icon

Je rozvod správne riešenie pre nespokojných partnerov?

4. jún 2026

Ahojte, chcela by som si prečítať nejake slušne nezainteresovane pohľady co dalej. Pokazila som vyber partnera, zaľúbila som sa, mali sme deti, vzali sme sa a zijeme len ako spolubyvajuci. Citim sa uplne stratena, neviem co dalej. Mame dve detičky, mladšie bude mat rok. Manžel je flegmatik, ignorant, problémy nerieši. Ked som mu povedala, ze ho nemilujem nic mi na to nepovedal, ani na to, ze sa s ním chcem rozviest a nechcem takto zit. To ticho je skľučujúce. Nebavi ma stale za ním chodit a vydobijat si pozornost, rozhovor, hádku. Ano bol taký vzdy, preto to beriem ako moje velmi zle životne rozhodnutie. Ale než neho by som nemala nase deti, ktoré su úžasne. Starostlivosť o ne mame podelené približne narovnako, mna doma netreba a s prehľadom to zvládnu. Je mi strasne smutno pri predstave, ze by sme spolu zrazu neboli, ale ci je to pozostatok lasky alebo iba pekne spomienky neviem. Manžel casto klamal, vzdy sľúbil, ze uz nebude ale nevie neklamať. Je to pre neho jednoduchšia cesta ako sa vyhnúť vážnemu rozhovoru, tak radsej zaklame a ked na to pridem povie mi, ze ho to mrzí bola to chyba a uz to neurobí. Ja mu uz nedokážem veriť ked každé jeho slovo nema žiadnu váhu. To je iba zlomok problémov, ktoré mame. Nespáva so mnou, nema o mna záujem. Sme iba spolubyvajuci. Robotu si hľadám, dieta pojde do jasli, staršie chodi do škôlky. Spoločný majetok nemame, takze nie je co deliť ani o co sa hádať. Zvolili by sme striedavú starostlivost, o deti sa vieme dohodnut. Problem je hypotéka, jemu samému daju, mne kvoli detom a nižšiemu príjmu nedajú. Ale ostávať s mužom len kvoli tomu, aby mali deti detskú izbu? Je možne, ze za to utrasie same časom a bude to uplne inak?

Strana
z2
anonym_3a674e
4. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_3a674e ach to ma mrzí. No tak to mame vela spoločne. Uz len si drzat palce, ze sa to zlepší a budeme vediet aspon si zariadiť život bud s nimi alebo bez

Prajem ti to nech sa ti situácia zlepší lebo deti to vnímajú viem podľa seba

dasenka26
5. jún 2026

@anonym_autor práve riešim rozvod. Tiež som žila s klamárom. Na tvojom mieste, keďže deti sú malé odídem k rodičom ak by to bolo možné. Ak nie tak asi počkať lebo sama s malými deťmi by si to mala ťažké a keby prišlo na rozvod začal by proti tebe bojovať cez deti. Píšem zo skúsenosti. Ak je ignorant, klamár poradňa nepomôže a môže aj niekoho mať a hra divadlo.

autor
5. jún 2026
@dasenka26

@anonym_autor práve riešim rozvod. Tiež som žila s klamárom. Na tvojom mieste, keďže deti sú malé odídem k rodičom ak by to bolo možné. Ak nie tak asi počkať lebo sama s malými deťmi by si to mala ťažké a keby prišlo na rozvod začal by proti tebe bojovať cez deti. Píšem zo skúsenosti. Ak je ignorant, klamár poradňa nepomôže a môže aj niekoho mať a hra divadlo.

@dasenka26 dakujem, mam vyhliadnutu robotu, šetrím si. Ale byvanie bez manžela nemam šancu zohnať. Slobodna matka môžem s detmi hľadať po rozvode jedine prenájom. No manželská poradňa neviem, ci by pomohla. Velmi by pomohlo zlepšiť komunikáciu ale k čomu to bude, ak pri prvej vážnej veci znova zvolí klamstvo? Vela veci mi aj nepovie, lebo to nepovažuje za dôležité. Milenku muž nema aj ked nikdy nevies nedám ruku do ohňa ale mame vsetko zdieľané aj polohu tak to by musel byt špekulant riadny. Nemozem ist k rodicom. Velmi ti držím palce, nech to vyriešiš k svojej spokojnosti.

Strana
z2