Je možné spolu bývať po rozchode kvôli deťom?
Ahojte. Idem sa poradiť.
Partner mi povedal, že už nechce pokračovať vo vzťahu, ale zároveň navrhuje, aby sme zatiaľ zostali bývať spolu kvôli deťom. Vraj by sa pre ne vlastne nič zásadné nezmenilo a každý by sme si žili svoj život.
Mne to príde strašne zvláštne. Neviem si predstaviť bývať s človekom, s ktorým už nie som vo vzťahu, a tváriť sa doma pred deťmi, že všetko funguje. Dá sa takto podľa vás vôbec normálne fungovať? Deti majú 4 a 8 rokov.
@lindusss2016 kde ja vehementne obhajujem chlapa ,obhajujem spoločne sadnúť a riesit a nebrať rozchod s nenávisťou
Ja nemôžem za to ,že každý sa chce a potrebuje rozísť v zlom
Veď keby odišiel chlap tak v čom by bol rozdiel ,len v tím ,že by bil tam kde ty
@minenkaa a o hadkach a nenavisti ti nikto nehovori. Ale ostat zit spolu v dome po rozchode, nehadat sa a nadalej sa lubit a respektovat, to vlastne znamena sa spolu nerozist... Mozes sa rozist a ostat v mieri, ale nie zit spolu... Ako presne si to predstavujes? Zazila si to na vlastnej kozi?
Ja nevidím v tomto problém, nemusia sa na nič hrať že sa milujú neviem ako, stačí že sa budú rešpektovať a deťom primerane veku vysvetliť že proste už nie sú manželia... A variť si bude muž sám aj prať, podelia si povinnosti, ak vedia spolu vychádzať je to ok a aj pre deti dobré že majú oboch rodičov pri sebe. Inak nič zvláštne, často takto ľudia aj po rozchode ostanú spolu bývať ak sú normálny a nerobia si napriek. A poznám aj dospelé deti z takých vzťahov čo normálne majú rodinu teraz svoju, nepoznačilo ich to vôbec.
@minenkaa a o hadkach a nenavisti ti nikto nehovori. Ale ostat zit spolu v dome po rozchode, nehadat sa a nadalej sa lubit a respektovat, to vlastne znamena sa spolu nerozist... Mozes sa rozist a ostat v mieri, ale nie zit spolu... Ako presne si to predstavujes? Zazila si to na vlastnej kozi?
@lindusss2016 Ano zazila ,ja nepíšem nič o láske ako manželia a partneri ale o rozumnom dohovore a rovnakých právach a povinnostiach
To že sa ľudia už neľúbia neznamena,že si majú znepríjemňoval zivot ,treba už deti učiť,že pri rozchode treba byt slušný
Prečo deti neostali doma s otcom keď si chcela odísť ,ubudlo by ti veľa starosti
@anonym_a8f60e prečo by mal hľadať podnájom ,je vlastníkom polky domu
@minenkaa pretoze to ,e vlastnia dom som is precitala az potom .. kazdopadne on chce rozchod aon by mal byt ten co sa odstahuje kym sa nevyriesi byvanie a predaj domu .. snad nebude ona s detmi hladat byvanie
@minenkaa pretoze to ,e vlastnia dom som is precitala az potom .. kazdopadne on chce rozchod aon by mal byt ten co sa odstahuje kym sa nevyriesi byvanie a predaj domu .. snad nebude ona s detmi hladat byvanie
@anonym_a8f60e prečo ona s deťmi ,bohaaa veď deti môžu ostať s otcom
Prečo majú deti odchádzať
@anonym_a8f60e prečo ona s deťmi ,bohaaa veď deti môžu ostať s otcom
Prečo majú deti odchádzať
@minenkaa pretoze primarne deti iac potrebuju matku ako otca..matka sa vzdy viac starala hlavne tak male ako 4 rocne... keby sa jednalo o pubertiakov ok -nech si podelia pol na pol ... ale mini deti vzdy patrili a budu patrit viac matke ako otovi ... a stale sme tam ze on chce rozchod a nie ona ..
@minenkaa pretoze primarne deti iac potrebuju matku ako otca..matka sa vzdy viac starala hlavne tak male ako 4 rocne... keby sa jednalo o pubertiakov ok -nech si podelia pol na pol ... ale mini deti vzdy patrili a budu patrit viac matke ako otovi ... a stale sme tam ze on chce rozchod a nie ona ..
@anonym_a8f60e je jedno kto chce rozvod rozchod,ten druhý to musí prijať
Deti nepatria matke ,treba si učiť deti ,že keď vyrastú zodpovednosť za kazde dieta majú obaja a majú sa tak správať lebo potom je zakorenené,že matka sa ma starať o deti a zrazu pri rozchode sa nevedia pohnúť
@anonym_autor Čiže Ty mu budeš variť, prať, žehliť, piect,... a on bude spokojný behať na prietrty ku milenkam??? Vyborne to vymyslel pán manžel. 👏
@anonym_a8f60e je jedno kto chce rozvod rozchod,ten druhý to musí prijať
Deti nepatria matke ,treba si učiť deti ,že keď vyrastú zodpovednosť za kazde dieta majú obaja a majú sa tak správať lebo potom je zakorenené,že matka sa ma starať o deti a zrazu pri rozchode sa nevedia pohnúť
@minenkaa ja nepisem ale ze jej patria na 100% ale ze matka je ta co sa vzdy starala a bude starat viac ... otec ich moze mavat na predlzene vikendy alebo ako sa dohodnu - to je na nich ... ja som napisala svoj nazor a stojim si za nim a ty ten svoj - rozdiel je len v tom,ze kym ja som tvoj prijala ty stale ten svoj musis obhajovat a podstkat druhym,lebo si presvedcena,ze len ty mas pravdu .. ok maj si ju -ale ja som sa sem neprisla s tebou handrkovat - len som poradila autorke ako to vnimam ja a tym to pre mna skoncilo .. ty sa snazis vytvorit vojnu tam kde nieje ... skus niekedy napisat len to co si myslis a nechat to iste urobit aj druhych - a uz bude na autorke co si z toho vezme a co nie
@minenkaa ja nepisem ale ze jej patria na 100% ale ze matka je ta co sa vzdy starala a bude starat viac ... otec ich moze mavat na predlzene vikendy alebo ako sa dohodnu - to je na nich ... ja som napisala svoj nazor a stojim si za nim a ty ten svoj - rozdiel je len v tom,ze kym ja som tvoj prijala ty stale ten svoj musis obhajovat a podstkat druhym,lebo si presvedcena,ze len ty mas pravdu .. ok maj si ju -ale ja som sa sem neprisla s tebou handrkovat - len som poradila autorke ako to vnimam ja a tym to pre mna skoncilo .. ty sa snazis vytvorit vojnu tam kde nieje ... skus niekedy napisat len to co si myslis a nechat to iste urobit aj druhych - a uz bude na autorke co si z toho vezme a co nie
@anonym_a8f60e ale ja nemám nič proti tvojmu názoru ,odpovedám ti ako ty mne
Kde vyvolával vojnu ,píšem svoj pohľad a názor ,za to ,že je iný ,je to zle
A ešte k tej vojne,veď ja píšem o tom aby si sadli a riešili a nebol zbytocne konflikt
Normálne predajte dom, vyplaťte sa a ty začni s deťmi nový život niekde inde. Takto to chceš?
@anonym_autor neostala by som takto fungovať dlhšie, než by bolo nevyhnutné (čiže do predaja domu či nájdenia iného riešenia bývania vás oboch). mne to príde, že on je pohodlný. pohodlný riešiť predaj, hľadať novú nehnuteľnosť, no a následne, samozrejme, starať sa aj o deti, a to sám (mám na mysli obdobia, kedy budú tráviť čas s ním). on ti toto nenavrhol kvôli deťom. on ti to navrhol kvôli sebe. kvôli deťom by s tebou komunikoval už dávno, že mu niečo nesedí vo vzťahu a že chce hľadať riešenia. toto zrejme neprebehlo (neviem, nespomínaš), ale ostať spolu bývať, to by chcel. no prd. vyriešte si bývanie, rozvod, stretávanie sa s deťmi a choďte od seba.
Veľmi záleží aký ste vy ľudia a aké máte vzťahy. Ak je to už teraz celé toxické tak spolužitie bude utrpenie a vôbec to nie je dobré riešenie. Nepríjemná atmosféra doma, hádky, výčitky to bude deti vnímať veľmi zle.
Ak sú vzťahy dobré, komunikuje slušne a jediný problém je že si nevyhovujete ako partneri tak by chvíľkové takéto spolužitie mohlo fungovať. Treba si ale nastaviť pravidlá, hranice, plán do budúcnosti a deťom vysvetliť primerane veku ako sa situácia má.
My sme sa rozišli keď dieťa bolo veľmi malé a keďže chcel byť plnohodnotný otec znamenalo to že som musela byť prítomná aj ja. Fungovali sme čiastočne v spoločnej domácnosti. Vždy bol ale úctivý, slušný, chápal hranice a vytvoril podmienky aby to bolo dobré pre všetkých. Nakoniec sme sa k sebe po 3 rokoch vrátili a hodnotím to dobre. My sme si vždy ale rozumeli ako ľudia len nám to úplne nefungovalo v partnerskom živote.
@lindusss2016 Ano zazila ,ja nepíšem nič o láske ako manželia a partneri ale o rozumnom dohovore a rovnakých právach a povinnostiach
To že sa ľudia už neľúbia neznamena,že si majú znepríjemňoval zivot ,treba už deti učiť,že pri rozchode treba byt slušný
Prečo deti neostali doma s otcom keď si chcela odísť ,ubudlo by ti veľa starosti
@minenkaa ale tu nikto nepise nic o zneprijemnovani zivota. Ty si stale ides svoje. Ak sa dvaja rozidu, maju ist od seba, to neznamena, ze sa maju neznasat a zneprijemnovat si zivot. O tom bola tato tema. Asi by sa ti nepacilo, keby tvoj partner zil v jednej domacnosti s ex...
A deti neostali u otca jednoducho preto, ze sa o nich nebol schopny postarat a preto, ze chceli byt so mnou, bali sa ho. Napr. Dovodov moze byt milion, ludia sa nerozchadzaju len kvoli tomu, ze uz vyprchala laska. U nas to bol alkohol. Asi by si ich tiez nenechala alkoholikovi.
Toto mi navrhol ex.asi si myslel ,že ja mu budem doma prať osratné trenky a on si bude chodiť za milenku
@minenkaa ale tu nikto nepise nic o zneprijemnovani zivota. Ty si stale ides svoje. Ak sa dvaja rozidu, maju ist od seba, to neznamena, ze sa maju neznasat a zneprijemnovat si zivot. O tom bola tato tema. Asi by sa ti nepacilo, keby tvoj partner zil v jednej domacnosti s ex...
A deti neostali u otca jednoducho preto, ze sa o nich nebol schopny postarat a preto, ze chceli byt so mnou, bali sa ho. Napr. Dovodov moze byt milion, ludia sa nerozchadzaju len kvoli tomu, ze uz vyprchala laska. U nas to bol alkohol. Asi by si ich tiez nenechala alkoholikovi.
@lindusss2016 ale my sa tu nebavíme o alkoholikovi ale normálnych dvoch ľuďoch
Nie ,ak sa dvaja rozídu neznamena to ,že majú ist od seba ,to kto kedy povedal ,majú spraviť tak aby to obom vyhovovalo a ak to bude oddelene bývanie ,tak to bude oddelene bývanie a ak to bude ,že ostatnú spolu ostanu spolu
Kolegyna tak zije, su rozideni a ziju spolu uz dva roky takto. Najomne platia na pol ale len ona vari a vacsinou aj upratuje. Ani jeden z nich este nema noveho partnera. Ona chce, aby sa odstahoval, jemu sa nechce. Ziju v podnajme.
Kolegyna tak zije, su rozideni a ziju spolu uz dva roky takto. Najomne platia na pol ale len ona vari a vacsinou aj upratuje. Ani jeden z nich este nema noveho partnera. Ona chce, aby sa odstahoval, jemu sa nechce. Ziju v podnajme.
@catherin4 Tak sorry, ale tuto inak ako "sprosta" nazvat nemozno...niektorym zenam vyoperovali zakladnu sebauctu.
@minenkaa neviem ci si uz robis srandu zo mna ci myslis vazne tieto otazky 😀 kazdy den sa bude pozerat na chlapa, ktory ju opustil, a ktory sa bude spravat ze vlastne vsetko je ok, nic sa nedeje. Chlap, ktory bol jej partnerom, bude zrazu len spolubyvajuci. Teba by to neranilo? Myslis ze detom sa bude dobre na toto pozerat?
@anonym_92b1d5 ona sa doslova vyžíva v tom, že dáva otázky ako malé decko. A prečo? A prečo? A prečo? A tvári sa nechápavo.
@anonym_92b1d5 ona sa doslova vyžíva v tom, že dáva otázky ako malé decko. A prečo? A prečo? A prečo? A tvári sa nechápavo.
@aurora33 a ani na jednu si napr ty neodpovedala,hlúposť nie je pytat sa ale nedokázal odpovedať a nechcieť si to priznať
Ty mam obťažuješ v správach ,urážaš ma ale ty si ta či je podla teba ok
Skus sa zamyslieť
Ty sa spravas ako malé decko a nie dospelý človek čo sa pýta
Tak my ty vysvetlí prečo by mala zena trpieť keby ostali spolu
@aurora33 a ani na jednu si napr ty neodpovedala,hlúposť nie je pytat sa ale nedokázal odpovedať a nechcieť si to priznať
Ty mam obťažuješ v správach ,urážaš ma ale ty si ta či je podla teba ok
Skus sa zamyslieť
Ty sa spravas ako malé decko a nie dospelý človek čo sa pýta
Tak my ty vysvetlí prečo by mala zena trpieť keby ostali spolu
@minenkaa lenze ty nie si schopná pochopiť normalne, základne veci, takže s tebou nejdem strácať čas. 🖕🖕🖕 dospej, dozri, douč sa gramatiku a potom môžeme spolu pisat. V minulej téme som ti písala súkromne správy, pretože som už nebola ochotná ako ty spamovat. A pokiaľ nechápeš, že čistá voda na pleť nestaci, tak to je tvoj problém. Ty si jednoducho zanedbaná, hlúpa (a to neber ako urážku, fakt si hlúpa) nechapava škaredá špinavá žena. Čau
@minenkaa lenze ty nie si schopná pochopiť normalne, základne veci, takže s tebou nejdem strácať čas. 🖕🖕🖕 dospej, dozri, douč sa gramatiku a potom môžeme spolu pisat. V minulej téme som ti písala súkromne správy, pretože som už nebola ochotná ako ty spamovat. A pokiaľ nechápeš, že čistá voda na pleť nestaci, tak to je tvoj problém. Ty si jednoducho zanedbaná, hlúpa (a to neber ako urážku, fakt si hlúpa) nechapava škaredá špinavá žena. Čau
@aurora33 ale ja som chora 👏👏👏👏
Ako si predstavuje? Bude mat svoju izbu a bude sa starat o srba sam? Varit si, nakupovat, prat. A tebe da peniaze na deti, naklady na byvanie pojdu na polovicu? A rozdelite si dni kto sa kedy postara o dsti?

@lindusss2016 kde ja vehementne obhajujem chlapa ,obhajujem spoločne sadnúť a riesit a nebrať rozchod s nenávisťou
Ja nemôžem za to ,že každý sa chce a potrebuje rozísť v zlom
Veď keby odišiel chlap tak v čom by bol rozdiel ,len v tím ,že by bil tam kde ty
@minenkaa tak napr.v tom, ze uz by som ho davno vyplatila, v tom, ze deti by zili vo svojom dome s dvorom, nie v prenajatom paneláku, v tom, ze ako rozvedeny chlap, ktory sa nemusi starat o nikoho, ma omnoho viac moznosti zarabat, nemusi riesit, co s detmi, ked on pracuje aj poobede a pod. Ja tam vidim dost rozdielov.