Do kedy ostať doma, syn bude mať 6 rokov.
Ahojte, syn bude mat 6 rokov, do školy este nepôjde. Momentálne chodí len na pól dňa do škôlky ale od septembra chceme aby si zvykal na celodenný rezim. Ja som este doma a konečne mam cas venovať sa sebe.
dala som dole kg ktoré som nabrala s malým a vyzerám lepsie než pred tehotenstvom .. mužovi vyhovuje doterajší system a už načal tému či sa chcem od septembra ked malý bude na celodenný pobyt v škôlke zamestnať lebo on je ok s tým ako je to teraz ale samozrejme je to na mne.. teraz rozmýšľam ako ďalej lebo teda ze by som extra zarobila nemôžem povedať, financie nám ale nechýbajú.. otázka je či ale v rámci spoločenskej normy atd nebude vhodne sa zamestnať. Momentálne sa doma nenudim, cvičím, po lete by som chcela absolvovať jednu korektívnu operáciu atd. Rada prijmem rady a overené postupy. 😀
Aj keby boli dochodky male, tak nejake budu a pre mnoho ludi aj par euro bude pomocou. No ten kto nebude mat odrobene roky, nedostane ani to.
@roja01 mas na mysli minimum 15 rokov, ze? No poznam 40tnicky co maju odrobene ledva par rokov.
Co si sa zblaznila? Jasne ze nerob, to k comu je dobre ak to nepotrebujete? Aby si bola v jednom kolotoci z roboty rychlo varit upratovat, venovat sa synovi na ukor kvalitne straveneho spolocneho casu s rodinou a nulovy cas pre seba? Voobec a vobec neries co si pomyslia ostatni, jasne ze vela z nich bude zavidiet tak ako zjavne aj tu v tejto diskusii ale to ta vobec nemusi trapit.. pripadne vzdy mozes povedat ze pomahas muzovi
Urob to ako ja …mam fajne platenu pracu co milujem, cize to beriem ako hobby 😂 robim 20h/tyzdenne , dieta do 4tej v druzine , cize mam cas pre seba , a tiez vyzeram lepsie ako pp porode 🤩🤩🤩 Ale zijem v at …😅
Co si sa zblaznila? Jasne ze nerob, to k comu je dobre ak to nepotrebujete? Aby si bola v jednom kolotoci z roboty rychlo varit upratovat, venovat sa synovi na ukor kvalitne straveneho spolocneho casu s rodinou a nulovy cas pre seba? Voobec a vobec neries co si pomyslia ostatni, jasne ze vela z nich bude zavidiet tak ako zjavne aj tu v tejto diskusii ale to ta vobec nemusi trapit.. pripadne vzdy mozes povedat ze pomahas muzovi
@anonym_5b4d93 podľa mňa nikto nezávidí. Čo máme závidieť? Ten smiešny dôchodok ktorý by dostala lebo nemá odpracované? Alebo nedajbože sa niečo stane mužovi, ostane sama, nepracovala dlhé roky, bez praxe a bude mať problém s financiami. Alebo ako tu bolo spomenuté že mužovi prepne a vymení ju neskôr za novší model.
Tu nie je čo závidieť. Treba myslieť aj na budúcnosť.
@anonym_5b4d93 podľa mňa nikto nezávidí. Čo máme závidieť? Ten smiešny dôchodok ktorý by dostala lebo nemá odpracované? Alebo nedajbože sa niečo stane mužovi, ostane sama, nepracovala dlhé roky, bez praxe a bude mať problém s financiami. Alebo ako tu bolo spomenuté že mužovi prepne a vymení ju neskôr za novší model.
Tu nie je čo závidieť. Treba myslieť aj na budúcnosť.
@anonym_a64219 ani podla mna nikto nezavidi, len odporucam odrobit roky kvoli dochodku. Zazila som ked ma prisla ziadat o pracu 62r. zena cely zivot v domacnosti, ktorej zomrel manzel a vdovsky dochodok jej nestacil a naviac majetok uz dali predtym detom, ktore este zdedili z jej domu cast po otcovi.
Ak ti nevadi byt financne zavisla na manzelovom prijme, tak nepracuj. Mne by to vadilo, ja potrebujem vediet, ze ak sa nieco stane, mam moznost odist, mam moznost normalne fungovat... Aj kebyze to nikdy nepotrebujem. To je pre mna sloboda. Chapem, ze v manzelstve su peniaze spolocne, no mne by to proste prekazalo a sla by som aspoň na pol uvazku. Ale kazdy sme iny, ak mas moznost nepracovat a uzivat si zivota a zaroven tito takto nevadi, tak sa na pracu vykasli. Ale aspon by som sa priebezne vzdelavala. Aby si o 15-20 rokov neskoncila niekde bez penazi, nezamestnatelna... Stat sa moze cokolvek.
kedze si doma uz 6 rokov, nemyslim si, ze pracu najdes od septembra.... ibaze by si bola ucitelka, alebo opatrovatelka, alebo sestricka, lebo tie si najdu pracu hned, tych je nedostatok.
v mojom odvetvi kebyze 6 rokov nepracujem, tak som opat junior, lebo za 6 rokov sa toho strasne vela zmenilo..... a to mam pritom dobru pracu, bez stresu, aj s dobrym zarobkom.
kludne by som zacala hladat pracu, na normalny uvazok a potom si ju nechala skratit t.j. požiadať o vhodnú úpravu pracovného času, co ako osoba starajuca sa o dieta do 15r mozes urobit....
ono ak dieta teraz ide do predskolskej, to je v pohode, nic sa nezmeni, ale ako pises potom pojde do skoly, uz bude chciet byt s kamaratmi, s nimi travit cas, bude mat poobede kruzky, treningy, nebude s tebou travit cas......
takze je fajn mat nieco aj pre seba. Je jedno, ze malo zarobis, pokial tvoj muz zaraba dobre. Proste maj to ako hobby.
Existuju aj ludia, kt. maju pracu ako konicek, su tam spokojní, nie je to pre nich len tam ist odrobit si a ist domov..... proste najdi si pracu, kludne na 4 hodiny, kde budes spokojna, budes v kolektive ludi, nestratis socialne zrucnosti a hlavne ver, ked dieťa zacne chodit do skoly, prestanes mu pomaly rozumiet, lebo ten SK/ANJ slovnik, co zacne nosit, tak nech nie si za trapnu matku, co nicomu nerozumie. Lebo vdaka tým mladým kolegom, zacnes lepsie chapat aj jeho generaciu...... lebo to postupne pride, hlavne ak zacnes byt doma 10+ rokov......
detto ako bolo spomenute vyssie, predpokladam, ze muzovi to max vyhovuje, ze si doma a on ma full servis, ale treba mysliet aj na seba a rozvijat sa (to nemyslim o navsteve posilky a dat si urobit plastiku)....
no suma sumarum, to rozhodnutie je na tebe a na nikom inom.
A potom ťa manžel kopne do zadku lebo si nájde mladšiu, štíhlejšiu.. to je jedno.. a ty ostaneš s holým zadkom a bez peňazí..
Ak ti nevadi byt financne zavisla na manzelovom prijme, tak nepracuj. Mne by to vadilo, ja potrebujem vediet, ze ak sa nieco stane, mam moznost odist, mam moznost normalne fungovat... Aj kebyze to nikdy nepotrebujem. To je pre mna sloboda. Chapem, ze v manzelstve su peniaze spolocne, no mne by to proste prekazalo a sla by som aspoň na pol uvazku. Ale kazdy sme iny, ak mas moznost nepracovat a uzivat si zivota a zaroven tito takto nevadi, tak sa na pracu vykasli. Ale aspon by som sa priebezne vzdelavala. Aby si o 15-20 rokov neskoncila niekde bez penazi, nezamestnatelna... Stat sa moze cokolvek.
@anonym_b128a0 a v čom jej pomôže toto predbežné vzdelavanie keď bude sedieť doma bez praxe?
@anonym_b128a0 a v čom jej pomôže toto predbežné vzdelavanie keď bude sedieť doma bez praxe?
@anonym_a64219 nie kazdy zamestnavatel vyzaduje prax. Su aj pozicie pre absolventov a je aj moznost skusit vlastne podnikanie. Mala by v rukave aspon nieco. Urcite je to lepsie ako len byt doma, bez zalozneho planu, bez vyhliadok.
@anonym_autor verím, že muž za teba platí odvody a ty si robíš nejakú finančnú rezervu, keby ta vymenil za iný model. Aj keby som mala muža milionára a nemusím ani prstom pohnúť, len tak doma by som nesedela a riešila si svoj biznis a zadné vrátka. Lebo človek nikdy nevie.
@anonym_93866e budu dochodky? A odkial na ne vezmeme? Kto na ne bude robit? Aktualne na jedneho dochodcu maka 2.7 pracujuceho cloveka, teda takmer 3 ludia. Pozri si, aka je porodnost na slovensku a povedz, odkial vezme slovensko tu produktivnu pracujucu silu? Uz par rokov ekonomovia predikuju, ze o 20 rokov sa system dochodkov aky je teraz, jednoducho zruti a nebude z coho tie dochodky vyplacat. Prave preto je dolezite zabezpecovat sa do buducnosti aj inak a nespoliehat sa len na dochodok od statu. Velmi vela ludi, mladych ludi, zije v rovnakej iluzii ako ty. Budu velmi sklamani.
@anonym_b23cf0 dochodky budú vždy, poskytujú sa iné davky, zrušia 3 rocne rodicaky apod.uz teraz šetria na postihnutých deťoch a ľuďoch, na úkor starých. Ze im nie je trápne
@anonym_b23cf0 dochodky budú vždy, poskytujú sa iné davky, zrušia 3 rocne rodicaky apod.uz teraz šetria na postihnutých deťoch a ľuďoch, na úkor starých. Ze im nie je trápne
@anonym_d7b48c včera som niečo zachytila v telke ako sa riešilo že ženy sú u nás veľmi dlho doma s deťmi, že najdlhšie z okolitých krajín. To bol nejaký zahraničný človek ktorý stál vedľa jedného z ministrov smeru a hovoril o tom že by s tým trebalo niečo robiť. Minister smeru sa vyjadril že na toto zatiaľ siahať neplánujú 🤷
@anonym_d7b48c včera som niečo zachytila v telke ako sa riešilo že ženy sú u nás veľmi dlho doma s deťmi, že najdlhšie z okolitých krajín. To bol nejaký zahraničný človek ktorý stál vedľa jedného z ministrov smeru a hovoril o tom že by s tým trebalo niečo robiť. Minister smeru sa vyjadril že na toto zatiaľ siahať neplánujú 🤷
@anonym_a64219 ano, sme. je to pravda a luxus.
tebe sa proste do roboty ísť nechce. Staráš sa len o seba (o prínose tvojho pobytu doma pre syna veľa nepíšeš) a manžel je ochotný financovať tvoje ničnerobenie a plastické operácie. Tvoja voľba. Prajem ti len, aby manželovi tá ochota dlho vydržala, aby si náhodou nezistila, že to nebola najsprávnejšia voľba
@anonym_a64219 boli to nekaki ekonómovia, tuším z EU? a vyjadrovali sa k našim financiám a ekonomike. Co ju dusi. Vytkli 3 zavazne chyby. 13te dochodky, dlhé rodicaky a transakciu daň.
Co trepe Lacko fantozzi je smiešne ako cela vlada
tebe sa proste do roboty ísť nechce. Staráš sa len o seba (o prínose tvojho pobytu doma pre syna veľa nepíšeš) a manžel je ochotný financovať tvoje ničnerobenie a plastické operácie. Tvoja voľba. Prajem ti len, aby manželovi tá ochota dlho vydržala, aby si náhodou nezistila, že to nebola najsprávnejšia voľba
@danica2711 Tak ono sa nedá aj zodrat v robote, aj doma a este pri tom dobre vyzerať..
@anonym_a64219 boli to nekaki ekonómovia, tuším z EU? a vyjadrovali sa k našim financiám a ekonomike. Co ju dusi. Vytkli 3 zavazne chyby. 13te dochodky, dlhé rodicaky a transakciu daň.
Co trepe Lacko fantozzi je smiešne ako cela vlada
@anonym_d7b48c áno presne toto to bolo. Ale minule tu bol príspevok o 13stych dôchodkoch že štát na to proste nemá a autorka dostala riadne hejty że nechce dopriať dôchodcom :D
@anonym_autor verím, že muž za teba platí odvody a ty si robíš nejakú finančnú rezervu, keby ta vymenil za iný model. Aj keby som mala muža milionára a nemusím ani prstom pohnúť, len tak doma by som nesedela a riešila si svoj biznis a zadné vrátka. Lebo človek nikdy nevie.
@anonym_d7b48c nie sme milionári,muž zarobí nadštandardne a mame a aj pasívny príjem ktorý je vyšší než by som ja dokázala zarobiť niekde na pól úväzku.. odvody neplatíme, ide mi momentálne skôr o take spoločenské vyžitie a tým myslím skôr to ze čo nepoznas ti nechyba, lebo ako som písala zatiaľ mi doma nic nechyba
Nikoho do toho ci robis, a ci nie nie je… potrebujes spolocenske uznanie, ze chodis do prace, aby ludia nepovedali…. to ludia su dnes taki, nemusis chodit do prace alebo nepracujes uz nie si pomaly clovek…dolezite je co vyhovuje vam ako rodine, cudzim sa spovedat nemusis
@danica2711 Tak ono sa nedá aj zodrat v robote, aj doma a este pri tom dobre vyzerať..
@anonym_autor čo ja viem, poznám kopu pracujúcich žien s deťmi na základnej škole, čo vyzerajú super. Ved so 6rocnym dieťaťom nie je žiaden problém si zacvičit.
Vôbec neplatí, že pokiaľ chodíš do práce, musíš seba zanedbať. Aké máš vzdelanie, pracovné skúsenosti? Lebo si už dlho doma s väčším zdravým dieťaťom, to človek zlenivie.na tvojom mieste by som si našla aspoň ten polovičny úväzok, keď nemusíte riešiť financie. Aby si mala zmenu, spoločenské kontakty a tiež do budúcna, život je vrtkavy, v partnerskom vzťahu sa môže hocičo udiať. Potom sa ťažšie hľadá uplatnenie, ak nemáš zamestnávateľom čo ponúknuť.
Schudla si, vyzeráš lepšie než pred tehotenstvom, muž zarába nadpriemerne plus máte vysoký pasívny príjem...
Podľa mňa si sa len prišla pochváliť. Znak toho, že by si mala ísť do práce, pretože zjavne ti kolektív a reálny ľudia chýbajú keď máš potrebu chváliť sa na internete.
Schudla si, vyzeráš lepšie než pred tehotenstvom, muž zarába nadpriemerne plus máte vysoký pasívny príjem...
Podľa mňa si sa len prišla pochváliť. Znak toho, že by si mala ísť do práce, pretože zjavne ti kolektív a reálny ľudia chýbajú keď máš potrebu chváliť sa na internete.
@anonym_09ae33 tiež si myslím 🙈
Nemá si s kým doma pokecat, tak sa ventiluje tu.
Ak to náhodou nie je iba dalsi troll
@anonym_a64219 ano, sme. je to pravda a luxus.
@anonym_9f4619 súhlasím. A po 3 rokoch ešte mnohé vymýšľajú ze je to málo, ze dietatko nie je pripravené a bla bla bla. Neviem, čo potom s nim robila 3 roky doma
@danica2711 krásne napísané
@anonym_d7b48c áno presne toto to bolo. Ale minule tu bol príspevok o 13stych dôchodkoch že štát na to proste nemá a autorka dostala riadne hejty że nechce dopriať dôchodcom :D
@anonym_a64219 momentálne nemá ani na vyplatu tých 11 dôchodkov, nieto 13. A vieš, ešte keby vyplácali aspoň iba tým dôchodcom. Ale vyplacaju aj vdovam, sirotam, invalidom a pod. To je ďalších 350 miliónov navyše.
@anonym_a64219 momentálne nemá ani na vyplatu tých 11 dôchodkov, nieto 13. A vieš, ešte keby vyplácali aspoň iba tým dôchodcom. Ale vyplacaju aj vdovam, sirotam, invalidom a pod. To je ďalších 350 miliónov navyše.
@anonym_d7b48c no veď hej 🙂 ale väčšina užívateľov tu na MK bola za to že 13 dôchodky sa rušiť nemajú. Čo tam po Tom že štát na to nemá

@anonym_a6732b nie každý musí ale nedajbože príde rozchod a financie má muž nie ona . 🤦 A potom tu bude zakladať milión tém ako vybrať "spoločne úspory", kde má ísť s dieťaťom ,nevie sa zamestnať lebo x rokov bola doma .
@anonym_ae598b to je pravda. Ale ona si to zjavne moze dovolit alebo na to ani nemysli. Mozno ju to ani nenapadlo. Teraz sa zamerala na to, ze schudla. Mozno ma vycitky, co si o nej bude mysliet okolie, ked bude doma len tak. Bez prace. Preto sa sem prisla pytat, aby nevyzerala ako prizivnicka mozno. Lebo ja take poznam 🙂. Mnoho.
Ale jednu matku, ktora sa stara o deti a rodinu, nemusi vobec trapit co si mysli okolie a nejaka spolocenska norma. Ak si mysli, ze je zabezpecena a ma nejake rezervy, preco nie. Ale treba mysliet aj do buducna.