Je podľa vás pribratie partnera dôvodom na rozchod?
Ahojte, zaujima ma vas nazor.
Je podla vas vyrazne pribratie partnera dovod na rozchod? Ak ste sa spoznali ako mladi a stihli a po rokoch sa jeden z vas vyrazne zmeni, ako by ste sa zachovali? Riesili by ste to, a ako, alebo by ste vztah ukoncili? Co poradite?
@anonym_autor samotne pribratie (alebo aj schudnutie, ci ina prirodzena zmena vzhladu) by nemalo byt dovodom na rozchod, nie pre normalneho cloveka, ktoremu netreba vysvetlovat, ze ludske telo sa proste meni vplyvom roznych faktorov.
Ale problemy s tym suvisiace mozu narusit vztah natolko, ze k tomu rozchodu / rozvodu pride. Napriklad zaniknu spolocne aktivity lebo so 150kg sa tazko ide na turu alebo zabehat si, zmizne intimita, lebo asi sexovat so 150kg spotenym neatraktivnym partnerom sa nikomu nechce, nedajboze sa pridruzi sebalutost a neochota so sebou nieco robit, peniaze ktore by mohli ist na spolocnu dovolenku niekto prezerie atd…
@anonym_autor samotne pribratie (alebo aj schudnutie, ci ina prirodzena zmena vzhladu) by nemalo byt dovodom na rozchod, nie pre normalneho cloveka, ktoremu netreba vysvetlovat, ze ludske telo sa proste meni vplyvom roznych faktorov.
Ale problemy s tym suvisiace mozu narusit vztah natolko, ze k tomu rozchodu / rozvodu pride. Napriklad zaniknu spolocne aktivity lebo so 150kg sa tazko ide na turu alebo zabehat si, zmizne intimita, lebo asi sexovat so 150kg spotenym neatraktivnym partnerom sa nikomu nechce, nedajboze sa pridruzi sebalutost a neochota so sebou nieco robit, peniaze ktore by mohli ist na spolocnu dovolenku niekto prezerie atd…
@sissy27 áno, ale treba pomôcť partnerovi/partnerke sa z toho dostať za pomoci obezitológa, psychológa, športového kouča a nie ju/ho proste sproste opustiť, lebo už nie je dosť chudá/ý
@anonym_autor To by sa museli fakt rozchadzat takmer vsetky pary, keby sa rozhodli muzi odist od zien co priberu porodoch v menopauze apod. Vsak bezne maju zeny po 60tke aj 15-20kg nadvahy. To ich maju vsetci muzi opustit lebo to uz nie su tie mladae krasne stihle zeny ake si brali ?
@anonym_autor To by sa museli fakt rozchadzat takmer vsetky pary, keby sa rozhodli muzi odist od zien co priberu porodoch v menopauze apod. Vsak bezne maju zeny po 60tke aj 15-20kg nadvahy. To ich maju vsetci muzi opustit lebo to uz nie su tie mladae krasne stihle zeny ake si brali ?
@anonym_6f33b2 nemyslim si, ze toto je autorov pripad...
@anonym_6f33b2 Tak 80% pripadov je, obaja sa vyzeru a nemaju si co navzajom vycitat a tiez si gaucovo televizny konzument reznov a piva rozmysli, ci pride o domaci servis. Navyse mu bez liekov ani nestoji, mladsia by furt nieco chcela, ked nie sex, tak vylety a jemu sa uz nechce. Nic.
dôležité je to slovné spojenie - po rokoch ...
koľko rokov má tá žena? vieš prečo zmenila životný štýl? a naozaj ho zmenila, alebo len proste ty chceš behať na bikoch a nič iné pre teba neexistuje a ju to proste nebaví?? ako ju motivuješ ty aby sa k aktívnemu spôsobu života vrátila??
ale zjavné je že ju nemiluješ ... to je horšie než to že pribrala...
btw, 15 kíl je nič, to so správnou motiváciou vie dať dole ... ona motiváciu nemá a ani ty ju nemotivuješ ... 😒
@sissy27 áno, ale treba pomôcť partnerovi/partnerke sa z toho dostať za pomoci obezitológa, psychológa, športového kouča a nie ju/ho proste sproste opustiť, lebo už nie je dosť chudá/ý
@anonym_c61c55 v prvom rade si ten partner musí priznať problém a chcieť ho riešiť, ten druhý to zaňho nespraví... a toto je častý problém všetkých morbídne obéznych, alkoholikov, feťákov, gamblerov - oni problém vidia všade inde, len nie v sebe. Takže ak sa mi 150kg partner bude opúšťať, aký je chudáčik a nevládze a vydierať ma, že som mu sľúbila lásku v dobrom aj v zlom, v zdraví aj v chorobe, ale zároveň odmietne ísť k lekárovi a dodržiavať jeho pokyny k liečbe, tak sorry, ale tu nemám zľutovanie.
@anonym_c61c55 v prvom rade si ten partner musí priznať problém a chcieť ho riešiť, ten druhý to zaňho nespraví... a toto je častý problém všetkých morbídne obéznych, alkoholikov, feťákov, gamblerov - oni problém vidia všade inde, len nie v sebe. Takže ak sa mi 150kg partner bude opúšťať, aký je chudáčik a nevládze a vydierať ma, že som mu sľúbila lásku v dobrom aj v zlom, v zdraví aj v chorobe, ale zároveň odmietne ísť k lekárovi a dodržiavať jeho pokyny k liečbe, tak sorry, ale tu nemám zľutovanie.
@sissy27 tak ale autor príspevku to očividne ani neskúsil, rovno rozvod
@anonym_autor Ak by si ju miloval, nezáležal na váhe, takže tak
U zeny, po rokoch, asi aj po detoch, je tych 10-15 kg uplne normalne. Po rokoch, tak 10+, po 30-ke, 40-ke...a s tym clobekom som snad aj pre nieco ine, nielen pre vzhlad, ale ocividne nie. No stary 40-nik ma zalusk na mlade stihle masko, no len aby ho realita neprefackala. Chcela by som vidiet ten exemplar, ako vyzera on.
@anonym_6f33b2 nemyslim si, ze toto je autorov pripad...
@lindusss2016 autorovi sa vidi, ze 10-15 kg nadvahy je moc, navyse pise "po rokoch"...tak predpokladam, ze su okolo 35-40 a maju aj dake to dieta...toto mi nepride ako morbidna obezita, s tym sa da nieco robit.
@sissy27 ale ona podľa neho pribrala 15 kíl... možno 20 ... (aj keď mi nie je jasné ako vie koľko je reálne 15-20 kg) ...
@sissy27 ale ona podľa neho pribrala 15 kíl... možno 20 ... (aj keď mi nie je jasné ako vie koľko je reálne 15-20 kg) ...
@biba_18 tak každý máme tie hranice toho, čo ešte akceptujeme a čo už nie, niekde inde... ja si myslím, že tie kg navyše sú len dôsledok iných problémov, ktoré medzi sebou majú. Ona ich možno zajedá a jemu zrazu vadia kg navyše, ale tie reálne problémy, ktoré majú, nevidia alebo nevedia vykomunikovať.
A možno bude veľmi prekvapený, keď o rok stretne svoju už expartnerku o 20kg ľahšiu, usmiatu, s novým účesom, možno aj novým partnerom a pochopí, že tie problémy boli úplne inde, než na váhe.
Ja to vidim tak, ze starnutie je prirodzene, no starnutie nerovna sa automaticky vyzratie sa. Vnimam to tak, ze je povinnostou partnerov starat sa o seba tak, aby co najviac eliminovali riziko straty pritazlivosti a aj zdravia. Je to zodpovednost k sebe, partnerovi, detom aj zvysku rodiny. Ak by som videla, ze partner je obezny pre svoju lenivost, istotu, ze toho druheho uz mam v chomute a musi ma milovat, lebo ved papier, deti, majetky, to by ma sralo, ak by to bolo pre chorobu, na ktoru nemal vplyv, je to ina pesnicka.
Tak moj muz od svadby pribral 15kg. Ale vyzera ovela lepsie nez predtym. (Ano predtym bol este chudsi nez ja 🤣).
@lindusss2016 autorovi sa vidi, ze 10-15 kg nadvahy je moc, navyse pise "po rokoch"...tak predpokladam, ze su okolo 35-40 a maju aj dake to dieta...toto mi nepride ako morbidna obezita, s tym sa da nieco robit.
@anonym_e521c1 tak ak zena meria do 170 cm, tak 15 kg je naozaj viac nez dost .... Morbidna obezita to byt nemusi, ale stale plati, ze jeho mozu pritahovat chude zeny. Ako si to ma clovek v hlave prestavit? Ja by som tiez nechcela mat doma prasiatko, nepaci sa mi to, nepritslahuje ma to, neviem si predstaviť mat sex s tucnym muzom 🙈
U zeny, po rokoch, asi aj po detoch, je tych 10-15 kg uplne normalne. Po rokoch, tak 10+, po 30-ke, 40-ke...a s tym clobekom som snad aj pre nieco ine, nielen pre vzhlad, ale ocividne nie. No stary 40-nik ma zalusk na mlade stihle masko, no len aby ho realita neprefackala. Chcela by som vidiet ten exemplar, ako vyzera on.
@anonym_e521c1 Nie, nie je to normalne, deti su len vyhovorka.
@mandzula ale áno, vekom sa znižuje potreba príjmu, niektoré si to ani nestačia uvedomiť - a bum ... 10 kíl môže robiť rozdiel iba 1 čísla ...
@biba_18 A presne toto ked si clovek uvedomi, znizi riziko, ze vekom nejako extra priberie. A zas velmi dobre vieme, ze pre niektore, ktore rodili v 20, je este aj v 40 dovodom nadvahy dieta. Pritom je to vacsinou lenivost hybat sa a rozmyslat nad tym, co a kolko vlozit do ust.
Je vtipné ako sa zmenili odpovede po správe, že ten kto pribral je žena a nie muž 🤣
@anonym_autor No neviem, keď žena priberie 10 kíl tak mužovi hneď radia aby sa s tou "veľrybou" rozišiel. Keď chlap priberie 50kg je to zjavne ok.
Možno keby "len" pribral a v ostatných aspektoch ostal rovnaký ale to je také zbožné želanie mimo reality keďže tuk je endokrinny orgán a čím je ho viac tým má vyšší vplyv na všetky procesy v tele.
S vysokou nadváhou ide často ruka v ruke znížená fyzická aktivita, neochota niekam chodiť, viac potenia ale nedostatok snahy kompenzovať to zvýšenou hygienou, neustále myšlienky na jedlo.
Tak neviem, ak je to prípad tvojho muža a z jeho strany nulová snaha s tým niečo robiť, furt nakupujes, varis a chladnička prázdna, nikam s tebou nechce chodiť tak ti asi bude lepšie samej.
Len ak máš 50+ a nie si anorekticka vyšportovaná kráska s hustými dlhými vlasmi takmer bez vrások rátaj s tým že možno ostaneš naozaj sama lebo chlapi sú dnes veľmi náročný na to ako žena vyzerá.
@anonym_e521c1 Nie, nie je to normalne, deti su len vyhovorka.
@mandzula tak neviem, kolko mas deti? Ja cakam v 43 rokoch piate a ano, 43 kg uz nikdy mat nebudem ako ked som mala 19. A myslim si, ze je to aj normalne. Hlavne po tom, co moje telo preslo 5x metabolickymi zmenami, aj s diagnozami a liekmi. Hore/dole, vaha, emocie, vsetko. A mojou prioritou a zmyslom v zivote teda nie je pocitat kazdy gram jedla, ale aj cosi ine, uz len take to "normalne si zivot uzivat a zit". A dnes je na zeny neskutocny tlak v tom, ze hned z porodnice, aby sli bez brucha, bez kil navyse. Dovtedy bola pekna, krasna, lebo cakala babatko a zrazu ma to babatko, o ktore sa ma starat a okolie sa na nu diva s despektom, lebo jej kdesi cosi visi...to mi pride uplne mimo. Vsade len obraz zeny, co ma dokonale telo, akoby na tom stalo zivotne stastie. Ak by mi chlap po porode a nech je tomu aj rok, dva, tri, povedal, ze ho kvoli 10kilam navyse nepritahujem a chce sa rozviest, tak mu dacim tresnem po hlave. Vychadzam z toho, ze nase vsetky deti nespali celu noc minimalne do 2,5 roka, a kedze viem, ze kortizol, co takto zena ma z nevyspatia na vysinach, je nepriatelom chudnutia, unava a vsetko, tak to vlastne ani tak nie je uplne jej "vina" a doslova enavidim tie reci, ze "vsetko sa da". No neda, ak tak v 20-30, ked zena nema deti, len praca a starat sa o seba. A moze spat, kolko len chce. A nema zdravotne tazkosti, liecbu...A pisete tu vsetci, akoby mala 150 kg, to ale nikde nezaznelo, ze je to tak.
Ja Ti Tvoj nazor neberiem, moj je proste iny. Myslim, ze aj preto, co som prezila v tomto smere, sa viem zhovievavo pozriet na ludi. Treba byt k druhym laskavy. A to iste som pisala aj, kym si tu vsetci mysleli, ze ide o pribrateho chlapa. Radsej 10-15 kil navyse, ale zdravy, ako chudy a chory...
@mandzula tak neviem, kolko mas deti? Ja cakam v 43 rokoch piate a ano, 43 kg uz nikdy mat nebudem ako ked som mala 19. A myslim si, ze je to aj normalne. Hlavne po tom, co moje telo preslo 5x metabolickymi zmenami, aj s diagnozami a liekmi. Hore/dole, vaha, emocie, vsetko. A mojou prioritou a zmyslom v zivote teda nie je pocitat kazdy gram jedla, ale aj cosi ine, uz len take to "normalne si zivot uzivat a zit". A dnes je na zeny neskutocny tlak v tom, ze hned z porodnice, aby sli bez brucha, bez kil navyse. Dovtedy bola pekna, krasna, lebo cakala babatko a zrazu ma to babatko, o ktore sa ma starat a okolie sa na nu diva s despektom, lebo jej kdesi cosi visi...to mi pride uplne mimo. Vsade len obraz zeny, co ma dokonale telo, akoby na tom stalo zivotne stastie. Ak by mi chlap po porode a nech je tomu aj rok, dva, tri, povedal, ze ho kvoli 10kilam navyse nepritahujem a chce sa rozviest, tak mu dacim tresnem po hlave. Vychadzam z toho, ze nase vsetky deti nespali celu noc minimalne do 2,5 roka, a kedze viem, ze kortizol, co takto zena ma z nevyspatia na vysinach, je nepriatelom chudnutia, unava a vsetko, tak to vlastne ani tak nie je uplne jej "vina" a doslova enavidim tie reci, ze "vsetko sa da". No neda, ak tak v 20-30, ked zena nema deti, len praca a starat sa o seba. A moze spat, kolko len chce. A nema zdravotne tazkosti, liecbu...A pisete tu vsetci, akoby mala 150 kg, to ale nikde nezaznelo, ze je to tak.
Ja Ti Tvoj nazor neberiem, moj je proste iny. Myslim, ze aj preto, co som prezila v tomto smere, sa viem zhovievavo pozriet na ludi. Treba byt k druhym laskavy. A to iste som pisala aj, kym si tu vsetci mysleli, ze ide o pribrateho chlapa. Radsej 10-15 kil navyse, ale zdravy, ako chudy a chory...
@anonym_e521c1 Dieta mam jedno, po porode mi neostalo ani jedno kilo navyse. Poznam zeny, co po jednom pribrali vyse 20 kil a este o 20 rokov mrncali, ze za to moze dieta, no tie kila langosov a pizze spomenut zabudli. O bezdetnych, ktore maju nadvahu, ani nehovorim. Rovnako poznam zeny s 2-3 detmi, ktore aj na prahu 50 vyzeraju vyborne, lebo sa o seba staraju. A, samozrejme, po piatich detoch telo nebude ako zamladi, no to neznamena, ze musi byt obezne. Neviem, preco spominas chudeho chlapa, co pribral. A este spajas chudeho a choreho.
Autor je chlap a zena po rokoch pribrala 10-15 kg...🤔. Ja si myslim, ze problem je inde a scasti to, ze zena nema zaujem ani o sex, je jeho vinou, viac ci menej nepriamo. Mozno ona vsetko doma robi, s vyplazenym jazykom a panko si vala sunky, na mobile obzera ine zenske a takto to dopadne. Mozno maju deti, mozno by aj chcela nieco so sebou robit, ale nema cas, lebo je vsetko na nej. Kolko takych tem je tu? Ze zena bez dietata sa ani pohnut nemoze, ze by muz povedal, ze nechaj mi tu dieta, chod si zacvicit, oddychnut,...a zena len ide, ide, pod kortizolom, stres kazdy jeden den a zrazu ma tych 10-15 kg navyse a muzickovi zacne "vadit". A kolotoc zacal uplne niekde inde ako v tom, ze sa "zamerne vyzrala".
@anonym_autor Aha pán tajomný príspevok. Takže sme sa dozvedeli že tvoja žena pribrala 15-20 kíl ale v podstate nevieme koľko lebo je iné keď žena 170cm 55 kíl (podvaha) priberie na 70 kíl (normálna hmotnosť) a iné je keď žena 165 cm 60 kíl (normálna hmotnosť) priberie na 80 (stredná nadváha).
Ak je tvoja žena prvý prípad tak sa ponúka vysvetlenie že si hnup.
Ak druhý prípad má naozaj nadváhu a neverím ze jej to nevadí a nechce riešiť. Otázka znie či má čas a priestor s tým dačo robiť hlavne ak si ten typ aktívneho športovca pre ktorého sú priority práca a šport (pre nechápavych žije ako za slobodna) a žena má na starosti okrem svojej práce všetko ostatné.
@anonym_e521c1 Dieta mam jedno, po porode mi neostalo ani jedno kilo navyse. Poznam zeny, co po jednom pribrali vyse 20 kil a este o 20 rokov mrncali, ze za to moze dieta, no tie kila langosov a pizze spomenut zabudli. O bezdetnych, ktore maju nadvahu, ani nehovorim. Rovnako poznam zeny s 2-3 detmi, ktore aj na prahu 50 vyzeraju vyborne, lebo sa o seba staraju. A, samozrejme, po piatich detoch telo nebude ako zamladi, no to neznamena, ze musi byt obezne. Neviem, preco spominas chudeho chlapa, co pribral. A este spajas chudeho a choreho.
@mandzula no a sme doma, nezazila si na vlastnej kozi. Po prvom dietati som schudla ani neviem ako na dievcensku vahu, lenze po druhom, ktore malo zdravotne problemy, ja tony stresu, do toho moja diagnoza a liecba a uz to neslo. Nemala som cas sa zaoberat dietkami, cvicenim a pocitanim kazdeho gramu jedla, co idem zjest. A neboli to kila langosov, to vobec takto nemusi byt, by ste si to vsetky frajerky mohli uvedomit, ze nie vsetci su rovnaki. A len zeru a zeru...mesiace a roky som spravala prerusovane 4 hodiny denne, do toho vysoky tlak z hypertyreozy, toto si nevies predstavit, potom cytostatika,....Ale to si nikdy neuvedomite, kym to nezazijete, len stale - ja som to mala takto a da sa to. Taky verklik dokolecka. Nuz, niekedy sa da a niekedy aj neda,...
A choreho spominam preto, ze moj muz vyrazne schudol vdaka chorobe a radsej som, ked je tucnejsi, ale ma to zdravotne uz chvala Bohu lepsie. Preto. Si uvedomis vtedy hodnoty, co je dolezite. Stat pri sebe v zdravi i v chorobe, v dobrom i zlom. Tato posadnutost dnesna kultom tela je uz fakt chora.
@mandzula ja som napríklad po pôrode už nikdy neschudla na predpôrodnú váhu - a to som celoživotný športovec 😒
@biba_18 tak každý máme tie hranice toho, čo ešte akceptujeme a čo už nie, niekde inde... ja si myslím, že tie kg navyše sú len dôsledok iných problémov, ktoré medzi sebou majú. Ona ich možno zajedá a jemu zrazu vadia kg navyše, ale tie reálne problémy, ktoré majú, nevidia alebo nevedia vykomunikovať.
A možno bude veľmi prekvapený, keď o rok stretne svoju už expartnerku o 20kg ľahšiu, usmiatu, s novým účesom, možno aj novým partnerom a pochopí, že tie problémy boli úplne inde, než na váhe.
@sissy27 no ved prave...kludne to moze byt, ze on pride z prace, zvali sa na gauc a zena ma druhu sichtu doma. On si zije ako za slobodna, ide do fitka, deti ho nezaujimaju, ona sa s nimi uci, vari, vsetko v domacnosti robi a potom sa zrazu panko spamata, ze hups...
Ze keby mala od chlapa normalnu pomoc v tomto, mozno by mala aj viac energie a casu, aj si ist zacvicit, aj by schudla. Ale podla mnohych diskusii tu, je to presne ten prvy opis, a problemy nezacali kvoli tomu, ze pribrala. S inym chlapom by mozno bola vesela, usmiata a stihla zenska, presne, co pises v tej druhej caati prispevku.
@mandzula ja som napríklad po pôrode už nikdy neschudla na predpôrodnú váhu - a to som celoživotný športovec 😒
@biba_18 no stava sa to, mne fyzioterapeutka hovorila, ze zena ma nejake nastavenie hormonalne a pri porode sa akoby totalne vsetko vypne a nanovo sa startuju tie procesy a niekedy to vypali aj takto, ze to proste uz len tak nejde s tym metabolizmom. U mna to vzdy konci tym, ze sa mi stitna zlaza zblazni a zacne makat jak sialena, idem do stavov, ked sa mi zvysuje metabolicky obrat v kostiach, tlaky cez 200, zachranka beha ku nam, musim to potom riesit liekmi na blokovanie stitnej. Mam vtedy robene testy krvne a sranda je, ze bez akejkolvek snahy, mi padol cholesterol, triglyceridy tak, ze som zacala chudnut kilo za 2 dni, 3 -4 kila za tyzden, to bola rychlost metabolizmu jak fras. No a lieky mi to stopli a dole uz ani gram. Pri dalsich atakoch som to mala tak, ze som pocitovala len vlci hlad a bolo mi zle, ked som sa nenajedla, tak preto som uz nechudla a lieky mi dali skor. Tak zase bloknuta stitna a taketo zmeny, hore, dolu. Tak som rada, ze sa dostanem na tu vahu cca 60kg (a ano, najlepsie by bolo, keby som mala tych 50, aj to pri mojej vyske tu zeny uz povazuju pomaly za obezitu 🫣), ale su veci fakt aj dolezitejsie v zivote, ako sa silou mocou len snazit mat co najmenej kg a zivot Ti unika pomedzi prsty. Ale Ty aj silovo cvicis, nie? Tak ak mas viac svalovej hmoty, tak aj nadvahu, keby si mala, tak vyzeras velmi dobre, si myslim. Velmi chcem po porode pokracovat v silovom treningu a lepsej strave, teraz som naozaj rada, ze som uz takmer babatko donosila, tlak uz strajkuje pomaly, ale uz keby sa narodilo, bude ok. Zacala som cvicit a otehotnela som do toho, tak som hned aj musela prestat, lebo som menila lieky na tlak a nerobilo mi to dobre. Naozaj to nie je tak, ze obhajujem prezieranie, ale ide mi uz na nervy ten nazor, ze to mame z langosov na kila 🫣.

z toho čo si napísal mi vychádza, že najviac ti vadí nedostatok sexu a hľadáš si zámienku, vymyslel si si hmotnosť ako dôvod na rozchod
ja som celý svoj dospelý život mala 53-54 kg, teraz po 50ke mám 65 (držím si hmotnosť, nepriberám, len proste dieťa, pôrod, hormonálne zmeny, iný spôsob života)
a teraz sa so mnou má muž rozísť či čo?
muž je chorý, za mlada bol on ten, čo mal vysokú váhu (cca 105 kg) a rokmi zhodil, teraz má okolo 80 kg, vždy som stála a stojím pri ňom, aj v časoch choroby a neistoty a rovnako on pri mne
neverím, že ty si stále rovnaký ako pred 20 rokmi a o 20 rokov budeš ako teraz, ľudia sa menia a život prináša rôzne situácie, keby si bol partnerke ozaj oporou tak jej pomôžeš namiesto toho aby si ju opustil keď ťa potrebuje