Exmanžel si našiel novú rodinu: Ako sa s tým vyrovnať?
Ex si našiel novú priateľku, zrejme aj čakajú dieťa. Neviem prečo, ale veľmi ma to zasiahlo. Veľmi veľmi. Viem, že s ním by som už nechcela žiť, nebol dobrý manžel, veľa mi ublížil, ale v mojom srdci ostane navzdy. Prečo to v živote je takto ? Ja čo som sa najviac obetovala, porodila 3 deti , sama sa o ne strala aj starám, najviac milovala a nakoniec som skončila sama ... 😥 A on ? Vysmiaty, niva žena , nový život všetko ...
@anonym_bedfe8 Ale komplexna zmena vyzaduje kopec sebareflexie, uvedomenia, dozretia a prace na sebe, co trva roky. Tuto panko skocil na druhu ledva vychladli rozvodove papiere a najmladsie dieta donosilo plienky. Tam na 100% ziadna zmena neprebehla, iba je lahsie zacat odznova s niekym, kto este nevie, co ma doma. Tak, ako autorka na zaciatku. Ked mu nova zacne robit sceny pre jeho spravanie, vymeni aj ju. Netreba si robit iluzie.
@mala_arkana prečítaj si moju celú reakciu, píšem aj o možnosti B.
@anonym_autor ale veď ľudia sa vyvíjajú, možno po nevydarenom vzťahu s tebou na sebe pracoval a je schopný sebareflexie. Alebo je schopný len pretvárky pri novej žene a dopadne to tak isto zle ako keď bol v manželstve s tebou.
Veď to je úplne jedno, ty sa hlavne staraj o deti a seba. A hlavne si 10x prečítaj túto tvoju vetu: " Ja čo som sa najviac obetovala, porodila 3 deti , sama sa o ne strala aj starám, najviac milovala a nakoniec som skončila sama"
Tí, čo seba nemajú radi, ktorí seba dávajú na posledné miesto, sa stávajú onucou aj pre ostatných. Takže žena vzchop sa, začni sa mať rada, mysli na seba, dožič si čo sa dá, plň si sny ako sa len dá. Pozeraj dopredu, nie dozadu.
@anonym_bedfe8 pozerať sa dopredu s troma malými deckami a jedným príjmom je strašne, strašne ťažké. Ale nič sa neboj autorka, kto druhému jamu kope, sám so nej spadne, alebo aj , na každú sviňu sa voda varí. Na toho tvojho smrada tiež dôjde, len čakaj a dočkaš sa.
@anonym_autor nemyslím si žeby sa zmenil, ako ste spomínali, možno hra nejakú formu...ale stále sa mi podsúvajú myšlienky čo ak áno , čo ak pri nej bude iný... Mám strach z budúcnosti, že ostanem sama a on bude pán
@anonym_autor nemyslím si žeby sa zmenil, ako ste spomínali, možno hra nejakú formu...ale stále sa mi podsúvajú myšlienky čo ak áno , čo ak pri nej bude iný... Mám strach z budúcnosti, že ostanem sama a on bude pán
@anonym_autor To len teraz tak vnimas. Realita je taka, ze on ma 4 deti s dvomi babami, na 3 plati vyzivne (dufam) a z toho, co mu zostane, chce zivit novu rodinu, no vela stastia. O nej sice nic nevieme, ale fakt je, ze si zavesila na krk skrachovanca, ktory uz pri jednej rodine zlyhal na plnej ciare a casom sa vyserie aj na nu, a pojde robit piate decko tretej. Co si myslis, ze clovek, ktory si mysli, ze rodina sa proste da nakompletku vymenit nejak zazracne zmudrie? V tomto scenari si vyhrala jedine ty.
@anonym_autor ako nehnevaj sa, budem kruta. Ty nemas stipku sebaucty? Ako fakt, zdravy rozum pominul? Chce spavat s druhou? Dovi, dopo, bodka. Tu niet inej cesty ako rozchod. Uz len to, ze ho to vobec napadlo, by som nikdy neodpustila. Deti sa budu trapit, ak zostanete spolu.
@anonym_autor ako nehnevaj sa, budem kruta. Ty nemas stipku sebaucty? Ako fakt, zdravy rozum pominul? Chce spavat s druhou? Dovi, dopo, bodka. Tu niet inej cesty ako rozchod. Uz len to, ze ho to vobec napadlo, by som nikdy neodpustila. Deti sa budu trapit, ak zostanete spolu.
@anonym_f293cd ale my nie sme spolu ...
@anonym_f293cd ale my nie sme spolu ...
@anonym_autor ja viem, pre niekoho je to nepochopiteľné , čo tu teraz riešim ...iné má zasa úplne chápu ...
@anonym_bedfe8 Ja mu to prajem , ale je to ťažké prijať , keď vieš že ku mne sa správal zle , a zrazu úplný opak ...
@anonym_autor to znamena , ze sa mozno poucil, a v dalsom vztahu uz chce byt lepsi?
Nie je to tak lepsie? Minimalne pre jeho zenu a dieta.
ved keby ostal rovnaky ako pri tebe, trpeli by dalsi, jeho nova zena a dieta, prip. deti...a ti tebe nic zle neurobili, aby si im priala zlu rodinu, ze?
je to tazke ale posun sa dalej.
Niekedy clovek nemoze mat komplet vsetko, aj super partnera, aj zdrave deti, aj svoje zdravie, aj napomocnych rodicov, aj dobru pracu, aj to aj hento...
bud vdacna za to co mas, svoje tri deti, ich zdravie, svoje zdravie, svoju rodinu - surodencov, rodicov atd.
ano je to taky osten do srdca...akokeby pochybnost o sebe... ze si asi nebola dost dobra, ak on sa k tebe nespraval pekne. Ale to tak nie je, jeho spravanie k tebe, bolo o nom, o jeho nezrelosti, neschopnosti, nezladeni vas dvoch dokopy.
Ak sa teraz zmenil on alebo okolnosti ho k tomu priviedli...tak aj jeho vztah bude iny. Ak sa nezmenil, dopracuje sa aj s novou zenou tam kde s tebou.
Moja kamaratba zazila presne to iste, mali vtzah uz na vš, studentstka laska, potom svadba a dieta. Ale on bol ku nej protivny, ponizoval ju, kritizoval, mala z neho psych. problemy a nakoniec sa rozviedli. Aj po rozvode dieta manipuloval proti nej ohovaral ju pred synom atd.
Po rokoch si nasiel novu, zenu , cakali syna a ju to tiez takto zasiahlo. Ze on bude stastny s rodinou, a ona sama. bolo to tazke na to nemysliet, Nakoniec ked jej syn uz dospel, a nemusela riesit nic oolo syna, to pustila z hlavy. Dlhe roky bola sama, nakoniec tesne po 50tke si nasla velmi prijemneho muza, rozvedeneho. Ziju uz spolu roky, maju spolocne zaluby, chodia tancovat, atd.
@anonym_autor ako v čom pán,že žije ďalej a teba niečo hnevá na čo nemáš dosah a ani nie je tvoja vec
Proste ste si neboli súdení a on si našiel človeka s ktorým mu to pasuje a ty musíš spraviť to iste,nič iné
Za úsmevom sa nie vždy skrýva šťastie…. Vždy vo všetkom zlom hladaj pozitívum. Ak si s tým nevieš dať rady, vyhľadaj odbornika. O deti sa nestaraj sama, ak ste sa s partnerom rozišli vy, to neznamená, že on sa rozišiel aj s deťmi. Kľudne navrhni striedavú starostlivosť, nech si ich užije aj on. Oddychnes si, ukľudnis sa, jemu zamrzne úsmev, usmievať sa budeš ty. A skončí aj lutovanie sa…..
@anonym_autor nemôžeš od svojho ex žiadať, aby do konca života zostal sám. On je už inde a má právo si riadiť život podľa vlastného uváženia.
Pred nedávnom som sa dozvedel, že moja ex si niekoho našla a majú spolu dieťa. Prajem jej, nech je šťastná, spokojná a má sa dobre.
Autorka neboj život sa ešte môže zvrtnúť. teraz je šťastný len či bude aj o pár rokov. s chlapom ty ešte počkaj. Najskôr sa vylíž z týchto rán, troška deti odchovaj a potom si isto niekoho nájdeš.
@anonym_autor to znamena , ze sa mozno poucil, a v dalsom vztahu uz chce byt lepsi?
Nie je to tak lepsie? Minimalne pre jeho zenu a dieta.
ved keby ostal rovnaky ako pri tebe, trpeli by dalsi, jeho nova zena a dieta, prip. deti...a ti tebe nic zle neurobili, aby si im priala zlu rodinu, ze?
je to tazke ale posun sa dalej.
Niekedy clovek nemoze mat komplet vsetko, aj super partnera, aj zdrave deti, aj svoje zdravie, aj napomocnych rodicov, aj dobru pracu, aj to aj hento...
bud vdacna za to co mas, svoje tri deti, ich zdravie, svoje zdravie, svoju rodinu - surodencov, rodicov atd.
ano je to taky osten do srdca...akokeby pochybnost o sebe... ze si asi nebola dost dobra, ak on sa k tebe nespraval pekne. Ale to tak nie je, jeho spravanie k tebe, bolo o nom, o jeho nezrelosti, neschopnosti, nezladeni vas dvoch dokopy.
Ak sa teraz zmenil on alebo okolnosti ho k tomu priviedli...tak aj jeho vztah bude iny. Ak sa nezmenil, dopracuje sa aj s novou zenou tam kde s tebou.
Moja kamaratba zazila presne to iste, mali vtzah uz na vš, studentstka laska, potom svadba a dieta. Ale on bol ku nej protivny, ponizoval ju, kritizoval, mala z neho psych. problemy a nakoniec sa rozviedli. Aj po rozvode dieta manipuloval proti nej ohovaral ju pred synom atd.
Po rokoch si nasiel novu, zenu , cakali syna a ju to tiez takto zasiahlo. Ze on bude stastny s rodinou, a ona sama. bolo to tazke na to nemysliet, Nakoniec ked jej syn uz dospel, a nemusela riesit nic oolo syna, to pustila z hlavy. Dlhe roky bola sama, nakoniec tesne po 50tke si nasla velmi prijemneho muza, rozvedeneho. Ziju uz spolu roky, maju spolocne zaluby, chodia tancovat, atd.
@negymama ale kdeže polepší.
Kurevník zostane vždy kerevvíkom aj keby sa oženil ešte 3 krát.
to isté klamár a manipulátor zostane taký istý a o alkoholikovi ani nevravím.
NIKTO sa nezmení.
@anonym_bedfe8 pozerať sa dopredu s troma malými deckami a jedným príjmom je strašne, strašne ťažké. Ale nič sa neboj autorka, kto druhému jamu kope, sám so nej spadne, alebo aj , na každú sviňu sa voda varí. Na toho tvojho smrada tiež dôjde, len čakaj a dočkaš sa.
@anonym_a2830f A ako to pomôže autorke?
@negymama ale kdeže polepší.
Kurevník zostane vždy kerevvíkom aj keby sa oženil ešte 3 krát.
to isté klamár a manipulátor zostane taký istý a o alkoholikovi ani nevravím.
NIKTO sa nezmení.
@anonym_a08e2c netvrdila by som, ze Nikto.
poznam vela ludi co sa vekom nezmenili, a zopar co sa vedome zmenili. A netykalo sa to len partnerskeho zivota.
@anonym_autor nova zena este nevie aky pruser ju caka. Bohuzial on nebude dobrym manzelom pre nikoho. Je to otazka casu. Ty si nerobila chybu a nie je to o tom ze si zlyhala a druha zena bude stastna a on bude konecne spokojny a iny. Nie. To sa nekona. Cyklus iba pokracuje na inom mieste s inou zenou nerob si starosti 😖
@anonym_e6c270 to absolutne nemusí byť pravda. je to pravdepodobné, ale nie nevyhnutné. ten chlap je už o niekoľkopár rokov starší. a aj nová žena má s najvačšou pravdepodobnosťou inú povahu ako autorka…
@anonym_e6c270 to absolutne nemusí byť pravda. je to pravdepodobné, ale nie nevyhnutné. ten chlap je už o niekoľkopár rokov starší. a aj nová žena má s najvačšou pravdepodobnosťou inú povahu ako autorka…
@biba_18 muz ktory opusti zenu s troma detmi kvoli milenke dobry otec a manzel nikdy nebude. Mozno v druhom zivote. Viem si celkom ten scenar predstavit. Byvalu zruinoval a ide sa dalej. Vysal ju sa dalo.
@anonym_autor mali ste si dohodnúť striedavku.Potom by taký vychechtaný nebol.
@biba_18 muz ktory opusti zenu s troma detmi kvoli milenke dobry otec a manzel nikdy nebude. Mozno v druhom zivote. Viem si celkom ten scenar predstavit. Byvalu zruinoval a ide sa dalej. Vysal ju sa dalo.
@anonym_e6c270 ja som sa nikde nedočítala že ju opustil kvôli milenke…
@anonym_autor nezaujimaj sa o to ako zije, ale aj tak velmi pravdepodobne, ze jeho spravanie sa nezmenilo.
@anonym_autor k ex sa Ti nevyjadrim, ja len ze mam tiez 3 deti a nasiel si nas ten najuzastnejsi muz a je skvelym otcom a partakom mojim detom. Bolo to v case, ked som o chlapovi ani pocut nechcela a on si nas ziskal skutkami. Presne bol v zivote v bode, ze svoje veci uz dosiahol a potreboval sa o niekoho starat, tak to paslo.
@anonym_e6c270 ja som sa nikde nedočítala že ju opustil kvôli milenke…
@biba_18 nejde o zavist alebo ze mu nepraje. Jedna sa podla mna o narcisticky cyklus zneuzivania kde zena rokmi ponizovana je presvedcena ze jej manzel je ok a chudacik si musel najst inu lebo s nou sa uz nedalo..citi sa zahambena ze aj ked robila co sa dalo bolo to malo a hocijaka ina zena ma to co ona nie. Je to niekolkorocna manipulacia co dokaze zlomit inak sebavedomu pohladnu zenu, mam to odzite. Ten prispevok mi tak znel. Ano moze to byt inak . Mozno som to neodhadla ale jej odpovede mi skor potvrdzuju co si myslim. Navyse byt sama na 3 deti je turbo zahul, to si malokto uvedomi pokial sa mu to nestane.
Je to nespravodlive. Ale pozri. Co pomaha mne, ked si myslim ze zivot nie je fer? Poobzerat sa naokolo.
Ok, mala si chrapuna chlapa. Ale mas 3 decka, ktore podla Tvojich slov milujes. Nemas v okoli nikoho, co nemoze mat deti? A kolko kvoli tomu trpi, alebo si vytrpel? Ty sice nemas chlapa a je Ti to luto - ale nepoznas v okoli zenu, co chlapa doma mala, ale bol to len alkohol a bitky?
Ja mam kamaratku, ktorej nedavno umrel manzel a mala doma parmesacne babatko. Dalsiemu kamaratovi ochorela manzelka, vela casu jej neostava. Maju doma babatko a skolkara. Ja napr mam dobreho muza, dom, tri deticky, a to tretie tazko chore. Ako to vplyva na rodinu, manzelstvo, pracu a kazdodenny zivot, to nepochopis, ak si to nezazila.
Cim skor sa stotoznis a vyrovnas so svojim trapenim, tym lepsie. Mozno si hovoris "preco prave ja?". No takto... a preco nie prave Ty? Chces vymenit osudy ci trapenia inych? Ver, ze velakrat nechces.
Chod pozriet do detskych nemocnic, pohybuj sa tam iba den. Alebo ked som lezala na gyn s tazkostami, pocuvala som pribehy zien na okolo, co oni ziju alebo zazili. Veru, zivot je nefer. Ale musime zit najlepsie ako vieme. A mne naozaj pomaha uvedomovat si nie to, co nemam, ale to, co mam! Drz sa, ono to nebude take zle, ale neuzieraj sa tym, vypusti to z hlavy. Cim skor, tym lepsie pre Teba. Ono ani tam to nie je vsetko take ruzove, ako Ti to mozno vyzera...
@anonym_f524ea Tvoja odpoveď môže pomôcť nielen autorke. Ďakujem 🙏
A aspon si poziadala o striedavu starostlivost, aby si aj ty cez tyzden volna mohla chodit vysmiata a starat sa o seba a nielen otrocit okolo deti/roboty a baraku? Vsak hned by bola cela nadsena aj nova zena a aj muz v roli stastneho mladomanzela
@biba_18 nejde o zavist alebo ze mu nepraje. Jedna sa podla mna o narcisticky cyklus zneuzivania kde zena rokmi ponizovana je presvedcena ze jej manzel je ok a chudacik si musel najst inu lebo s nou sa uz nedalo..citi sa zahambena ze aj ked robila co sa dalo bolo to malo a hocijaka ina zena ma to co ona nie. Je to niekolkorocna manipulacia co dokaze zlomit inak sebavedomu pohladnu zenu, mam to odzite. Ten prispevok mi tak znel. Ano moze to byt inak . Mozno som to neodhadla ale jej odpovede mi skor potvrdzuju co si myslim. Navyse byt sama na 3 deti je turbo zahul, to si malokto uvedomi pokial sa mu to nestane.
@anonym_e6c270 Toto si aj ja myslim. Ze nechape, ze ako je mozne, ze podla nej vsetko robila spravne a obetovala sa a seba davala na 555.miesto a aj tak to nestacilo.

@anonym_autor ale veď ľudia sa vyvíjajú, možno po nevydarenom vzťahu s tebou na sebe pracoval a je schopný sebareflexie. Alebo je schopný len pretvárky pri novej žene a dopadne to tak isto zle ako keď bol v manželstve s tebou.
Veď to je úplne jedno, ty sa hlavne staraj o deti a seba. A hlavne si 10x prečítaj túto tvoju vetu: " Ja čo som sa najviac obetovala, porodila 3 deti , sama sa o ne strala aj starám, najviac milovala a nakoniec som skončila sama"
Tí, čo seba nemajú radi, ktorí seba dávajú na posledné miesto, sa stávajú onucou aj pre ostatných. Takže žena vzchop sa, začni sa mať rada, mysli na seba, dožič si čo sa dá, plň si sny ako sa len dá. Pozeraj dopredu, nie dozadu.
@anonym_bedfe8 Ale komplexna zmena vyzaduje kopec sebareflexie, uvedomenia, dozretia a prace na sebe, co trva roky. Tuto panko skocil na druhu ledva vychladli rozvodove papiere a najmladsie dieta donosilo plienky. Tam na 100% ziadna zmena neprebehla, iba je lahsie zacat odznova s niekym, kto este nevie, co ma doma. Tak, ako autorka na zaciatku. Ked mu nova zacne robit sceny pre jeho spravanie, vymeni aj ju. Netreba si robit iluzie.