icon

Sú matky orientované na kariéru pripravené na materstvo?

Dnes o 18:59

Tiez vam to pride ze tieto zeny niesu uplne stvorene na materstvo? Nemaju cas a venovat detom , v jaslickach su od narodenia do zavrecnej, potom musi doma dokoncovat robotu zase je niekde zabavene na tv mobile tablete…. Raz za rok su mesiac spolu pri mori aj to pracuje…..co to je za zivot :/ ……. Je to moja šefka

biba_18
Dnes o 19:02

jej rodina 🤷‍♀️

anonym_37b692
Dnes o 19:04

tak ja chodim castejsie ako raz rocne na dovolenku
ale jasle som vyuzivala kedze som nastupila od polroka do prace, aby mi nevyfukli dobry flek

eeffka
Dnes o 19:07

@anonym_autor hrozna zena, ze? Alw jej plat by si brala 🤣

anonym_30803a
Dnes o 19:08

a čo teba do toho???

anonym_bb8350
Dnes o 19:10

Keby sa kazdy staral o seba a nie o inych, bolo by o kazdeho postarane.

nattyond
Dnes o 19:12

WTF ako môžeš vedieť ako sa stará o dieťa a ako doma funguje? A áno, niektoré ženy milujú svoju prácu, vrátia sa k nej skôr ako ostatné a sú za ňu dobre finančne ohodnotené. Keď to robia muži, tak je to Ok, ale žena má sedieť 3 roky doma a venovať sa len deťom 😠 ja sa tiež budem vracať do prace skôr, pretože cítim, že som už unavená z materskej a svoju prácu mám veľmi rada, do toho sa 2. príjem v dnešnej dobe veľmi hodí. Trošku viac si uprac pred svojim prahom

anonym_c87b2e

@anonym_autor Aký máme dôvod zaoberať sa touto témou?

anonym_f08440

Zena je zla, ked da dieta do jasli. Chlap je z obliga, ze😏

sss777
Dnes o 19:26

@anonym_autor
Ja som bola tiež orientovaná na kariéru, vlastne som všetky svoje karierne ciele stihla do 35.
Tiež som nebola 3 roky doma, ale pracujem na polovičný úväzok a pravdepodobne sa na tom najbližších 10 rokov nič nezmení. Takže som s deťmi možno viac ako ženy, ktoré sa vrátili do práce, keď malo dieťa 3 roky.
A každej žene by som dopriala tu možnosť zvoliť si úväzok a prispôsobiť to kariérnym túžbam a rodine. A hlavne by som každej žene dopriala svet bez nevyžiadaných rád a hodnotení ľudí, ktorí nechodia v ich topánkach.

anonym_968882
Dnes o 19:27

@anonym_autor Neuveris, ale da sa zvladnut aj kariera, aj rodina a to tak, ze o deti sa ta zena stara mozno ovela lepsie ako taka, co sa "obetuje" pre rodinu a ani do roboty nejde, co sa tak "stara"😉

anonym_e2a3c4
Dnes o 19:28

@anonym_autor vsak sa jej o dieta postaraj, zjavne to vies lepsie ako ona

anonym_4b9059
Dnes o 19:29

Na západe idú tie zle ženy do práce roky rokúce, deti sú s opatrovateľkou či v nejakej inštitúcii, to ťa tiež trápi?
Mňa by si asi tiež prizabila, keď ti napíšem že u nás bol doma s deťmi môj muž. Ok.. som zlá. Predsav si tieto tvoje bludy my netrhajú žili

anonym_cfbb4b
Dnes o 19:32

Presne tak to vnimam. Mozno nie uplne empaticky. Resp vnutorne nastavena na vychovu. Ale tuzila byt matkou. Rovnako ako materstvo ju naplna aj kariera.
Ja prave vzdavam obdiv a hold zenam/matkam. Ktore hoci aj na ukor rodiny nezabudaju na seba. Ja toto neviem/nedokazem. Asi o to viac ich obdivujem. Dieta ma predpokladam aj otca. Ktory sa dietatu tiez aspon kusok venuje.

anonym_e2a3c4
Dnes o 19:39
@anonym_cfbb4b

Presne tak to vnimam. Mozno nie uplne empaticky. Resp vnutorne nastavena na vychovu. Ale tuzila byt matkou. Rovnako ako materstvo ju naplna aj kariera.
Ja prave vzdavam obdiv a hold zenam/matkam. Ktore hoci aj na ukor rodiny nezabudaju na seba. Ja toto neviem/nedokazem. Asi o to viac ich obdivujem. Dieta ma predpokladam aj otca. Ktory sa dietatu tiez aspon kusok venuje.

@anonym_cfbb4b a mozno ma sefka aj upratovacku, nechava si vozit nakupy a bezne jedavaju mimo domu, takze jej na to dieta ostava viac casu ako tej, co sice nerobi karieru ale od rana do vecera lieta ako spinava handra vo vetre aby stihla robotu, domacnost, kuchynu, nakupy, dieta a este aj opatrovat otca dietata, ktory je bezpecne ulozeny na gauci

anonym_1f1f7a
Dnes o 19:40

Teda ja takéto karierne matky nepoznám. Poznám skôr klasické matky, ktorým na robote a kariere absolútne nezáleži a do roboty sa chodia skor predprdieť a odsedieť si to a celý čas miesto roboty riešia svoje súkromné problémy (vačšinou okolo detí). Ide ma z nich rozhodiť. Si spomínam na jednu kolegynu, ked sme mali v robote prúserové "fofry" a všetci sme tam lietali hore dole a jej zazvonil telefon a ona utekala ho zdihnuť (hovorím si aj ona niečo rieši) a do telefónu sa spýtala: "Čo si dostala z matematiky?". To bola jej priorita, nie nejaká robota.

oblecenie99
Dnes o 19:56

Ja som sa vrátila do práce tiež pomerne skoro, aj sa chystám (no skoro ako skoro, rok a pol, podľa mňa je to viac než dosť byť doma) a vieš čo? Radšej som bola so synom síce menej času, ale ten bol naplno využitý, ako uškriekana uvrieskana suseda s piatimi deťmi, večne doma, ktorú som v živote, ale v živote nepočula povedať jedno milé slovo svojim deťom.

bomba36
Dnes o 20:00

@anonym_autor a teraz sa zamysli, prečo je ona šéfka a ty nie.

anonym_292971
Dnes o 20:07

@anonym_autor tak kazdy to ma nastavene inak.. teba sa to netyka, nie je v tvojej moci to zmenit, tak to neries.. niekto od materstva ocakava krasnu ruzovu vonavu gulocku v perinke, ktora sa bude vzdy usmievat. Potom sa zene oci otvoria a vacsina by veru radsej bola tou karieristkou… 🤭
Ja som to inak tiez tak mala. Deti som nechcela, v praci od svitu do mrku, zboznovala som ju. Prislo jedno, horor (chcela som sa vratit, ale neslo to uz. Muz nebol doma skoro nikdy a ja som sa nad tym urevanym, nikdy nespiacim deckom zmilovala, ze teda aby mal pritomneho aspon jedneho rodica, kym je male a potrebuje si vytvorit bezpecnu vztahovu vazbu), prislo druhe, uplne leharo. A potom nastal zlom, prehodnotenie priorit, zistila som, ako cas rychlo plynie, ze uz nikdy sa toto obdobie nezopakuje a povedala som si, ze kaslem na karieru. Ziadne peniaze sveta mi nestoja za tu obetu nebyt tu pre rodinu. To sa ale stalo mne. Ine karieristky sa vratili do prace a dalej pracuju. A aj to je ok, ak su spokojne a stastne. 😌 Kazdy robi najlepsie ako vie.

anonym_40e465
Dnes o 20:08

@anonym_autor nie kazda, co ma karieru sa nevidi s detmi. Ja som vdaka dobre rozbehnutej kariere mala ulavy v robote, mohla ist po syna pocas prace do skolky, byt s nim doma na HO ked bol vkuse chory a XY dalsich veci. S dietatom som viac ako mamicky co musia robit na smeny. Tvoja sefka je jedna z miliona zien co ma karieru a kazda to ma s detmi inak.

anonym_35851e
Dnes o 20:39
@bomba36

@anonym_autor a teraz sa zamysli, prečo je ona šéfka a ty nie.

@bomba36 byť šéfka je nejaké životné šťastie? Či ten plat je to šťastie? Myslíš, že všetci chcú byť šéfmi?