icon

Ako sa emocionálne odpútať od manžela, ktorý ma podvádza?

Včera o 15:45

nebudem uplne rozpisovat svoju zlu situaciu, mala som tazky uraz chrbtice, posmykla sa a spadla, mam zlomenu chrbticu, a som leziaca na par mesiacov, nikto nevie dokopy. S manzelom zijeme mimo slovenska velmi daleko, tu sa stal aj uraz. Dieta nemame, lebo sme sa vzali iba nedavno a hned sa mi stal uraz. Mozno bude aj operacia to nikto nevie,ale kedze mam v tejto krajine poistenie, musim sa doliecit tu. Nemozem na slovensko a tam si ani neplatim poistne uz.
chcem sa rozviest s manzelom,ked sa vystrabim, nakolko bol ku mne zly, velmi zly, kruty, ked sa mi stal uraz, aj po nom, zacal ma mat v hrsti, prestala som mat prijem, vsetko islo dole vodou, sex byt nemoze a pod. Dokonca doslo aj na fyzicke utoky z jeho strany a ja som si to samozrejme nenechala a riadne ho doskriabala ako macka, takze ma fotky z toho incidentu. ktore hraju asi proti mne.
najhorsie je, ze moja rodina je busy s obchodmi v cr a neriesi ma nijako, surodencov nemam, je im akoby jedno, ze som leziaca a stara sa o mna moj partner, z kt. sa vyklul sebestredny egoisticky narcista, ktory je moj zakonity manzel. a este ma aj podvadza.
na to vsetko som zistila neveru ktora neviem ci neprerastla do fyzickej nevery, kedze som mu nasla spravy s roznymi druhmi zien v nasom okolí. (to este ale bolo pred urazom), cize neviem,ci nechodieva aj do bordelov. vyklul sa z neho odlud, myslela som si, ze je celkom fajn clovek,ale zistila som, ze nie je.
Musim si to sama usporiadat najprv v hlave, co chcem a ako to spravim, chcem,aby mi po rozvode platil normalne vyzivne resp. odskodnenie, to je v jeho krajine uplne normalne. manzel mi ale kontroluje mobil, takze sa nemam ako skontaktovat s pravnikm inejakymi.
na to vsetko, nejde len tak odputat sa citovo od manzela, dlhe roky sme spolu boli, mojho muza som zacala milovat uz v mladosti, bol vzdy iny, pacili sa mi taki muzi, pritahovali ma taki ti " zli chlapci", no a prakticky ziadnu inu vaznu znamost som nemala v zivote okrem neho
cele toto korunuje moja emocionalna zavislost na nom, uprimne, viem, ze musim odist kvoli tym zenam, lebo ma ocividne podvadza, (hoci tvrdi ze ma miluje),ale ja mu nedoverujem uz, nemozem si v pokoji nic premysliet, pretoze stale myslim na svoj uraz, a som odrezana od svera. manzela mam stale rada, ano, teraz si budete buchat hlavou o stenu, ze takeho milujem,ale ano, lubim ho, preto neviem, ako sa dat do poriadku, psychicky, fyzicky, som v koncoch, mam ho rada, vlastne nikoho ineho nemam,teraz mu mam byt udajne "" vdacna ze sa o mna stara ", co by druha za to dala a pod. Ale viem, ze v kutiku duse mu idem na nervy, ale aspon ma cas na svoje slapky, a v tichosti si s nimi moze debatovat kedze ja sa nehybem, na to vsetko viem, ze som stratila sebauctu, sebalasku, samu seba pre tento toxicky vztah a mnazelstvo, ale skutocne nevedela som, ze toto sa z manzela casom vykluje. Vtedy, ked mi je najhorsie som zistila, ze on udrziava kontakty s inymi zenami, ked som sa ho spytala na to, bol ako zmyslov zbaveny a utocil este on na mna, ze nepoznam chlapov, domyslam si, kazdy podvadza chlapske typicke dristy o muzskej nemonogamii a pod. ze muzi to maju v krvi a tak, ostala som v soku z toho, co som zistila, spamatavam sa tazko, komplikuje mi to moja situacia.Neviem ako dlho budem lezat, mozno do zimy. kazdopadne s manzelom to len tazko nejako dokazem vydrzat, pretoze ked si predstavim, ze spi s inymi a potom pride ku mne a hra sa na starostliveho manzelika, mi normalne trha srdce na kusy.
v tomto obdobi musim sebe venovat cas a pozornost na zdravie,ale neviem ako, moje myslienky stale behaju za krutym manzelom, ktory nelenil a hned spava s inymi, dokonca ked prisiel jeho brat k nam, manzel sa vyparil cez vikend na 5 hodin ! ked som sa spytala kde bol, vymyslel si nejaky pribeh, ze stratil telefon, potom ho hladal a blaznovstva, ktore by mu nezjedol nikto. Snazila som sa hovorit o tom s jeho bratom nech mu dohovori, ze som imobilna, odkazana na neho a ze mam velky stres zo vsetkeho, ze takto sa nevyliecim, jeho brat mi vzdy povie jedno a to iste, svagrinka moj brat by zivot za teba dalk, si prenho jedina na svete, vzdy o tebe iba rozprava. doveruj mu, on je dobry chlap. Prosim.? ! idem sa zosaliet. ako sa mam pomaly citovo odputavat od neho? ked pride pobozka ma, da mi pusu, stara sa, a pritom viem, ze s´je v kontakte s druhymi zenami? Mozno sa aj stretava ? je to pre mna strasne tazke na psychiku a zataz. Pokusala som sa otvorene s nim bavit, nepomohlo to, vsetko zapiera alebo zvasty, ze on je super manzel a nepodvadza ma, hoci iny podvadzaju a zaroven dodava aky je in super obetavy ze sa stara o mna.
Ako sa emocionalne odpajat, guglim to,ale kazdy den ked ho vidim, dotyka sa ma, pobozka ma, akoby sa nic nedialo, to proste nejde. Pribrala som dost hodne aj kedze lezim uz nejaku chvilku, manzelovi to vadi,ale chape, moju situaciu zaroven. manzel je velmi pritazlivy, vidim ho kazdu noc si ku mne liha v manzelskej posteli a vidim ze jeho pozornost je inde- pri nej- pri nich. hlbavy, telefon v ruke a sniekym chatuje a komunikuje. Trha mi to uplne srdce na marne kusky, neviem sa spamatat. Vidi, ze mi ublizuje a robi to dalej, Ja polo chroma, predstavovala som si manzelstvo inak 😢
baby nekritizujte ma tu az tak moc, ano, mam ho stale rada, strasne by som chcela,aby sa zmenil a priputal sa ku mne zase ako kedysi. Ale citim, ze je myslou a bytostou inde, hoci hra na dve strany. Ako sa vyrovnat s tym co robi, ako to prekusnut, kazdy den je ako utrpenie. Aj zaroven mu chcem dat pusu v posteli vecer aj sa trapim. On mi dava pusinky a neviem co objime ma, hladka ma, je to o to tazsie, takto sa neda odputat. Viem, ze mi porobil katastrofalne neodpustitelne veci a nehodla sa zmenit ani napravit, ale starsne mi to trha srdce dusu na marne kusky.ako sa pomaly odputavat ? pojde to aj bez kouča- psychologa ci marne ? moje srdce a dusa po nom stale v kutiku duse pisti, boli ma co robi. Viem, ze on nema kuska citu a tak,ale zivotnu lasku si clovek nevytrhne len tak z duse. Tiez ak sa vratim na slovensko v zime, vobec neviem akym spoosobom sa bude uberat moj zivot, akym smerom, co budem robit, kam pojdem, kde sa zamestnam, s mojim odborom to slava nie je a prakticky normalna praca sa ani neda najst, myslim nejaka exkluzivna a prestizna. Bojim sa strasne buducnosti, mam uzkosti - beriem kazdy den na noc liek na spanie. Inak by som nezaspala.😢

domkakvet
Včera o 16:03

@anonym_autor najskor sa musis dat doporiadku po zdravotnej stranke a az potom mozes riesit ostatne veci a co je to exkluzivna a prestizna praca?

anonym_4428b1
Včera o 16:18

@anonym_autor nespravil ti náhodou ten úraz on?Keď si bola zdravá pracovala si tam?Máš to ťažké, ale nie neriešiteľné.On sa nezmení a dakuj Bohu, že nemáte dieťa.Tersz máš veľa času tak veľa rozmýšľaš a cyklis sa v tom.Podla mňa je riešenie jedine, keď budeš zdravá odísť za rodičmi do ČR a začať odznova.Poistenie si budeš hradiť tu a aj sa dáš operovať.Fotky, že si ho doskriabala to je nič.Nezvladnes vôbec cestu domov?na tvojom mieste to poviem rodičom.Asi žiješ v takom vákuu kde aj tyran a nevernik je lepšie ako nič a je to tvoj jediný svet.Len nepíš, že to je moslim

anonym_69c89b
Včera o 16:23

Ale prides mi ako rozdvojena osobnost, nic v zlom. Nieco napises, v zapati to vyvracias, opakujes sa.

janinah
Včera o 16:47

Mna zaujima co je to za dg.ze musis rok ležat,ale vies ho doškriabat rukami .A ked ťa pusinkuje tak tie ruky použivaj aj na niečo ine, nakolko sa bude dať .Nie je veľa chlapov,ktorí by sa starali o ležiacu ženu, predpokladam.ze aj perie, zaobstara jedlo,pomaha s navstevami lekárov atd .A z coho žijete?

anonym_e59539
Včera o 17:18

Tvoja situácia ma mrzí, je to fakt smola, želám skoré uzdravenie.
Si odkázaná na manžela a to si treba uvedomiť, že aj pre neho je táto situácia zložitá a musí sa cítiť vyčerpaný zo všetkého.
Možno uteká z dovodu, že mu stále niečo vyčítaš, je v strese a takáto dusná atmosféra neprospieva nikomu.
Na odmilovanie máš času dosť, zameraj sa na seba, nech sa dáš do poriadku, proste si povedz že budeš riešiť len seba, aby si sa uzdravila a skús to aj manželovi uľahčiť.
Nemože len sedieť pri tebe, to by nesedelo moc chlapov, život mu neskončil, snaží sa.
Chcela som ťa len povzbudiť🍀

autor
Včera o 17:36
@domkakvet

@anonym_autor najskor sa musis dat doporiadku po zdravotnej stranke a az potom mozes riesit ostatne veci a co je to exkluzivna a prestizna praca?

@domkakvet normalna praca dobra myslim, v nasom malom meste na vychode nic nie je vazne. nemam sa kde vratit ani, rodicia uz davno neziju,lenn babka v malom domceku no hruza nasi su inde v cr a tak, riesia si svoje, tazke to mam ajajaj. Neviem ako dalej.

autor
Včera o 17:37
@anonym_69c89b

Ale prides mi ako rozdvojena osobnost, nic v zlom. Nieco napises, v zapati to vyvracias, opakujes sa.

@anonym_69c89b mam z neho uz problem. v hlave

autor
Včera o 17:38
@anonym_e59539

Si odkázaná na manžela a to si treba uvedomiť, že aj pre neho je táto situácia zložitá a musí sa cítiť vyčerpaný zo všetkého.
Možno uteká z dovodu, že mu stále niečo vyčítaš, je v strese a takáto dusná atmosféra neprospieva nikomu.
Na odmilovanie máš času dosť, zameraj sa na seba, nech sa dáš do poriadku, proste si povedz že budeš riešiť len seba, aby si sa uzdravila a skús to aj manželovi uľahčiť.
Nemože len sedieť pri tebe, to by nesedelo moc chlapov, život mu neskončil, snaží sa.

@anonym_e59539 vysvitlo, ze ma podvadzal cely vztah aj v manzelstve nielen teraz, ja sa ale uzdravim, nie je to natrvalo, na par mesiacov mozno, nie vecne, on zlyhal ako manzel uplne.

autor
Včera o 17:38
@anonym_e59539

@anonym_e59539 neviem ako sa odmilovat od takeho cloveka, je zly ku mne, kruty a pod. neviem si predstavit ze by som mala nejaku rakovinu alebo co alebo po porode, normalne sa bojim toho.

autor
Včera o 17:39
@janinah

Mna zaujima co je to za dg.ze musis rok ležat,ale vies ho doškriabat rukami .A ked ťa pusinkuje tak tie ruky použivaj aj na niečo ine, nakolko sa bude dať .Nie je veľa chlapov,ktorí by sa starali o ležiacu ženu, predpokladam.ze aj perie, zaobstara jedlo,pomaha s navstevami lekárov atd .A z coho žijete?

@janinah ano pomaha so vsetkym, to mu ale nedava pravo na mna zautocit, a tiez doskrabala som ho predtym, to je jedno, proste on ma ine zeny :( :( :( a stale ich mal

autor
Včera o 17:40
@anonym_4428b1

@anonym_autor nespravil ti náhodou ten úraz on?Keď si bola zdravá pracovala si tam?Máš to ťažké, ale nie neriešiteľné.On sa nezmení a dakuj Bohu, že nemáte dieťa.Tersz máš veľa času tak veľa rozmýšľaš a cyklis sa v tom.Podla mňa je riešenie jedine, keď budeš zdravá odísť za rodičmi do ČR a začať odznova.Poistenie si budeš hradiť tu a aj sa dáš operovať.Fotky, že si ho doskriabala to je nič.Nezvladnes vôbec cestu domov?na tvojom mieste to poviem rodičom.Asi žiješ v takom vákuu kde aj tyran a nevernik je lepšie ako nič a je to tvoj jediný svet.Len nepíš, že to je moslim

@anonym_4428b1 rodicia vedia ze som mala uraz, nie nie, on ho nezavinil,ale je kiu mne zly proste, nechce mi dobijat moc kredit na telefon a take, ze naco mi je internet a take, proste skryty tyran narcista, akoze stara sa akoby o mna ale to ako sa chova a co som zistila pred urazom, tak ma odrovnalo.

autor
Včera o 17:40
@anonym_4428b1

@anonym_4428b1 ako sa odmilovat ?

anonym_e59539
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_e59539 neviem ako sa odmilovat od takeho cloveka, je zly ku mne, kruty a pod. neviem si predstavit ze by som mala nejaku rakovinu alebo co alebo po porode, normalne sa bojim toho.

@anonym_autor vidíš, malo ti to v živote niečo ukázať, vieš na čom si, život máš pred sebou..
Teraz si bezmocná, lebo si v ťažkej situácii, verím, že keď sa dáš do poriadkz aj hlava bude rozmýšlať lepšie

anonym_e666f0
Včera o 19:27

Najprv: "rodicia uz davno neziju".
O 2 prispevky dalej: "rodicia vedia, ze som mala uraz".
Ok😏
Inak, si tu uz pisala, ze? Aj vtedy to bol taky psychedelicky prispevok.

anonym_bafd2e
Včera o 19:43
@anonym_e666f0

Najprv: "rodicia uz davno neziju".
O 2 prispevky dalej: "rodicia vedia, ze som mala uraz".
Ok😏
Inak, si tu uz pisala, ze? Aj vtedy to bol taky psychedelicky prispevok.

@anonym_e666f0 ano,ano tiez som si to vsimla,ze ani nevie co pise,alebo tam nedava jeho,moji.

haley7897
Včera o 19:45

U niektorých anonymita fakt nic neznamená. Uz len podľa "štýlu" písania je jasné, že toto tu uz bolo 🫠🤣

autor
Včera o 21:22
@anonym_bafd2e

@anonym_e666f0 ano,ano tiez som si to vsimla,ze ani nevie co pise,alebo tam nedava jeho,moji.

@anonym_bafd2e nikde som netvrdila, ze neziju, rodicia neziju normalne, stale riesia nejake obchody a poodobne v cr.

autor
@haley7897

U niektorých anonymita fakt nic neznamená. Uz len podľa "štýlu" písania je jasné, že toto tu uz bolo 🫠🤣

@haley7897 preco? nebolo, pisem o tejto teme prvykrat, ze som mala uraz a je to tak ako je.

autor
@anonym_bafd2e

@anonym_bafd2e ako co nedavam? jeho moji, nechapem?

autor
@anonym_e59539

@anonym_autor vidíš, malo ti to v živote niečo ukázať, vieš na čom si, život máš pred sebou..
Teraz si bezmocná, lebo si v ťažkej situácii, verím, že keď sa dáš do poriadkz aj hlava bude rozmýšlať lepšie

@anonym_e59539 hlava mi nerozmysla, co mi to malo ako dat? znamenie? neviem, ale som velmi citliva teraz na vsetko

anonym_e59539
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_e59539 hlava mi nerozmysla, co mi to malo ako dat? znamenie? neviem, ale som velmi citliva teraz na vsetko

@anonym_autor zostila si, že nie je ten pravý proste, nemáš s ním deti, chceš sa rozviesť, čaká na teba niekto iný, s ktorým budeš mať život krajší, ktorému budeš doverovať a urobí ťa šťastnou

anonym_e666f0
Dnes o 05:14
@anonym_autor

@anonym_bafd2e nikde som netvrdila, ze neziju, rodicia neziju normalne, stale riesia nejake obchody a poodobne v cr.

@anonym_autor Citujem: "nemam sa kde vratit ani, rodicia uz davno neziju,lenn babka v malom domceku".
Vobec si neodporujes😏 Prepac, ale cele je to velmi nedoveryhodne.