Do kedy ostať doma, syn bude mať 6 rokov.
Ahojte, syn bude mat 6 rokov, do školy este nepôjde. Momentálne chodí len na pól dňa do škôlky ale od septembra chceme aby si zvykal na celodenný rezim. Ja som este doma a konečne mam cas venovať sa sebe.
dala som dole kg ktoré som nabrala s malým a vyzerám lepsie než pred tehotenstvom .. mužovi vyhovuje doterajší system a už načal tému či sa chcem od septembra ked malý bude na celodenný pobyt v škôlke zamestnať lebo on je ok s tým ako je to teraz ale samozrejme je to na mne.. teraz rozmýšľam ako ďalej lebo teda ze by som extra zarobila nemôžem povedať, financie nám ale nechýbajú.. otázka je či ale v rámci spoločenskej normy atd nebude vhodne sa zamestnať. Momentálne sa doma nenudim, cvičím, po lete by som chcela absolvovať jednu korektívnu operáciu atd. Rada prijmem rady a overené postupy. 😀
@anonym_autor ak nemusis robit tak nerob, hod dieta do skolky/skoly a sprav si cas pre seba. Daj sa dokopy, mentalne, fyzicky, aby si bola spokojna. Ked sa zacnes nudit tak chod do prace. Proste rob to co chces a na co mas ♥️
A co tak zlata stredna cesta? Mozno na skrateny uvazok?
@anonym_autor ty musis mat velmi tazky zivot, ak Ta trapi spolocenska norma a to, ze budes doma sediet na riti
@anonym_autor ja som bola doma + rok pocas skolky. Syn bol nonstop chory z kolektivu. Zle by sa to kombinovalo..
dolezite je co vyhovuje vam dvom, kludne ostan doma, ak nemusis
@anonym_autor ty musis mat velmi tazky zivot, ak Ta trapi spolocenska norma a to, ze budes doma sediet na riti
@anonym_9f4619 preco tak agresivne, nie kazdy musi pracovat.
@anonym_a6732b preco ma potrebu pocut, co si o tom myslime my? Ved ak si to mozu dovolit, na co ju zaujima, co si iny myslia? 😒
@anonym_autor spolocensku normu vobec neries, ale pracu odporucam aspon na polovicny uvazok.
@anonym_autor ja som robila na plný úväzok od 18m dieťaťa ale na čiastočný úväzok už aj predtým, a bolo mi úplne v paži aká je spoločenská norma, čo si.myslia susedia, babky demokratky, a môjho brata koňa pes. A nemala som čas cvičiť ani peniaze na korekčné operácie.
Ja ozaj nechápem čo riešiš.
Ani nechcem rozpisovať čo stalo s nejakými babami v okolí čo pridlho trčali doma a zrazu boli vymenené za novší.model.
@anonym_autor Môj názor je len jeden z názorov, ale ja by som nastúpila do zamestnania najneskôr vtedy, keď moje dieťa začne chodiť do školy.Urobila by som to, aj keď manžel vie uživiť rodinu.Dovodov je viacero.Zivot sa môže zmeniť v priebehu rokov, ale aj náhle a preto je dobré mať aj vlastný príjem
@anonym_autor Nezabudni platit odvody aby si mala aky taky dochodok. Stastie je vrtkave.
Kvoli dochodku sa pracovat neoplati, kedze pochybujem, ze my vobec nejake dostaneme. Takze ide o to, ci si dokazes z niecoho nasporit tak aby si na starobu mohla cerpat. To je jedno ci z klasickeho zamestnania alebo trebars podnikania, pasivneho prijmu, jednoducho ako mas zariadene toto. Ak mas zariadene a dobre, pokojne zostan doma. Ak nemas, tak asi vies co…
@anonym_autor Nezabudni platit odvody aby si mala aky taky dochodok. Stastie je vrtkave.
@beata_k kedysi som si toto myslela tiez, dnes neverim ze nejake dochodky pre nas budu, takze som za platenie co najnizsich moznych odvodov, ALE s tym, ze to usetrene investujes na “vlastny dochodok” cize na zabezpecenie staroby. To je zasadny rozdiel oproti tym, co sice odvody tiez neplatia, ale vsetko to prehajdakaju tu a teraz.
@anonym_autor ak nemusis robit tak nerob, hod dieta do skolky/skoly a sprav si cas pre seba. Daj sa dokopy, mentalne, fyzicky, aby si bola spokojna. Ked sa zacnes nudit tak chod do prace. Proste rob to co chces a na co mas ♥️
@anonym_a6732b No to je dobré... "Keď sa začneš nudiť tak choď do práce... sprav si čas pre seba" - radíš jej, ako keby bola nejaká pani veľkomožná. Keďže má doma truľa, ktorý ju živí, tak panička rozmýšľa, či sa jej vôbec uráči ísť po 6 rokoch voľna konečne do práce. My bežné ženy do práce chodiť musíme KAŽDÝ deň, lebo kto by za nás zaplatil splátku úveru a ostatné výdavky ?
V dnešnej dobe, pri takej rozvodovosti, by som sa veľmi bála nemať prácu a odpracované roky.
@anonym_autor dieta je male len raz, ked vas financie netlacia a mas doma co robit, mas ovela viac casu venovat sa synovi ked si doma, tak preco nie? Este prvy rocnik bol narocny casovo, ked sa bolo treba detom vela venovat. Alebo kludne polovicny uvazok.
Ja obdivujem tvoj postoj, lebo mna sa moje deti pytali, preco som doma a ine mamy pracuju a bez prace na polovicny uvazok a trochu pomoci s financiami sa citim trochu "neuzitocna", hoci pri 3 detoch a zahrade som sa nikdy nenudila.
@anonym_a6732b No to je dobré... "Keď sa začneš nudiť tak choď do práce... sprav si čas pre seba" - radíš jej, ako keby bola nejaká pani veľkomožná. Keďže má doma truľa, ktorý ju živí, tak panička rozmýšľa, či sa jej vôbec uráči ísť po 6 rokoch voľna konečne do práce. My bežné ženy do práce chodiť musíme KAŽDÝ deň, lebo kto by za nás zaplatil splátku úveru a ostatné výdavky ?
@alizea mala si si nájsť tiež takého trula🤣
@anonym_autor neboj sa, keď zistíš, že ťa to už nebaví pôjdeš do práce,Teraz si potrebná doma
V dnešnej dobe, pri takej rozvodovosti, by som sa veľmi bála nemať prácu a odpracované roky.
@anonym_913c9e mozno ma autorka aj bohatych rodicov 🙂 takze o dochodok sa neboji.
Kvoli odpracovanym rokom na dochodok by som odporucila pracu
@roja01 na dochodky moc nebude.
Toto je čisté chvastanie 🤦
@roja01 na dochodky moc nebude.
@anonym_9f4619 klasicke dochodky BUDU- dochodcovia su obrovska skupina volicov. Zrejme vsak bude zruseny 13ty a urcite sa bude zvysovat vek odchodu do dochodku.
Obmedzene budu PNky, OCRky, rodicovsky, kocikovne, vysluhove dochodky atd
@anonym_9f4619 klasicke dochodky BUDU- dochodcovia su obrovska skupina volicov. Zrejme vsak bude zruseny 13ty a urcite sa bude zvysovat vek odchodu do dochodku.
Obmedzene budu PNky, OCRky, rodicovsky, kocikovne, vysluhove dochodky atd
@anonym_93866e budu dochodky? A odkial na ne vezmeme? Kto na ne bude robit? Aktualne na jedneho dochodcu maka 2.7 pracujuceho cloveka, teda takmer 3 ludia. Pozri si, aka je porodnost na slovensku a povedz, odkial vezme slovensko tu produktivnu pracujucu silu? Uz par rokov ekonomovia predikuju, ze o 20 rokov sa system dochodkov aky je teraz, jednoducho zruti a nebude z coho tie dochodky vyplacat. Prave preto je dolezite zabezpecovat sa do buducnosti aj inak a nespoliehat sa len na dochodok od statu. Velmi vela ludi, mladych ludi, zije v rovnakej iluzii ako ty. Budu velmi sklamani.
@anonym_93866e budu dochodky? A odkial na ne vezmeme? Kto na ne bude robit? Aktualne na jedneho dochodcu maka 2.7 pracujuceho cloveka, teda takmer 3 ludia. Pozri si, aka je porodnost na slovensku a povedz, odkial vezme slovensko tu produktivnu pracujucu silu? Uz par rokov ekonomovia predikuju, ze o 20 rokov sa system dochodkov aky je teraz, jednoducho zruti a nebude z coho tie dochodky vyplacat. Prave preto je dolezite zabezpecovat sa do buducnosti aj inak a nespoliehat sa len na dochodok od statu. Velmi vela ludi, mladych ludi, zije v rovnakej iluzii ako ty. Budu velmi sklamani.
@anonym_b23cf0 ja som napisala, ze ja sa spolieham len na dochodok od statu? Nie. Stale si vsak stojim za tym ze dochodky budu
@anonym_b23cf0 ja som napisala, ze ja sa spolieham len na dochodok od statu? Nie. Stale si vsak stojim za tym ze dochodky budu
@anonym_93866e samozrejme, ze budu. Bez ohladu na nejake odvody dostane kazdy par desiatok eur. Ziadne stovky, ako je to teraz. Stat si vsak mozes za cim chces, odporucam ti a velmi vrele odporucania nezavislych ekonomov a pozerat sa na demograficky vyvoj slovenska. A dufam, ze mate s muzom aspon 6 deti. Podla aktualnych vypoctov 3 deti by pracovali na tvoj dochodok a 3 deti na dochodok tvojho muza.
@anonym_93866e samozrejme, ze budu. Bez ohladu na nejake odvody dostane kazdy par desiatok eur. Ziadne stovky, ako je to teraz. Stat si vsak mozes za cim chces, odporucam ti a velmi vrele odporucania nezavislych ekonomov a pozerat sa na demograficky vyvoj slovenska. A dufam, ze mate s muzom aspon 6 deti. Podla aktualnych vypoctov 3 deti by pracovali na tvoj dochodok a 3 deti na dochodok tvojho muza.
@anonym_b23cf0 My sme uz milionari takze sme za vodou 🙂
@anonym_b23cf0 My sme uz milionari takze sme za vodou 🙂
@anonym_93866e urcite, z tvojich riadkov to je nad slnko jasnejsie.
Aj keby boli dochodky male, tak nejake budu a pre mnoho ludi aj par euro bude pomocou. No ten kto nebude mat odrobene roky, nedostane ani to.
@anonym_a6732b nie každý musí ale nedajbože príde rozchod a financie má muž nie ona . 🤦 A potom tu bude zakladať milión tém ako vybrať "spoločne úspory", kde má ísť s dieťaťom ,nevie sa zamestnať lebo x rokov bola doma .

dieťa má zdr. problémy a ty si na predlženom RD?