icon

Je podľa vás pribratie partnera dôvodom na rozchod?

Dnes o 06:37

Ahojte, zaujima ma vas nazor.

Je podla vas vyrazne pribratie partnera dovod na rozchod? Ak ste sa spoznali ako mladi a stihli a po rokoch sa jeden z vas vyrazne zmeni, ako by ste sa zachovali? Riesili by ste to, a ako, alebo by ste vztah ukoncili? Co poradite?

galganka
Dnes o 07:33

nie, nie. autorka nikde nepísala, že by to už skúšala nejako preberať, riešiť, navrhla niečo, v úvodnom príspevku ani nepadlo ani slovo o príťažlivosti a pod. Až po prvých komentoch proti nej, prišlo to "zlé". takže by bola zaujímavá aj verzia druhej strany. Lebo keby tu napísal chlap, že žena po rokoch pribrala 15 kg, tak by to tu schytal, aký je povrchný, ako mu možno deti porodila, najlepšie roky venovala a pod.

galganka
Dnes o 07:34

a aha ho, tak zrazu, je to žena a autor muž? 😀 no sranda... 😀

anickaaa6aaa
Dnes o 07:41
@tomiholjubavi

Môj exmanžel pribral počas manželstva takmer 50 kíl a to mal cez 110 uz ked sme sa brali. A rozviedli sme sa kvôli jeho otcovi, nie kvôli váhe. 😅

Váha mala však sekundárny vplyv na jeho správanie. Keď mal ex cez 160 kil, nikde sa mu nechcelo ist, nic nechcel robit, bol zo dna na den mrzutejsí, ufrflanejsí. Iba sedel za počítačom, čítal správy a nadával na politiku. Cestovať so mnou nechcel, ani keď som ponúkla, že všetko zaplatím... zrazu z mladého chlapa prešiel na 100 ročného deda.
A s každým ďalšim rokom a kilom sa zmenšovala šanca, že budeme mať bábo.
A aj tak by som to všetko oželela, keby vedel svojmu taktovi stanoviť hranice. 😅

Pribrať v manželstve 15-20 kíl nie je podľa mňa dovod na rozvod. Je to takmer očakávané. Veď kto má v 40tke, 50tke takú istú váhu ako v 20tke? Niekto možno, ale je ich menšina.

@tomiholjubavi trošku mimo tému, ale potom tvoje povestné lečo nebolo až také zlé, Keď Tomica mal tendenciu naberať 😂

autor
Dnes o 07:43
@galganka

@galganka Dal som sa preoperovat? To som predsa od zaciatku.

modrykolibrik
Dnes o 07:45

S mojím mužom keď som sa spoznala mal 130 kíl ale nebolo to tak na ňom vidieť lebo je vysoký a keďže som pred tým mala 60kiloveho chlapa bola som rada že nemá kam plochu dosku ale riadneho chlapa. Schudol na 90 ale má bruško. Ja som za náš vzťah pribrala 10 kíl potom zas schudla ale není to na mne vidieť. Pýtala som sa ho či mu to nevadí sám mi povedal že on má nechce pre moje,,kolečka navyše' ale pre moje srdce a dodal že žena má byť krv a mliekom je spokojny

lindusss2016
Dnes o 07:47
@anonym_8ed16e

Toto nemyslite vážne!? 🫪 som zhrozená😵‍💫 ja som bola tenká ako palica, po pôrodoch som tiež vždy schudla. Pred štyrmi rokmi som mala nehodu, po ktorej som ležala pól roka. Po polroku nasledovalo “učenie” chodenia! Odvtedy neviem bežať, ani športovať, mám +60kg. A preto sa ma manžel so mnou rozviesť? Sľuboval mi veronost, v dobrom aj zlom, v chorobe sj zdraví!!!!!

@anonym_8ed16e ale ty si v chorobe. Mnohi su len v nenazranosti, to je naozaj nieco ine.

tomiholjubavi
Dnes o 07:48
@anickaaa6aaa

@tomiholjubavi trošku mimo tému, ale potom tvoje povestné lečo nebolo až také zlé, Keď Tomica mal tendenciu naberať 😂

@anickaaa6aaa práveže bolo také zlé, že musel ísť po obede na kebab. 😅 Teda aspoň podľa neho. Teraz sa nikto nesťažuje. Aj svokra zje lečo a pochváli. Problém bol oni, nie moje papriky. 😆

andrejka1974
Dnes o 07:55
@anonym_autor

@glorikarebeka no prave. jedna sa o 15 az 20 kil. co je podla mna vela.

@anonym_autor určite to na rozchod nie je , ak sa chceš len koli tomuto rozchádzať nie je to dobre Asi ho veľmi neľúbis

anonym_dd407a
Dnes o 07:59
@galganka

@galganka keby vyložil karty na začiatku odpoveď by bola má ju milovať takú aká je a on je zlý že ju nemiluje
ak nadobudli dojem že tučný je muž, tak je to prasa ktorého sa treba zbaviť a nájsť si lepšieho
vieš dvojaký meter

lindusss2016
Dnes o 07:59
@tomiholjubavi

Môj exmanžel pribral počas manželstva takmer 50 kíl a to mal cez 110 uz ked sme sa brali. A rozviedli sme sa kvôli jeho otcovi, nie kvôli váhe. 😅

Váha mala však sekundárny vplyv na jeho správanie. Keď mal ex cez 160 kil, nikde sa mu nechcelo ist, nic nechcel robit, bol zo dna na den mrzutejsí, ufrflanejsí. Iba sedel za počítačom, čítal správy a nadával na politiku. Cestovať so mnou nechcel, ani keď som ponúkla, že všetko zaplatím... zrazu z mladého chlapa prešiel na 100 ročného deda.
A s každým ďalšim rokom a kilom sa zmenšovala šanca, že budeme mať bábo.
A aj tak by som to všetko oželela, keby vedel svojmu taktovi stanoviť hranice. 😅

Pribrať v manželstve 15-20 kíl nie je podľa mňa dovod na rozvod. Je to takmer očakávané. Veď kto má v 40tke, 50tke takú istú váhu ako v 20tke? Niekto možno, ale je ich menšina.

@tomiholjubavi no ja si myslim, ze kazdy, kto sa trosku snazi, ma cca rovnaku vahu. Ved v 40 si este mlada, ja vazim dokonca o par kg menej ako v 20

anonym_67a4fc
Dnes o 08:01

Za mna lenivost a s nou spojena obezita, ked sa niekto opusti, je dovod na rozchod. Chcem vidiet, akoby ziadnej nevadilo, keby sa chlap opustil, nesprchoval sa, neumyval zuby, mal zhnity chrup, smrdel by do dialky, lebo sa mu nechce dodrziavat hygienu. Plus partner, ktory nevladze vyjst s vami na kopec, to budete travit cely zivot pred telkou? Vysoky tlak, cukrovka,...
Proste dat 1-2 roky cas, motivovat, stravovat sa spolu, ked odmietne, tak odchod ... Ved aj ten obezny bude urcite stastnejsi s inym obeznym.

tomiholjubavi
Dnes o 08:04
@lindusss2016

@tomiholjubavi no ja si myslim, ze kazdy, kto sa trosku snazi, ma cca rovnaku vahu. Ved v 40 si este mlada, ja vazim dokonca o par kg menej ako v 20

@lindusss2016 Gratulujem.
Ale určite si menšina. Väčšina ľudí vekom priberie. (Niekto trochu, niekto dosť). Poznám možno dve osoby, čo majú teraz postavu ako na strednej. Ale obidve pracujú vo fitness.

anickaaa6aaa
Dnes o 08:05
@tomiholjubavi

@anickaaa6aaa práveže bolo také zlé, že musel ísť po obede na kebab. 😅 Teda aspoň podľa neho. Teraz sa nikto nesťažuje. Aj svokra zje lečo a pochváli. Problém bol oni, nie moje papriky. 😆

@tomiholjubavi no chúďatko, fakt 😂😀

lindusss2016
Dnes o 08:11
@tomiholjubavi

@lindusss2016 Gratulujem.
Ale určite si menšina. Väčšina ľudí vekom priberie. (Niekto trochu, niekto dosť). Poznám možno dve osoby, čo majú teraz postavu ako na strednej. Ale obidve pracujú vo fitness.

@tomiholjubavi no tak vidis, tak nebude to nahoda, ze ti ludia, ktori sportuju a staraju sa o seba, nepriberaju... Pre mna to bolo jednym z kriterii na vyber partnera - sportovec.

tomiholjubavi
Dnes o 08:12
@anickaaa6aaa

@tomiholjubavi no chúďatko, fakt 😂😀

@anickaaa6aaa Akože fakt mi to jeho tatko vyčítal. Že mu synáčik pribral lebo zle varím. A on potom, chudáčik, musí jesť fast food aby prekryl tú pachuť. 😅

Hlavná vec, že starý bol príkladom zdravého stravovania. Každý večer žral vyprážané papaline, cholesterol sa mi dvíhal len z toho smradu prepečeného oleja. Ale furt bol jak vytrasená detva. 😅

tomiholjubavi
Dnes o 08:14
@lindusss2016

@tomiholjubavi no tak vidis, tak nebude to nahoda, ze ti ludia, ktori sportuju a staraju sa o seba, nepriberaju... Pre mna to bolo jednym z kriterii na vyber partnera - sportovec.

@lindusss2016 ja som nikdy nemala rada športové typy. Mne sa páčia mackovia a bruškáči. 🤗 Aj keď je chlap chudý, bruško musí byť.

lindusss2016
Dnes o 08:20
@tomiholjubavi

@lindusss2016 ja som nikdy nemala rada športové typy. Mne sa páčia mackovia a bruškáči. 🤗 Aj keď je chlap chudý, bruško musí byť.

@tomiholjubavi tak asi ani ty sa sportu nevenujes a tym padom to nie je pre teba dolezite. Mne nejde o to, ci je niekto sportovy typ vyzorom, ale najma ci sa realne sportu venuje. Par kg hore dolu nehra rolu, ale musi to byt clovek, co ma funkcne telo, vladze a je aktivny.

anonym_e0f7d1
Dnes o 08:20

@anonym_autor čo ti vadí ? To ako partnerka vyzerá, jej váha alebo to, že ste si prestali rozumieť ? To sú tri rôzne veci. Podľa toho by som sa k tomu postavila. Máte spoločné pohybové aktivity ? Minimálne prechádzka každý deň.
Ja by som rozmýšľala, aký mám na tom podiel ja...
No úprimne, ak sa potrebuješ o rozchode uistiť na mk je to pre mňa veeeeeľmi zvláštne.

sisska96
Dnes o 08:31
@anonym_autor

@anonym_autor Ak by si ju miloval, nezáležal na váhe, takže tak

anonym_1de6b1
Dnes o 08:36

riešiš blbosť.
u nás min. 20 kg ako sme spolu. 95 kg na pomerne vysokého muža je OK.

tomiholjubavi
Dnes o 08:42
@lindusss2016

@tomiholjubavi tak asi ani ty sa sportu nevenujes a tym padom to nie je pre teba dolezite. Mne nejde o to, ci je niekto sportovy typ vyzorom, ale najma ci sa realne sportu venuje. Par kg hore dolu nehra rolu, ale musi to byt clovek, co ma funkcne telo, vladze a je aktivny.

@lindusss2016 ja som aktívny typ. Veľa chodím, rada cestujem, chodievame na hrady, máme kóliu, s ktorou nabeháme po 10 kilometrov denne (nie žeby sme mali na výber). 😆 Ale šport za účelom športu ma naozaj nikdy neoslovil. Žeby som potrebovala horolezectvo, jumping, alebo odbehnúť maratón ku šťastiu, to teda nie. 😅 Funkčné telo neznamená športovec.

Akurát mi príde také zvláštne, keď vidíš na internete nejakého incela, ako kritizuje, že Selena Gomez je teraz moc tučná.. Alebo slečnu s postavou ako Jabba the Hutt, ktorá komentuje, že chlapi, čo nie sú vyrysovaní sú neatraktívni. 😅
Postava je málokedy problém. Očakávania a delúzie sú. Kopu chlapov sa aj na našich fórach sťažuje, že im ženy pribrali a sami vyzerajú ako starý Škopek. 😅

anonym_67a4fc
Dnes o 08:43

Ako zistite, ze mate uz predsa len viac kil? Ked vas na plazi ochranari vlecu spat k moru. 🙂

akje
Dnes o 08:45
@anonym_autor

@anonym_autor ano, na tvojom mieste by som sa rozviedla. Ak je pre teba toto dôvod na rozvod, ušetríš tým partnera od cloveka ako si ty.

Predstav si, že keď zostarnete, budete mať o 90% vrások viac, ďalších 15 kíl viac, pohyblivosť nižšiu ako pred svadbou a pribudnú aj zdravotne dôvody, ktoré ste počas svadby nemali.

lindusss2016
Dnes o 08:49
@tomiholjubavi

@lindusss2016 ja som aktívny typ. Veľa chodím, rada cestujem, chodievame na hrady, máme kóliu, s ktorou nabeháme po 10 kilometrov denne (nie žeby sme mali na výber). 😆 Ale šport za účelom športu ma naozaj nikdy neoslovil. Žeby som potrebovala horolezectvo, jumping, alebo odbehnúť maratón ku šťastiu, to teda nie. 😅 Funkčné telo neznamená športovec.

Akurát mi príde také zvláštne, keď vidíš na internete nejakého incela, ako kritizuje, že Selena Gomez je teraz moc tučná.. Alebo slečnu s postavou ako Jabba the Hutt, ktorá komentuje, že chlapi, čo nie sú vyrysovaní sú neatraktívni. 😅
Postava je málokedy problém. Očakávania a delúzie sú. Kopu chlapov sa aj na našich fórach sťažuje, že im ženy pribrali a sami vyzerajú ako starý Škopek. 😅

@tomiholjubavi funkcne telo neznamena sportovec, to je pravda, staci, ak ale cvici aspon sam pre seba aspon nieco zakladne, ja v tomto pracujem cely zivot, vidim, ze ludia, ktori necvicia, prestavaju byt funkcni. Ty si mozno do toho veku este neprisla, na niekoho to pride po 30, na niekoho po 50, ale pride to. Ja zas milujem aktivity typu tury, hory, ferraty, dovolenka je u nas tiez vlastne cela aktivna, ak voda, tak aspon kajak, rafty, hocico, nelezim na nafukovacke cele dni 😁 A na tieto aktivity uz treba byt trosku vo forme, takze partner, ktory nic nerobi, by ma velmi obmedzoval. Prechadzky so psom su inak super, tym, ze chodis pesi, robis velmi vela pre svoje zdravie, mnoho ludi to zanedbava a odvezie sa aj 5 min autom.

anonym_bdf4db
Dnes o 08:58
@anonym_autor

Dobre, Dakujem za rady. Rozidem sa s nou, uz to je aj tak na spadnutie, deti nemame a bude to najlepsie riesenie. Ta zmena je velmi velka a radsej uz ani nepozeram stare fotografie, lebo si ju uvedomujem stale viac . Dakujem za rady. Pekny den.

@anonym_autor nechcem čítať všetky komentáre, ale jedná sa teda o ženu. Koľko má rokov, zdravotne je OK ? Lebo za mňa 15 kg nie je veľa.
Ja som sa spoznala s mužom mala som cca 40 kg a teraz po xy rokoch mám 55 kg, ale prišli hormonálne problémy. Cvičím a zdravo sa stravujem, ale isté partie neviem, ani za toho boha 😀 zhodiť. Muž ma zbožňuje aj takúto, a nikdy by sa nerozviedol za to so mňou. Inak pri tých 40 kg, čo som mala som bola veľmi chudá a to hovorím ja sama už.

anonym_0f6962
Dnes o 09:31

@anonym_autor nerozviedla by som sa kvôli váhe. Sľúbila som manželovi v dobrom aj v zlom, v zdraví aj v chorobe. Nebrala som si ho pre ploché brucho ani krásne vlasy. Ak pribrala 20kg, to si si všimol až teraz? Vy sa nerozprávate? Ja počujem často otázky nepribrala si? neschudla si? Manžel si ma všíma. Ja sa snažím držať si váhu aj keď som nikdy nebola štíhla. Teraz cvičíme spolu. Iste, choroba a lieky môžu spôsobiť rapídne priberanie a dá sa cvičiť aby to človek zhodil ale čo ak by s tým nešlo nič robiť? Čo ak by zostala imobilná? Buď ju miluješ a rozhodneš sa byť jej manželom ako si sľúbil alebo ju nemiluješ a zdrhneš. Toto mi ozaj príde, že by to vyriešil jeden rozhovor a možno spoločné cvičenie. A ty sa chceš rozvádzať.

ria_sprout
Dnes o 09:32

Dôvod na vzťah : rozumieme si, páči sa mi, je dobrý človek, správa sa dobre ku každému nie len ku mne, ma rád deti

Dovody na rozchod : nerozumieme si, nepáči sa mi, je zlý človek, agresia pasívna, či aktívna, jedným slovom debil

Nie váha, vizáž, zdravotný stav pre mňa nie je dôvod na rozchod. (Páči či nepaci sa mi človek podľa iných kritérií ako je váha, ale celkový vibe)

anonym_286829
Dnes o 09:32
@anonym_autor

@stankadu nejedna sa o chorobu, ale zmena sposobu zivota, menej aktivity. nezdrave stravovanie.

@anonym_autor ved ale to je uplne bezne ze rokmi clovek priberie, chlapec “zmuznie” a metabolizmus prestava fungovat tak dobre ako v mladosti. A 10-15 kg je uplne smiesne pribratie, to co mas za hodnoty a ako ho lubis? Ty si si ho brala pre krasu? A co by si ty povedala keby si pri uraze ospatnela a on by ta opustil?

anonym_b4ec1d
Dnes o 09:36

@anonym_autor tak v prvom rade sa ma clovek pacit sam sebe. Neverim, ze moze byt so sebou spokojny. A ked sa to nevyse ani partnerke nepaci, tak to maju byt dostatocne dovody na to, aby sam od seba s tym chcel nieco spravit.

anonym_a96b01
Dnes o 09:40

@anonym_autor ja si myslim ze clovek musi ocakavat ze sa zmenime. Ci uz na vahe ci vrasky ci sediny atd... nastastie s vahou sa viac menej da pracovat. Treba sa o tom porozpravat.
Moj byvaly bol stihly ked sme sa spoznali a pribral celkom vyrazne. Nebol extra tucny ale bol trochu pri sebe. A zistila som ze sa mi to paci ovela viac a odvtedy vyhladavam len plnsich muzov.