icon

Je možné dostať polovicu výdavkov manžela pred rozvodom?

Včera o 09:11

Chcem sa rozvieť, pred časom som to povedala aj manželovi. On spravil to, že išiel na 2 týždne do Turecka, kde si dal spraviť zuby, nastreliť vlasy a urobiť liposukciu - vraj aby si po rozvode ľahšie našiel novú partnerku. Ešte mi klamal, že ide iba na lacný poznávací výlet s kolegom. Celé ho to stálo 34000 EUR, ktoré spadali pod BSM (vlastne všetky naše úspory spadajú pod BSM, keďže všetko sme zarobili a nadobudli počas manželstva). Chcem sa spýtať, či pri majetkovom vysporiadaní budem mať nárok na 17000 EUR navyše, t.j. polovicu z 34000, ktoré takto minul. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_d04520
Včera o 11:40

Vy mate oddelene financie ?

anonym_830f8d
Včera o 12:01
@anonym_autor

@anonym_56e084 Minulú nedeľu sa vrátil.

@anonym_autor to si ho aj spoznala? inak máš do činenia s poriadnym hlupákom, tak si daj pozor. Určite čím skôr k právnikovi, nech nerozb*be celý váš majetok.

anonym_56e084
Včera o 12:06
@anonym_34e608

@anonym_56e084 Podľa kého zákona je zakázané ísť na dovolenku pred rozvodom?

@anonym_34e608 veď ja sa tu neoháňam zákonmi

anonym_34e608
Včera o 12:11
@anonym_56e084

@anonym_34e608 veď ja sa tu neoháňam zákonmi

@anonym_56e084 Prečo to má teda spomínať pri delení majetku?

anonym_6c5083
Včera o 12:46
@anonym_34e608

@anonym_56e084 Podľa kého zákona je zakázané ísť na dovolenku pred rozvodom?

@anonym_34e608 aj ty si takto oklamal/a manžela pri rozvode? Asi preto ti to príde v poriadku a hráš sa tu na nechápaveho/vú

anonym_70e16c
Včera o 13:01

@anonym_autor bol šikovnejší od teba. Neviem, čo si si myslela, keď už si mu vesala na nos rozvod, malá si sa predtým zabezpečiť a poistiť. Za chyby sa platí. Verím, že zvyšné peniaze mas už ty a nie on na svojom sporiacom účte.
A inak, nedostaneš nič, aby som ti odpovedala na otázku.

anonym_70e16c
Včera o 13:03
@anonym_autor

Tak manžel mal celý čas vyšší príjem ako ja, počas MD/RD oveľa vyšší pochopiteľne. Výdavky som mala počas manželstva vyššie ja, tak 60/40, lebo výhradne ja nakupujem potraviny aj oblečenie pre deti (jeho to nebaví). Takže prirodzene on počas manželstva zhromaždil oveľa viac peňazí ako ja a chcela som, aby sa po rozvode so mnou o ne podelil 50/50 ako zákon káže. Ja viem, že toto čo spravil, spravil účelovo.

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣 vidím, že si riadne naivná. Deliť si sa maká v manželstve, tiez by som ti nedala nič.

anonym_1e2b73
Včera o 13:25

Je to účelové minutie peňazí. Dobrý právnik to zvládne v tvoj prospech. Nepicuvajbtu baby, čo prd vedia. Poraď sa s právnikom a určite sa nechaj zastupovať na súde. Toto sama nedáš.

anonym_c284d3
Včera o 13:38
@anonym_70e16c

@anonym_autor bol šikovnejší od teba. Neviem, čo si si myslela, keď už si mu vesala na nos rozvod, malá si sa predtým zabezpečiť a poistiť. Za chyby sa platí. Verím, že zvyšné peniaze mas už ty a nie on na svojom sporiacom účte.
A inak, nedostaneš nič, aby som ti odpovedala na otázku.

@anonym_70e16c to je jedno rozvod neni vybaveny za tyzden, pokial nemas rozsudok....ked pride ziadost tak sa to dozvies este mas casu dost na odrbavacky

anonym_acf011
Včera o 13:40

A zbytok vytiahni.Aspon ich nestihne minut cele.

anonym_c284d3
Včera o 13:41
@anonym_70e16c

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣 vidím, že si riadne naivná. Deliť si sa maká v manželstve, tiez by som ti nedala nič.

@anonym_70e16c BSM nie je o tom kto co ochotne da, asi nemas ziadnu skusenost s rozvodom co?

anonym_56e084
Včera o 14:02
@anonym_34e608

@anonym_56e084 Prečo to má teda spomínať pri delení majetku?

@anonym_34e608 A prečo by nemohla? ísť na dovolenku je jedna vec, ale účelovo minúť niekoľko desiatok tisíc eur behom 2 týždňov je druhá vec.

anonym_70e16c
Včera o 14:49
@anonym_56e084

@anonym_34e608 A prečo by nemohla? ísť na dovolenku je jedna vec, ale účelovo minúť niekoľko desiatok tisíc eur behom 2 týždňov je druhá vec.

@anonym_56e084 a prečo účelovo? Tie zákroky si nedohodol asi za týždeň. Pokial by sa šla "dat prerobit" autorka, to by bolo v poriadku. Ale keď to urobil jej muz to už je problém. Sú to spoločne peniaze, môže z nich minút každý koľko chce a na co chce.
Ako som napisala, autorkin problém, kým začala riešiť rozvod, mala sa poradiť a zabezpečiť

anonym_56e084
Autor odpoveď zmazal
anonym_56e084
Včera o 14:55
@anonym_70e16c

@anonym_56e084 a prečo účelovo? Tie zákroky si nedohodol asi za týždeň. Pokial by sa šla "dat prerobit" autorka, to by bolo v poriadku. Ale keď to urobil jej muz to už je problém. Sú to spoločne peniaze, môže z nich minút každý koľko chce a na co chce.
Ako som napisala, autorkin problém, kým začala riešiť rozvod, mala sa poradiť a zabezpečiť

@anonym_70e16c Takže ak by tvoj mažel si napr. kúpil motorku za 35tisíc eur, bez toho aby ťa o tom informoval, bola by si spokojná áno?

anonym_1e2b73
Včera o 15:22
@anonym_70e16c

@anonym_70e16c čo trepeš prosím ťa. V manželstve si nikto nemôže minút len tak koľko chce a na čo chce. Ako si on zmyslí.

natalka13
Včera o 15:45

Ak mas vypis z uctu mas sancu dostat polovicu od neho.

anonym_86b10c
Včera o 16:57
@anonym_70e16c

@anonym_70e16c hovoríš samozrejme zle. Autorka, obráť sa na advokáta. Je to účelové minute peňazí a ešte aj s výsmechom. Samozrejme, že to sudca bude vidieť a pekne mu to zráta. Nič sa neboj. Hlavne konzultuj s pravnikom a nie tu. Odkiaľ si?

Strana
z2