Je rozvod správne riešenie pre nespokojných partnerov?
Ahojte, chcela by som si prečítať nejake slušne nezainteresovane pohľady co dalej. Pokazila som vyber partnera, zaľúbila som sa, mali sme deti, vzali sme sa a zijeme len ako spolubyvajuci. Citim sa uplne stratena, neviem co dalej. Mame dve detičky, mladšie bude mat rok. Manžel je flegmatik, ignorant, problémy nerieši. Ked som mu povedala, ze ho nemilujem nic mi na to nepovedal, ani na to, ze sa s ním chcem rozviest a nechcem takto zit. To ticho je skľučujúce. Nebavi ma stale za ním chodit a vydobijat si pozornost, rozhovor, hádku. Ano bol taký vzdy, preto to beriem ako moje velmi zle životne rozhodnutie. Ale než neho by som nemala nase deti, ktoré su úžasne. Starostlivosť o ne mame podelené približne narovnako, mna doma netreba a s prehľadom to zvládnu. Je mi strasne smutno pri predstave, ze by sme spolu zrazu neboli, ale ci je to pozostatok lasky alebo iba pekne spomienky neviem. Manžel casto klamal, vzdy sľúbil, ze uz nebude ale nevie neklamať. Je to pre neho jednoduchšia cesta ako sa vyhnúť vážnemu rozhovoru, tak radsej zaklame a ked na to pridem povie mi, ze ho to mrzí bola to chyba a uz to neurobí. Ja mu uz nedokážem veriť ked každé jeho slovo nema žiadnu váhu. To je iba zlomok problémov, ktoré mame. Nespáva so mnou, nema o mna záujem. Sme iba spolubyvajuci. Robotu si hľadám, dieta pojde do jasli, staršie chodi do škôlky. Spoločný majetok nemame, takze nie je co deliť ani o co sa hádať. Zvolili by sme striedavú starostlivost, o deti sa vieme dohodnut. Problem je hypotéka, jemu samému daju, mne kvoli detom a nižšiemu príjmu nedajú. Ale ostávať s mužom len kvoli tomu, aby mali deti detskú izbu? Je možne, ze za to utrasie same časom a bude to uplne inak?
@anonym_autor a dve deti? A mladšie iba rok? Tak snáď to nebude až také zle. Na dve deti sa zmohol, aj starať sa vie. Keď budeš sama v podnájme bez deti, bude to lepšie znesiteľnejšie ticho?
To sa tie vztahy pokazili tak rychlo, behom 2 rokov? Druhe dieta bolo asi planovane a zrazu je vsetko na rozvod?
Kedze ma mladsie len rok, tak by som nespekulovala a zvladala spolubyvajuceho, co sa mi stara ked treba o deti.... odosobni srdce, pracu hladaj nadalej, stabilizuj sa a potom mozes riesit vlastne byvanie... prijde mi to taky zbytocny vystrel do tmy, lebo budes mat toho nalozeneho este vviac, financne, aj okolo deti a lasku nevyriesis, lebo na randenie proste nebudes mat absolutne cas... rozvod je CASOM urcite spravne riesenie, ale ked je doma rocne dieta, tak nie teraz.. dajte to nejako dokopi aspon ako priatelia -spolubyvajuci - rodicia a ked deti podrastu posunies sa dalej...nic by si tym teraz neziskala...
@anonym_be8fba ano ked prides na klamstvá partnera tak sa to vie pokaziť zo dna na den. Druhé dieta nebolo plánované.
@anjelicek26 dakujem
Povieš mužovi že ho už nelubis. Tak potom už od neho ani nič nečakaj
Aj keď nič nepovedal, muselo to byt zraňujúce
@anonym_be8fba ano ked prides na klamstvá partnera tak sa to vie pokaziť zo dna na den. Druhé dieta nebolo plánované.
@anjelicek26 dakujem
@anonym_autor v com klamal? Dlhy, nevera, chlast? Alebo len nechce dusno a hadky tak povie ze o niecom nevedel, nevidel to, nepocul to?
Lebo tak ako to.pises mi pride ze si problemy vyrabas len ty, nevidim na nom nic konkretne co by bolo treba riesit.
@anonym_autor v com klamal? Dlhy, nevera, chlast? Alebo len nechce dusno a hadky tak povie ze o niecom nevedel, nevidel to, nepocul to?
Lebo tak ako to.pises mi pride ze si problemy vyrabas len ty, nevidim na nom nic konkretne co by bolo treba riesit.
@anonym_2c129e vzal si (menší)úver bez môjho vedomia, klamal mi o tom do oči, ze to neurobil a pár ďalších podobnych veci. Klamal aj o účeli úveru neskôr. Pre mna to nie je maličkosť.
Ja by som vyskúšala poradňu/párovú terapiu. Skúsila sa viac rozprávať, začala tráviť čas v dvojici. Deti sú veľmi malé, počkaj kým budú väčšie. Uvidíš čo bude za rok-dva, odísť môžeš vždy, vrátiť sa už nie je vždy také jednoduché. Každopádne ak sa bojíš finančného hľadiska tak zruš BSM ak ste manželia.
Musím sa priznať že aj my sme po narodení dieťaťa mali veľmi zlý rok, veľmi sme sa odcudzili, sklamal ma. Odišla som, ostala ako kamarátka a matka. Keďže dieťa bolo malé a nechceli sme si ho striedať chodila som tam 2 krát týždenne. Časom sa vzťahy výrazne zlepšili a ja som sa vrátila. Stále to nie je ideálne ale je to omnoho lepšie ako to bolo v minulosti. Berieme to tak že buď sa to podarí a my ostaneme spolu alebo to ukončíme keď dieťa bude väčšie.
Ja by som vyskúšala poradňu/párovú terapiu. Skúsila sa viac rozprávať, začala tráviť čas v dvojici. Deti sú veľmi malé, počkaj kým budú väčšie. Uvidíš čo bude za rok-dva, odísť môžeš vždy, vrátiť sa už nie je vždy také jednoduché. Každopádne ak sa bojíš finančného hľadiska tak zruš BSM ak ste manželia.
Musím sa priznať že aj my sme po narodení dieťaťa mali veľmi zlý rok, veľmi sme sa odcudzili, sklamal ma. Odišla som, ostala ako kamarátka a matka. Keďže dieťa bolo malé a nechceli sme si ho striedať chodila som tam 2 krát týždenne. Časom sa vzťahy výrazne zlepšili a ja som sa vrátila. Stále to nie je ideálne ale je to omnoho lepšie ako to bolo v minulosti. Berieme to tak že buď sa to podarí a my ostaneme spolu alebo to ukončíme keď dieťa bude väčšie.
@anonym_fdadbd mas pravdu, je to ťažká skúška. Tým, ze my nemame žiadnu pomoc a mali sme deti skoro po sebe tak sme mali hrozne obdobie. A este uz je skvely otec takze uspaval krmil kocikoval rovnako ako ja. Spolu sami sme neboli odkedy sa narodili deti. To by bolo ospravedlnenie a výhovorka, preco sme sa odcudzili. Ale nie je to pre mna dobry dôvod, preco ma klamať a kaziť ten vzťah este viac ako uz je. Aj to ze nepride nikdy sam od seba, nezaujíma sa o mna ako o ženu, manzelku. Som osamelá vo vzťahu, citim sa nepritazliva a všetky ďalšie veci vyplývajúce z toho, ze sme len spolubyvajuci

Kedze ma mladsie len rok, tak by som nespekulovala a zvladala spolubyvajuceho, co sa mi stara ked treba o deti.... odosobni srdce, pracu hladaj nadalej, stabilizuj sa a potom mozes riesit vlastne byvanie... prijde mi to taky zbytocny vystrel do tmy, lebo budes mat toho nalozeneho este vviac, financne, aj okolo deti a lasku nevyriesis, lebo na randenie proste nebudes mat absolutne cas... rozvod je CASOM urcite spravne riesenie, ale ked je doma rocne dieta, tak nie teraz.. dajte to nejako dokopi aspon ako priatelia -spolubyvajuci - rodicia a ked deti podrastu posunies sa dalej...nic by si tym teraz neziskala...