icon

Ako prekonať plač tri mesiace po rozchode?

Včera o 08:59

Uz su to 3 mesiace od rozchodu (boli sme spolu 10 rokov) a ja stale kazdy den placem. Ano snazim sa chodit von aj robit nove aktivity vtedy je to ok ale akonahle som sama opat placem a spominam, stale kontrolujem socialne siete, nechapem ako moze clovek po tolkych rokoch prestat lubit a nerozumiem tomu, ze sa vobec neozve. Ani ked trebalo roesit dolezite veci po rozchode, musela som to iniciovat ja aj ked sa rozisiel on. Cez telefon. Stale si myslim ze je to moja spriaznena dusa a nedokazem sa na ineho muza ani pozriet. Nic zavazne sa medzi nami nestalo zle, aby sa to nedalo napravit (aapon neviem teda o tom aby ma podvadzal) na terapii som bola a ked mi este psychologicka hovorila ze si zasluzim chlaoa ktory si ma bude vazit a ze budem pre kazdeho urcite prinosom do zivota tak namiesto toho aby slm to dokazala prijat som si v hlave myslela, ze super, oklamala som aj ju. Nechcem nic ine v zivote len ti vratit spat a stale rozmyslam preco pocuvam od tolkych ludi ako sa k nim ex chceli vratit alebo aj vratili hlavne pod dlhej dobe a v mojom pripade sa to vobec nedeje

crazy_cat_lady
Včera o 09:01

A naco by sa ti ozyval? Rozisli ste sa. Nech bol dovod akykolvek, vzajomne kontaktovanie je uplne zbytocne

anonym_9996bb
Včera o 09:01

nepotesim ta, ja som po rozchode v dlhorocnom vztahu uz takmer dva roky a stale sa citim, akoby to bolo tyzden dozadu...:(

klaudscha11
Včera o 09:06

Ja viem, ze to bude zniet ako klise, ale ono to tak proste naozaj je. Cas zahoji vsetky rany, aj ked to niekedy moze trvat fakt ze dlho. Ja som sa raz z rozchodu dostavala tri roky, takze toto je fakt individualne...Drzim palce🍀

anonym_598bcd
Včera o 09:06

Je mi to ľúto

anjelicek26
Včera o 09:28

Pozri po desat rokoch bol ten rozchod dobrym riesenim... predpokladam ziadna svadba, deti, len stale randenie? To je proste "prechodna zena", kym najdem tu pravu... co sa zmeni jeho hypotetickym navratom? Nic. Poplac si, Dopraj si casu, kolko potrebujes. Tri mesiace nie su vela. A potom zacni pozerat dopredu. Ked stretnes toho praveho, pojde to rychlo.

domix147
Včera o 09:43

Aj ja si myslím, že proste to pre neho neboli tomprave...ale to neznamená že ty si nejaká zlá,alebo neschopná...len proste to tak je. Moz byť že nájde novú, a za mesiac budú čakať dieťa...
Mne pri rozchodoch veľmi pomahalo si uvedomiť ,že má vlastné za nič nemal keď to len tak skončilo...že ja som to toho dávala veľa a pre neho to bolo nič...
A vtedy som sa odlubila raz dva...proste uvedomiť si svoju hodnotu...nie že ty si prišla o neho,ale on o teba...a z nech si ide kade ľahšie...
A podľa mňa ani nie si možno tak zaľúbená ako si bola závislá na ňom...takže to je rozdiel...a takýchto chlapov ktorý chodia s babou 10 rokov a stále nič...cudujem sa,že ti to stačilo. Nájdi svoju hodnotu...a uvedom si že si pre neho nič neznamenala a to je podraz...

januska12323
Včera o 10:14

V prvom rade prestaň sledovať jeho sociálne siete a pripomínať si ho. Načo sa v tom máčaš viac ako je potrebné?

anonym_4b730a
Včera o 10:39

bola som iniciátorom rozchodu po nieko=lkých rokoch. Mne sa veĺmi uľavilo, išiel mi na nervy úplne so všetkých a vo všetkom. Keď sa ma prišiel opýtať po x rokoch že ako sa mám tak som ho poslala preč a tvárila sa že ho nepoznám.
Takže možno ten tvoj bol podobný prípad. Nehnevaj sa na neho, nebol šťastný s tebou. dopraj mu šťastie.

autor
Včera o 11:05
@anonym_4b730a

bola som iniciátorom rozchodu po nieko=lkých rokoch. Mne sa veĺmi uľavilo, išiel mi na nervy úplne so všetkých a vo všetkom. Keď sa ma prišiel opýtať po x rokoch že ako sa mám tak som ho poslala preč a tvárila sa že ho nepoznám.
Takže možno ten tvoj bol podobný prípad. Nehnevaj sa na neho, nebol šťastný s tebou. dopraj mu šťastie.

@anonym_4b730a a ako je to mozne po tolkych rokoch? A to si sa posledne tyzdne/mesiace pretvarovala pred nim alebo co? Lebo ja som este par dni pred tym aj darceky dostavala :D tak ma zaujimavo ako domazu takto bezcharakterne ludia odist po rokoch

anonym_0fbc74
Včera o 11:15

Už len to, že ste 10 rokov boli spolu len tak bez svadby znamená, že to vážne nebolo. Keď sa niekto nechce oženiť alebo vydať po takej dlhej dobe, tak čaká ešte stále na toho pravého, pravú. Nemáš čo ľutovať.

anonym_2eee27
Včera o 11:34

@anonym_autor daj cas, mala som to iste. ale ked mi umrela rodina to bolo 100000000000000000000000000000000x horsie

anonym_2eee27
Včera o 11:34
@anonym_autor

@anonym_4b730a a ako je to mozne po tolkych rokoch? A to si sa posledne tyzdne/mesiace pretvarovala pred nim alebo co? Lebo ja som este par dni pred tym aj darceky dostavala :D tak ma zaujimavo ako domazu takto bezcharakterne ludia odist po rokoch

@anonym_autor uz je to 8 rokov a stale sa mi o kkt sniva. ;( snad to neni tvoj pripad

anonym_c6c271
Včera o 11:46

Vies, keby si sa rozisla s nim ty, ci dokonca uz niekoho mas, tak riesis uz len buducnost a on ta uz nezaujima. Po rozchode je jeden casto ukrivdeny, teda ak sa obaja uz nemaju plne zuby. Cim skor to uzavries, tym lepsie.

anonym_edfeb2
Včera o 11:49

Najhoršia vec, čo môžeš urobiť je kŕmiť v sebe falošné predstavy a deilúzie ako je to tvoja spriaznená duša, dúfať že sa vráti. Ty to môžeš tak cítiť ale on má očividne iný názor. Treba si to vtĺcť do hlavy že ťa má v paži a nechať to v sebe zomrieť. Aj keby sa o pol roka vrátil ako zbitý pes, tak prečo? Lebo sa mu asi nepovodilo tak dobre, ako čakal, tak sa vrátil na istotu. Toto by si chcela? byť cenou útechy? Lebo síce chcel niečo iné, lepšie, ale nenašiel? Tak si mu dobrá aj ty? Načo také niečo?
Tie tvoje túžby žijú iba v tvojej hlave, nie je to realita. Fakt je taký, že 10 rokov si ťa nechcel vziať a potom odišiel. Vtĺcť si to do hlavy, zmieriť sa s tým, ísť ďalej.

anonym_4b730a
Včera o 12:18
@anonym_autor

@anonym_autor pretvaroval sa. možno si myslel že to prejde, ale ver mi tá myšlienka ako od teba odísť v ňom bola už dlhšie. Až jedného dňa to už nezvládol a povedal dosť.
Ja som pocítila neskutočnú úľavu.

mk22
Včera o 12:31

Nie uz su to tri mesiace, ale su to len tri mesiace, uz môžeš použiť po 5rokoch, ale nie po 3 mesiacoch.
Ved to je nic, prvá fáza, more plscu a smútok.
Ver, ze to prejde.
Nechápem na co ho vyhladavas, sleduješ suete, k čomu to je dobre?
Nema potrebu sa ti ozvať, vyhľadať, kontaktovať, zije si zivot, bez teba.
Keby si bola ženou jeho života, za tych 10r by ta aspoň povýšil na manželku..

anonym_b34d49
Včera o 12:41

@anonym_autor vymazať ho z hlavy a vypnúť celý vzťah. Nie som sprostá aby som sa trápila kvôli nejakému debilovi. Áno zaslúžiš si lepšieho, prestaň sa trápiť, prestaň na neho myslieť a prestaň ho prenasledovať. Ži si svoj život a jeho vymaž z pamäte. Na čo sa trápiš zbytočne? Nezaslúži si to aby si si za nim slzila a revala

anonym_df8039
Včera o 12:48

@anonym_autor Chlap je ako autobus...jeden odíde, druhý príde😝 Tak prestaň revať a začni žiť!

anonym_369df8
Včera o 12:59
@anonym_0fbc74

Už len to, že ste 10 rokov boli spolu len tak bez svadby znamená, že to vážne nebolo. Keď sa niekto nechce oženiť alebo vydať po takej dlhej dobe, tak čaká ešte stále na toho pravého, pravú. Nemáš čo ľutovať.

@anonym_0fbc74 to je dobra hlupost. To, ze sa niekto hned nesobasi, este neznamena, ze to nemysli vazne. Ja som randila 12 rokov a vedela som, ze zostaneme spolu. A vela kamaratok to malo takisto. Nevieme jeho verziu. Mozno sa s nou pokusal rozist uz niekolkokrat a stale ho ukecala, natahovali rozchod. Ale nieco v tom urcite bolo. My pozname len jej verziu.

autor
Včera o 13:01
@anonym_369df8

@anonym_0fbc74 to je dobra hlupost. To, ze sa niekto hned nesobasi, este neznamena, ze to nemysli vazne. Ja som randila 12 rokov a vedela som, ze zostaneme spolu. A vela kamaratok to malo takisto. Nevieme jeho verziu. Mozno sa s nou pokusal rozist uz niekolkokrat a stale ho ukecala, natahovali rozchod. Ale nieco v tom urcite bolo. My pozname len jej verziu.

@anonym_369df8 nie nikdy pred tym za tie roky sme sa nepokusali rozist. Ked som videla ze nieco nie je v poriadku tak som sa ho na rovinu pytala ci so mnou chce byt este odpoved bola maximalne ze nevie, nic take mi nepovedal do oci ani nekomunikoval. A ano tiez mam v okoli vela parov ktori nie su zosobaseni, resp. Sa brali po dlhej dobe napr ked prisli deti, ak sa clovek da dokopy v mladom veku a studuje tak je to podla mna normalne.

anonym_2ed58f
Včera o 13:51
@anonym_autor

@anonym_369df8 nie nikdy pred tym za tie roky sme sa nepokusali rozist. Ked som videla ze nieco nie je v poriadku tak som sa ho na rovinu pytala ci so mnou chce byt este odpoved bola maximalne ze nevie, nic take mi nepovedal do oci ani nekomunikoval. A ano tiez mam v okoli vela parov ktori nie su zosobaseni, resp. Sa brali po dlhej dobe napr ked prisli deti, ak sa clovek da dokopy v mladom veku a studuje tak je to podla mna normalne.

@anonym_autor a tam máš odpoveď... na tvoju otázku či s tebou chce byť,bola jeho odpoveď ze nevie.Ked ťa niekto miluje,tak vie ze chce byť s tebou a ani sa nemusíš pýtať.Ved on ti dával signal,ze nevie či chce,to znamená ze nebol si istý a roky utekali ,nakoniec zistil ze predsa to nie je s tebou ono...To ze prešlo 10rokov, to uz je vedľajšie no..😒Takze signály tam boli z jeho strany,mala si to vidieť a ukončiť to skôr a nie čakať roky.. Škoda 10rokov života,uz si mohla byť dávno inde s niekým,kto vie co chce a nie teraz plakať za nim a čakať ze sa vráti.Mimochodom...ty by si ho fakt chxela naspäť? Ked.sa.s tebou rozišiel cez telefón? Po 10rokoch? To akože vážne?

autor
Včera o 14:28
@anonym_2ed58f

@anonym_autor a tam máš odpoveď... na tvoju otázku či s tebou chce byť,bola jeho odpoveď ze nevie.Ked ťa niekto miluje,tak vie ze chce byť s tebou a ani sa nemusíš pýtať.Ved on ti dával signal,ze nevie či chce,to znamená ze nebol si istý a roky utekali ,nakoniec zistil ze predsa to nie je s tebou ono...To ze prešlo 10rokov, to uz je vedľajšie no..😒Takze signály tam boli z jeho strany,mala si to vidieť a ukončiť to skôr a nie čakať roky.. Škoda 10rokov života,uz si mohla byť dávno inde s niekým,kto vie co chce a nie teraz plakať za nim a čakať ze sa vráti.Mimochodom...ty by si ho fakt chxela naspäť? Ked.sa.s tebou rozišiel cez telefón? Po 10rokoch? To akože vážne?

@anonym_2ed58f ale ved to ze nevie bolo asi 2 tyzdne rozchodom take ake signaly skor a roky utekali ? :D ved len par mesiacov dozadu sme riesili hypo, chodili na dovolenky, vravim tyzden dozadu slm dostavala este darceky a pod

anonym_4b730a
Včera o 15:02
@anonym_autor

@anonym_2ed58f ale ved to ze nevie bolo asi 2 tyzdne rozchodom take ake signaly skor a roky utekali ? :D ved len par mesiacov dozadu sme riesili hypo, chodili na dovolenky, vravim tyzden dozadu slm dostavala este darceky a pod

@anonym_autor darček snáď niečo znamená? to je nejaká zmluva, alebo niečo čo zaručuje že ten druhý ťa neskonale miluje a nikdy ťa neopustí?
možno len chcel ti zalepiť oči .

anonym_6569f8
Včera o 18:22

U mna to bol 7 rocny vztah a zo dna na den rozchod. Na promocie mi daroval projekt domu a o tyzden mi povedal, ze ma nelubi. Prvy pol rok bol strasny. Priznam sa, ze som len revala alebo zurovala. Vela 🙈 druhy pol rok som vypustila zury, nebol to moj sposob zivota, ale rozrevala som sa hocikde. Po roku som ako tak fungovala. Po roku a pol stretla manzela a potom uz bol zivot krasny.. ale aj po 15 rokoch sa mi s nim sniva.

anonym_494e53
Dnes o 00:57

@anonym_autor vidim, ze podcasty mas napozerane
Ja som po 7 rokoch ostala sama, s prstenom na ruke, 6mes dietatom v postielke
Jeden den bol, druhy den ho uz nebolo
Momentalne taham 4 rok co som sama, prve 2 roky si ani nepamatam, tak som bola psychicky znicena, s pocitom menejcennosti - zla zena, zla matka, zly clovek, nestojim za nic, sebavedomie 0
Potom sa to zlepsilo ver mi
Teraz som na seba hrda ako som to vsetko zvladla