icon

Ako zvládnuť prácu s ročným dieťaťom?

simonam2205
Dnes o 16:30

Ahojte chcem sa spýtať či je tu mamička ktorá šla do práce a mala ročné dieťatko. Naskytla sa mi príležitosť ísť do práce klasika 8hod denne ale mám z toho strach aj syn má 1 rok počas toho ako by som bola v práci by bol buď u jednej či druhej babky alebo s mojou sestrou do jaslí ho dať nechcem kedže ho má kto stražit. Do práce chcem íst síce som na RD ale každé peniaze navyše sa hodia kedže máme vysokú hypo a podobne a zároveň aj vypnúť trochu od mamičkovských povinností. Bola by to len dočasna práca pokiaľ malý pôjde do školy od 3 rokov a ja sa potom vrátim do môjho bežného zamestnania. No ale pointa je tá že mám strach že malý ma nebude chcieť keď s ním nebudem celý deň alebo že nebude mať ku mne blízko a podobne. Preto by som bola rada ak sú tu mamičky ktoré šli takto skoro do práce? Ďakujem

anonym_279ad4
Dnes o 16:32

@simonam2205 to by som brala, peniaze a este sa vyhnes mamickovskemu vyhoreniu. Ved vypoved dat mozes

anonym_c588ca
Dnes o 16:35

@simonam2205 neboj sa bude mať k tebe blízko. Ja som šla do práce na polovičný úvazok keď mal pol roka, keď mal rok som išla ma full time a úplne v pohode. My sme mali akurát výhodu že sme s mužom obaja v IT, čiže sme si delili home office.

sara07
Dnes o 16:36

mama bude vždy len mama , chod do práce ved bude pri babkách čo je super
dakedy za komančov sme išli do jasli ako 6 mesačné

anonym_54e90e
Dnes o 16:56

Keby to bol skrátený úväzok to by som to brala hneď. Ale normálne 8 hod + cesta tak to je dosť. Asi nie. Nepíšeš, že by ste boli v nejakej zúfalej situácii čo sa peňazí tyka

anonym_704ac2
Dnes o 17:08

@simonam2205 pracujem na pár hodín do mesiaca. Neviem si predstaviť úprimne 8+... Pokiaľ by sme nepotrebovali peniažky

anonym_48fd03
Dnes o 17:12

Ja som nešla 🤣😁 práca ťa počká,ale dieťa bude malé len raz , žiadne peniaze nestoja za to. Bude ti ľúto keď ti babka večer pri odovzdávaní povie čo sa naučil cez deň a ty si pri ňom nebola a strašne rýchlo to ubehne a bude z neho škôlkar a školák a budeš s ním stále menej času.

anonym_3491a6
Dnes o 17:19
@sara07

mama bude vždy len mama , chod do práce ved bude pri babkách čo je super
dakedy za komančov sme išli do jasli ako 6 mesačné

@sara07
Aj nasa nevesta vo Svajciarsku isla od 6 mesiacov no a na malu to malo "nasledky" este nema 4 roky a uz kodkodaka aj po Svajciarsky 😃

anonym_fef87f
Dnes o 17:20

Robila som na plný úväzok od 1,5r na čiastočný úväzok už skorej lebo sme peniaze potrebovali, ale u nás to bolo riešené takže muž keď bol celý deň v práci mal dva dni voľna, tak niektoré týždne bolo dieťa po,ut s otcom v stredu pol dňa s babkou pol dňa s au-pair, štv,pia otec,sob ned so mnou.
Nepiješ s kým by bolo dieťa?

anonym_42b50e
Dnes o 17:23

Vacsina okolitych krajin nema MD/RD do 3 rokov .. co je na Svk uz nejaky piatok. Nezda sa mi, ze by deti boli lepsie, inteligentnejsie atd v porovnani s inymi krajinami … kazdy ma iny nazor a nikto nechodi v tvojich topankach ani neplati tvoje ucty. To, ze 95% vyuzije 3 roky ta nemusi zaujmat … urob podla vlastnej situacie … v ES sa chodi do prace po 4-6 mesiacoch, byvala kolegyna prisla po 3 🤷‍♀️

anonym_48fd03
Dnes o 17:29
@anonym_42b50e

Vacsina okolitych krajin nema MD/RD do 3 rokov .. co je na Svk uz nejaky piatok. Nezda sa mi, ze by deti boli lepsie, inteligentnejsie atd v porovnani s inymi krajinami … kazdy ma iny nazor a nikto nechodi v tvojich topankach ani neplati tvoje ucty. To, ze 95% vyuzije 3 roky ta nemusi zaujmat … urob podla vlastnej situacie … v ES sa chodi do prace po 4-6 mesiacoch, byvala kolegyna prisla po 3 🤷‍♀️

@anonym_42b50e No len netreba zabúdať na to pri vyzdvihovani systému 3 roky RD, že sú krajiny kde si maminka odrobi pár hodín v mesiaci a dostane plnú mzdu, tu dostaneš almužnu bez ohľadu na to, aké odvody si si platila pred MD. Ja si pri prvej dcére pamätám ešte 250 e rodičovský.

anonym_f45574
Dnes o 17:29

@simonam2205 ja pracujem 8h denne od jej 9 mesiacov, manžel je s ňou doma, zvládame to 🙂 držím palce