvej triede v podstate hrajú, aby prechod zo skolky nebola trauma 😆 … vek dietata autorky). Na tej Kostarike som mala kamosku Rakúšanku učiteľku v nemeckej škole. Školy tam nájdeš a ľudia si tam žijú v podstate ako králi.
Hocijaká trieda vyššia než ta najnižšia ma prístup k tým službám v domácnosti. Pardon, v Nemecku aj moja šéfka (6000€+) uvažovala, ako často si môže dovoliť babysitterku, takže tam musíš byt nie že vyššia stredná trieda, ale možno tak business owner, vysoký management, aby si mohla mať týchto pomocníkov kedy sa ti zachce
@anonym_autor Ja to mam podobne, ale.moj manzel je cele dni v praci a pre malu ude len aem tam. Nezamyslam sa nad tym, aj tak nic nezmozem.
@anonym_8a5d7c 1. ťažko som tu vždy, to že ma ty čítaš neznamená že tu som, že 😉 2. nemám malé deti ale mám iné povinnosti 3. skoro vstávam
@majlo1234 led je on doma tak malú berie z a do škôlky ráno ja chodievam skôr, lebo si musím nadrabat to čo som utekala po malú po praci do škôlky cca 10min skôr ako ráno prídem (podľa situácie) plus nadtabam navyše mesačne cca dve hodky kvôli jazykom ktoré musíme chodiť v rámci pracovného času.. uoratujem piatky po praci/ soboru doobeda keď je MM prec aby sme si potom užili víkend keď je doma alebo mu pomáham vonku ale aj ideme spolu niekam len mi príde ten čas tak neuveriteľne rýchly ...
@anonym_autor tak si aspon ten tyzden co je doma oddychni a naber sil. Moj chodi na dva tri tyudne prec, potom je par dni doma. V toe dni si chodim ja kade tade a cela domacnost a deti je na nom. Ze maˇ taky reset a naberiem chut do dalsieho stresoveho kolobehu
@anonym_autor
Podľa mňa toho stíhaš dosť veľa.
Staráš sa o seba, dieťa a domácnosť a to v podstate sama, plus pracuješ na plný úväzok.
Ani náhodou nezávidím to, že nemáš doma manžela, tu by som sa zamýšľala nad tým, či sa to nedá zmeniť. Lebo z vlastnej skúsenosti hovorím, že v pohode sa dá makať 12 hodín denne, keď má človek partnera, ktorý na seba preberie časť tých pravidelných povinností. Možno by ani nemusel denne vyzdvihovať dieťa, len by stačilo, keby tam bol v prípade, že nestíham ja.
Ak sa dá, skús si uľahčiť život či už pomocou v domácnosti alebo skráteným úväzkom.
Ešte možno posledný postreh - nie všetky pracujúce ženy a matky spia 5 hodín. Všetci vieme, že je to málo. Ak chceme vychovať deti, ktoré budú mať sebaúctu a nejakú tú sebalásku, musíme začať od seba.
Držím palce!
Uvazok v korporate urcite neznizuj. Nemysli si, ze budes mat aj menej prace. Prace bude rovnako len casu na jej vypracovanie menej.
@f333 trieda ? Kde žijeme v Indii? Vo Švajči sme chceli ostať, no postavili sme medzitým nový dom na SK a vrátili sme sa skôr kvôli mojim zdravotným problémom, ktoré boli ako beh na dlhu trať. Tým že som musela zmeniť manuálnu prácu (práca v nemocnici) na "kludnejsia" išla som na sk do officu. Ja z môjho platu viem financovať všetko doma plus skolka každý mesiac využívam služby kozmetický chodím aj do estetickej kliniky, pravidelne tieto beauty veci, nezarobim zle môžem si dovoliť opatrovateľku ale nechcem a nad upratovačku som premyslala možno obcas že nech príde aby som mala free komplet cely víkend aby sme niekam vybehli s rodinou. My sa finančne nemáme zle, ale som tým človeka čo chce všetko stíhať a doľahlo to na mna. Niesom biznismenka ani muž, ale úplne úprimne pracovala som v tej nemocnici vo Švajči na súkromnom oddelení, kde chodili teda aj tí ako t píšeš "z vyššej vrstvy ", teda relatívne bohatí ľudia, ale pri chorobe im to nepomohlo , tie peniaze - v konečnom dôsledku len to že mali lepšiu izbu, tak načo sa tu hráme ?
@anonym_autor tak si aspon ten tyzden co je doma oddychni a naber sil. Moj chodi na dva tri tyudne prec, potom je par dni doma. V toe dni si chodim ja kade tade a cela domacnost a deti je na nom. Ze maˇ taky reset a naberiem chut do dalsieho stresoveho kolobehu
@majlo1234 keď je týždeň doma tiež sa citim viac vychillovaná, teraz je ten týždeň keď je prec tak je to zas naopak... len niekdy sa to tak prekrýva už že ani neviem aky je den
Uvazok v korporate urcite neznizuj. Nemysli si, ze budes mat aj menej prace. Prace bude rovnako len casu na jej vypracovanie menej.
@beata_k a čo by si mi poradila v mojom prípade ?

@anonym_79e1c2 mna najviac štve že moje kolegyne tvrdia že oni stíhajú všetko a majú visc deti (2 a 3) ... lenze jedna nemá ani 40 a take zdravotné problémy že dovidenia (kaslala na seba roky) a druha má náplň života robota uoratovat a kostol... a samozrejme obidve zabúdajú na to že žijú v dome so svokrami a neriesis keď je dieta choré kto dá naň pozor a že keď deti boli v nižšom veku tak pracovali na polovičný... tak toto počúvam že nezvladam a ako to mali oni ťažšie a viac toho kedysi...
@anonym_autor jooooj toto poznam tieto porovnavacky. Ja som sa o tomto vela vela rozpravala s terapeutkou. Skratim to-neporovnavaj sa s inymi ako stihaju a ty nie (nikto im.nevidi za zavrete dvere, povedia ti iba to co chcu povedat) Si vyborna mama, vyborna manzelka, vsetko robis spravne.Tento blazinec je len obdobie, vsetko prejde, dieta vyrastie, bude to jednoduchsie, uvidis